Annem dünür terörü yüzünden yanımda kalmak istemiyor 😓

Kayınvalidemle konuştum dedim ki sen geleceksin ya her gün babannemle dedem gelecek iyi hoş ama zor olacak benim açımdan yatamam hele ki banamşa amcam da gelirse hiç yatamam emziremem zorlanırım şimdiden düşünüyorum dedim herkesi başına toplamak niyetinde değilim her gün gelmezler ama 1 2 gün de olsa gelirler ona ne sen ne ben engel olamayız hem erkek kısmı odada durmaz ne yapacaklar yanında durup herşeyi ince eleyip sık dokuma bizim de bildiğimiz şeyler var biz de lohusa olduk dedi

Cok biliyormuş cidden. Yaninizda durmayacaklarsa başka soguk odalarda 1-2 gun dolanip ne yapacaklarmiş. Anlamsiz seyler

Kayınvalidemle konuştum dedim ki sen geleceksin ya her gün babannemle dedem gelecek iyi hoş ama zor olacak benim açımdan yatamam hele ki banamşa amcam da gelirse hiç yatamam emziremem zorlanırım şimdiden düşünüyorum dedim herkesi başına toplamak niyetinde değilim her gün gelmezler ama 1 2 gün de olsa gelirler ona ne sen ne ben engel olamayız hem erkek kısmı odada durmaz ne yapacaklar yanında durup herşeyi ince eleyip sık dokuma bizim de bildiğimiz şeyler var biz de lohusa olduk dedi

1 2 gün dediği yatılı mı? Ayrıca ne sen ne ben engel olamayız ne demek? Kendi evinizde sözünüz geçmeyecekse nerede geçecek ki? Niye bu kadar çekingensiniz yani "ben dedeyi amcayı onu bunu yatılı istemiyorum, evimde sadece yardım edecek insan olacak" diyeceksiniz. Ziyaretçiler için bebeğin durumuna göre haber edeceğim deyip köşeye çekileceksiniz. Az dik durun ya..

Annemi düşünmekten kendim lohusalıkta yaşayacağım sıkıntıyı bunaltıyı düşünemez oldum.Emzirme konusunda da arkamı döner emziririm dede olsun k.peder olsun kendini bilen lohusanın yanında durmaz ben bebeğimi beslemekten hiç de utanmam diyorum haksız mıyım ?
Yok artık..... Kpederin yanında arkanı donup mu emzireceksin?

Sobalı evde imkansız o kadar kişi , her şey sorun olur. Yemek sorun ,emzirmek sorun, sürekli ses olacak tv açık olacak anladığım kadarıyla annenin dinlenmesi gerekir istediğin de uyuyamazsın ...

el kadar bebeğe sülalecek bakmak ne kadar doğru?
anne baba yetmiyor mu.
coronayıda çağırsınlar da tam olsun eksik kalmasın.
olmaz vala öyle cümbür cemaat kocana söyle olmaz de.
lohusa olunca da az delileğe vur.
patatesi alırken anne bu çok fazla 3 kişi için de.
sen baştan hepsine eyvallah demişsin ortada bir şey yokken.

O kadar kişi varken corona ben kalabalık etmeyim bacım der bence.

Konu sahibi eşinle konuş ne yap yap minicik bebeği bu kalabalığın içinde durdurma . Yazık yahu. Hadi birkaç saatliğine dayanılır da uzun süre olursa sizin için çok zor olacak. Allah yardımcınız olsun

Siz ne dediniz cevaben?

Kayınvalideniz belli ki bunları diyebilme cesaretini sizden alıyor.

Ne demek “Ne sen ne ben engel olamayız.” Orası sizin eviniz gayet de engel olabilirsiniz.

Bir iki gün gelip ne yapacaklarmış acaba? Saçmalık.

Şu an sınırınızı çizmenizin tam zamanı. Yoksa daha çok konu açarsınız. Kayınvalideniz de nasıl davranacağının sinyallerini vermiş zaten.

