Annem eşyalarımı hor kullanıyor :(

Evet maalesef biraz rahatsız bir insanım :) birşey kafamda kurduğum şekilde yolunda gitmeyince sürekli vesvese veriyorum kendime. Detaycılık ve mükemmelliyetçilik sıkıntım var. Zaman yontacak sanırım. Ben de umursamamayı öğreneceğim. Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için
Ben de de vardi, yillarca oda arkadasi ev arkadasi cesit cesit insanla yasadim. Kimse de benim hassasiyetlerime ozen gostermedi. Insanlar kendi yollarindan sasmiyor. En sonunda ben degistim. Yoksa elimden kaza cikacakti. Aglaya aglaya dusune dusune sabrede sabrede degisiyorsun. Siz aglamayin. Esnek olmak her zaman iyidir, hayatinizdaki olasiliklari arttirir. Guzel birsey bu.

Yahu kız sanki annemin ağzını burnunu dağıtmak istiyorum demiş, bazı yorumlara bakınca bu sanılıyor.

Kim olursa olsun, isteklerini söylemekten çekinme derim. Ya bi insana annesi de iki laf etti diye kırılacaksa, hiç ağzımızı açmayalım.

Anne lütfen şunu şöle yap, öteki türlü benim içime silmiyor, elin gitmiyosa da lütfen bırak ben yaparım demekte ne var?

Bnm annemde tüm renklileri beyaz ve siyahları aynı programda yıkamaya alışmış,işe girince bi baktım benim gül gibi gömlekler, bluzlar gidiyo, konuştum annemle bnm çamaşırlarımı yıkamıyo artık, bu kadar basit. Ne kalbi kırıldı, ne ölüm hastalık aklıma geldi.

Ne dramatize edilmiş yahu..

:KK43: siz böyle deyince ben de üzüldüm. Sorun tencere tava değil aslında. Dediğiniz gibi düzen mevzusu. Umarım onu kırmadan hallederim bu işi.

Ben de doguda çalışıyorum benim de annem yanımda. Ben de ilk başta öyle hissettim, benim evim benim düzenim ben de takardim. Ama maddi şeyler iyi de kullansan hiç kullanmasan hor kullansan da eskiyor. Ve zamanla öyle dertler geliyor ki başına önem verdiğin her şey önemsiz oluyor, yanında ailenin olması yetiyor. Ben bıraktım mesela ailemden kim gelirse gelsin aile evimizdeki düzeni uygulayabilir. Zaten bekar evi, evlenip gidince sen istersen de olmaz. Zamanının , annenle olan günlerinin kıymetini bil . Titiz olduğun konular zaten evde de varmış onları güzellikle konuş diğer eşya muhabbetini unut. Onlara odaklanma. Annen zaten senin bu düşüncelerini hissediyordur da seni yalnız bırakıp gitmeye gönlü razi olmuyordur

bence hiçbişe söyleme. kendi evi gibi görüyodur. yabancı görse daha dikkat ederdi. sen çocukken annenin kimbilir nelerini kırdın döktün. 2 tabak için kalbini kırmaya değmez. olan mala olsun.

Yahu kız sanki annemin ağzını burnunu dağıtmak istiyorum demiş, bazı yorumlara bakınca bu sanılıyor.

Kim olursa olsun, isteklerini söylemekten çekinme derim. Ya bi insana annesi de iki laf etti diye kırılacaksa, hiç ağzımızı açmayalım.

Anne lütfen şunu şöle yap, öteki türlü benim içime silmiyor, elin gitmiyosa da lütfen bırak ben yaparım demekte ne var?

Bnm annemde tüm renklileri beyaz ve siyahları aynı programda yıkamaya alışmış,işe girince bi baktım benim gül gibi gömlekler, bluzlar gidiyo, konuştum annemle bnm çamaşırlarımı yıkamıyo artık, bu kadar basit. Ne kalbi kırıldı, ne ölüm hastalık aklıma geldi.

