Annem dünür terörü yüzünden yanımda kalmak istemiyor 😓

Çocuk doğduktan sonra çok konu açarsın bebeğime bakıcı gibiyim kayınvalidem elinden bırakmıyor diye.
Hamileliğin başından beri yavaş yavaş uzaklaşma dönemine girmeliydiniz.
Ayrıca anne karnındaki gibi düşünemezsin bebeği, sen hamileyken çeşme suyuyla yıkadığın bardaktan su içersin bir şey olmaz ama yenidoğan bebeğe biberon verirken kaynatırsın
Doğacak çocuğunuzu resmen ona buna ayıp olur küser diye tehlikeye atıyorsunuz

En basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri var 🙄 Sezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var

Peki böyle insanların akrabaları whatsapp durumunu dikkate alıp ziyarete gelmeyecekler mi gerçekten? Bence o konu da çözümlenmemiş hala.

Sizin durumunuz ve bakış açınız beni gerdi. Kadın 20 -30 sene önceki doğum koşullarını yaşatacak size. Biz doğurduk hemen kalktık camları sildik, tarlaya gittik, şunu bunu yaptık diyecek. Temizliğe de sadece kendi anneniz gelmiş orda bile katkısı olmamış. Şimdiden kendi boğazlarını düşünüp stok yapıyorlar. Börek, köfte falan hazırlayıp buzluğunuza attı mı? Yardım isteyecekseniz bu tarz seyler isteyin, sadece eşiniz ve kendi anneniz olsun yaninizda.

Annemi düşünmekten kendim lohusalıkta yaşayacağım sıkıntıyı bunaltıyı düşünemez oldum.Emzirme konusunda da arkamı döner emziririm dede olsun k.peder olsun kendini bilen lohusanın yanında durmaz ben bebeğimi beslemekten hiç de utanmam diyorum haksız mıyım ?
Lohusa halimle erkek kısmını yanımda istemiyorum gelirlerse anneler gelsin rahat edemem dedim direkt.İnsan kendi evinde de diken üstünde olmaz ki.

Kalabalık gelmeyin yeni doğum yapacağım evim sobalı. Annem migren hastası vs diyemiyorsanız sizde en az silik gördüğünüz kayınvalide kadar siliksiniz.
Şu yorumun alnı olsa da öpsem. Onu yapamam yanlış anlaşılır bunu söyleyemem yanlış anlaşılır... Aşırı pasif konu sahibi.

benım miğrenım tuttuğu anda babamın oğlu olsa gözüm görmez kimseyi ,
bence önünü kes annenın davranışları normal olmayacak çünkü miğreni tutarsa , herşey daha kötüye gider ,
çünkü annen normal davranmayacak kendimden biliyorum ,

daha büyük kavgalar çıkmasını engelle yada bırak annen evine gitsin

Bir de salak saçma hurafeleri var her gün düzenli olarak yıkanacakmış çocuk su içinde büyürmüş öyleymiş böyleymiş duysan aklın şaşar.Sürekli biz ne yazık ki içiçeyiz dışarıdan insanlarla fazla iletişimimiz yok ama bebek ziyareti dolayısıyla gelecek olanlara kayınvlidemle hemfikiriz anlaştık whatsApptan durum paylaşacağım ona bir ambargo koyacağız ama ev halkına bir çözüm yok
Bu havada her gün çocuk yikarsaniz zatürre eder, hastanede baş başa kalırsınız Allah korusun. Benim birkaç günlük bebeğimi hasta ettiler. Hastanede emzirmeyi bile yasakladilar süt içerse tıkanır diye, açlıktan ağlıyordu

8 gün sonra doğumum var inşallah.Allah razı olsun geldi 2 kere evimi temizledi doğum için temizliğimi yaptı hakkını ödeyemem hepsine bir başına koştu.Ben eşimin ailesiyle yakın oturuyorum daha önceki konularımdan da bahsettiğim üzere biraz anasının gözü insanlar kayınvalidem
kayınvalidesiyle yaşıyor eltisiyle altlı üstlüler aynı ev gibiler diyeyim mıçmıç içiçe olmayı seviyorlar eltisi çocukları kayınvalidesi falan aslında kendisi de memnun değil ama senelerce öyle görmüş artık alışmış.Sadece corona dolayısıyla misafir gelmesin diyebiliyor onun dışında bir şeye ses edemiyor,silik bir tip bana gelince belirgin o ayrı da yine iyi kötü kayınvalidem seviyorum ne yapayım beterin beteri var 😂 Doğumdan sonra falan adım gibi biliyorum ki hepsi bende olacak konuşmalarından onu anlıyorum çünkü bir çuval patates almışlar getirdiler doğumdan sonra burada olacaz ya yenir kalabalık olacağız diye...babannemiz tv hastası sabahtan akşama kadar tv izler asla kapattırmaz evim sobalı tek odada soba var kronik migren hastası annem en ufak gürültüde hastanelik oluyor abartı değil gerçekten 1 hafta kalkmayasıya yatıyor.Hepsi başımızda olursa ben bunaltıya gelemem dayanabildiğim kadar dayanırım ama çok duramam diyor annem de öyle içiçe olmayı seven biri değil alışmadığı için kayınpederli kayınvalideli dedeli babanneli olurlarsa duramam yerine göre rahat giyinmek eşofman giymek isterim ama onlar başımda olursa hep etekle yazmayla nasıl durayım bir yere kadar diyor haklı 😓 ne olur kızma alınma diyor yaa ben bunları nasıl başımdan savabilirim ? Sadece kayınvalidem gelse keşke nasıl konuşsam da söylesem ya da annemi nasıl kalmaya ikna etsem ?
Tek oda sobali bir ev ve kis vakti orada bulunan herkes zorlanacak. Konuşmalarınizda belirtin dogumdan sonra bir kadinin yaninizda durmasi normal de kayinpeder falan cekineceginizi söyleyin sonucta o da bu yollardan gecti anlayacaktir sizi.

