- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 158
- 35
Her olumsuz şeyi ona yoruyor fi tarihinde biri arayıp sapıkça konuşmuş oydu diyor oysa hiç konuşmuşluğu yok.Kimlerle görüşüyor diye soruyor babam hani referans olur daha iyi tanımamız adına diye.Falanca kişiyle görüşüyor diyorum e o ondan yaşca büyük değil mi diyor :)
Kendisi muhasebeci özel bi şirkette.Anneme kalsa çalışmıyor da :) maddi durumlarını vs bilmiyor ama her konuda olduğu gibi o konuda da bi fikri var.Ama oturup konuşulmuş değil yani durumlarımız eşit.Sevip sevmemesi için konuşması lazım ama uzaktan uzağa gördüğüyle yetiniyor.Kaza geçirdi koltuk değneğiyle görmüş yıllar önce onu bile gündeme getiriyor şuan iyi şükür ama kazadır bu olabilir.Ben şuan sağlamım ama geçirmeyeceğimin garantisini kim verebilir ki.Anlayacağınız aslında ön yargıyla hareket ediyor hep.Elle tutulur olumsuz bi sebep yok.
Valla bunlar mn yargı bile değil. Mantık dışı sacma sapan bahaneler. Ön yargıda bi mantık vardır yani.
Sormayın anneler haklı çıkar lafı bir yana yaşadığım durum bir yana kafam çorba gibi.Hiç bir şekilde ikna edilemiyor.
Acaba annen gerçekten kötü bir yönünü gördü de söyleyemiyor olabilur mi.çünkü bu kadar diretmesı bu devirde pek sanmıyorum.
Acaba anneniz sizin şuan bulunduğunuz statüden memnun değil de onun öfkesiyle mi böyle davranıyor. Çünkü üniversiteye hazırlanırken sizi oyaladığını düşündüğünü söylemişsiniz. Yani daha iyi bir bölüm kazanmanız gibi bir beklentisi vardı da sanki hayal kırıklığı yaşamış gibi. Bu çocuk kızıma engel oldu gibi bir duygu yerleşmiş sanki..
Aynen öyle yerinde bi tespit ama öyle bile olmuş olsa bu geçmişte kaldı değiştiremeyiz annem bunu anlamak istemiyor.
Bazı annelerde özellikle bu durum çok oluyor, açıkçası yakıştıramıyorlar çocuklarına o kişiyi. Sizi daha farklı bir konumda ve daha farklı bir erkekle hayal ediyordu muhtemelen. Bu durumun sorumlusu olarak da erkek arkadaşınızı görüyor. O olmasaydı daha iyi yerlere gelirdiniz diye düşünüyor. Yani herşeyden önce sizin şuan bulunduğunuz konumu kabullenemiyor, sorun bu. Ama bu hayal kırıklığını dolaylı yoldan erkek arkadaşınız üzerinden gösteriyor. O yüzden bunu sizin annenizle halletmeniz lazım
Annenize şu şekilde bir konuşma yapın: Sanırım benim daha iyi yerlere gelmemi umuyordun ama beklentilerin karşılanmamış gibi. Bu tepkilerinden aslında benim geldiğim noktadan memnun olmadığını anlıyorum. Bu durum beni üzüyor. Oysaki ben geldiğim noktadan ve hayatımdan memnunum. Kendime göre de başarılı olduğumu düşünüyorum. Beni olduğum gibi kabul et ve mutlu olmam için bana destek ol lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?