Annem erkek arkadasimi istemiyor :(

Iyi de kriter bu mu

Kv ilkokul mezunu bile değil kp ortaokul mezunu

4 çocukları üniversite mezunu

Annem babam üniversite mezunu

Bir gün Kv ilkokul bile okumamış acaba nasıl olur diye ne anneme sordum ne kendim düşündüm

Bana ne anasından adam kendi seçmemiş ki

Onun tercih edebileceği hususlardaki tavır ve davranışları önemli yoksa 60 yaşındaki annesinin öğrenim durumu değil

ben de sizin gibi düşünüyorum. İnsan iyi insan olduktan sonra önemli değil. Ama ailem farklı düşünüyor.

Merhaba kizlar
En son actigim konuyu bilirsiniz. Anneme gorustugum biri oldugunu ve meslegimizi elimize aldiktan sonra ciddi dusundugumuzu soyledim. Erkek arkadasimin tahsilinin bana yakismayacagini soyledi. Bir de onun ailesi koyden sehre gocmus zamaninda, ailesini gormedim ama kendisi oturup kalkmasini bilen cok beyefendi birisi. Annesi ev hanimi, babasi da ortaokulu bitirip kendi isini kurmus, maddi olarak bizden cok iyiler. Benim annem babam da universite mezunu, emekli. Hem okulu hem aile yapisi bize ve sana yakismaz dedi kesinlikle reddetti. Rizam yok sen goruseceksen benden gizli gorus dedi. Cok mutsuzum, erkek arkadasima ne soylicem. Ondan ayrilmak istemiyorum. :KK43:(
Valla naparsın bilmem ama sen sen ol arkadaşına sakın ha sakın annenin onu istemediğinden bahsetme.
İleride ne olur bilemezsin.
Diyelim ki evlendin ama eşin annenin yapmış olduğu konuşmaları hiçbir zaman unutmaz eline çok büyük koz vermiş olursun.
Lütfen yazdıklarımı beyninin bi tarafına kopyala,MUTLULUĞUN İÇİN:KK66:

Ailesini görmeden bilemem tabi ama köy kültüründe olduklarını dşünmüyorum. Ablasını gördüm gayet modern açık saçlı, güzel giyinen genç bir kız. Annesi ev hanımı ama sık sık dışarda yemek yerler, gezmeye dolaşmaya çıkarlar.

Hayırlısı olsun cnm ;)

Zamana bırak bu aile içi sorunlarda acele etmek hiç hayırlı değil zaten üteleme terse döner iyice kötü olur.

Yok oyle dusunmeyin annem hep benim iyi olmami kendimi ziyan etmememi ister her konuda. Ama bazi konularda katidir, onyargilari var. yasam tarzlarinin bize uymayacagini ilerde sorun yasayacigimi dusunuyor. Asagi gormek falan kesinlikle soz konusu degil.
Anneniz kısmen haklı diyebilirim.
Aile ve kültür yapılarınız farklıysa gerçekten çok zor oluyor.
Siz erkek arkadaşınızı seviyorsanız aileleri fazla yüz göz etmeden evlenin derim.
Ancak eşinizle evlendiğiniz zaman aynı evde yaşamak cafe de buluşmak gibi değil.
Sofra adabından tutunda evde oturma yatakta uyuma şekline kadar birbirinize alışana dek çok zor zamanlar geçireceksiniz.
Bu zorlu zamanları kimselere yansıtmadan kendi içiniz de hallederseniz şayet ilerisi için mutlu ve huzurlu bir bereberliğin temelini atarsınız.
Ama yok ben çekemem der hot zot olursanız durum ailelere yansırsa etrafı b..k basar temizleyemezsiniz.
Bir erkeği aynı evde pijamalarıyla görmediğiniz sürece asla tanıyamazsınız ;)
Umarım hakkınız da hayırlısı ne ise o olur.

Zamaninda bende bu duruma dustum.
Sana uygun degil dedi annem gil.
Ben agladim sizladim gunlerce.
En sonunda " tm ama bizi silmis olursun, evlenin okul bitince karismiyoruz' dediler.
Ben havalara uctum.

Su an nasil bi durumdayim? Keske okulum bitmemisken, onumde evlilige dgru uzun zamanlar varken, keske ailemi karsima almasaydim.
Cunku o ugruna goz yasi doktugum adam beni megersem hic haketmemis. Kac kere aldatilmisim..
Demek oki seneler hrseyi degistiriyor.
Sen eski sen kaldinmi hic 5 sene oncesine bakarsak?
Fikirler degisiyor.
Yasantilar degisiyor.
Hisler degisiyor.
Kisilikler degisiyor.