Lohusa haftaniz beklediginiz gibi gececekmi bize donus yapin lutfen 😄 Genelde herkes annesini ister ama siz tam tersine kayinvalidenizi istiyorsunuz yaninizda. Annenizle iliskiniz mesafelimi? Annenize yukmu olursunuz diye dusunuyorsunuz anlamadim. InsAllah beklediginiz destegi kayinvalidenizden gorursunuz. 98% oyle olmuyor cunku nedense lohusa psikolojisine giriyorlar. Yavrunuzu saglikla kucaginiza alirsiniz insAllah:

1 odasi sobalı evde o kadar insanin ne işi var yahu yeni doğum yapmişsin. Kvden hiç farkiniz yok bence, bir tek ayni evde yaşamiyorsunuz o kadar.
İnsan bunu nasil kabul eder, sirtini dönerek emzirme cozumu de bulmuşsunuz bide. 😮😮

Bir de salak saçma hurafeleri var her gün düzenli olarak yıkanacakmış çocuk su içinde büyürmüş öyleymiş böyleymiş duysan aklın şaşar.Sürekli biz ne yazık ki içiçeyiz dışarıdan insanlarla fazla iletişimimiz yok ama bebek ziyareti dolayısıyla gelecek olanlara kayınvlidemle hemfikiriz anlaştık whatsApptan durum paylaşacağım ona bir ambargo koyacağız ama ev halkına bir çözüm yok
Niye dinliyorsunuz? Anne ben bildiğimi yapacağım diyemiyor musunuz? Eşiniz ne yapıyor hiç annesini uyarmıyor mu? Gerçi uyardığını zannetmiyorumda neyse.karı koca niye bu kadar pasifsiniz anlamıyorum, gelmeyin diyeceksiniz kırılan kırılacak bu kadar. Siz önüne set çekseniz, sürekli tersleseniz, duymazdan gelseniz bu kadar karışamazlar size.

Annemi düşünmekten kendim lohusalıkta yaşayacağım sıkıntıyı bunaltıyı düşünemez oldum.Emzirme konusunda da arkamı döner emziririm dede olsun k.peder olsun kendini bilen lohusanın yanında durmaz ben bebeğimi beslemekten hiç de utanmam diyorum haksız mıyım ?
Haksızsınız. O eve bu kadar insanı almayı düşünüp çocuğunuzu riske attığınız için haksızsınız. Kusura bakmayın.

Şu yorumun alnı olsa da öpsem. Onu yapamam yanlış anlaşılır bunu söyleyemem yanlış anlaşılır... Aşırı pasif konu sahibi.
102F1A53-EC88-4579-B721-04CEED675836.webp

Alnım olur kendisi.

Saf olmayın biraz hamileliği lohusalığı kullanın cazgır ol ya ay anne kusura bakmayın kalabalık çekemem benim halim ferim yok zaten bide ses gürültü çekemem de ya bırak korksunlar biraz

Kayınvalidemle konuştum dedim ki sen geleceksin ya her gün babannemle dedem gelecek iyi hoş ama zor olacak benim açımdan yatamam hele ki banamşa amcam da gelirse hiç yatamam emziremem zorlanırım şimdiden düşünüyorum dedim herkesi başına toplamak niyetinde değilim her gün gelmezler ama 1 2 gün de olsa gelirler ona ne sen ne ben engel olamayız hem erkek kısmı odada durmaz ne yapacaklar yanında durup herşeyi ince eleyip sık dokuma bizim de bildiğimiz şeyler var biz de lohusa olduk dedi

Annemle aram iyi bu arada soranlar olmuş.Annem gelip hastalanacağına çözüm olarak k.valideye mi gitsem demedim değil hani ama o da olmaz düşününce.Hangi kayınvalide annenin yerini tutmuş ki benimki tutsun

Back
X