Annem gecen hafta yanimda vefat etti..

Başınız sagolsun. Sizin gibi üzülmezler belki evet ama kahkahada atamazsın. Kovsaydın keske kocalarına gosterseydın alın su karılarınızı burdan diye.

Bakın uygun bir dille soyleyin onlara sonra alacaksaniz tavrinizi alin.Kayinvalidesinin cenazesinde kikirdeyebilen yetiskin insan ,soylemezseniz sizin tavrinizi buna yormaz.Çünkü ne yaptigini bilmiyor.Kan bagi yok demisler tamam yok da, daha ilk gunden cenaze evinde kikirdesecek kadar hic mi akıl,fikir,empati yok.Yerinizde olsam hic affedemezdim bu yengeleri sanırım.Anneniz öldügünde kikirdemeye gelicem cenaze evine diyesim geldi hepsine.

Rabbim sabırlar Ya bişiy di cem Trabzonluyum burda cenaze sonrası yedirmek yoktur ne helva ne pide mümkün değil... komşular veya hayırseverler cenaze sonrası eve hizmet için gelirler ve getirirler yemek vs..ama bu adet başka yerlerde nasıl bu şekilde yerleşmiş benm mantığım almıyor...yapmasanız bir iki belki kalkar... acımı paylaşmak için gelebilir insanlar ama başka türlü dinimizde dahi yok ki

Ne kadar haklisiniz. Bizim oralarda da ayni seyler gecerli malesef. Gelirler bir de yemek beklerler aksama kadar otururlar hic anlamam hiç

Başınız sag olsun. En büyük kayiplardan birini vermissiniz. Evlat eş anne...bunlar en büyük korkularim ne yaparim hic bilmem. Hele eş ve evlat . Allah mekanını cennet etsin insallah. Ölenle olunmuyor evet ama cenazeye saygilari olabilirdi. Haklisini

Başınız sağolsun.. canınız ne isterse öyle yapın.. kırıkdıysanızda söyleyin icinizde kalmasın..

Çok üzüldüm. Başınız sağolsun, allah rahmet eylesin, size sabır diliyorum allah yardımcınız olsun. Rabbim onlarıda bildiği gibi yapsın ınş

O an kovsaydınız saygısızları

Allah sabır versin benimde annemin durumu oldukca kötü sizi cok iyi anliyorum.
Mekanı cennet olsun.
Yaptıkları gercekten cok ayıp kimse sizin kadar uzulemez sizin acınızı ya da bugune kadar yasadiklarinizi ancak siz anlarsiniz ama bu onlara bu sekilde davranmalarini gerektirmiyor.
Ben sizi cok iyi anlıyorum gercekten annemin hastaligini sorarken yuzunde gulumsemeyle soranlar bile oluyor cok agrisi var mı diye bile soruyorlar biliyor musunuz morfin alacagi gunler gelecek bile dediler allah herkesin gonlune gore versin ne diyeyim annenizin de acilari hafifledi bu yonden bakin herkes bir gün ölecek ölumsuz degiliz ki..

Başınız sağ olsun gerçekten yaptıkları çok ayıp cenaze evinde gülecek kadar terbiye yoksunları. Onları o an kolundan tutup evden atmak gerekir anca bundan anlarlar. Şu saatten sonra Allah'a havale et ölüm bu kimin başına, yakınına geleceği belli olmaz. Zaten babandan senden başka gerçekten üzülen de olmaz çok şey değil bir saygı görmek istemişsin

Lanet olsun..
Aynısını beş heyetini yaşadım lanet olsun
Annemin öz kardeşleri annemin cenazesinde siyaset yapıyorlardı
Mevlit de yemeği beğenmeyen mi dersin,yanına turşu isteyen mi zıkkımın pekini arayan mi hepsi vardı. Yengelerine iki çift laf et hadfini bilsinler
Görgüsüz,empati yoksunu, insanlar

kesinlikle haklısınız.. hatta cenaze evinde ateş yanmaz (yemek yapılmaz) derlermiş, konu komşu yemek yapar da getirirmiş..biz de ise saçmasapan bir adet hani ölen kişinin sevabına insan doyuruyoruz mantığı ile yapıyorlar diyeceğim. o zaman da fakir fukara insanlara yardım yapmak mantıklı olan. 2 gün sonra kırmızı et yerine tavuk eti dağıtmışlardı diyen açgözlü ve dedikoducu akrabaları doyurmak pek mantıklı değil..

Allah razi olsun. Allaha biraktim.

Sizin de basiniz sagolsun..mekanlari Cennet olsun.

Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun annenizin. Uyaran olmadı mı onları kardeşleriniz falan.

Annenizin devri daim, toprağı bol olsun. Sizin de başınız sağ olsun.
Bırakın o anmaya değmez o insanlara üzülmeyi. Onlar demek ki annenizin dirisine dahi saygı göstermezlermiş. Onlarla samimiyetiniz hangi derecede bilemem, ama sınır çekmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ki ben böyle insanların vicdan sahibi olduklarına bile inanmıyorum. Ailenizde olsalar bile bu insanları hayatınızda barındırmama hakkınız bulunmaktadır.

Basiniz sagolsun. Tabi ki sizin gibi uzulmek zorunda degiller ama edep denen oluye saygi denen bir sey var. Edepsiz insanlarmis, ciddiye almam bu insanlari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…