Annem Haklı mı?

Bu arada benim babam emekli annem ev hanımı ama durumumuz öyle kötü değil benim ailem samsunlu fakat istanbulda yaşıyoruz
Tamam iste anneniz bu sebeple o tarafi ustun goruyor kendisinden. Genel gecer duruma gore doktor buyuktur ev hanimindan diye bir gorus var toplumda. Anneniz de bu fikirde.

Bu arada benim babam emekli annem ev hanımı ama durumumuz öyle kötü değil benim ailem samsunlu fakat istanbulda yaşıyoruz

ama anneniz çevreden tv den vs etkilenip bizi küçük görürler diye çekiniyor

o kendi penceresinden bakınca haklıdır belki

vardır ya, filmlerde falan oğlanın annesi böyle tepeden bakar gelinin annesine, giyimi kuşamına falan dudak büker

o hisse kapılmaktan korkuyor

mesela babam emekli demişsiniz de babanızın mesleği ne

bunu söyleyememek annenizi rahatsız ediyor olabilir (yanlış anlaşılmak istemem, bu içe işlemiş, burada yazıp yazmamak değil annenizin bakışının temeli)

yani babam emekli ama babam emekli demem de babam emekli öğretmen derim ben

annenize güzelce anlatın bu durumun sorun olmadığını

ikinizin denk olduğunu, bunun da yeterli olduğunu anlatın

anneniz endişeleniyor ama tam tersi erkek ailesi olunca endişe oluşmuyor

kv dem okuma yazma dahi bilmez, 65 yaşındaki annem İngilizce üniversite mezunu

oğlum huysuzluk yaptığında 80 yaşındaki anneannem ona kitap okuyarak onu oyalamaya çalışır

kp sülalesindeki en okumuş adam ortaokulu dışarıdan bitirmiş

şimdi bu ölçüye göre biz onlara iki gömlek fazlayız evlenmem mi diyecektim

asla

eşim ve diğer 3 kardeşi üniversite mezunu kimsenin bir diğerine üstünlüğü vs yok

aileler arasında uyumsuzluk vs de yok kimse kimse ile mıç mıç yaşamıyor

kırk yılda bir görüşüldüğünde de tıbbi mevzualar değil havadan sudan sohbet edilir olur biter

Sanki ejderhası var :KK53:

Anneniz ailesinin mesleğinden ötürü de böyle düşünmüştür. Sizi ezmesinler falan diye.
Bence büyütecek bu işe taş koyacak değil.
Siz de ilişkileriniz bu şekilde güzel ilerlerse annenizin korkularını yersiz hale getirmiş olursunuz. Zamanla daha iyi tanıyacaktır, birbirinizi yıpratmayın, kızmayın annenize.

Annenizin bilmemkaç gömlek fazla gelir dedigi beyefendi evinize gelmis ,saygıda kusur etmemis sizi ailesi ile tanistirmis..ne yani sucu ana babasinin doktor olup kariyer yapmis olmasi ve kendini gelistirmis olmasi mi???Yesilcama döndürülecek bir ucurum da yok oysa ki..

Annen kendince seni düşünüyor ama bence bunun doğru olup olmadığını sevgilinin ailesiyle yakın olunca anlarsın. Sevgilinle eğitiminiz hemen hemen denk. Biri lisans mezunu diğeri doktora yapmış diye arada dağlar kadar fark olmuyor. Ailesi de biz doktoruz diye ego kasıp sizin ailenizi küçük görmeye çalışıyorsa insan olamamışlar demektir. Burda önemli olan nokta evlenmek isteyen kişilerin birbiriyle uyumlu olması, ailelerin eğitim seviyesi değil. Sonuçta senin ailen kimseden para pul istemiyor, çalışmış emekli olmuşlar. Kızlarını üniversitede okutup bu yaşa kadar getirmişler. Ortada başka hiçbir sebep yokken sizi sırf ailenizin eğitimden vurmaya çalışırlarsa o zaman ya haddini bildirirsin ya da sevgilinle ayrılırsın. Önce ailesinin tutumunu gözlemle

Hanımlar kızın annesi oğlan öğretim görevlisi diye demiyor. Anne babası doktor diye olmaz diye düşünüyor. Öğretim görevlisi olmakta bişey yok zaten bence de. Ama ailelerin denk olması gerçekten çok önemli. Ben böyle düşünüyorum
Aileler birlikte yaşamayacak ki sonuçta. Bir araya geldiklerinde oturmasını kalkmasını bilen, zamana ayak uydurabilen insanlarsa sorun yok bence. Hoş doktor olanlarda her sohbetlerinde atomu parçalamıyorlar.
Annem ve babamda ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş insanlar. Girdiği ortamı kaldırabilecek insanlar. Dünürlerinden biri doktor da olsa aile ortamında güzel, seviyeli muhabbet kurabilirler. Hiç böyle bir çekincem olmazdı.
Ha konu sahibi deseydi ki ben eğitimsizim, vasıflı olmayan bir işte çalışıyorum ama eşim doktor, öğretim görevlisi diye o zaman ortak nokta bulmanız çok zor derdim.