Okulumu bitirmeme daha 4 sene varken, ailemi karsima aldim. Keske biraz daha zamana yaysaydim, annemgilin gonlunde yara acmazdim. Cunku utaniyrum onlara bunu yasattigima.

Kızım işini gücünü eline almadan karşıma ciddi düşünüyoruz diye gelse, ''Ahajdhfdfd çekil git şuradan'' derim. Hele bir okulunuzu bitirin, hayatınızı yaşayın, koca her zaman bulunur.

Anneniz kısmen haklı diyebilirim.
Aile ve kültür yapılarınız farklıysa gerçekten çok zor oluyor.
Siz erkek arkadaşınızı seviyorsanız aileleri fazla yüz göz etmeden evlenin derim.
Ancak eşinizle evlendiğiniz zaman aynı evde yaşamak cafe de buluşmak gibi değil.
Sofra adabından tutunda evde oturma yatakta uyuma şekline kadar birbirinize alışana dek çok zor zamanlar geçireceksiniz.
Bu zorlu zamanları kimselere yansıtmadan kendi içiniz de hallederseniz şayet ilerisi için mutlu ve huzurlu bir bereberliğin temelini atarsınız.
Ama yok ben çekemem der hot zot olursanız durum ailelere yansırsa etrafı b..k basar temizleyemezsiniz.
Bir erkeği aynı evde pijamalarıyla görmediğiniz sürece asla tanıyamazsınız :KK66:
Umarım hakkınız da hayırlısı ne ise o olur.

Tesekkur ederim. Bu farklilik sanirim herhangi bir es adayinda da yasanabilecek seyler. Yani kultur farkliligi tabi ki etkiler ama evlenmeden dediginiz gibi hicbir erkegin ev halini oturusunu kalkisini iyice anlamak mumkun degil. Benim ailemle benzer kulturden olan birisinin de ev hali farkli olabilir, bunu her durumda kendi aramizda halletmeliyiz. Benim annem ve babamin evliligi cok iyi degil, 35 yillik evliler, hala bi birlik yok, kismetleri oyleymis. Erkek arkadasimin babasi ailesine cok duskun, annesiyle babasi aksam yuruyuse cikarlar beraber gezmeye giderler, hep destek olurlar bjrbirlerine. O da babasindan gordugunu bana uyguluyo sanirim. Uzerime titrer, arkami toplar, hep merak eder, carsiya bile cikarken beni yaninda ister. Simdi ailesini gormedim ama anlattiklari ve gosterdigi fotograflara bakinca, bizim yemege gittigimiz yerlere gidiyolar, guzel markalardan giyiniyor, bi yere gittigimizde benim sandalyemi tutar, kibarca garsonu cagirir, begenmedigi biseyi yine kibarca soyler. Yani koyde dogmus bir aile ama ben simdilik benim aileme ters dusecek bir durum gormedim. Zamanla gorursem kabul edilemeyecek bir sey bir daha dusunurum. Zaman her seyin ilaci.

Zamaninda bende bu duruma dustum.
Sana uygun degil dedi annem gil.
Ben agladim sizladim gunlerce.
En sonunda " tm ama bizi silmis olursun, evlenin okul bitince karismiyoruz' dediler.
Ben havalara uctum.

Su an nasil bi durumdayim? Keske okulum bitmemisken, onumde evlilige dgru uzun zamanlar varken, keske ailemi karsima almasaydim.
Cunku o ugruna goz yasi doktugum adam beni megersem hic haketmemis. Kac kere aldatilmisim..
Demek oki seneler hrseyi degistiriyor.
Sen eski sen kaldinmi hic 5 sene oncesine bakarsak?
Fikirler degisiyor.
Yasantilar degisiyor.
Hisler degisiyor.
Kisilikler degisiyor.

Okulumu bitirmeme daha 4 sene varken, ailemi karsima aldim. Keske biraz daha zamana yaysaydim, annemgilin gonlunde yara acmazdim. Cunku utaniyrum onlara bunu yasattigima.

Okul varken erkenden bunlari yasamaniz ve yasatmaniz talihsizlik olmus. Dilerim Rabbim hakkinizda hayirlisini verir.

Benim en azindan okulum bitti. Meslegimizi elimize alana kadar onu tanimaya calisacagim. Sonra da hayirlisi.

Kızım işini gücünü eline almadan karşıma ciddi düşünüyoruz diye gelse, ''Ahajdhfdfd çekil git şuradan'' derim. Hele bir okulunuzu bitirin, hayatınızı yaşayın, koca her zaman bulunur.

Benim okulum bitti zaten, kpss ye girdim sonuc bekliyorum. Hemen evlenicem de demedim, su an ciddi niyetle gorustugum biri var dedim aileme.

