Annem eşyalarımı hor kullanıyor :(

kbr26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
260
65
28
Eskişehir
Dert sayılmaz biliyorum ama içten içe bu üzüntüye engel olamıyorum. 6 aydır başka bir şehirde tek başıma yaşıyorum. 3 hafta önce annem de bana destek olmak için geldi. Ben 5 aydır tüm eşyalarıma gözüm gibi bakarken annem geldiğinden beri eşyalarım yıllardır kullanılıyor gibi oldu. Az eşya aldım ama hep iyilerini aldım. Tencerelerimin dışları içleri hep çizili. Bardaklarımın kenarları kırık, çatal bıçaklar lekeli vs.Bırak bulaşıkları ben yıkarım işten gelince diyorum bekleyemiyor. Ama çok baştan savma yapıyor. Tüm tabağı canagı alıp üst üste atıyor. E haliyle çizilip kırılıyorlar. Havlularımı filan rastgele karıştırıp yıkıyor. Hepsi rezil gibi oldular. Bir iki kere uyardım anne üzülüyorum diye. Beni pek dikkate almıyor. Dünya malı için anne zaten kırılmaz ama o da benim hem kıyafetlerime hem eşyalarıma özen gösterdiğimi bilir. Sadece anlatmak istedim.

Bazı insanlar yapı olarak daha kira doke saça is yaparlar. Anneniz de sizin kadar dikkatli bir yapıda değil belki. Tekrar konuşmayı deneyin. Size destek olmak icin kalkmış gelmiş o da sizi üzmek istemez ama elinde değildir. Annem de sağolsun tum bardak tabak setlerimi tek sayıya düşürmustur:)

Donecekse laf etmeyin kalıcıysa kostek olmamasını açık bir dille ifade edin.

Çocukluğunuz çok mu fakir geçtide maddiyatı o kadar önemsiyorsunuz, annenizin sanırım zor hayatı olmuş ki artık
eşyaya dikkat gösteremiyor sanırım onun hayatındada birikmiş bıkkınlıklar var ,

Destek olmaya gelmiş sonuçta
Bir kez daha konuşmalısınız.

basit gibi gorunsede sizin icin cok can sıkıcı bi durum.. Gozun gibi bak, dikkat et sonra bu huyunu bilen annen tarafindan kullanilan celik kepce allak bullak etsin teflonunu.. ayni sekilde rastgele atilan camasirlar yuzunden mosmor olsun beyaz gomlegin.. Annenizle ciddi ciddi konusun.. Kirmadan ama., tatli bir dille... Yine ayni seyi yapmaya devam ederse sevdigi yelegini, bluzunu falan 90 derecede yikayin bakalim.. Ne tepki verecek?

Benim kız kardeşim de anneme arabasının kapısını sert kapattı diye bağırmış.Navigasyon cihazını masaya bırakmış çocuklarda oynarken düşürmüş yere diyor ki kocam çok haklı köylüsünüz görmemişsiniz.Yani sürekli kalp kırıyor mal mülk için.Bende çok özenli kullanırım bütün esyalarimi çünkü titiz bir insanım ama kimseye maddiyatla yerine yenisini koyabileceğim şeyler için kızmam,sesimi yükseltmem.Şu hayattaki en büyük korkularımdan biridir sevdiğim insanların kalbini kırmak.Anne kardeş bi tanedir yerine kimseyi koyamazsınız allah yokluklarını göstermesin hele ki sizi seviyor saygı gösteriyorsa ki öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan bence iki tencere tava havlu için değmez.

Adı üstünde eşya.Kırılırda eskirde.Malın yerine yenisi gelir ama kırılan bir kalbin yenisi gelmez.Annenizin kıymetini bilin.Yanınızda ne mutlu size.

Bazı insanlar yapı olarak daha kira doke saça is yaparlar. Anneniz de sizin kadar dikkatli bir yapıda değil belki. Tekrar konuşmayı deneyin. Size destek olmak icin kalkmış gelmiş o da sizi üzmek istemez ama elinde değildir. Annem de sağolsun tum bardak tabak setlerimi tek sayıya düşürmustur:)
Kendi evimizde de böyle. Ama hani her kadın kendi evindeki düzeni ister ya. Ben burda iyi kötü düzen kurdum. Ama ona şaka gibi geliyor böyle olunca şöyle hissediyorum deyince

Benim kız kardeşim de anneme arabasının kapısını sert kapattı diye bağırmış.Navigasyon cihazını masaya bırakmış çocuklarda oynarken düşürmüş yere diyor ki kocam çok haklı köylüsünüz görmemişsiniz.Yani sürekli kalp kırıyor mal mülk için.Bende çok özenli kullanırım bütün esyalarimi çünkü titiz bir insanım ama kimseye maddiyatla yerine yenisini koyabileceğim şeyler için kızmam,sesimi yükseltmem.Şu hayattaki en büyük korkularımdan biridir sevdiğim insanların kalbini kırmak.Anne kardeş bi tanedir yerine kimseyi koyamazsınız allah yokluklarını göstermesin hele ki sizi seviyor saygı gösteriyorsa ki öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan bence iki tencere tava havlu için değmez.
Yok asla kızmadım kızmam da. Laf arasında denk gelir de söylersiniz ya. Öyle oldu işte. Sonuçta insan kendi bi düzen oturtunca başka türlüsü olduğunda ister istemez takılıyor. Yoksa biri gider biri gelir. Sadece benim heyecanımı, düzenimi anlamaması üzüyor biraz

Adı üstünde eşya.Kırılırda eskirde.Malın yerine yenisi gelir ama kırılan bir kalbin yenisi gelmez.Annenizin kıymetini bilin.Yanınızda ne mutlu size.
Elbette ki öyle. Çok şükür ki yanımda hep de yanımda oldu elinden geldiğince. Sağolun

3 haftada eşyaların nasıl bu kadar zarar gordu ki?
acaba annenin oturusu kalkışı batıyor mu sana. mantıksız yani.

Benim annem de kalabilse Yanımda da neyim varsa kırılıp dökülse :(
Eşya gelir yerine be canım hiç Kırma kalbini bak çıkmış Yardıma gelmiş kıyamamış

Destek olmaya gelmiş sonuçta
Bir kez daha konuşmalısınız.
Akşam makarna pişirirken farkettim tencerenin dışı boydan boya çizilmiş. Kendi gösterdiğim özen gösterilmediğinde üzülebiliyorum bazen dedim. İyi o zaman kendin yap herşeyi dedi. Hem bişeyleri yapmamı beklemiyor, hem de bişeyler söyleyince beni kaynanalık yapmakla suçluyor. Ki normalde herşeyi çok rahat konuşuruz

Bence önemli değil ama çok rahatsız oluyorsanız tatlılıkla anne ne güzel yapmışsın ama şöyle yapsak daha mı iyi olur diye güzellikle söyleyin sakın kızmayın alınır...sonra çok üzülürsünüz. Keşke annem hayatta olsaydı da varsın hor kullansaydı eşyalarımı...kırıp dökseydi yeter ki başımda olsaydı. :KK43: annesi hayatta olmayan biri olarak çok basit geldi şu şikayetiniz.

Eşya kıymetini bilmeyen biri olarak,

annen bilinçli yapıyor olamaz değil mi :KK14:

Back
X