• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evlenmis haberim yok

Iste benim istedigimde o mutluluga ortak olabilmekti sadece ayni fikirlerdeyiz..
Anneniz size kirilmis bence o kavga olayindan sonra. Yas da ilerleyince insan daha alingan kirilgan oluyor. Hoşgorun, annenizin gonlunu alin. Annenizi yalniz birakmayin sakin. Simdi yeni biriyle evlenmis. Erkek milletine de guven olmaz iste. Sizin her zaman annenizin yaninda arkasinda durdugunuzu gorsun yeni evlendigi kisi. Her ihtimale karsi.

ya bide bizim aramizda sorun olmasin diye elimden geleni yaptim kavga ederlerken dahi karismadim ama annem bana benimle ilgili durum olmadigi halde hadi yuru gidelim dedi 3 gunluk bebegimle o kavga etti diye.
Aralarındaki kavganın şiddetini bilemem ama çocuklar üzülmesin diye anne babalar tartışmadan geri durur genelde. Sizin annenizin tavrını anlayamadım ben. Büyük konuşmak ya da kırıcı olmak istemiyorum ama bir kavga etti diye biraz da bencilce davranmış. Sizi kavgadan sonra yanında götürmeye zorlayarak ve evlenince de evlendiğini söylemeyerek. Yani hayatta her şey olur onu o an o kavgaya sevkeden neydi, niye öyle davrandılar falan bilemem ben bunları ama annenizin tavırları da bir anneye göre "çocukça/bencilce" adını ne koyarsanız koyun işte. Siz üzülmeyin sıkılmayın yine de ama annenizle aranızı çok sıcak tutmayın kırıldığınızı belli edin şu aralar bence. Yapılan öyle kolayca es geçilecek bir şey değil çünkü.

Ya tabii ki evlensin mutlu olsun,o mutlu olunca bende mutlu olurum.ama insanlar evlenirken komsuya bile soyluyor ki kizina neden soylemiyor sikinti orda.
Ben sizi haklı buldum bazıları evlenmiş işte kocaman kadın size söylemek zorunda değil demiş, asla katılmıyorum manavdan 2 kilo elma almıyorsunuz, evlilik çok ciddi bir iş canınız anneniz evleniyor adam neci ne iş yapar ne niyetle yaklaşıyor hırlı mu hırsız mı bunları anneniz anlamasa bile bir başkası anlar uyarır vs. Ayrıca aileye yeni biri sokuluyor gidio orada kalacaksınız tabi ki tanımak bilmek hakkınız.
Ben olsam tanımadığım biri ile kalmazdım. Anneme de çok kızardım tabi ki evlenmek haklı ama elin adamını damdan düşer gibi aileye sokması haksız

Evet aynen baslikta okudugunuz gibi.. Annemle gayet guzel bi anne kiz iliskimiz var(di)farkli sehirlerdeyiz,ben kucukken babamla ayrildilar annem beni tek basina buyuttu asla hakkini odeyemem. Ama son zamanlarda annemi taniyamiyorum. 2 aylik bir bebegim var. dogum yaptim 3. Gunu esimle oyle bir kavga ettiler ki ikiside hatali tek tarafli degil ama ne kavga birbirlerinin ustune yurumeler, hakaretler.. annem 3 gunluk lohusayken beni birakip gitti kv de kavgadan nasibini aldi oda ben kalamam diye gitti herneyse cok zor gunler gecirdim ama hep alttan aldim esimede sen haklisin veya hatalisin demedim,annemede demedim. Siz gorusmezseniz gorusmeyin sen annemsin sever,sayarim dedim. bencillik yapip lohusaligimin arkasina siginmadim herkes iyi olsun diye. Biz yine surekli telefonda gorustuk her zaman ki gibi.bana 3 hafta once hayatinda biri oldugunu soyledi, tamam dedim cok guzel senin mutlu olman beni mutlu eder, hayirlisi olsun falan derken bugun mesajlasiyoruz yengem annen icin hayirli olsun yazmisti sabah.Bende anneme dedim hayirdir anne dayimlami tanistircaksin abiyi konu actim sakasina benimle tanistirmadan evlenmiceksin demi dedim. Bana verdigi cevap ne fark eder oldu bende beni saydigini gosterir tanistirman dedim. O da demez mi ben cumartesi evlendim anneannenle,dayina soyledim senin yuzune soylemek icin bekledim (ben ta eylulde gidicem annemin yanina ayrica ) kimseden onay almayacagim yazmis. Soklardayim cevap bile veremedim 2 saat oldu oda bisey yazmadi bende yazmadim cok uzun oldu kusura bakmayin ama bana akil verin ben ne yapayim..
Aynısını evlat yapsa, "anne, ben evlendim" dese aileler evlatlıktan reddederler. Normalde 2. Evliliğini yapacak anne yeni eşiyle çocuğunu tanıştırır, siz bundan mahrum kalmışsınız.. kızmak ve kirilmakta cok haklisiniz ama anneniz.. Yaşadığınız büyük bir şok. Mesafeli durun hem daha önce de sıkıntı olmuş. Mutluluk dileyip biraz resmi olmakta fayda var..

