- 26 Ağustos 2012
- 715
- 333
- 103
- Konu Sahibi Esilayagmur
-
Allah razi olsun. Onceden de hal hareketlerinden mesafeliydim ama simdi iyice mesafe koydum.Annenizin devri daim, toprağı bol olsun. Sizin de başınız sağ olsun.
Bırakın o anmaya değmez o insanlara üzülmeyi. Onlar demek ki annenizin dirisine dahi saygı göstermezlermiş. Onlarla samimiyetiniz hangi derecede bilemem, ama sınır çekmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ki ben böyle insanların vicdan sahibi olduklarına bile inanmıyorum. Ailenizde olsalar bile bu insanları hayatınızda barındırmama hakkınız bulunmaktadır.
Basınız sağolsun mekanı cennet olsun inş annecıgınızın ama maalesef cenaze evlerınde bunlar cok normal artık ateş düştüğü yerı yakıyor sızden başkası yanmaz kayınbabam vefat ettıgınde aynı mahalledeki gelenler pıde yok diye kavga çıkardı zıkkım yıyın evınızde yıyın gelın acmısınız bu kadar 3. Gün yemegındeyse menüyü sorup bız bunları yemeyız dıyıp burun kıvırdılar ben şok olmustum dugun evı olsa ınsan bu kadar pervasız olmaZ ınsanlık ölmüş o zaman cok daha ıyı anladım vah ölene vah yakınına gerısı kusur acık bulmaya gelıyor o yüzden ben sevmıyorum cenaze evınde yemek işini ınsanlar acısını mı yasıycak mıllete hızmet mı çaylar sıgaralar keyifler gerçekten korkunc ınsanlar varAnnem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.
Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.
Nasil kendimi toparlayacagim?
Ndn bu saatte uyandnz cıddn merak ettimBasınız sağolsun mekanı cennet olsun inş annecıgınızın ama maalesef cenaze evlerınde bunlar cok normal artık ateş düştüğü yerı yakıyor sızden başkası yanmaz kayınbabam vefat ettıgınde aynı mahalledeki gelenler pıde yok diye kavga çıkardı zıkkım yıyın evınızde yıyın gelın acmısınız bu kadar 3. Gün yemegındeyse menüyü sorup bız bunları yemeyız dıyıp burun kıvırdılar ben şok olmustum dugun evı olsa ınsan bu kadar pervasız olmaZ ınsanlık ölmüş o zaman cok daha ıyı anladım vah ölene vah yakınına gerısı kusur acık bulmaya gelıyor o yüzden ben sevmıyorum cenaze evınde yemek işini ınsanlar acısını mı yasıycak mıllete hızmet mı çaylar sıgaralar keyifler gerçekten korkunc ınsanlar var
Allah razi olsun. Aynen. Eskiden edep vardi. Gitgide yok oluyor. Cocuklara ne ogretrcez bilmiyorum.Basınız sağolsun mekanı cennet olsun inş annecıgınızın ama maalesef cenaze evlerınde bunlar cok normal artık ateş düştüğü yerı yakıyor sızden başkası yanmaz kayınbabam vefat ettıgınde aynı mahalledeki gelenler pıde yok diye kavga çıkardı zıkkım yıyın evınızde yıyın gelın acmısınız bu kadar 3. Gün yemegındeyse menüyü sorup bız bunları yemeyız dıyıp burun kıvırdılar ben şok olmustum dugun evı olsa ınsan bu kadar pervasız olmaZ ınsanlık ölmüş o zaman cok daha ıyı anladım vah ölene vah yakınına gerısı kusur acık bulmaya gelıyor o yüzden ben sevmıyorum cenaze evınde yemek işini ınsanlar acısını mı yasıycak mıllete hızmet mı çaylar sıgaralar keyifler gerçekten korkunc ınsanlar var
Kucuk bebegım varNdn bu saatte uyandnz cıddn merak ettim
Başınız sağolsun çok üzüldüm, keşke o an laf söyleseydinizde farkında olsalardı yaptıkları terbiyesizliğinAnnem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.
Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.
Nasil kendimi toparlayacagim?
Başınız sağ olsunAnnem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.
Nasil kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?