• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Doğru mu Yapıyor ?

rapunzel4131

İZMİR'Lİ KIZ
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
586
12
118
Selam Kızlar.. Uzatmadan konuya giriyorum. Çalışan bir bayanım. daha önceleri de okuduğum için evde pek fazla iş yada yemek yapmadım. Ama çok iyi bilirim. Annem Nişanlımın ailesine karşı konusu olduğunda benim okuduğum ve çalıştığım için bana hiç bu işleri(yemek,temizlik) yaptırmadığını ve bilmediğimi söylüyor. Ona soruyorum niye beceriksiz olarak gösteriyosun beni diye(Çünkü ailenin diğer gelinleri çok marifetlidir) ben senin iyiliğin için yapıyorum kızım, Herşeyi yaparım deyip yapamazsan sen zor durumda kalırsın diyo. Önceden Anneler kızlarını becerikli olsa bile beceriksiz derlermiş ben anlamadım. :44: :50: Beceriksiz gelin :14:

Son düzenleme:
Selam Kızlar.. Uzatmadan konuya giriyorum. Çalışan bir bayanım. daha önceleri de okuduğum için evde pek fazla iş yada yemek yapmadım. Ama çok iyi bilirim. Annem Nişanlımın ailesine karşı konusu olduğunda benim okuduğum ve çalıştığım için bana hiç bu işleri(yemek,temizlik) yaptırmadığını ve bilmediğimi söylüyor. Ona soruyorum niye beceriksiz olarak gösteriyosun beni diye(Çünkü ailenin diğer gelinleri çok marifetlidir) ben senin iyiliğin için yapıyorum kızım, Herşeyi yaparım deyip yapamazsan sen zor durumda kalırsın diyo. Önceden Anneler kızlarını becerikli olsa bile beceriksiz derlermiş ben anlamadım. :44: :50: Beceriksiz gelin :14:

Şimdiiii,annen bence şunu söylemeye çalışmıştır.Benim kızım çalışan bi bayan olduğu için ev işi bilmez.Tabiki de annen biliyor senin temizlik,yemek yapabildiği.Zaten demiş ki, sen mağdur olma ilerde.Bak bu gelin biliyo da yapmıyo demesinler diye söylemiş.Annelerin hepsi aynı,kafana takma :31::34:

Şimdiiii,annen bence şunu söylemeye çalışmıştır.Benim kızım çalışan bi bayan olduğu için ev işi bilmez.Tabiki de annen biliyor senin temizlik,yemek yapabildiği.Zaten demiş ki, sen mağdur olma ilerde.Bak bu gelin biliyo da yapmıyo demesinler diye söylemiş.Annelerin hepsi aynı,kafana takma :31::34:

Aynen bana da bunu söyledi cnm annem :16: ama beni yinede istemiyorum beceriksiz görmelerini :14:

Son düzenleme:
Bence annen çok doğru yapıyor...seni "beceriksiz"gibi göstermek değil niyeti...sen çalışan bi bayansın,ileride senden çok beklentileri olmasın diye yapıyor..mantıklı kadınlara hayranım.

Aman simdi ki kızların coğu bilmiyor ki yemek yapmasını kaynanalarda alıstı bu duruma artık sorun etmezler bende bilmiyorum ama tarif olunca ustaya tas cıkartıyorum ben simdiden diyorum böyle vallahi:9: Sen yapabiliyorsan marifetlerini göster ama annenin davranısıda iyi yani anneler herseyi bilir:16:

Niye becerikli görüneceksiniz ki?

Gururunuz incinmiş olabilir, haklısınız.

Ama anneniz de kendince önlem almış, çok da kötü olmamış bence. :34:

kusura bak ma ama annen kendlni aşağlamış karşı taraf annesi öğretmemiş der , hiç övünülecek şey değil, öğretmesi gerekirdi, zamanı yoku kabul etmiyorum

Bence cok iyi demiş Elinden öpülesi Teyzem:))

bosver evin ayrıysa sorun etme:))) bir makarna bile işini görür...

Benim annem gibi akıllı ve temkinli davranan bir anneniz varmış.

Benim annemde asla bizi övmezdi, el övsün ben gururlanıyım derdi.

kusura bak ma ama annen kendlni aşağlamış karşı taraf annesi öğretmemiş der , hiç övünülecek şey değil, öğretmesi gerekirdi, zamanı yoku kabul etmiyorum

hiç alakası yok evde oturan çalışmayan ,okumayan bir kız olsa belki katılırım,zaten çocukların hayatları okulla ve devamında çalışmakla geçiyor,bu arada da zaten konudaki kızımız bir şeyler biliyor ama annesi daha fazla beklentileri olmasın diye kendince önlem almış ,hiç bir şey bilmesen bile, insanın öğrenmesi çok zor değil,sevgiler

benim annemden sölüodu evlenmeden önce sölücem böleböle sonra annesi öğretmemiş demesinler diodu zaten ben o sölemeden sölüodum eşime ailesine fasla beklenti içine girmesinler die evleneli 4yıl oldu 1ay yemek yapmamışımdır heralde saolsun kv yapıo bende çalışıorum onlarda yiyoruz haaa yapamam mı istedikten sonra yapamıcam şey yok ama şu an böle rahat gelio :)))

eltisi aşağlıyacak sonra kaynana eltislnlnde mesleği olduğu halde yemek yapmasını bilecek, damatta annem yemeği çok iyl yapıyor annemde yiyelim diyecek, ne gerek var bunca moreli bozulacak laflara,beceriksiz,bilgisiz duruma düşmeye ,bilmeyeni ne zamandır el üstünde tutuyorlar?

Benım annem de oyle demıstı ..

Benım kızım calısıyor hep benım elıme bakar bana guvendıgı ıcın temızlık yemek vs ben yaparım ...

Bozulmustum ılk baslarda sonra yavas yavas ıslerın bır ucundan tutmustum ...

Sımdı 1 yılı gectı evlıyım ve herseyı yetıstırebılıyorum annemler yada evıme gelenler bana hayran kalıyor ...

Yanı demem o kı ıs basa dusunce yapıyorsun canım :34:

Annen senı ezdırmemıs ıcın rahat olsun ...

evet biçok anne bunu söyler
karşı taraf beklentiye girmesin diye
hem kv. tarafına asla beceri göstermeye çalışmayın
illa bulacakları bir kusur çıkar:31:

Benim annem de geçen kayınvalideme bizimki her şeyi yapar özellikle mutfakta ama çok bulaşık çıkarır mutfağı dağıtır diyordu doğruydu ama artık topluyorum yani eski halimi anlatıp durdu . Bu biraz da merak ve zaman işi ben de mesela şu an 24 yaşındayım bu zamana kadar hep okuldu dersaneydi üniversite sonra kpss için yine dersane kurum sınavları filan ömrüm 6 yaşından beri ders çalışarak geçti diyebilirim ama yemek yapmayı sevdiğim için mutfağı sevdiğim için ara ara yemek yaparım çeşitli tarifler denerim yemek bloglarını takip ederim ama açıkçası çok ev temizliği filan yapmadım yani ama iş başa düşünce de yapılıyor. Anneniz belki de karşı taraf nasıl biri bilemiyorum ama böyle gelinlere bakış açısı hizmet edecek onu yapacak bunu yapacak biri gibiyse şimdiden alışsınlar kızım çalışan bir kadın ondan fazla beklentileri olmasın diye bunları söylemiş olabilir.

Back
X