Annem evlilik baskısı yapıyo,bide bu yaşta dayak yedim :( Artık çok bunaldım....

kurdela88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
213
0
0
Antalya
Arkadaşlar mrb... Daha önce açmış olduğum konulardan beni tanıyorsunzdur... Biliyorsunz 5 yıllık ilişkimde aldatıldım defalarca,düğüne 4 gün kala ortada bırakıldım daha neler neler... Şu an bu sıkıntılı günleri atlatmak için başka bi şehre giidp çalşmak istyorum çünkü yaşadığım yer ilçe burda bizi herkes tanıyor ve çok dedikodumu eden oldu kimseyi görmemek için dışarı bile çıkmak istemyorum... Hem başka şehre giderek yeni bi hayata başlayıp esskiyi daha kolay unutablrm... Kariyerim.net den falan iş ilianlarına bakıyorum ama hepsi deneyim ve yabancı dil istyor üzmitszleştim iyice... Bu arada annem troit hasatası çok aşırı sinirleniyor bide ayrıldğm nişanlım yüüzmden çok yıprandı ailem... Bi haftada saçları ağardı hepsinin... Annem çok üstüme geliyor daha yaşım 24 yeni olcak 1 buçuk aya, bana evlen diye baskı yapıyor, oraya buraya haber salalım biri çıkarsa verelim deyip geri kafalı gibi konuşuyor.. ben şu an böyle şeylere hazr değilim hazr olsam bile biri var benle görüşmek isteyen iyi birisi ona şans veririm tanımadğm insanların evimize görücü olarak gelmesine hiç hazır değilim ki Bİ de ailem sürekli o ayrıldğm nişanlımdan konuşuyor sürekli ben konuşmayın diyorum hassasım diyorum tamm diyorlar ama ben öbür odadayken yavaşça konuşup onu çekiştyorlar "yazıklar olsun ..... falan filan" diyorlar bende kulak misafiri oluyorum Duyunca acılarım yeniden kanıyor.. bana yaptığı kötülükleti hatrlıyorum...uyarıyorum yinede ben yokken işte konuşuyorlar.. ben böyle bi ortamda onu nasl unutucam bilemiyorum.. Ailem bana destekçi görünüyor ama tamm deyip yapmamalarını istedğim şeyleri yapıyorlar özellkle annem Bi de bugün çok kötüydüm oruç bi taraftan can sıkıntısı bi taraftan temzlk yaptırdı bi ara canımı sıkacak laf söyledi sinirli anında "ünv. okudun boşuna mı okudun evde yatmak için mi, millet ortaokuldan sonra çalışıyo sen evde pinekliyorsun,yazıklar olsun sana vs.." kızlar ben önlisans mezunuyum açıktanda iktsat okuyorum ve kpss çalışıyırum buradaki işler çok yorucu ve az para veriyorlar yani mesela 10 saat en az çalıştırıyorlar verdkleri 600-700 lira.. verdkleri parayı küçümsemiyorum kesnlkle asla, ben vaktyle 300 liraya bile çalştım ama şu an o işlerde çalşrsam kpss memurluk hayalim biter... o işlerin sonu yok ben 1-2 yıl uğraşıp dişimi sıkıp memur olmak istyorum.. ama şöyle 8 saatlik oturduk yerden bi iş bulsam o zaman tamm ama burda ki işlerde hep ayaktasın oturmak yasak Burda vaktyle biraz çalştım çok ezildim şimdi düzgün bi iş arıyorum ve başka şehrde.. inşallah bulurm yeni bi hayata başlarım buna çok ihtyacım var kızlar işte b ugün temzlk yaparken annm bana kızdı bide elktrkli süpürgenin demirden borusu var ya onunda dirseğime şaak diye vurdu kolum şu an çok acıyo sanırım incilme oldu ağladım saatlerce... hem cnm sıkkın hem oruçluyum hem psikolojim bozuk ve hem ağrıma gidecek laf söylüyo bi de vuruyor.. o da haklı ben onları çok üzdüm ama artık hayatımı değiştrmek istyorum kızlar sizce başka şehre gidip çalşma fikrim nasıl geçmişimi unutmak ve kendimi gelştrmek ve ailemn evlilk baskılarından kurtulmak istyorum... Ama herkes gidipte ne yapıcan orda yaşamak kolaymı otur oturduğun yerde diyorlar.... kafam çok karışık

annenin tiroid hastası olması, küçük yerde yaşamanın getirdiği zorluk, nişanlının son anda yaptıkları,,
zor bunlara dayanabilmek. ama anneni anlamakla işe başla sonuçta eğitimi bilgisi nedir ki o da annesinden çevresinden ne gördüyse onu uyguluyordur. bi başka şehre gitmek şu zamanda zor yağmurdan kaçarken doluya da tutulmak var,,
bence anneni karşına al ve konuş,, konuşmuşsundur belki ama işe yaramadığına göre tarzını değiştir,,onun anlayacağı şekilde anlat yüreğine dokun şöyle gerekirse acındır kendini ne bileyim herkesin vardır bi zayıf noktası,,
anne yüreği dayanamaz diye düşünüyorum

