- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısınız.Canim annen bunları okusa görse koyar ortaya hepsinin parasini çeker gider.. çok kırıcı bu düşünceler.
Bak benim annemin çekmedigi hastalık kalmadı. Gün 24 saat 16 saati makinada geçiyor. Laf olsun diye söylemiyorum. Allah yazmamış olsun ama başımıza ne geleceği belli değil. Bu düşüncelerin gelir aklına kendini paralarsın.
Gördün, üzüldün... Aman Annem yanımda olsun gerisi bos de geç.
Sonuçta parayi kazaniyorsan onun onların sayesinde. Onların da emeği sonucu geldi o maaş o eşyalar. Yapma lütfen
Daha söyleyip de kırmak da istemiyorum. Aslında kendisinin de bir dönem iş hayatı oldu ama genel olarak eşyaya değer veren biri değil. Sanırım doğrularımız farklıO kazanmıyor kazanmadığı şeyin kıymetini bilmesini bekleyemeyiz..çunku evde yakıp yıktığını eşi ya da çalışan evlatları hep düzeltti yerine koydu...kızmayın insan bilinci bu..daha net olmanız lazım
Evet benim kokulara karşı bir takıntım var. Normalde çok titiz bi insan değilim ama mutfağa çok takığım. Bir de kullandığım ev tekstillerinin yumuşaklığına. Ön yıkama yaptığım süngerle normal yıkamaya devam edince bardaklar kokuyor gibi geliyor bana ve tiksinip birşey içemiyorum. Annemlerle beraberken de bulaşık makinesinde aynı tantana oluyordu. Ön yıkama yapmadan makineye attıkları için leke ve koku var geliyordu bana. Umarım ortayı buluruz. Böyle bişeyden asla kırılmasını istememBulaşık leğenini anladım, o her evde ayrı olur. Yer bezi ile tezgah silinen bez de ayrı olur mesela.
Ama iki ayrı bulaşık süngeri olayı abartı geldi bana. Kase kaşık vs. ayrılması da keza. O anda hangisi elimin altındaysa onu kullanrım. Sanırım anneniz pek özenli değil, siz de biraz takıntılısınız. Haliyle sıkıntı yaşıyorsunuz. B,r ortayı bulmanız gerek.
Sorun tencere tava değil. Annen ev ikinizin gibi davranıyor , kendi alıştığı düzeni uyguluyor . Sen de ev senin ikinizin değil annen sadece yanında gecici olan biri gibi davransin senin düzenini uygulasin istiyorsun. Yani bilincaltinda bir ev hakimiyeti durumu bence. Hal böyle olunca annenin kendi duzenine göre yaptığı her şey sana batıyor. O bulasigi senin sünger sirana göre yapsa tabak kirilsa sorun olmayacak bence.
Yanlış yapıyorsun anne o kadar kahr çekiyor gelmiş biraz kalacak sana destek icin. Kendi aile evinizdeki gibi yasasan ne olur ki. Yarın bir gün annen destek icin de yanına gelemezse zaten kendi düzenin olacak. Bırak bir tabak kirilsin , bir tencere cizilsin çok mu önemli. Valla ben annene üzüldüm.
Sadece temizlik olarak mutfakta takıntılıyım. Onun da banyo wc takıntısı var. Ben elimden geldiğince onun istediği şekilde yapıyorum ama o beni umursamayınca üzülüyorumZaten bu kadar titiz olmanızın sebebi annenizdir herhalde.. Aynı takıntılar bende de var. Annemin evinde onun yaptığını beğenmem her yaptığı pismiş gibi gelir özensiz iş yaptığını görüyorum çünkü.. Kendim yaptığımda içim daha rahat eder.Ama anneyi de kırmamak lazım tabi bunları söylerken
![]()
Hep sağolsun varolsun. kırma niyetinde değilim ama düşününce kırıcı oluyor sanırımKimseyi eşya gibi nedenler için kıramam. Kaldı ki annem.. Canı sağ olsun der geçerim.
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Mental olarak çok yorulduğumun farkında. Onun için elinden geleni yapıyor. ben de bunu kabullenmeye çalışacağım.Aman k.y g.tune gitsin. Ev hanımları yıllarca aynı isi yaptıkları için bi süre sonra o kadar ozenmemeye başlıyorlar bi nevi pratiklik gerçekten. Eşyaların yenisi alınır dert etme. Hem seni düşündüğü için yapıyor bunları sen yorulma diye. Yaptıklarına odaklandikca daha çok sinirlenirsin hiç bakma ne yaptığına orası onun evi gibi düşün karışma, bu yaştan sonra annene yeni düzen ogretemezsin. Anın tadını çıkar.
Evet haklısınız. Kızkıza yaşamak çok eğlenceli bu günler geri gelmez. Umursamamaya çalışacağım.Annende ne heves vardır şimdi. Kızı okumuş meslek sahibi olmuş kazanıyor getiriyor. O da kızının evinde yapıyor yıkıyor temizliyor. Tabi dikkatsiz çiziliyor kırılıyor olayı tamamen yılların verdiği pratiklikle o an hızlı hızlı yapma girişiminden kaynaklanıyordur. Boşverin takmayın gülün geçin vakit geçirin annenizle. Bu günler geri gelmez.
