- 5 Şubat 2011
- 1.869
- 2.376
- 358
Okulum bitti, kpss ye girdik sonuc bekliyoruz. Ben sadece gelecegi dusunerek gorustugum sevdigiM birisi oldugunu annem bilsin istedim
Askerlik?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Okulum bitti, kpss ye girdik sonuc bekliyoruz. Ben sadece gelecegi dusunerek gorustugum sevdigiM birisi oldugunu annem bilsin istedim
Rica ederim inş. hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Allah yolunu bahtını güzel yapsın. Erkek arkadaşına şöyle diceksin ; 2-3 ay daha geçsin atanalım önümüzü bir görelim düzenimiz otursun önce sonraki süreç daha kolay olur diye... Bu zaman dilimde anneni ikna edeceksin gönlünü rızasını almaya bakacaksın. Anneni en iyi sen tanıyorsun bir şekilde annenin ağzından girip burnunda çıkıcaksın annen evet demek zorunda kalıcak . Ayrıca annene de tanımdan önyargılı olma belki çok sevecek tanımadan kimse bilemez.
Askerlik?
Su an icin tecilli. Ben pat diye evlenicem demiyorum ki. 24 yasindayim, meslegimi elime alip uygun sartlar olunca evlenmek istiylrum ve aklimda birisi var. anneme de tek soyledigim bu oldu.
Ben demiştim yani bence çok erken hareket ettiniz.
Benim eşimin ailesi de ailemden tahsil olarak çok düşük.
Ben lisans eşim önlisans mezunu.
Benim annem öğretmen babam memurdu,ikisi de emekli ama eşimin annesi babası da ilkokul mezunu.
Bütün bunlara rağmen biz evliyiz.
Çünkü eşimin iyi bir işi var çoğu lisans mezunundan daha iyi kazanıyor.
Ayrıca eşim çok kültürlüdür.
Ailem zaten tüm bu olumsuzluklara rağmen o zaman benim de mesleğim olduğu için tanışalım dediler hemen isteme oldu ve evlendik.
Eşimin ailesi ilkokul mezunu olsa da kendini çok geliştirmiş insanlardır.
Ama ben daha ikimizin de elinde mesleği olmadan söyleseydim kesinlikle ailem karşı çıkardı.
Daha dün burada bir konu okudum. Konu sahibi eşinin ailesin eğitimsizliğinden şikayet ediyordu. Ciddi sorunları vardı. Diplomanın kendisi aslında hiç önemli değil. Önemli olan yaşam biçimlerinin birbirine benzemesi. Ve çoğunlukla benzemiyor maalesef. Annene hak vermek zorundayım. Şu anda sen kendi hayatını annenlerin hayatını yaşıyorsun. Anlamıyorsun bu nedenle sevgilinle farkları. Çaktırmadan ona bazı sorular sor. Annenler tatili nerede geçiriyor. Sinemaya en son ne zaman gittiniz birlikte. Birlikte dışarıda yemeğe nereye gidiyor musunuz? gibi. Bak bakalım cevaplar hoşuna gidiyor mu. Çünkü bu cevaplar senin hayatın olacak büyük ihtimalle.
Ya ben seni anliyorum benzer bi durumdayim ben daha soylemedim annemlere
Insanlara burda sorsan onemli olan insanlik nutuklari atarlar fakat akrabalara arkadaslara soyledigin zaman gercek dusuncesini gozlerinden okuyabiliyorsun
Benim merak ettigim cevresindrn tecrube etmis bayanlar varsa evlilikte sorun yaratiyor mu bu durum
Her aile böyle düşünmez işte.Ben sadece durust olmak istedim. Kimle gorustugumu bilsinler diye. Hemen evleneyim desem haklilar ama ben zaten is guc olmadan kalkismam. Obur turlu onun ailesi bildigi icin onu da sikistiracaklar diye dusundum. Neden en azindan annesine soylemiyo, ciddi degil misiniz gibi
Arkadaşında okumuş bir tahsili varsa hic sorun olmaz,
Bence tahsizlikle hic alakasi yok insanlar mi degiller mi ona bakmak lazim.