Cnm yorum yazdığın için teşekküredrem.. Aslında annemin olayı bardağı taşıran damla... ben en çok bitirdğim 5 yıllık ilişki şu an çok taze ve çok acı yaşadım burda her metrekarde anılar var başka şehre o yüzden gitmek istyorum bi de konu komşu akrabalar çok laf dönüyor bi bilsen neler neler demişler ben hakkımda.. O insanların hiçbirini görmek istemyorum.. Yeni insanlar tanımak yeni ortamlara girmek o insanı unutmak istyorum...

bence de yeni bi ortama girmek, yeni bi hayata başlamak ilaç gibi gelir sana ama nasıl yapabilirsin böyle bişeyi bilmiyorum zor gibi sanki allah sabır versin

Bi de ben önlisans modatasarım mezunuyum.. İstnabula gidip tasarımcı stilist olarak çalşmak istyorum.Eskiden o aşağlk nişanlım izin vermyordu istanbula gidip çalşmama onun yüzünden 4 yıldır burda bu ilçede hapis hayatı yaşıyorum. çiizmi güzel olmayan arkadaşlar bile iyi firmalarda çalışıyorlar facebooktan görüyorum. fakat kullandğmz programı 4 yıldr kullanmyorum çok unutttum onu öğrenmem lazım biraz asistan ,stajyer olarak falan çalşmam lazım az paraya... Ya da bi iş bulucam parttime yarımgünde stilistlk kurslarına gidicem %100 iş garantli kurslar oluyormuş... tbi bi taraftanda kpss çalşmaya deam edicem.. kafam çok karışık kızlar ben bu küçük ilçede dura dura paslanıcam... burda tezgahtarlktan başka bi iş yok o da 10 saat ayaktasın eve gelnce yorgunluktan uyuyorum ders mers hikaye oluyor

geçmişi unutmak için başka şehire yerleşme fikri çok saçma.hem ne kadar maaş alacaksınızda geçineceksiniz.merak etmeyin geçmişi unutmak için şehir değiştirmenin manası yok.önce aileniz sonra siz bu olayları unutup sineye çekmezseniz unutamazsınız.hem ilk sen değilsin nişanlıp ayrılan.kader kısmet işidir her şey.vardır bir hikmet.önüne bak yaşadıklarından ders çıkar aynı hataları yapma.memurluk sınavınıda çalış,kazan kendi ayakların üzerinde dur.ailenin davranışlarınıda bir müddet sabretmek zorundasın.eğer sabretmez fevri davranırsan yine hataya düşebilrisin.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Son düzenleme:
Annenize kizmayin lutfen. Benim annemde troit hastasi; bundan bir kac sene once o da troite bagli bir atak yasadi ve biz yok yere tartistik. Daha dogrusu o benle kavga etti ve o karmasanin ortasinda benim suratimin ortasina bir yumruk geldi. Bu oldugunda 23 yasindaydim ve ilk kez (ve son kez) annem bana o gun siddet uyguladi. Burnum morardi ve ertesi gun bana burnumun nerede morardigini sordu. Cunku kendi o ani ve bana vurdugunu hatirlamiyordu. Lutfen annenize karsi anlayisli olun ve onun bu tip fevri davranislarini mazur gorun emin olun anneniz isteyerek sizi kirmamistir. Ilaclarini aldigina emin olun mutlaka doktoru ziyaret etsin ve ilac dozlarini ayarlatsin.
Umarim istediginiz hayata, hayallerinize ulasirsiniz. Keske vasat da olsa bir ise baslasaniz. Cok calissanizda kpssyi kazanmanin garantisi yok hele ki kazanip atanmanin hic garantisi yok. Iki sene sonra kpssyi kazanmamis ve hala bir yerlerden baslamamis olabilirsiniz. Is bulmak zorlu, uzun ve sabir isteyen bir surec malesef. Asla umitsizlige dusup vazgecmeyin is aramaktan. Hayatinizi yoluna sokun elbet ask da olur.

güzelim senin durumuna çok üzülüyorum yaa....

kaç kurtul o evden dicem ama annen hasta sonuçta ve sen yokken birşey olsa ve senin yüzünden bu haldeyim derse durumun nolurr bilemiyorum!!!!

sanki herşeyi senin üzerine atabilecek bi yapısı varmış gibi....ama takmam o kadar vicdanım rahat olur ben gidecem diyorsan git....

