- 2 Ağustos 2013
- 38.191
- 127.746
- 798
- Konu Sahibi Esilayagmur
-
Allah razi olsun. Evet ama bir iku gun sabretselerdi. Karsindaki kisiye saygi duysalardi. Ahir zamqndayiz. Edep kalmamksBen de sevgilim aldattı bana iftira attı diye üzülüyordum. Ölüm diye bir gerçek var malesef. Allah başka dert vermesin. Allah anneninizin mekanını cennet etsin kabir azabı göstermesin. Ne de olsa el kızı uzulseler bile onlar için bir yıkıntı değil bu kayıp. Normal hayata çabuk döndüler.
Allah razi olsun. Biz komsunun cenazesi var diye kac gun tv acmadik. Saygi edep tukenmis.Yazık gerçekten. Ben sokagımda cenaze varken üzülüp duygulanıyorum bir süre üzüntüsü kalıyor üstümde. Yengelerin insanlıktan nasibini alamamış insan müsveddeleri. Hiçbiriyle görüşmek zorunda degilsin görüşme. Yeri gelincede bu durumun seni ne kadar incitip onlardan soguttugunu söyle ama. Başın sagolsun Rabbim sabır versin canımm benim
el elin esegini türkü cagrarak ararmıs sen ne zannettin ki tatlım ya sen yengelerini tanımıyordun yada annen sana yengenleri sana cok iyi gösterdi aynı seyi hep olmuslar benimde dedem vefat ettiginde yengem güle oynaya pilav yapmıstı ve kendi kızı dıger evlilignden olan ayy ben hastayım gelemem dedi yengemde kızım evde hasta dedi 1 gece kaldı gitti ben cok uzulmustum dedem asla ayırmamıstı mesela o kızıda bize 100 lira para verdiyse onada vermisti yengemleri keza öyle ayırmadı hic ama ne oldu 1 sene sonraAnnem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.
Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.
Nasil kendimi toparlayacagim?
Öncelikle anneniz için Allah tan rahmet diliyorum.Allah razi olsun. Evet ama bir iku gun sabretselerdi. Karsindaki kisiye saygi duysalardi. Ahir zamqndayiz. Edep kalmamks
İnsanların gerçek yüzü bu tür cenaze gibi durumlarda görülür.. Kim içten üzüldü kim sana destek oldu bunlar gerçekten unutulmaz.. Ama burası fani dünya burda hiçbirşeye şaşırmamak lazım..Allah razi olsun kardesim. Bol bol Yasinler okundu ve ben de okudum. Hatta gelinlerin biri annemin yakin akrabasi
Acikcasi kızlarımız tvden dizilerden ogreniyorlar yapılanları gerçek hayatta bu zannediyorlar bence edep adap bilmemezlikde kizlarimizi anneler olarak hiç cenazelere götürmedik ogrenmedi kızlar büyüdüler simdi gidiyorlar cenaze evine çoktan beri görmediği es dost akraba başlıyor sohbete ben anne olarak normal karşılıyorum bilmiyorlar cunkiBaşınız sağolsun, annenizin mekanı cennet olsun.
Ülke olarak cenazelerdeki davranışlarımızda problem olduğunu düşünüyorum ben.
Insanların acısını paylaşmaya değil, sohbete muhabbete gidiliyor.
Cenaze evinin kusurları sonradan ağza sakız yapılıyor, yenen yemek eleştiriliyor vs.
Mesele ölen kisinin kayinvalide olmasi değil yani, mesele yol yordam bilmemek. Neden böyle yaptılar diyip kendinizi daha fazla üzmeyin. Acınız büyük zaten.
Başınız sağolsun Allah nur içinde yatırsın. Bizde eşim daha ölmeden miras peşine düştük. Herkesin acınızı anlamasını beklemeyinAnnem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.
Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.
Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin..herkes kendi karakterini belli etmiş,keşke bir iki laf söyleseydiniz, içinizde kalmazdı..sabırlar diliyorum..Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Başınız sağolsun..Toprağı bol olsun lütfen insanların densizliklerine üzülmeyin.Elbet bir gün sizi anlayacaklardır!Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?