O öğretim gorevlisi sen ogretmen ikiniz gayet denksiniz hali vakti yerinde olabilir ailesinin bu guzel bisey annen asagilik kompleksi edinmis olabilir ama dusuncesi sacma baban destekliyorsa evlen gitsin aileler ayri sehirde olunca cok fazla bir araya gelemiyorlar zaten.

Annen davul dengi dengine çalar mantığıyla düşünüyor.Tam tersi olsa da kabul etmeyecek.Dürüst kadınmış.Ya aileni üzeceksin ya da nişanlını.İşin zor.

Kızlar yorumlar için sağolun annemin asıl korkusu büyük ihtimalle ailesi durumları iyi ayrıca erkek arkadaşımın kariyeride iyi hakkını yemeyeyim en iyi yerden mezun olmuş şu malum bir üniversitede doktorasını falan yapmış birisi kendini üst görmez ama annemin temelde dediği davul dengi dengine diyor sanırım beni ona mı denk görmüyor :KK43:

ama damat adayımız :halay: ve ailesi gördüğüm kadarıyla hiç tavırlı üst gören insanlar değiller ya onlar da konyalı zaten damat bey bayramdan bayrama giden birisi

Her şeyi çok olumlu görmüştüm konyalı kelimesini görene kadar 😅 hiç güvenmiyorum konyalı ailelere, orada yaşıyorum ve senelerdir durdukça ne yazık ki akrabalık bağlarımız da oluşmaya başladı. İçten pazarlıklı, kendilerinden başka herkesi hakir gören, eşine sadakatsiz, varyemez, dışarıya pırlanta görünüp içinde çakıl taşı bile olamayacak kadar çirkin oluyor çoğu ne yazık ki... gösterişi de severler, dedikoduyu çok severler.

Şimdi linç gelebilir ama ben 20 senedir gördüklerimi tecrübemi az buçuk aktararak çok dikkatli olmanızı söylemek istedim. İnce eleyip sık dokuyun. Denklik açısından hiç problem yok onu kafaya takmayın. Anneniz biraz ezik hissetmiş ama hayatta her şeyin diploma olmadığını; bilginin, görgünün, doğru konuşmanın, düzgün oturup kalkmanın, merhametin, kalp kırmamanın statüden çok daha kıymetli olduğunu ona hatırlatın. Cafcaflı hediyeleşmeler ve düğünler-kutlamalar yapmayacağınızı bu yüzden masraf olmayacağını söyleyin belki rahatlar.

Niye fazla gelsin gayet uygunsunuz. Anneniz niye böyle bir komplekse girmiş?gerek yok

Anneniz kendini dünürleriyle kiyasladigi icin bu sekilde dusunuyor bence.

Annenizde aşağılık kompleksi var.

Öğretim görevlisi olmak da muhteşem bir kariyer değil ayol.
aynen maaşı belli geleceği belli. Siz okulda o ünide ögretmen. Annenize anlatın kaf dağında görmesin adamı, zaten egoiste degilmiş sevgiliniz, anneniz neden böyle yorumda bulunuyor anlamadım.

Valla babam bile bu kadar iyi huylu gidiyorken erkek arkadaşıma annemin böyle yorumlarda bulunması üzüyor.. beni de yaraladı baya. Bu arada babamı küçümsemiyorum babam işçi emeklisi pirelliden emekli fakat asla babamı küçümsemem ki :( 3 kız evladını okutmuş bir yerlere getirmiş birisi

Bayadır takip ediyordum kısmet bugüneymiş bende bir derdim var kategorisine konu açtım :bicak:

Yaklaşık 1 yıldır beraber olduğumuz bir erkek arkadaşım var. Ailemle tanıştırdım, fakat annem bu bize fazla gelir kızım deyip duruyor. Ama erkek arkadaşım hayatta egoist birisi de değil annemi ikna edemiyorum. Babama kalsa hemen evlenmeliyim. Erkek arkadaşım öğretim görevlisi ben ise sınıf öğretmeniyim. Kendisi cidden bilgili sürekli geliştiren, okuyan birisi. Saatlerce sıkılmadan sohbet edebiliyoruz falan derken annem tanıştıktan sonra kızım bu bize bilmem kaç gömlek büyük demeye başladı ki hiç saygısızlıkta yapmadı. 2 defa geldi bize eli boş gelmedi saygıda kusura etmedi.

Babam kendi çocuklarından çok sevdi o derece ama annem hem kariyeri hem ailesi gereği böyle saçma bir yorumda bulunuyor. Erkek arkadaşımın durumu iyi anne baba doktor ama uzakta memleketindeler. Ailesiyle de tanıştım annesiyle daha doğrusu dünya tatlısı birisi egoistlikte yok.

