Annem hakkında

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.857
1.669
83
38
Kızlar selam ;
Bu sefer annem hakkında açtım . Bir tek annem kaldı babamı küçük yaşta kaybettim . Hamileyim diye yanıma geldi şuan yanımda kalıyor . Kışın benimle kalıyor yazın memlekete gidiyor . Annem de şöyle bir durum var kızlar . Bazı şeyleri düşünemiyor yada nedir bilmiyorum ama az önce whatsapta yazışmayı öğrendi herkese yazıyor şuan . Birine nasılsın yazmış o da iyiyim siz nasılsınız yazmış eee ben şimdi ne yazıcam buna diyor bana soruyor .. nasıl yani anne dedim genel olarak sana nasılsın diyenlere sen ne cvp veriyorsun diyorum bakıyor suratıma bu şimdi yaşadığımız örnek . Ama genel olarak böyle biri bir şey diyor cvp vermiyor bakıyor öyle gülüyor . Çok basit günlük olaylar da cvp vermiyor bazen eee ne yapıcam ben şimdi diyor . Düşünemiyor çoğu zaman . Kendini savunamıyor savunmayı bilmiyor . Nasıl davranacağını bilmiyor. Yani biri ona küfür etse susar ve onunla konuşmaya devam eder ancak sen uyarırsan hee diyor yahu sana küfür etmişler ya karşılık verirsin ya muhabbeti kesersin ama yok .. konuşuyorum ama yok anlamıyor . Bildiğini okuyor yine aynı . Kızlar ne yapmam gerekiyor ? Kadını doktora götürsem gitmem diyor o kadar para veremem diyor , gitmem diyor .. ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ..

Bi rahatsizligi olabilirmi mesela alzheimer baslangici demans vs vs. Allah korusunda bence kesinlikle bi doktora götürün. Yada psikolojik bisey olabilirmi ? Hepmi boyledi son zamanlarda mi boyle oldu

Bi rahatsizligi olabilirmi mesela alzheimer baslangici demans vs vs. Allah korusunda bence kesinlikle bi doktora götürün. Yada psikolojik bisey olabilirmi ? Hepmi boyledi son zamanlarda mi boyle oldu
Ya 6 yıl önce beyin kanaması geçirdi ama geçti bütün tetkikleri yapıldı geçen ay .. bir sorun yok nöroloji olarak yada kardiyoloji olarak. Bi psikolojik kaldı ona da gitmem diyor . Hep böyleydi

Kanunda bu tarz durumlar ''akıl zayıflığı '' olarak geçer. Buna yapılacak pek birşey yok, sadece daha cok sosyalleşerek ufak tefek ilerlemeler kaydedebilir sanki. Yani durum akıl zayıflığı derecesinde mi bilemiyorum tabi. Sosyalleşmesinde fayda var gibi. Bazı kişilerin bilişsel bağlantıları zayıf olabiliyor.

Sağlık ocağında vitamin değerlerine bir baktırsanız. Sonra aile hekiminin yönlendirmesiyle gidebilir belki. Madem whatsapp yeni kullanıyor. Sesli mesaj atmayı öğretin. Bazen bir şey almaya gidersiniz mutfağa, gidene kadar unutuyor insan, ben niye gelmiştim buraya oluyor.

Sorun Whatsap değil aslında onu yeni yeni öğreniyor sıııntı yok alışır .. ama günlük hayatta da yapılması gerekenleri bi garip annem ama . Bazı şeylere en basit şeyleri akıl edemiyor anne bnu neden böyle yapmadın diyorum aklıma gelmedi diyor çok basit günlük hayat şeylere .. şöyle söyleyeyim aile hekimliğine gidecek ilacını yazdırmaya yazdırmadan geliyor anne aldın mı diyorum gittim ama yazdıramadım diyor aaa neden kalabalıkmıydı diyorum yoo doktora kadar çıktım ama söyleyemedim diyor neden diyorum bilmem diyor akıl edemedim diyor tamam diyorum yarın yazdırırız . Yani genel olarak arıyorum konuşuyor ama . İnsanlarla diyalog kısmı biraz zayıf . Nasılsın yazmış bugün biri ben buna ne cvp vericem dedi nasıl yani dedim sana sorulunca ne diyorsun bnu diyorum ee aynı şey diyorum işte .. hep olduğu için korkuyorum aslında ara da bana da oluyor tabi

Yani olabilir bilmiyorum kanunda derken yani tıpta falan değil öylemi ?
Yani komşuları var gidiyor arada ama herkese değil .. mağaza da mesela istediğin kıyafetin bedenini soracak soramıyor kıza ben soruyorum .

