Annene sor bakalim kimle evlenmeni istiyor? Ozel bir beklentisi mi var? Yoksa seni cok sevdigi icin evlenmeni mi istemiyor? Bunu ogrenirsen ona gore strateji belirlersin yalniz kirmadan yapman onemli. Annen biraz kindar ve gaddar. Diger bir dusuk ihtimal de senin annenin gecmisiyle o ailenin gecmisinde bir yerde kesisme olmus ve annen rahatsiz olmus olabilir. Baban bilmeyebilir vs. Bilemiyorum. Biraz bilgi toplayip oyle yol almalisin. Kacma muhabbetini hic yapma yalniz.
Baban ikna olduysa o iş olur, istemeye geldiklerinde önceden uyarırsın sevgilinin ailesini annem benden ayrılmaya hazır değil alınmayın diye. Biraz idare ederler herhalde.
Ben eşimle 7 sene flört donemi geçirdikten sonra evlenmeye karar verdigimizde babam ablası var,bir araştıralım vs diyerek geri çevirmeye calisti.Birkac ay bekledik babamdan ses yok birde sen konuş dedi annem.Cesaretimi nasıl topladım,nasıl öyle konuştum ben bile hala inanamam.Babami aldım karşıma"baba araştıralım dedin ne olur araştır,kestirip atma hemen.Arastirman sonucunda olumsuz birşey duyarsan kızım ben iyi şeyler duymadım,olmaz dersen,vallahi billahi evlenmem.Bir erkek için seni ezip geçmem baba" dedim.Babam ikna oldu,kısa bir araştırma yapıp tamam dedi.Lutfen sizde rizasiz evlenmeyin,anne babalar hep haklı çıkarlar genelde.Kolayliklar dilerim size
Dersane olayı paravan demek ki çocuğun işini beğenmiyorİşte annem o arasştırma kısmına bile girmek istemiyor.Ortada gerçekten elle tutulur bi neden yok.Tamamen ön yargı memur değil diyor aç kalırlar diyor yarın öbür gelir bizim başımıza kalır kızın diyor.Hiç bi konuda fikri olmadğı halde zihninden üretiyor.
Dersane olayı paravan demek ki çocuğun işini beğenmiyor
Annende yani
Sanki memurlar ultra yüksek maaş alıyor
Tövbe tövbe
Şu memuriyet takıntısına tav oluyorum artık ya. Her yere yazasım var artık memurlukların neredeyse hepsi sözleşmeli, herhangi bir aksilikte yine işinizden olabilirsiniz eskisi gibi değil. Tamam devlet güvencesi güzel elbette ama olmuyor diye evlenmeye hakkı yok mu insanların. İkna olacaktır ciddiyim baban olduysa, bence biraz daha zaman lazım.
Bugün abim geldi tevafuken babam konuyu açtı artık bi şeyler yapalım olmuyor böyle sürüncemede kaldı diye.Abim başta katı olsa da benim sinirlerim boşalıp ağladığımı görünce bana destek oldu benim gerçekten sevdiğime mutlu olduğuma ikna oldu ve anneme varsayımlar üzerine hareket etme hiç bir şeyin garantisi yok ben şuan mutluyum ama ilerde olacağımın garantisi yok.Bu kadar mükemmelliyetçi olma o kararını vermiş önemli olan onun mutluluğu.Sonuç itibariyle karşımızda sabıkalı azılı bi suçlu yok bu kadar ön yargıya da kendini yıpratmana da gerek yok dedi.Sonra babam abim ve annem birlikte bi yere gittiler muhtemelen yolda da konuşmuşlardır umarım yumuşatmayı başarırlar.Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Süper haber, umarım her şey güzel olur :)
Annenin sevgilinle degil bence evlenmenle derdi var :)
Zaten evlenme asamasinda olur böyle seyler.
Sonra her sey de yolunu buluyor zamani gelince merak etme.
Yeter ki evlenecegin kisi senin icin dogru insan olsun
Of aynı annm ya. Bnde zor ikna ettim smdi nisanlıyz
annenin bu karşı çıkışlarını ön yargısını tümmm detaylarıyla eş adayına kesinlikle anlatmanı önermem.anlatacak paylaşacak kimse bulamayıp anlatırsın ilerde önüne çok çıkar canım. meslek takıntısı olan arkadaşımın anneside sorun çıkarmıştı.arkadaşım diretti evlendi ama ne nişanımdan ne kınamdan bişey anladım diyordu idare etmekten. şimdi bebeği oldu .anneanne torunu görmek istiyor damat eski konuları hatırlıyor aneanne hastalanıyor damat eski konuları düşünüyor,bayram anneanne ziyaret bekliyor,damat kinini devam ettiriyor...çok zor vesselam. anneyi ikna yoluna gittikten sonra herşey güzel olacaktır inanıyorum
inşallah söylediği gibi olur canım. Ama insanların iç dünyasını her zaman bilemeyebiliriz.sen yinede herşeyini annenin her söylediğini harfi harfine anlatma.Abla tavsiyesiÇok haklısınız ama o da benim kendimi ifade edemediğimi düşünüp bana sitem ediyordu anlattıktan sonra sordum ilerde inşallah kinlenmezsin anneme karşı bunları yüzüne vurmazsın diye.Aynı durumu kendileri de yaşadığı için annedir kolay değil biliyorum benim de kardeşim istemediğimiz biriyle ve haklı sebeplerimiz olmasına rağmen evlendi.Bizde caydırmak için elimizden geleni yaptık ama sonra saygı duymaktan başka çaremiz olmadığını anladık.Annen seni bırakmak istemiyor mesele bu emin ol bu önyargılarını unuttrcam sevecek beni diyor.Umarım böyle bu durum yaşamayız.
inşallah söylediği gibi olur canım. Ama insanların iç dünyasını her zaman bilemeyebiliriz.sen yinede herşeyini annenin her söylediğini harfi harfine anlatma.Abla tavsiyesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?