Annem erkek arkadasimi istemiyor :(

okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır demişler. sanırım bu söz üni mezunu olup da okumayanları aşağılayanları anlatmaya yetiyor

Daha dün burada bir konu okudum. Konu sahibi eşinin ailesin eğitimsizliğinden şikayet ediyordu. Ciddi sorunları vardı. Diplomanın kendisi aslında hiç önemli değil. Önemli olan yaşam biçimlerinin birbirine benzemesi. Ve çoğunlukla benzemiyor maalesef. Annene hak vermek zorundayım. Şu anda sen kendi hayatını annenlerin hayatını yaşıyorsun. Anlamıyorsun bu nedenle sevgilinle farkları. Çaktırmadan ona bazı sorular sor. Annenler tatili nerede geçiriyor. Sinemaya en son ne zaman gittiniz birlikte. Birlikte dışarıda yemeğe nereye gidiyor musunuz? gibi. Bak bakalım cevaplar hoşuna gidiyor mu. Çünkü bu cevaplar senin hayatın olacak büyük ihtimalle.
Bu yorumunuza kesinlikle katilmiyorum. Esimin annesi evden disari cikmaz okuma yazma bilmez babasi ilkokul mezunu sinemaya yemege gitmezler kulturel aktivite 0. Ikisini de cok severim orasi ayri ama esimin yetistigi aile sekli bu. Fakat biz esimle sinemaya tiyatroya disarida yemege gideriz. Ailesi yapmiyo diye erkekler de bunu yapmayacak diye genellemeyi cok dogru bulmuyorum. Bence ailesinin yasayisindan ziyade flort donemindeki tutumlara aliskanliklara bakmak lazim

Anne ve babalar çocuklarının kötü olmasını istemezler, yılların tecrübesi var siz daha çok gençsiniz anneniz sizi uyardıysa mutlaka vardır sebebi acele etmeyin, hemen ciddi bir yola girmeyin zaman annenizin haklılığını veya haksızlığını size gösterecektir,karar sizin ama ben olsam annemi dinlerdim hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle...

Bu yorumunuza kesinlikle katilmiyorum. Esimin annesi evden disari cikmaz okuma yazma bilmez babasi ilkokul mezunu sinemaya yemege gitmezler kulturel aktivite 0. Ikisini de cok severim orasi ayri ama esimin yetistigi aile sekli bu. Fakat biz esimle sinemaya tiyatroya disarida yemege gideriz. Ailesi yapmiyo diye erkekler de bunu yapmayacak diye genellemeyi cok dogru bulmuyorum. Bence ailesinin yasayisindan ziyade flort donemindeki tutumlara aliskanliklara bakmak lazim

Aksi olsaydi ben de yasam tarzlarimiz farkli derdim. Ama erkek arkadasimla guzel yerlere yemege gideriz, sinemaya konsere gittik derslerden vakit buldukca. Bazen gelecek planlari yaparken de hep der suraya tatile gidelim soyle gezelim sunu yapalim diye hep dusunur.

Anne ve babalar çocuklarının kötü olmasını istemezler, yılların tecrübesi var siz daha çok gençsiniz anneniz sizi uyardıysa mutlaka vardır sebebi acele etmeyin, hemen ciddi bir yola girmeyin zaman annenizin haklılığını veya haksızlığını size gösterecektir,karar sizin ama ben olsam annemi dinlerdim hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle...

Tesekkur ediyorum ama daha tanimadan etmeden okulu ve memleketi sebebiyle reddetmek onyargi degil mi? Evet tabi ki tecrubelerine ihtiyacim var ama gormeden tanimadan boyle demek dogru mu sizce?

Yok oyle dusunmeyin annem hep benim iyi olmami kendimi ziyan etmememi ister her konuda. Ama bazi konularda katidir, onyargilari var. yasam tarzlarinin bize uymayacagini ilerde sorun yasayacigimi dusunuyor. Asagi gormek falan kesinlikle soz konusu degil.

İyi de daha tanımadan biri hakkında yargıya varmak 'bize yakışmazlar' diye beğenmemek aşağılamanın ağa babasıdır.
Bu muameleyi erkek arkadaşının annesi, sana ve ailene yapsa ne düşünürsün? Sırf kendi annen diye hafife alıyorsun annenin tavrını.
Annen aşırı önyargılı ve kibirli biri. Babanı ikna et onunla birlikte konuşun.

Malesef bazı şeyler tahsille olmuyor. Benim ailem tahsilli değil ama senin annenden kat kat daha olgun insanlar.

Tesekkur ediyorum ama daha tanimadan etmeden okulu ve memleketi sebebiyle reddetmek onyargi degil mi? Evet tabi ki tecrubelerine ihtiyacim var ama gormeden tanimadan boyle demek dogru mu sizce?
ğ
Size sorduğu sorulardan aldığı ipuçları önemli olan!
Herkes için geçerli olmayabilir ama kültür farkı çoğu evliliklerin bitiş nedeni!!
Tabiki hemen kestirip atmayın ama yakından tanıyın ailenizin tanışmasından önce siz o aileyi tanıyın tabiki nişan, söz adı altında değil, arkadaş olarak! önce ailesinden siz emin olun daha sonra ailenizi muhatap edin.