Esin seni neden muhatap ediyorki. Bostan korkuluğumu

y
1 2 gün dediği yatılı mı? Ayrıca ne sen ne ben engel olamayız ne demek? Kendi evinizde sözünüz geçmeyecekse nerede geçecek ki? Niye bu kadar çekingensiniz yani "ben dedeyi amcayı onu bunu yatılı istemiyorum, evimde sadece yardım edecek insan olacak" diyeceksiniz. Ziyaretçiler için bebeğin durumuna göre haber edeceğim deyip köşeye çekileceksiniz. Az dik durun ya..
yok yatılı değil aynı sokaktayız zaten atıyorum öğlen gelir akşam giderler hesabı.Ama yok öyle de istemiyorum görmek istiyorlarsa gelsinler ilk gün 2 3 saat durup gitsinler bu işi çözeceğim susmak çözüm olmayacak arkadaşlar haklıı

Siz ne dediniz cevaben?

Kayınvalideniz belli ki bunları diyebilme cesaretini sizden alıyor.

Ne demek “Ne sen ne ben engel olamayız.” Orası sizin eviniz gayet de engel olabilirsiniz.

Bir iki gün gelip ne yapacaklarmış acaba? Saçmalık.

Şu an sınırınızı çizmenizin tam zamanı. Yoksa daha çok konu açarsınız. Kayınvalideniz de nasıl davranacağının sinyallerini vermiş zaten.
Doğuma kadar çözeceğim şimdi nazım geçti geçti yoksa daha geçmez

y

yok yatılı değil aynı sokaktayız zaten atıyorum öğlen gelir akşam giderler hesabı.Ama yok öyle de istemiyorum görmek istiyorlarsa gelsinler ilk gün 2 3 saat durup gitsinler bu işi çözeceğim susmak çözüm olmayacak arkadaşlar haklıı

Yani illa yemek yiyip çay içip zıkkımlanıp eve gidecekler.... İlk gün nasıl olacak o iş bir de ev sobalı diye sizin yanınızda otururlar. Siz acaba iyi olacak mısınız, bebek ağlayacak, emecek, altı açılacak vs. TV sesi, konuşma sesi.. Bence ilk gün gelsinler falan demeyin. Yani gözünüzün üstündeki kirpiği aldırmayacaksınız çocuk doğuracaksınız. Açık açık söyleyin evime gelmeyin, tepeme binmeyin, rahatsız etmeyin diye.. Ne görgüsüz, göreneksiz, mal bir aile yani doğum yapan kadının evine amcanın dedenin bilmem neyin geldiği nerede görülmüş? Gerçekten hayretler içine düşüyor insan. Siz de garipsiniz ne diye alttan alıyorsunuz ki? Biz çizginiz olsun hayatta yoksa üstünüze basan çok olur.

Benim bildiğim lohusa kadının yanında erkekler falan olmaz ama neyse... Madem o kadar geleneklere bağlılar.
İlk gün anneniz ve kayınvalideniz olsun.
Eşiniz bir şekilde aileyi ayarlasın ev sobalı bir de nasıl olacak üst baş bebek.
Herşeyden önce lohusaya nazar çabuk değer kayınvalidenize öyle deyin :KK70: bu tiplerin anlayacağı o. Mantıkla yaklaşınca çözmeyebilirler.

Yine size bilmişlik taslamış ve yine siz ağırlığınızı koyamamışsınız. Farkında mısınız bilmiyorum ama doğum yapacak olan sizsiniz, ev sizin, lohusa olan sizsiniz. İsteseniz öyle bir engel olursunuz ki ama siz bunu yapmıyorsunuz. Valla buradan bile belli babanın amcanın sobalı olan odada duracakları, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kış kapıda kimse buzzz gibi odada oturmaz.

