- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi Esilayagmur
-
Rabbim sabırlar Ya bişiy di cem Trabzonluyum burda cenaze sonrası yedirmek yoktur ne helva ne pide mümkün değil... komşular veya hayırseverler cenaze sonrası eve hizmet için gelirler ve getirirler yemek vs..ama bu adet başka yerlerde nasıl bu şekilde yerleşmiş benm mantığım almıyor...yapmasanız bir iki belki kalkar... acımı paylaşmak için gelebilir insanlar ama başka türlü dinimizde dahi yok kiBaşınız sağ olsun annenizin mekanı cennet olsun.. Sizi çok iyi anlıyorum benzer süreçleri ben de babamın ardından yaşamıştım. biz acımızı yaşayamıyorken güya acı paylaşmaya gelip ,kıymali pideleri yiyip bi de tuz yok mu diye soruyorlardı. bir yandan da futbol siyaset muhabbetleri..nefret etmiştim bu adetlerden.. bir daha da görüşmedim o akrabalarla(akbabalarla).. boşverin konu sahibi Allaha havale edin onları, elbet onların da acı günleri olacaktır..
Ne kadar haklisiniz. Bizim oralarda da ayni seyler gecerli malesef. Gelirler bir de yemek beklerler aksama kadar otururlar hic anlamam hiçBaşınız sağolsun, annenizin mekanı cennet olsun.
Ülke olarak cenazelerdeki davranışlarımızda problem olduğunu düşünüyorum ben.
Insanların acısını paylaşmaya değil, sohbete muhabbete gidiliyor.
Cenaze evinin kusurları sonradan ağza sakız yapılıyor, yenen yemek eleştiriliyor vs.
Mesele ölen kisinin kayinvalide olmasi değil yani, mesele yol yordam bilmemek. Neden böyle yaptılar diyip kendinizi daha fazla üzmeyin. Acınız büyük zaten.
O an kovsaydınız saygısızlarıAnnem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.
Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.
Nasil kendimi toparlayacagim?
Lanet olsun..Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.
Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.
Nasil kendimi toparlayacagim?
kesinlikle haklısınız.. hatta cenaze evinde ateş yanmaz (yemek yapılmaz) derlermiş, konu komşu yemek yapar da getirirmiş..biz de ise saçmasapan bir adet hani ölen kişinin sevabına insan doyuruyoruz mantığı ile yapıyorlar diyeceğim. o zaman da fakir fukara insanlara yardım yapmak mantıklı olan. 2 gün sonra kırmızı et yerine tavuk eti dağıtmışlardı diyen açgözlü ve dedikoducu akrabaları doyurmak pek mantıklı değil..Rabbim sabırlar Ya bişiy di cem Trabzonluyum burda cenaze sonrası yedirmek yoktur ne helva ne pide mümkün değil... komşular veya hayırseverler cenaze sonrası eve hizmet için gelirler ve getirirler yemek vs..ama bu adet başka yerlerde nasıl bu şekilde yerleşmiş benm mantığım almıyor...yapmasanız bir iki belki kalkar... acımı paylaşmak için gelebilir insanlar ama başka türlü dinimizde dahi yok ki
Allah razi olsun. Allaha biraktim.Başınız sağ olsun gerçekten yaptıkları çok ayıp cenaze evinde gülecek kadar terbiye yoksunları. Onları o an kolundan tutup evden atmak gerekir anca bundan anlarlar. Şu saatten sonra Allah'a havale et ölüm bu kimin başına, yakınına geleceği belli olmaz. Zaten babandan senden başka gerçekten üzülen de olmaz çok şey değil bir saygı görmek istemişsin
Allah razi olsun.Başınız sağolsun.. canınız ne isterse öyle yapın.. kırıkdıysanızda söyleyin icinizde kalmasın..
Sizin de basiniz sagolsun..mekanlari Cennet olsun.Allah sabır versin benimde annemin durumu oldukca kötü sizi cok iyi anliyorum.
Mekanı cennet olsun.
Yaptıkları gercekten cok ayıp kimse sizin kadar uzulemez sizin acınızı ya da bugune kadar yasadiklarinizi ancak siz anlarsiniz ama bu onlara bu sekilde davranmalarini gerektirmiyor.
Ben sizi cok iyi anlıyorum gercekten annemin hastaligini sorarken yuzunde gulumsemeyle soranlar bile oluyor cok agrisi var mı diye bile soruyorlar biliyor musunuz morfin alacagi gunler gelecek bile dediler allah herkesin gonlune gore versin ne diyeyim annenizin de acilari hafifledi bu yonden bakin herkes bir gün ölecek ölumsuz degiliz ki..
Allah razi olsunBasiniz sagolsun.Parkinson gercekten agir bir hastalik.Anneniz huzuru bulduguna inaniyorum.Umarim sizin aciniz da zamanla hafifler.Allah size dayanma gücü ve sabir versin.
Kimse uyarmadi. Bir tek bendim sessiz oturan. Kimse karismak istemedi.Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun annenizin. Uyaran olmadı mı onları kardeşleriniz falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?