Bekar olsan seninle tanıştırması gerekirdi belki...

Ama evlisin, evin ayrı, yolun ayrı..ve bu kadın senden büyük, onayini almasina gerek yok bence...
Kendi kafasina yatmış ki evlenmiş, kendi yasayacak zaten, senlik birsey yok yani...

Bence size kırılmış ve söylememiş onun için. Kirilmakta da haklı sanırım. Benim eşim annemle öyle kavga etse ikisine de aynı uzaklıkta durayim demem. Annemi tutarım gitmesine engel olurum. Çünkü o misafir. İnsan evine yardıma gelen birine haksız olsa bile susar ama eşiniz kovmaktan beter etmiş. Ki eşinizde yari hatalı öyle demissiniz. Hadi yüzde yüz haklı olsa neyse. Tam tersi olsa ailemi ziyarete gittiğimde kavga etseler de esimi tutarım. Tutmak derken sen haklısın diyip diğerine sus demekten bahsetmiyorim bu arada.

Bekar olsan seninle tanıştırması gerekirdi belki...

Ama evlisin, evin ayrı, yolun ayrı..ve bu kadın senden büyük, onayini almasina gerek yok bence...
Kendi kafasina yatmış ki evlenmiş, kendi yasayacak zaten, senlik birsey yok yani...
Yapmayin Allah askina ben benden onay alsin demiyorum ki en azindan evlenecegim insan bu diye soylesin tanistirsin haber versin ben su gun evleniyorum diye. Kendi yasayacak ben hic mi gitmeyecegim mantiginiz cok yanlis.

Ben sizi haklı buldum bazıları evlenmiş işte kocaman kadın size söylemek zorunda değil demiş, asla katılmıyorum manavdan 2 kilo elma almıyorsunuz, evlilik çok ciddi bir iş canınız anneniz evleniyor adam neci ne iş yapar ne niyetle yaklaşıyor hırlı mu hırsız mı bunları anneniz anlamasa bile bir başkası anlar uyarır vs. Ayrıca aileye yeni biri sokuluyor gidio orada kalacaksınız tabi ki tanımak bilmek hakkınız.
Ben olsam tanımadığım biri ile kalmazdım. Anneme de çok kızardım tabi ki evlenmek haklı ama elin adamını damdan düşer gibi aileye sokması haksız
Alninizdan opesim geldi ya heh iste tam olarak bu .

Olan olmuş canım kimseye sormadan etmeden (lafın gelişi) evlenmiş arana mesafe koy bence biraz insan evladına bi danışmaz mı sen ne düşündün bu kişi hakkın da diye

Ya ben zaten bana sorsun,danissin diyemem ki ne haddime. Bi tanistirsin ben su zaman evlenmeyi dusunuyorum desin ben onun ustune bisey zaten soylemem ama ben evlendim ce e olmadi. Indirimden tisort aldim der gibi ben evlendim dedi ya.
ben de yerinizde olsam üzülürdüm.. en yakını sizsiniz sizden saklaması , sonra da pat diye söylemesi çok kırıcı olmuş ama anneniz sonuçta , uygun bir dille anlatın kırğınlığınızı ve konuşup tatlıya bağlayın.. ama olamamış yaptığı :KK43:

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: KV_
yoook artık...

peki sizin tepkiniz ne oldu?

gerçelten çok tuhaf davranış. kimse kusura bakmasın ama nasıl evlat olarak anneye babaya haber vermeden evlenmek olmuyosa aynı çekilde çocuğuna haber vermeden evlenmek olmaz.
hiçte normal değil.
evlenmek ayıp değil ki. neden kızıyla paylaşmamış.
bi yandan diğerleri neden haber vermemiş diye geçirdim içinden ama onlara düşmez ki bi yandan.

benimde ablam evlendi bi kaç ay önce. üstelik öyle bi planladı ki bana aşırı ters düştü ve resmen gidemedim. halbuki bi kaç ay sonra evleniceklerdi. hayalkırıklığı işte naparsın. Şimdi bin pişman ama bende bişeyler bitti. yani çokta fazla şey gelmiyo içimden. ama küs değilim. sizde olmayın, anne sonuçta. üzülmeyin de.