Cnm burası bana hiçbirşey vermiyor. Ne akrabadan hayır var ne kimseden beni buraya bağlayacak hiçbirşey yok kısacası... Şu an ayrıldığım kişi beni öyle yaraladı ki bana etmedği kötülük kalmadı... Ben burda heryerde onu hatrlıyorum.. burda 4 duvar arasndayım. zaten kpss çalşıyorum bu yıl önlsansdan gircem benm bölüm 3001 e girio o yüzden 90n almam lazım atanmak için ben 27 ekimden beri zor günler geçiriyorum ben ölüden farksızım o yüzden 4-5 aydr ders çalışıyorum o da yarım yamalak can sıkıntsyla mındar oldu ders çalşmamda... Ama aklım başıma geldi memur olmadıktan sonra hayatm kurtulmycak ama daha geç geldi aklım başıma. bu yıl kpss kazanamayablrm ama ben 2014 e çok iyi hazrlanmayı düşünüyorum hem o zmn lisans mezunu olarak giricem iktsat mezunları 80 le atanıyor hem o zamana kadar iyice hazrlanırım ama önümüzdeki şu 2013 de B kpss yok o yüzden ben zaten şu an zor günler geçiriyorum burda kalırsam kötü olurum bari 1 yıl bi hayata başlıyım memnun kalırsam orada devam ederm hep hayatıma... benim burdan uzaklaşmaya ihtyacm var

üzüldüm senin için canım ama bu anlattıkların fırtınadan önceki sessizlik gibi geldi ben şuan memurum inşallah sen de olursun.ben de birebir olmasa da memur olmadan önce senle aynı şeyleri yaşadım.2 yıllık önlisans okudum sonra da dısarıdan 4 yıllığa tamamladım ben de evde olduğum dönem çok skldım psikolojim o kadar bozuktu ki sonra hayatım bi anda değişti.ablam fransadaydı benı yanına cagırdı dusun o kadar sklmstm ve Rabbim bana nasip etti ve gittim 3 ay kaldım orda iken memurluğa atandığımı öğrendım atandım 2 ay sonra karşıma eşim cıktı ve 1 yıl sonra evlendım.şuan o gunlere nazaran ıyıyım.tabıkı evlilikte de cok sıkıntılarm oldu hala da var ama dertsiz olmaz hıcbısey.ama benım sana tavsiyem evinden sakın ayrılma hıcbıyer ama hıcbıyer evının yerını tutmaz bılıyorum sana şuan çok sıkıcı gelıyor ben de oyle hıssederdım Ama şunu unutma Allah kımseyı darda koymaz bunu unutma ve dua et ben çok dua ederdım atanmak ıcın her ezan okunduğunda dua ederdım.Allahıma şükürler olsun dualarım kabul oldu.ama illa memur olacaksın dıye bısey yok her memur olan mutlu da değil belkı karşına ii bi insan çıkar evlenirsin.sabret SABREDE DERVİŞ MURADINA ERMİŞ:) tek çare sabretmek aslında

cnm çok haklsın ama işte............ Allah sabır versin bana ve benim gibilere.... Güzel yorumun için teşekküredrem

Cnm çok sağol her açtığım konuya yorum yazıyorsun... Cnm ben 23 eylüldeki kpss ye kadar iş bakıcam bulursam ekimde giidcem ama işte sezon sonuna doğruda iş bulmak kolay değil benm için ters vakit Ama inş. bulurum. Eğer bulursam annem bende gelirim seninle dedi..... Belki o da yeni bi yere benle gelrse stresten kurtulur. burda akrabalar annemide çok üzüyor

Cnm senin adına çok sevindim... Kaç puanla atandın cnm? inşallah bende sen gibi sıkıntılardan feraha kavuşurum.... Ama burdayken derse bile adapte olamıyorum. içimden bi ses burdan gşdersem hayaatımn değişip güzelleşeceğini söylüyor

canım benim dediğin gibi annene de iyi gelebilir..kadın hasta ve akrabalar didikliyorsa sende patlıyor olabilir....23 eylüle az kaldı ve vatandaşlık ile tarihe iyi çalış,özellikle vatandaşlık diyorum çünkü salt bilgi,yorum yok....türkçenin de puan getirisi yüksek...aman diyim inşallah atanırsın yaa.....

Sağol cnm... Sıkıntılardan ne oruçtan biraz ağır çalışıyorum ama inşallah ramazandan sonra hızlanıcam. bi de iş bulsam o zaman artık içimde bi umut olur biraz rahatlarım.. Şu an vatandaşlık çalışıyorum inş. aklımda kalan anladığım sorulardan çıkar.. sağol desteğin için tekrar

ben 2010 yılında 86.761 ile 3001 den önlisans olarak atandım doğuda bir ile 1 buçuk yıl kalım orda şuan en batıda sayılırım.inan ben kazandığım kpss ye öylesıne grmstm ama Rabbım nasip etti kazandım sen de kazanırsın inşallah ama evden gıtme yakının varsa olabılır ama yoksa gıtme bence

Cnm kpss ye çalışırken denemelerden aldığın puanlara yakın bi puan mı aldın yoksa denemelrden ve bekledğnden yüksek mi aldın?? inş. bende atanırım.. Cnm sen iyi atanmıştın ilk yıllarda 3001 88 den aşağı düşmüyordu... İnşallah darısı başıma

Gerçekten durumunuza çok üzüldüm.Ne diyeceğimi bilemiyorum.
Özellikle ailenize kızdım olmuş bitmiş bi' şeyden hala konuşuyorlar.
Sizin için hayırlısı olsun.
Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…