Aynen şu içim içimin yemesine mani olamıyorum. Çok saçma geliyor iki çul çaputa takmak ama engel de olamıyorum işte.Ben de cok dikkatli kullanirim esyalarimi fakat icim yansa da soylemem bi baskasina dikkat et diye,ama gercekten icim icimi yer cunku kimse sahibi gibi kullanamaz.Annenle paylasman guzel ama o pek dikkate almamis maalesef
Evet alt tarafı eşya ama cidden elimde değil. Bir tane peluşum var. Bazen onu da ordan oraya savuruyor. O düştüğü yere bakınca ona bile içim gidiyor niye böyle yapıyorsun diyorum :) sanırım ben daha hassasım bu tür şeylereÇul çaput uğruna annenizi kırmaya değermi bunu bir düşünün derim.
Anneniz 'aman şu havluyuda şöyle yıkayayımda kalas gibi olsun,bu bulaşıklarıda üstüste koyayım çizilsin'diyerek bile isteye yapmıyordur eminim. Söylemeniz bile tuhaf geldi bana. Abartıyorsunuz alt tarafı eşya yani.
Gayet düzgün bir şekilde ne hissettiğimi söyledim. Niyetimin onu kırmak olmadığını, üzüldüğümü ve paylaşmazsam daha çok üzüleceğimi söyledim. Beni,heveslerimi ve kurmaya çalıştığım düzeni anlayışla karşılamasını beklediğimi söyledim. Suratıma baktı. Taka taka bunu mu takıyorsun kızım dedi. Hayatımda hiçbir zaman eşyaya önem vermedim vermem de dedi. Hakikaten hatırlıyorum arkadaşlarımdan kimse küçükken salona giremezsen ben her türlü kristaller,tabak çanakla oynayabiliyordum. Böyle düşünceye sahip birinin düşüncesini de değiştiremem ki kaç yıl olmuş böyle yaşayalı. Zaten sadece anlamasını bekliyorum.Bende cok dikkat ederim... Neden temiz kullanmak varken pis kullanilsinki?? Bakarsan bag olur demisler.. Kv mesela teflon tavaya normal kasik kullanir..hem sagliksiz hemde kotu duruyor.. Sonra yuzune bakilmaz bi halde kullaniyor...ben 5 sene kullansam bi cizik bile olmaz. Kiyafetleri duzden utuler mesela..kadife duzden utulenir mi? Ama o utuluyor..camasirlari soguk sicak demeden atar. Renkler filan karman corman. Dikkat edilmeli bencede.. Ama anne boyle birsey icin kirilmaz tabi.. Nasil soylersin bilemiycem...zor bi durum..
ben seni anladim..ya maksat cok maddiyatci olmak degil..sonradan gormuslukte degil..birsey elindeyse iyi kullanmak lazim bencede...kotu kullanirsan omrude kisalir kaldiki guzel temiz kullanmali...ilk gunden afedersin anasini belleyip oyle bozuk cirkin bir sekilde kullanmayi sevmiyorum bende..Gayet düzgün bir şekilde ne hissettiğimi söyledim. Niyetimin onu kırmak olmadığını, üzüldüğümü ve paylaşmazsam daha çok üzüleceğimi söyledim. Beni,heveslerimi ve kurmaya çalıştığım düzeni anlayışla karşılamasını beklediğimi söyledim. Suratıma baktı. Taka taka bunu mu takıyorsun kızım dedi. Hayatımda hiçbir zaman eşyaya önem vermedim vermem de dedi. Hakikaten hatırlıyorum arkadaşlarımdan kimse küçükken salona giremezsen ben her türlü kristaller,tabak çanakla oynayabiliyordum. Böyle düşünceye sahip birinin düşüncesini de değiştiremem ki kaç yıl olmuş böyle yaşayalı. Zaten sadece anlamasını bekliyorum.
Evet maalesef biraz rahatsız bir insanım :) birşey kafamda kurduğum şekilde yolunda gitmeyince sürekli vesvese veriyorum kendime. Detaycılık ve mükemmelliyetçilik sıkıntım var. Zaman yontacak sanırım. Ben de umursamamayı öğreneceğim. Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için:) konuyu okuyunca size hem hak verdim hemde biraz olayları rahat bırakmanız gerektiğini düşündüm
bende de sizdeki takıldıgınız noktaların bi benzerleri var malımı çok mudikkatli kullanırım pek sayılmaz ama elimden geldiğince dikkat ederim evime biri geldiğinde kim gelirse gelsin evin pislendiğini ve hemen temizlemem gerktiğini düşünüyorum
ben mesela ıslak elle mutfak dolpların adokunmam lekeoluyo orda kalıyo gözüme batıyo
iş yapakrne bişey yıkarken bile tezgahı ıslatmam ıslaklıga karşı bi tiksintim var
mutfakta yada banyoda iş yaparken fayansa bi damla su degse hemen silerim ayagıma degdinde uyuz olurum vs.. vs..