Tesekkur ederim. Bu farklilik sanirim herhangi bir es adayinda da yasanabilecek seyler. Yani kultur farkliligi tabi ki etkiler ama evlenmeden dediginiz gibi hicbir erkegin ev halini oturusunu kalkisini iyice anlamak mumkun degil. Benim ailemle benzer kulturden olan birisinin de ev hali farkli olabilir, bunu her durumda kendi aramizda halletmeliyiz. Benim annem ve babamin evliligi cok iyi degil, 35 yillik evliler, hala bi birlik yok, kismetleri oyleymis. Erkek arkadasimin babasi ailesine cok duskun, annesiyle babasi aksam yuruyuse cikarlar beraber gezmeye giderler, hep destek olurlar bjrbirlerine. O da babasindan gordugunu bana uyguluyo sanirim. Uzerime titrer, arkami toplar, hep merak eder, carsiya bile cikarken beni yaninda ister. Simdi ailesini gormedim ama anlattiklari ve gosterdigi fotograflara bakinca, bizim yemege gittigimiz yerlere gidiyolar, guzel markalardan giyiniyor, bi yere gittigimizde benim sandalyemi tutar, kibarca garsonu cagirir, begenmedigi biseyi yine kibarca soyler. Yani koyde dogmus bir aile ama ben simdilik benim aileme ters dusecek bir durum gormedim. Zamanla gorursem kabul edilemeyecek bir sey bir daha dusunurum. Zaman her seyin ilaci.
Anladığım kadarıyla üni mezunu ailenizfe bile birlik yok ve köyde yetişmiş ve eğitim seviyesi sizin ailenize göre daha düşük bu ailenin samimiyeti sıcaklığı vs sizi epey cezbetmiş.
Benim annem ilkokul mezunu babam askeri okul mezunu ama dünürleri çok aristokrat sosyetik abimin kv üni mezunu ve iyi bir ressam kp elektrik mühendisi yengem abime göre master vs yapmış biri ama dediğiniz gibi abim babamdan gördüğü gibi davranır yengemle gayet mutlular.
Annemle babam çok sosyaldir iyi giyinir iyi yerlerde yemek yerler babamla annem yapışık ikiz gibiler tatile giderler yıldönümlerini doğum günülerini hiç kaçırmazlar :D evde aşk kelebekleri uçuşur anne babam 45 yıldır müthiş bir aşkla birbirlerine bağlı evde herkes sevgi yumağı gibidir sıcak samimi kavgasız bir evde büyüdük aksine yengemlerin anne baba evinde herkes çok mesafeli ve soğuklar.
Sizin aradığınız şey galiba aile içi Huzur ve samimiyet ve bulmuş gibisiniz ;)
İnşaAllah herşey gönlünüze göre olur.
Şimdiden mutluluklar dilerim.

Anladığım kadarıyla üni mezunu ailenizfe bile birlik yok ve köyde yetişmiş ve eğitim seviyesi sizin ailenize göre daha düşük bu ailenin samimiyeti sıcaklığı vs sizi epey cezbetmiş.
Benim annem ilkokul mezunu babam askeri okul mezunu ama dünürleri çok aristokrat sosyetik abimin kv üni mezunu ve iyi bir ressam kp elektrik mühendisi yengem abime göre master vs yapmış biri ama dediğiniz gibi abim babamdan gördüğü gibi davranır yengemle gayet mutlular.
Annemle babam çok sosyaldir iyi giyinir iyi yerlerde yemek yerler babamla annem yapışık ikiz gibiler tatile giderler yıldönümlerini doğum günülerini hiç kaçırmazlar :KK70: evde aşk kelebekleri uçuşur anne babam 45 yıldır müthiş bir aşkla birbirlerine bağlı evde herkes sevgi yumağı gibidir sıcak samimi kavgasız bir evde büyüdük aksine yengemlerin anne baba evinde herkes çok mesafeli ve soğuklar.
Sizin aradığınız şey galiba aile içi Huzur ve samimiyet ve bulmuş gibisiniz :KK66:
İnşaAllah herşey gönlünüze göre olur.
Şimdiden mutluluklar dilerim.

Annem de babam da kotu insanlar degil. Benim Annem babam olmalarinin disinda ikisi de cevrelerinde sevilen sayilan insanlar. Ama gelim gorun ki hayata bakislari farkli, evlilikleri yurumuyor. Bizim icin katlaniyorlar ama iste neyse. Allaha sukur cocuklugumda buyuk bir ailevi probleme vs sahit olmadim. Babam biraz rahat oldugundan olsa gerek annem hep onu kapatmaya calisti, ondan da uzerime cok dusuyor.