İnanın ben tahsili insanlarda tanidim köylü ve ilk okul mezunu da.Bazen okumayan hiç okumamiş cahildir diye düşündüğün,okumuştan kat kat daha iyi oluyor.
Arkadaşınla konusmaya devam et.Zamana bırak.Tanimak lazim ailesini önyargili olmasinlar.
Bi yanlis anlama oldu sanirim ben onun ailesiyle tanismadim. Daha arkadasken ablasiyla tanismistim sadece, sonra da bikac kere tesadufen gorustuk. Ailesi gorustugumuzu biliyor, annesi hatta benimle tanismak istedi, ama ben ailem daha bilmedigi icin kabul etmedimHer aile böyle düşünmez işte.
Benim ailem erkek arkadaşa karşıdır olursa gizli olsun ister.
Demek ki seninkiler de öyle. Kimi aile der kimle görüşürsen haberimiz olsun diye.
Ama açıkcası ben de evlenme aşamasına gelmeden ailelerle içli dışlı olmayı doğru bulmuyorum.
Ben zaten eşimin ailesi ile de tanışmamıştım iş ciddiye bindiği zaman istemeye gelmeden bi hafta önce tanışıldı.
Çünkü hiçbirşeyin garantisi yok mesela iyi ki önceki erkek arkadaşlarımın ailesiyle tanışmamışım.
Daha senin ailen bilmiyorken erkek ailesi ile tanışmak da hoş değil ki.
Benim oğlum var mesela kız arkadaşım bu diye evime bir kız getirse ve kızın ailesi daha durumu bilmiyorsa hoşuma gitmez ailesinden gizli iş yaptığı için.
Ailenizi ikinci plana atmayın. Ailelerle tanışılacak duruma gelince birlikte tanışın.
Önceden erkek ailesi ile tanışırsanız sonra böyle düşünürsünüz napsam diye.
Ben de oyle dusunuyorum ama erkek arkadasim aileler tanisip gorusurse biziM daha rahat edecegimizi dusunuyor. Bana hep seni dusunuyorum diyor. Erkek arkadasiyla geziyor demeleri mi daha iyi ya da sozlusuyle nisanlisiyla mi diyor.
O zaman ailesinin illa nişan söz yapalım kız arkadaşın varsa diye zorlayacağını sanmıyorum.Bi yanlis anlama oldu sanirim ben onun ailesiyle tanismadim. Daha arkadasken ablasiyla tanismistim sadece, sonra da bikac kere tesadufen gorustuk. Ailesi gorustugumuzu biliyor, annesi hatta benimle tanismak istedi, ama ben ailem daha bilmedigi icin kabul etmedim
Her aile böyle düşünmez işte.
Benim ailem erkek arkadaşa karşıdır olursa gizli olsun ister.
Demek ki seninkiler de öyle. Kimi aile der kimle görüşürsen haberimiz olsun diye.
Ama açıkcası ben de evlenme aşamasına gelmeden ailelerle içli dışlı olmayı doğru bulmuyorum.
Ben zaten eşimin ailesi ile de tanışmamıştım iş ciddiye bindiği zaman istemeye gelmeden bi hafta önce tanışıldı.
Çünkü hiçbirşeyin garantisi yok mesela iyi ki önceki erkek arkadaşlarımın ailesiyle tanışmamışım.
Daha senin ailen bilmiyorken erkek ailesi ile tanışmak da hoş değil ki.
Benim oğlum var mesela kız arkadaşım bu diye evime bir kız getirse ve kızın ailesi daha durumu bilmiyorsa hoşuma gitmez ailesinden gizli iş yaptığı için.
Ailenizi ikinci plana atmayın. Ailelerle tanışılacak duruma gelince birlikte tanışın.
Önceden erkek ailesi ile tanışırsanız sonra böyle düşünürsünüz napsam diye.