İşe girmeden önce annenin tüm renklileri beyanları aynı programda attığını fark etmedin sanırım ;) senin annen kirilmamis ama bazısı kirilabilir. Konu sahibi de kırmadannnasıl yapsam diyor zaten.
Bir de benim şahsi fikrim maddi bir şey için sevdiğimi kırmak dramatik bir durum. Anneme anlattım o da kirilirdim dedi ki çok rahat geniş görüşlü bir kadındır , nelerime katlanır. Sorun burda tabak çanak değil , annenin düzeni mi kızın düzeni mi

İşe girmeden önce annenin tüm renklileri beyanları aynı programda attığını fark etmedin sanırım :KK66: senin annen kirilmamis ama bazısı kirilabilir. Konu sahibi de kırmadannnasıl yapsam diyor zaten.
Bir de benim şahsi fikrim maddi bir şey için sevdiğimi kırmak dramatik bir durum. Anneme anlattım o da kirilirdim dedi ki çok rahat geniş görüşlü bir kadındır , nelerime katlanır. Sorun burda tabak çanak değil , annenin düzeni mi kızın düzeni mi

İyi okusaydın keşke. Aynı anda demedim, beyazla renkliyi aynı anda yıkayacak kadar cahil bi annem yok. Aynı Program dedim. Kısa Program. Bense narin kıyafetlerimin tümünü hassas yada elde yıkama programında yıkarım. Ve evet işe girdikten sonra ipek gömlekler giymeye başladım, öncesinde yıpranacak kıyafetler giymiyordum.

Tamam maddi bi şey için sevdiklerimizi kırmayalım o zaman gelsin tüm eş Dost akraba kaynana kayınpeder fln, evinizi döke saça kullansın.

Çok merak ediyorum görümcemin çocuğu evimi alt üst etti diye konu açılsaydı da aynı yorumlar mı gelirdi?

Babam rahmetli, bir annecim var.
Aklım çıkıyor kaybetmekten öyle korkuyorum ki.
Eşya için, mal için asla kalbini kıramam, uyarmaya bile gerek duymam.

Sefası olsun, canı sağ olsun.

Allah başka dert vermesin.
Sağlık olsun, para kazanılır, yenisi alınır her şeyin.
Ama mal için kırdığın gönlü zor alırsın.

İyi okusaydın keşke. Aynı anda demedim, beyazla renkliyi aynı anda yıkayacak kadar cahil bi annem yok. Aynı Program dedim. Kısa Program. Bense narin kıyafetlerimin tümünü hassas yada elde yıkama programında yıkarım. Ve evet işe girdikten sonra ipek gömlekler giymeye başladım, öncesinde yıpranacak kıyafetler giymiyordum.

Tamam maddi bi şey için sevdiklerimizi kırmayalım o zaman gelsin tüm eş Dost akraba kaynana kayınpeder fln, evinizi döke saça kullansın.

Çok merak ediyorum görümcemin çocuğu evimi alt üst etti diye konu açılsaydı da aynı yorumlar mı gelirdi?

Keşke sen iyi okusaydin canım, aynı anda demedim. Aynı programda dedim, tekrar bir kontrol et istersen niye cahil deyim annene ne ayıp ! ....... diyen yorumlar olmuş çok şaşırdım tarzı yorumlar yapıp kendi fikrin dışindakilere taş atınca karşılık alacağını bilmelisin.
Soruna cevap vereyim maddi bir şey için sevdiğim kimseyi kirmam. Karakterim bu benim.

Keşke sen iyi okusaydin canım, aynı anda demedim. Aynı programda dedim, tekrar bir kontrol et istersen niye cahil deyim annene ne ayıp ! ....... diyen yorumlar olmuş çok şaşırdım tarzı yorumlar yapıp kendi fikrin dışindakilere taş atınca karşılık alacağını bilmelisin.
Soruna cevap vereyim maddi bir şey için sevdiğim kimseyi kirmam. Karakterim bu benim.

Eminim öyledir.

Burda nerdeyse hergün eşimin kardeşi, babası arabamızı istedi, eltimin oğlu mobilyalarımı çizdi minvalinde konular açılıyo ve nedense o zmn ev, eşya çok kıymetli oluyo..