Bence değil sevgilinizi bu yüzden terk edip annenizin size layik bulduğu biriyle evlenseniz mutlu olacaginizin garantisi varmi?bence anneniz durumu zamanla kabullenir yeterki sizde kararli olun

Bence sunu ayirt etmelisin annenin yaptigi bi ego bi kibir mi yoksa gercekten arada kultur farki oldugundan dolayi sorun cikabilir gozuyle mi bakiyo eger annen samimi bi sekilde ikinci sik sebebiyle diyorsa annen hakli beybi kultur farki onemli he bu tahsille alakali bi durum mu degil nice universite bitiren esekler var nice ilkokul mezunu kibar naif insanlar var duygusal yaklasmadan sevgilinin ve ailesinin durumunu arastir gungormus insanlarsa problem olmaz tabi bunu annene de izah etmelisin

Evet annen haklı mi, değil mi bu önemli. Gerçekten sen şehir kültürüne alışkınsan ve karşı taraf tamamen köy kültüründeyse, seni anlayabilecekler mi?

Evlilik gerçekten dışardan görüldüğü gibi değil. Bazı aileler modern düşünürken, bazıları törelerle adetlerle yatıp kalkıyor. Eğer bu kadar zıtlık varsa çok zorlanabilirsin.

Hatta çocuk yetiştirmende bile sana zorluklar çıkabilir. İnan erkekler çıkarken laylaylom bile olsa, evlenince aileci oluyorlar.

Kısacası, karşı taraf nasıl bir aile? Bu çok önemli.

Evet annen haklı mi, değil mi bu önemli. Gerçekten sen şehir kültürüne alışkınsan ve karşı taraf tamamen köy kültüründeyse, seni anlayabilecekler mi?

Evlilik gerçekten dışardan görüldüğü gibi değil. Bazı aileler modern düşünürken, bazıları törelerle adetlerle yatıp kalkıyor. Eğer bu kadar zıtlık varsa çok zorlanabilirsin.

Hatta çocuk yetiştirmende bile sana zorluklar çıkabilir. İnan erkekler çıkarken laylaylom bile olsa, evlenince aileci oluyorlar.

Kısacası, karşı taraf nasıl bir aile? Bu çok önemli.

Ailesini görmeden bilemem tabi ama köy kültüründe olduklarını dşünmüyorum. Ablasını gördüm gayet modern açık saçlı, güzel giyinen genç bir kız. Annesi ev hanımı ama sık sık dışarda yemek yerler, gezmeye dolaşmaya çıkarlar.

Köyden gelmiş nice insanlar şuan şehirli insanlardan belki de daha üst kademede bu ayrımı hiç doğru bulmuyorum,zaman geçsin annenize hala sevdiğinizi ve olacağının en büyük kanıtını onunla olduğunuzu göstererek belli edin sonuçta siz evleneceksiniz aileniz değil.

Siz eşinizden yana şanslıymışsınız. Ben de kesinlikle genelleme yapmak istemiyorum. Ama maalesef bazı aileler çok kapalı oluyor. Oğulları hafta sonları sadece onlara gitsin gelsin. Sinema, tiyatro gereksiz masraf. O nedenle zaten diploma önemli değil dedim. Önemli olan kendini yetiştirmiş olmak. Modern olmak. En azından öyle olmak isteyene saygı göstermek. Eşinizin ailesini sevdiğinize göre onlar bunu başarmış insanlar. Eşiyle Almanya'da yaşayan bir arkadaşım vardı. Kv ve kp de oradaydı. Kız dışarı bile çıkamıyordu. Her türlü sosyal aktiviteyi gereksiz buluyorlardı. Kafa yapısı önemli. Konu sahibi onu anlamaya çalışsın demek istedim.

Annemle konuştuk da tekrar. Bugün fikirlerine güvendiği, çok sevdiği bi arkadaşına anlatmış durumu. Okul memleket diye katı değil de, yaşam tarzları aile yaşantıları farklı olursa defne ilerde çocuk yetiştirirken falan da problem yaşar, gönlü kaymıştır zamanla fark eder demiş. Ben erkek arkadaşımı gerçekten çok seviyorum. Bilemiyorum daha çok yeni ilişkmiz ama oturuşu kalkışı gittiği yerler giyim tarzı gayet uygun diye düşünüyorum. Annem düne göre daha sakindi. Sanırım benm görüp vazgeçeceğim fikri biraz etkili olmuş. Aileyle tanışmadan bunu anlamanın bir yolu yok değl mi? Çünkü ablasını gördüm, giyim tarzı bana yakın, konuşması gayet normal. Makyaj yapıyo, saçları açık falan filan.

Iyi de kriter bu mu

Kv ilkokul mezunu bile değil kp ortaokul mezunu

4 çocukları üniversite mezunu

Annem babam üniversite mezunu

Bir gün Kv ilkokul bile okumamış acaba nasıl olur diye ne anneme sordum ne kendim düşündüm

Bana ne anasından adam kendi seçmemiş ki

Onun tercih edebileceği hususlardaki tavır ve davranışları önemli yoksa 60 yaşındaki annesinin öğrenim durumu değil

Back
X