ama annem kaynanam kardeşm hatta eşim bile ıslak elleriyle hata su damlaya damlaya mutfak dolaplarına dokunurlar
b iş yaparken tezgah göl gibi olur
alt mutfak dolapları su damlası içinde kalır
kaynanam ve kayınpederim geldiğinde abdest aldıkları için banyo sürekli ıslak ama bunun içindaha şimdiye kadar kimsenin kalbini kırmadım ne annemin ne arkadaşımın kalbini kırmak illa bagırmakla falanda olmaz uyarmadım bile nasıl biliyolarsa yapsınlar o ev zaten benim:))) hemen arkalarından girer banyoyu silerim kurularım:) güzel koku sıkarım her yer kupkuru:)
mutfak dolparını hemen bi bez dolandırıp kurularım bitti:)
herkes gittikten sonrada iki gün temizlik yaparım oh mis:) hatta çoğu insan eşim hariç bu ıslaklık olayına bu kadar takıldıgımı bile bilmez söylemem çünkü boşver anne gelmiş evet biliyorum çok uyuz olursun falan ama söyleme havluları bidaki yıkamanda kendi yönteminle yıkarsın yumuşacık olurlar:)
tencere dediğinde üç kuruşluk dünya malı:) benim kaynanam pek anlaşamayız ama evime geldiğinde asla sorun çıkarmam koskoca ocaklı fırınımı yaktı:) ki ben diş fırçasıyla en ufak yerlerini bile temzilerdim:)hemde daha 2 yıl kullanmıştım:) oda baya üzüldü ama dünya malı o ev senin annen yanında geçici öyle düşün:)
Meselenin maddiyatla kesinlikle alakası yok. İstersem bugun gidip yenisini alabilirim. Sadece biraz empati bekliyorum ama kişi öyle düşünmeyince empati de kuramaz tabiki. Görselliği seviyorum. Görsel olarak gözüme hoş gelirse kendimi daha iyi hissediyorum.ben seni anladim..ya maksat cok maddiyatci olmak degil..sonradan gormuslukte degil..birsey elindeyse iyi kullanmak lazim bencede...kotu kullanirsan omrude kisalir kaldiki guzel temiz kullanmali...ilk gunden afedersin anasini belleyip oyle bozuk cirkin bir sekilde kullanmayi sevmiyorum bende..
Aynen ben deAynen şu içim içimin yemesine mani olamıyorum. Çok saçma geliyor iki çul çaputa takmak ama engel de olamıyorum işte.
burç başakmı:)Evet maalesef biraz rahatsız bir insanım :) birşey kafamda kurduğum şekilde yolunda gitmeyince sürekli vesvese veriyorum kendime. Detaycılık ve mükemmelliyetçilik sıkıntım var. Zaman yontacak sanırım. Ben de umursamamayı öğreneceğim. Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için
Evet onlar kendi düzenlerinde gitsin istiyor ama ben talepte bulununca gereksiz oluyor:) ben de güzelce konuştum ancak olaya çok farklı bakıyor. O yüzden bişey diyemiyorum artıkBenim annem de aynıdır valla. Kendi eşyaları için azami özen ister, şunu şöyle yap bunu öyle yapma diye uyarır durur.
Ama bizim eve gelince herşeyi karman çorman yıpranmış hale sokmadan dönmez.
Canım sıkılıyor, bir iki kere söyledim ama anlamayınca, birşey demiyorum artık
Hayır,Yengeç:)burç başakmı:)
Keske benim annem de yanima, hem de bana destek olmaya gelebilse de tabagimi canagimi kirsa. Onemli olan konu annenizin sizin icin yaninizda olabilmesi, is konusu ayrinti. Yine hatirlatabilirsiniz ama ikinizin de uzulmesine degmez. 3 gunluk dunya..Dert sayılmaz biliyorum ama içten içe bu üzüntüye engel olamıyorum. 6 aydır başka bir şehirde tek başıma yaşıyorum. 3 hafta önce annem de bana destek olmak için geldi. Ben 5 aydır tüm eşyalarıma gözüm gibi bakarken annem geldiğinden beri eşyalarım yıllardır kullanılıyor gibi oldu. Az eşya aldım ama hep iyilerini aldım. Tencerelerimin dışları içleri hep çizili. Bardaklarımın kenarları kırık, çatal bıçaklar lekeli vs.Bırak bulaşıkları ben yıkarım işten gelince diyorum bekleyemiyor. Ama çok baştan savma yapıyor. Tüm tabağı canagı alıp üst üste atıyor. E haliyle çizilip kırılıyorlar. Havlularımı filan rastgele karıştırıp yıkıyor. Hepsi rezil gibi oldular. Bir iki kere uyardım anne üzülüyorum diye. Beni pek dikkate almıyor. Dünya malı için anne zaten kırılmaz ama o da benim hem kıyafetlerime hem eşyalarıma özen gösterdiğimi bilir. Sadece anlatmak istedim.