8 gün sonra doğumum var inşallah.Allah razı olsun geldi 2 kere evimi temizledi doğum için temizliğimi yaptı hakkını ödeyemem hepsine bir başına koştu.Ben eşimin ailesiyle yakın oturuyorum daha önceki konularımdan da bahsettiğim üzere biraz anasının gözü insanlar kayınvalidem
kayınvalidesiyle yaşıyor eltisiyle altlı üstlüler aynı ev gibiler diyeyim mıçmıç içiçe olmayı seviyorlar eltisi çocukları kayınvalidesi falan aslında kendisi de memnun değil ama senelerce öyle görmüş artık alışmış.Sadece corona dolayısıyla misafir gelmesin diyebiliyor onun dışında bir şeye ses edemiyor,silik bir tip bana gelince belirgin o ayrı da yine iyi kötü kayınvalidem seviyorum ne yapayım beterin beteri var 😂 Doğumdan sonra falan adım gibi biliyorum ki hepsi bende olacak konuşmalarından onu anlıyorum çünkü bir çuval patates almışlar getirdiler doğumdan sonra burada olacaz ya yenir kalabalık olacağız diye...babannemiz tv hastası sabahtan akşama kadar tv izler asla kapattırmaz evim sobalı tek odada soba var kronik migren hastası annem en ufak gürültüde hastanelik oluyor abartı değil gerçekten 1 hafta kalkmayasıya yatıyor.Hepsi başımızda olursa ben bunaltıya gelemem dayanabildiğim kadar dayanırım ama çok duramam diyor annem de öyle içiçe olmayı seven biri değil alışmadığı için kayınpederli kayınvalideli dedeli babanneli olurlarsa duramam yerine göre rahat giyinmek eşofman giymek isterim ama onlar başımda olursa hep etekle yazmayla nasıl durayım bir yere kadar diyor haklı 😓 ne olur kızma alınma diyor yaa ben bunları nasıl başımdan savabilirim ? Sadece kayınvalidem gelse keşke nasıl konuşsam da söylesem ya da annemi nasıl kalmaya ikna etsem ?
Once kayinbalden gelsin. O gidince annen gelsin. İkisinin aynı anda olmasının anlamı yok ki

Ev sobalı bu bir
Sen nerede ayaklarını uzatıp dinleneceksin (sakın bana olmadı başka oda da dinlenirim deme lohusa kadının soğuk almaması lazım bebeğe de geçiyor uğraşıp durursun sonra) ki sezaryen olacakmış uzanıp dinlenmen gerek kesinlikle bu iki
Bebek o sesli ortamda ürkmeden nasıl uyuyacak vs vs ben bunları düşünürken senin daha mırın kırın edip Ama ne düşünürler diye alttan alman cidden 🤦🏻‍♀️

Bazı aileler ne yazıkki böyle asla ince düşünmezler. Konu sahibi ne yaparsa yapsın o kalabalık o odada olacak. Kaçarı yok. Kv ağzıyla söylemiş bizde lohusa olduk diye. O nasıl Lohusalık yaşadıysa sana da aynısını yaşatacak. Şunu farkettim konu sahibi olayın ciddiyetinin farkında değil. Lohusalık bambaşka bir durum. Yaşayınca anlayacak.

En basitinden tırnak makasını gördü kayınvalidem mesela ben de boş bulundum tırnakları ne zaman kesilir doğduğu gün mü dedim hani çantaya koyayım mı demek istedim 40 ına yaklaşınca bebeğin elini tutup babasının cebinden para aldıracaksın ondan sonra kesilecek ondan önce kesilmez dedi dehşete düştüm bu tarz saçma salak adetleri var 🙄 Sezaryen olacağım sezaryen sonrası kontrol oluyormuş laf arasında konu açıldı ne kontrolü biz gitmezdik yok öyle bir şey diyor arkadaşlarım gitti ama doğum sonrası muayene var diyorum yok öyle bir şey bee yanlış biliyorsun diyor her konuda yorumları var
Dikkat edinde bebeğe saçma saçma şeyler içirmesinler gizli gizli. Bu kadar hurafeye inanıyorsa,kesin gaz sancısı için bişeler yaparlar allah sabır versin😱

1 odasi sobalı evde o kadar insanin ne işi var yahu yeni doğum yapmişsin. Kvden hiç farkiniz yok bence, bir tek ayni evde yaşamiyorsunuz o kadar.
İnsan bunu nasil kabul eder, sirtini dönerek emzirme cozumu de bulmuşsunuz bide. 😮😮
Yani sanki sırtını dönüp emzirmeyle bitiyor. İnsan kanaması olduğu için oturup kalkarken bile rahat edemez, o dönem ben çoğu zaman sütyensizdim hatta yara olmasın diye açık bırakıp kurumasını beklerdim. Bir odanın içinde nasıl rahat edilir bilmiyorum

Sanırım en iyisi evi de müsait k.validede kalmak sonra da artık eve geçeyim diyip eve gelmek en azından her odası sıcak yemek temizlik derdi olmaz hem de anneme yüklenmiş olmam
Ay size bir tok öneri sunmuşlar, kendi kendinize konuşur gibi bulduğunuz çözüm bu mu yani? Ne akıllıca!

Back
X