Cok uzattim ama dilerim erkek arkadasimin ailesindeki huzuru ben de kendi aileme yansitabilirim. Com tesekkurler iyi dilekleriniz icin.

Bu surec cok zorlu gececek gibi gorunuyor. Annem soyledigimden beri bana cok uzak. Bakislari cok soguk, kendi cok durgun, sessiz, cok az konusuyoruz. Onu uzmek bilerek kendimi ziyan etmek istiyormusum gibi anliyor durumu, bunu kendine ve bana nasil yaparsin ifadesi var yuzunde. Gecen gun abim ziyarete geldi bizi, sehirdisinda yasiyor. Abine soylemicem arkadasi var diye ama isteyen biri var cocuk cok iyiymis dicem ama memleketi aile yapisi ve okulu boyleymis napalim diye sorucam. Bakalim abin ne dicek o zaman fikrin degisecek mi diyo. Babama henuz soylemedim, isler ciddilesene kadar da dusunmuyorum. Bu ailevi bise oldugu icin herkese anlatamam, kendi dertlerimle sizi mesgul ediyorum kusura bakmayin, ama baska anlatabilecegim birisi yok.

bak biz sana öbür konuda acele etme dedik

bu hususları bilmediğimiz halde

bunları deseydin o zmaan daha bastırırdık

adam br atansa idi belirli başlı işi oolsa idi

o zaman rahatlıkla okumuş memur olmuş tayin olup gideri,z kv kp görmem bi,le der geçerdin

daha önceki yorumumda da yazdım

benim kv ilkokul bile okumamış kp ortaokul mezunu

benim anneannem 80 yaş üstü o okuma yazma bilip oğluma kitap okuyor

aileler arasında uçurum var mı var

aynı uçurum annemle babamda da var

babaannem okuma bile bilmez dedem ilkokul mezunu annemin babası ise ilköğretim müfettişi

yani bunlar insanlar arasında sorun olmaz hele de üni bitiren annen bunu görmeli sorunu engellemek sana ve eşine düşer tıpkı annem ve babam gibi tıpkı ben ve eşim gibi

zira sen madem okudun ettin ayy kv bana bunu dedi değil kv ile bu konuyu çözeceksin beklentini ona göre tutup ona göre yaşayacaksın

ama sevgilinin işi oluncaya kadar sıkıntıların çok olacak

fakat zaten 3 aylık ilişkide aileleri bulaştırmak için erkendi şimdi de kafanda hep olmaz dediler olduğu için sen de eksik aramaya başlayacaksın

hakkında hayırlısı olsun ama zor günler bekliyor seni

bak biz sana öbür konuda acele etme dedik

bu hususları bilmediğimiz halde

bunları deseydin o zmaan daha bastırırdık

adam br atansa idi belirli başlı işi oolsa idi

o zaman rahatlıkla okumuş memur olmuş tayin olup gideri,z kv kp görmem bi,le der geçerdin

daha önceki yorumumda da yazdım

benim kv ilkokul bile okumamış kp ortaokul mezunu

benim anneannem 80 yaş üstü o okuma yazma bilip oğluma kitap okuyor

aileler arasında uçurum var mı var

aynı uçurum annemle babamda da var

babaannem okuma bile bilmez dedem ilkokul mezunu annemin babası ise ilköğretim müfettişi

yani bunlar insanlar arasında sorun olmaz hele de üni bitiren annen bunu görmeli sorunu engellemek sana ve eşine düşer tıpkı annem ve babam gibi tıpkı ben ve eşim gibi

zira sen madem okudun ettin ayy kv bana bunu dedi değil kv ile bu konuyu çözeceksin beklentini ona göre tutup ona göre yaşayacaksın

ama sevgilinin işi oluncaya kadar sıkıntıların çok olacak

fakat zaten 3 aylık ilişkide aileleri bulaştırmak için erkendi şimdi de kafanda hep olmaz dediler olduğu için sen de eksik aramaya başlayacaksın

hakkında hayırlısı olsun ama zor günler bekliyor seni

Ben gorustugum birisi oldugunu bilsinler aileme karsi durust olayim istedim. Her kiz annesi tereddutlu olur ama daha gormeden bu kadar onyargi olacagini bilemedim ben. Cat diye evleneyim de demiyorum ki, birisi var dedim sadece, tanimaya calisiyorum. Niyetinin ciddi oldugunu da beni oyalamaya vaktimi almaya calisiyo diye dusunmesinler istedigim icin soyledim.

Yorumsuz.Allaha birak. Kaderindekini eninde sonunda yaşayacaksın..İyi ya da kötü..Allah yardımcınız olsun..Hayırlısı..

Back
X