Okulumuz bitti sadece sinav bekliyoruz. Peki ben bu surecte nasil davranicam? Annem gorusmemi istemiyor, erkek arkadasim da annemin istemedigini bilmiyor. Onun ailesi soracak konustu mu ailesiyle diye, olumlu dersem tanismak isteyecek, onlari ne yapicam?Güzel kardeşim önce okulunu bitir, mesleklerinizi elinize alın ve hala aynı duygular uyum devam ediyorsa herkesin karşısında dimdik durun , annen bile o kararlı dik duruş karşısında pes edecektir emin ol. Zaman neyi doğru oluğunu gösterecektir. Boşuna anneni ve erkek arkadaşını kırma. Zamana bırak.
Bu arada nasil devam ettiniz peki? Annem istemiyor erkek arkadasim her sey normal saniyor.Benim annemde istemezdi,ilişkimiz 2.5 seneye yaklaştı. Baktı ki ayrılmıyoruz (maşallah)artık hiiiç bişey demiyo. Zamanla fikirleri değişir.
Bu arada nasil devam ettiniz peki? Annem istemiyor erkek arkadasim her sey normal saniyor.
Kücümsüyor yok köyden gelmeler yok tahsili sana denk değil. Sanki herkez istanbulda yalida doğduda bi onlar köylü kaldı . Erkek arkadaşın bunu duysa ve seni anında bıraksa sonuna kadar haklı biliyorsun demi . Evet bencede erkeğin tahsili veya statüsü artık adı herneyse kadından üstün olmalı hele böyle bir kizannesi varsa....
Okulumuz bitti sadece sinav bekliyoruz. Peki ben bu surecte nasil davranicam? Annem gorusmemi istemiyor, erkek arkadasim da annemin istemedigini bilmiyor. Onun ailesi soracak konustu mu ailesiyle diye, olumlu dersem tanismak isteyecek, onlari ne yapicam?
Sınavdan sonra konuşacaksın , erkek arkadaşına direkt annenin dediklerini söyleme bir kere çok onur kırıcı biri bana bunları dese çok üzülürüm fakat vazgeçmem ama sınavdan sonra bazı şeyleri demek daha doğru ! Ekonomik özgürlük çok önemli bir şey aslında, önce bir atan ayaklarının üstünde dur, zamanı gelince annenin karşısına dimdik duracaksın; ne kadar kararlı olursan, annen mecbur kabul etmek zorunda kalıcak. Ayrıca erkek arkadaşının da tutumu çok önemli kız evi naz evi , eskiden bir kızı 20 kez istiyorlardı aile anca ikna oluyordu. Bakalım erkek arkadaşın bu duruda tavrı duruşu nasıl olucak seven kişi napar eder ailenin gönlünü alır evet zorlu bir süreç olur ama sevgisinden insan emin olur. Şuan sadece tampon bölge ol.
Kusura bakma ama gıcık oluyorum bu sınıf ayrımı yapan sözde elit kısma. Benim annem babam da üniversite mezunu hatta babam iki üni okudu yüksek lisans yaptı. Kayınvalidem ilkokul kayınpederim ortaokul mezunu. Sonuçta hayat herkese adil olmuyor. O Zaman'dan çalışmak zorunda kalmış. Ama şu an baktığında eşimin tarafının durumu bizi beşe katlar. Evet kültür seviyesi olarak bi fark var aramızda aileler olarak ama eşimin ailesiyle de oturup felsefe yada sosyokültürel konular konuşmam yani çok mu lazım.Merhaba kizlar
En son actigim konuyu bilirsiniz. Anneme gorustugum biri oldugunu ve meslegimizi elimize aldiktan sonra ciddi dusundugumuzu soyledim. Erkek arkadasimin tahsilinin bana yakismayacagini soyledi. Bir de onun ailesi koyden sehre gocmus zamaninda, ailesini gormedim ama kendisi oturup kalkmasini bilen cok beyefendi birisi. Annesi ev hanimi, babasi da ortaokulu bitirip kendi isini kurmus, maddi olarak bizden cok iyiler. Benim annem babam da universite mezunu, emekli. Hem okulu hem aile yapisi bize ve sana yakismaz dedi kesinlikle reddetti. Rizam yok sen goruseceksen benden gizli gorus dedi. Cok mutsuzum, erkek arkadasima ne soylicem. Ondan ayrilmak istemiyorum.(
Kusura bakma ama gıcık oluyorum bu sınıf ayrımı yapan sözde elit kısma. Benim annem babam da üniversite mezunu hatta babam iki üni okudu yüksek lisans yaptı. Kayınvalidem ilkokul kayınpederim ortaokul mezunu. Sonuçta hayat herkese adil olmuyor. O Zaman'dan çalışmak zorunda kalmış. Ama şu an baktığında eşimin tarafının durumu bizi beşe katlar. Evet kültür seviyesi olarak bi fark var aramızda aileler olarak ama eşimin ailesiyle de oturup felsefe yada sosyokültürel konular konuşmam yani çok mu lazım.
Tesekkur ederim yazdiklarin icin. Onceki konumda detayli yazmistim kpss ye girdik gecen hafta, 14 temmuzda aciklanacak. Erkek arkadasim beni cok seviyor, bazen sakayla ya da bir baskasindan laf acilip ayrilik kelimesi gectiginde dunya basima yikilacak gibi oluyorum diyor. Insallah hep boyle olur,Allah onu basimdan eksik etmesin. Simdi onun ailesi beni biliyor, aileme soyledigimi bilince belki benle tanismak isticekler, ya da ailemle. Ben erkek arkadasima her sey yolunda imaji verirken ailesini nasil askiya alacagim? Demezler mi niye ailesiyle tanistirmiyo ya da bizimle?
Doğmamış çocuga don biçmişsin dur bi okulun bitsin işini eline al. Herşey tam olsun ondan sonra düşün belki anlaşamayıp ayrılacaksın. Şimdiden düşünmek için erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?