çok ayıp etmiş hiç hoş olmamış. velev ki eşini savunsaydın gene de söylemeliydi. bu çok farklı ve özel bir karar.
tebrik et tartışma hiç. annenle arana mesafe koy.
Neden mesafe koysun ki kocaman kadın belliki tavır yapmıs yanlıs ama tek buyutmus ve guzel bir anne olmus konuya bakinca anlasiliyor tebrik etsin ve yeri gelincede neden solemedin diye sorsun bin tane koca bulursun ama seni besleyen buyuten sevgi gosteren anne bulamassın

Neden mesafe koysun ki kocaman kadın belliki tavır yapmıs yanlıs ama tek buyutmus ve guzel bir anne olmus konuya bakinca anlasiliyor tebrik etsin ve yeri gelincede neden solemedin diye sorsun bin tane koca bulursun ama seni besleyen buyuten sevgi gosteren anne bulamassın

pardon da anne evlenmiş! marketten bir kilo elma almamış. bu hayati ve ciddi bir konu. insan evladıyla paylaşmaz mı ?? ellerden mi duyar??
ben evlensem annem yengemden duysa beni reddederdi. burda ki farklı değil yani.
anne de bin tane koca bulurdu da bir evlat bulamazdı yani.
bence çok fazla ayıp etmiş.
son olarak tabi ki bakıp büyütecek. evladı mı istedi dünyaya gelmeyi??
ben de bir anneyim evladıma bakıp büyütmek ona lütuf değil olması gereken.

Anneniz gözümde çılgın biri olarak canlandı:) hani böyle başına buyruk havai..yani bende çok bozulurdum ve bunu kendisine soylerdim.kırılırdım.benden onay almasına gerek yok ama evleneceğini soyleyebilirdi

sanırım bir anlık duygu yoğunluğuyla oldu ama olanla ölmüşe çare yok..kabullenmek zor olsada :KK14:
bundan sonrada yinede annenizin arkasında durup desteğinizi esirgemeyin ki oda evliliğini düzgün psikolojide yaşasın..
sizde hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilesiniz..güle güle büyütün bebeğinizi :nazar:

ya bu duruma cok sinirleniyorum. arada kalmak mı dersiniz, ne dersiniz bilemem ama ben kısaca insanı hayattan soğutan bi durum olarak görüyorum. benm sevgilim, eşimle kimse iyi olmak zorunda değil ama dostunun, annenin, kardeşinin eş/ sevgili kişisiyle arasının bozulması cok kötü bi durum. düşünsenize dertleşmek isteyeceksiniz iliskiniz hakkında ama kimi kimi anlatacaksın ki..

pardon da anne evlenmiş! marketten bir kilo elma almamış. bu hayati ve ciddi bir konu. insan evladıyla paylaşmaz mı ?? ellerden mi duyar??
ben evlensem annem yengemden duysa beni reddederdi. burda ki farklı değil yani.
anne de bin tane koca bulurdu da bir evlat bulamazdı yani.
bence çok fazla ayıp etmiş.
son olarak tabi ki bakıp büyütecek. evladı mı istedi dünyaya gelmeyi??
ben de bir anneyim evladıma bakıp büyütmek ona lütuf değil olması gereken.
Ben zaten ayip etmis dedim ve ne anneler var daha dogdugu gun cope atiyolar belliki iyi bir anne ama tartismadn yda belli bir sebepten soylememis anneye de bu konuda kusmek arayi acmak sacma anne bu anne

ya bu duruma cok sinirleniyorum. arada kalmak mı dersiniz, ne dersiniz bilemem ama ben kısaca insanı hayattan soğutan bi durum olarak görüyorum. benm sevgilim, eşimle kimse iyi olmak zorunda değil ama dostunun, annenin, kardeşinin eş/ sevgili kişisiyle arasının bozulması cok kötü bi durum. düşünsenize dertleşmek isteyeceksiniz iliskiniz hakkında ama kimi kimi anlatacaksın ki..
Valla arada kalmak o kadar zor ki Rabbim dusmanima vermesin

Benim kayinpederim de pat diye evlenmis kimseye soylemeden,esime de nikah fotograflarini atmisti.
Esimin o anki ifadesini unutamiyorum.
Onune mi duracaktim, insan ben evleniyorum demekten de mi aciz olur diye cok icerledi.
Hatta evlendigini kendi anne babasina da soylememis, buyukannenin tansiyonu firlamisti.
Oyle seni ilgilendirmez icazet mi alsin demekle olmuyor.
Insan illaki tuhaf hisseder.
Evine yatili gitmezdim ben olsam.

Back
X