Küçüklüğünden itibaren çok izole bir yaşamı olduysa basit görülen sosyal davranışları gösterememesi normal aslında. Yaşıtları ile bir yakını olmadan tek başına aktivitelere katılması güdüleyici olabilir.

Yani bilmiyorum ki küçüklüğü köyünde geçmiş ta ki babamla evlenip İstanbul’a gelene kadar . Köyde bir sürü yaşıtı varmış tabi gittiğinde görüşür hala herkesle . Şuan benim yanımda burada da yaşıtları komşular var gider takılır mesela ..

Genetik olabilirmi mesela anannenizde böyle bir durum varmiydi acaba.eger öyle değilse psikolojik gibi sosyallik vs..doktora para veremem diyormuş ama herhangi bir devlet hast.doktoruda durumu anlar pekala

Bence doktorla gorusmelisiniz bir şekilde ikna edip. Özgüven yetersizliği de olabilir gibi ama bilemedim.

Genetik olabilirmi mesela anannenizde böyle bir durum varmiydi acaba.eger öyle değilse psikolojik gibi sosyallik vs..doktora para veremem diyormuş ama herhangi bir devlet hast.doktoruda durumu anlar pekala
Ananem iyidir yani şuan baya yaşlı ama eskiden iyiydi kadın . Annemin kardeşlerinde de böyle bir durum yok mesela teyzelerimde dayımda falan . En büyükleri annem . Bazen o kadar garip sorular soruyor ki eşimde diyor hatta . Devlet hastanesine de gitmiyor sorun sadece para değil onun için gitmem modunda başlıyor ağlamaya . Gözyaşı ucunda iki kelime söyle alınıyor gidiyor oda da ağlıyor ne oldu anne diyorum yok bir şey diyor . Kimseye hayır diyemiyor sonra kafaya takıyor ..

Bahsettiginiz seyler pek ufak sorun gibi durmuyor.endiselenmeyin hamilesiniz.doktorda degilim ama bir tanidigimizin annesi mutfaga yemek koymaya gidiyor yemegi koymadan gelip icerde uzaniyormus. Disari cikiyor camasirlari yoplayacak mesela yagmur yagiyor ama o an unutuyor toplamayi bahcede oturuyor.ben yorgunluktanmi acaba dedigim zaman bir kac ay sonra baktimki malesef artik altina bez koymaya baslamislar tuvalete gitmeyi unutuyormus. Erken alzaymir diye soylenmis. Ama soyle bir durumda var anneniz hep boyleymis.beni tek iskillendiren aile hekimine kadar gifipte ilaci yazdirmamasi oldu.lutfen musait oldugunuz en kisa zamanda annenizi gosterin gerekli yerlere. Erken onlem alin. Hatta surekli kalabaliga karistirin konusturun derim.cok gecmis olsun.

Çok sağolun bi göstereceğiz bakalım doktora . Basit şeyleri düşünemiyor . Az önce ben hamileyim diye anne şu ana kucağını alır mısın halıyı sereyim dedim aldı tutuyor ağır şeyi kucağında anne şifonyerin üstüne koysana dedim akıl edemedim diyor ya alla alla dedim yada başka yere koy illa söyleyeceksin ..

Yani sosyal iletişim bozukluğu gibi bir şey mi ki diyecektim ama son yazdığınızı görünce bana da biraz akıl zayıflığı gibi geldi. Hep de böyleymiş. Hani halk arasında saf denilenlerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…