Neyse polemiğe girmek istemiyorum. İyi akşamlar.

Aynen ben de bunları yazacaktım. Siz yazmışsınız. 'Eşyanın yenisini alırsın ama anneni bulamazsın" filan... sanki konu sahibi anasını çöpe atıp eşyaları bağrına basacam demiş. Bu kadar da dramatize etmeye gerek yok. İster 3 kuruşluk olsun, ister 5 kuruşluk. Kimse değer verdiği malı biri tarafından kırılıp dökülsün istemez.anne de olsa kardeş de olsa. Her şeyi söylemenin adabı vardır, kadını çocuk gibi azarlayacak değil, kırmadan söylemenin tonla yolu var. Dramatize etmeye gerek yok.
Çok arabesk bir toplumuz ya. İletişim kurmaktan korkmayın.

Eminim öyledir.

Burda nerdeyse hergün eşimin kardeşi, babası arabamızı istedi, eltimin oğlu mobilyalarımı çizdi minvalinde konular açılıyo ve nedense o zmn ev, eşya çok kıymetli oluyo..

Neyse polemiğe girmek istemiyorum. İyi akşamlar.

Benim hakkımda nasıl bu kadar eminsin. Tanımadığım bir kişiye kendimi ispat edecek değilim. Keşke açtığım konulara baksaydin çünkü hiç dediğin gibi bir konu acmadim. Polemiğe girmek istemiyorsan insanların fikirlerine saygı duyarak kendi fikrini açıkla.

Kaynana yapsa cırlayacak olanlar gelmiş yine annecim annecim takılıyor burada.
Herkesin bir düzeni var malesef.
Eşyalar da terleye terleye kazanılan paralarla alındığından evet değerli.
Kalp kırmadan, uyarılabilir ne var bunda.

Bana da annem hep malın kıymetli der. Ama özensiz kullanıp, çöp ettiği şeyi benim arayıp tarayıp zor bulduğumu, çok sevdiğimi görmez.

Geçen gün mesela iyi bi'para verip cilt bakım ürünü aldım. Tarihi geçmiştir sanıp bir ay önce aldığım dolu ürünü bakmadan çöpe atmış. Ee napayım ister istemez gerilip, eşyama dokunma diyorum ben de. Sonra başa sarıyoruz ve konunun üzerinden 5 saat de geçse diğer odadan "ben anneyim" nidaları yükseliyor.

Dünya mali için kirmayin kadini.cok şükür hayatta ve yanınıza gelebiliyor şükredin. Bardak dediğin nedirki alirsin. Tava tencereye de annecim ben karıştırma işi için tahta kaşık kullanıyorum dersin olur biyer çoğu işi de ona fırsat vermeden yap

Haklisiniz..
Ama caresi yok.
Ayni problemleri bizde yasiyoruz hatta bazen kardesimle yasiyorum.
Ben duzgun bi sekilde sakin bir ses tonu ile soyluyorum.
Soylemektende vazgemeyecegim.
Bu bana saygisizlik gibi geliyor.
Ama esneyebileceginiz konularda esnemeye calisin.
Biraz duzeni degistirin.
Bazi seyleri ortadan kaybedin.
Biz o sekilde cozum bulduk. Cunku tam olarak kimseyi degistiremeyiz kimseyide kirmaya degmez.

Aynen ben de bunları yazacaktım. Siz yazmışsınız. 'Eşyanın yenisini alırsın ama anneni bulamazsın" filan... sanki konu sahibi anasını çöpe atıp eşyaları bağrına basacam demiş. Bu kadar da dramatize etmeye gerek yok. İster 3 kuruşluk olsun, ister 5 kuruşluk. Kimse değer verdiği malı biri tarafından kırılıp dökülsün istemez.anne de olsa kardeş de olsa. Her şeyi söylemenin adabı vardır, kadını çocuk gibi azarlayacak değil, kırmadan söylemenin tonla yolu var. Dramatize etmeye gerek yok.
Çok arabesk bir toplumuz ya. İletişim kurmaktan korkmayın.

Kesinlikle.

Ölümüne kadar getirmişler olayı.

Back
X