Annem neden böyle düşünüyor olabilir çözemedim, benim babamda emekli annem ev hanımı fakat erkek arkadaşım hiç bir olumsuz bir şey yapmadığı halde annemin bu fikri neye göre oluştu anlayamıyorum.
Belki annenin yetişme tarzından dolayıdır canım takılma annende ikna olur bi yerden sonra sizin kafanız uyuştuysa gerisi önemli değil

Sizde yapın yüksek lisans, doktora. Önemli olan sizin erkek arkadaşınız ve ailesiyle uyum içinde olmanız. Aileler bir araya gelsin tanışılsın görüşülsün ondan sonra bi saygısızlık olursa arada bu konular konuşulsun. Şimdiden annenizin ne kendini ne de sizi böyle strese sokmasına ne gerek var

duyanda adam dunyayı yonetıyor sanır :olamaz:
annenızı bellıkı yanlıs yorumlamıssınız bu bıze fazla gelır derken adamın hayat gorusunde veya soylemlerınde ya da aılesıyle ılgılı cekıncelerınden -yanı adamın beklentılerınden kaynaklanan bır gorus annenızınkı
sızı doguran kadın sızı tanıyor adamın konusmalarından beklentılerını de gormus o yuzden fazla gelır demısdır
sız sevdıgınız ıcın bazı noktaları normallestırebılır farketmeyebılırsınız annenız bırseyler sezmıs olabılır
sonucta sızde egıtımcısınız o da - aranızda bı fark yok meslekı durum degıl yanı

sızın ıcınıze sınıyorsa evlenırsınız zaten sıkıntı yapmayın hayırlısı olsun

Bayadır takip ediyordum kısmet bugüneymiş bende bir derdim var kategorisine konu açtım

Yaklaşık 1 yıldır beraber olduğumuz bir erkek arkadaşım var. Ailemle tanıştırdım, fakat annem bu bize fazla gelir kızım deyip duruyor. Ama erkek arkadaşım hayatta egoist birisi de değil annemi ikna edemiyorum. Babama kalsa hemen evlenmeliyim. Erkek arkadaşım öğretim görevlisi ben ise sınıf öğretmeniyim. Kendisi cidden bilgili sürekli geliştiren, okuyan birisi. Saatlerce sıkılmadan sohbet edebiliyoruz falan derken annem tanıştıktan sonra kızım bu bize bilmem kaç gömlek büyük demeye başladı ki hiç saygısızlıkta yapmadı. 2 defa geldi bize eli boş gelmedi saygıda kusura etmedi.

Babam kendi çocuklarından çok sevdi o derece ama annem hem kariyeri hem ailesi gereği böyle saçma bir yorumda bulunuyor. Erkek arkadaşımın durumu iyi anne baba doktor ama uzakta memleketindeler. Ailesiyle de tanıştım annesiyle daha doğrusu dünya tatlısı birisi egoistlikte yok.

Annem neden böyle düşünüyor olabilir çözemedim, benim babamda emekli annem ev hanımı fakat erkek arkadaşım hiç bir olumsuz bir şey yapmadığı halde annemin bu fikri neye göre oluştu anlayamıyorum.
Normalde hiç kullandığım bir cümle değildir ama annenizin bu konudaki sözlerini dikkate almayın. Hatta nedenini bile düşünmeyin ki bilinç altınıza yerleşip evliliğinizde gereksiz alınganlığınıza yol açmasın. Siz ilkokul mezunu olsaydınız, aileniz bir dağ köyünde yaşıyor, hiç insan yüzü görmemiş, insani ilişkileri, misafir ağırlamayı bilmeyen insanlar olsalardı anneniz haklı, ezik kalırsınız karşılarında diyebilirdik belki. Ama siz de eğitiminizi yapmış mesleğinizi elinize almış bir insansınız. Sizi beğenip sevmiş ve değerli bulmuş ki sizinle beraber. Ailenizle tanıştığında onlara da değer vermiş ki saygısını göstermiş, gereğini de yapmış ve ziyaretine devam etmiş. Annenizinki şahsi bir komplex. Hiç takılmayın ve bunu size tekrarlamamasını rica edin. Onlar bizi çok beğeniyorlar annecim hiç endişelenme ve lütfen bu düşünceleri bırak ki hep birlikte tadını çıkaralım bu günlerin diyebilirsiniz annenize. Herkes böyle güzel ve eğitimli aydın insanlar arıyor bulamıyor, siz de tadından yiyememezlik yapmayın lütfen Hoppa

Kızlar yorumlar için sağolun annemin asıl korkusu büyük ihtimalle ailesi durumları iyi ayrıca erkek arkadaşımın kariyeride iyi hakkını yemeyeyim en iyi yerden mezun olmuş şu malum bir üniversitede doktorasını falan yapmış birisi kendini üst görmez ama annemin temelde dediği davul dengi dengine diyor sanırım beni ona mı denk görmüyor :KK43:

ama damat adayımız :halay: ve ailesi gördüğüm kadarıyla hiç tavırlı üst gören insanlar değiller ya onlar da konyalı zaten damat bey bayramdan bayrama giden birisi
su malum unıversıte hangısı oluyor ?
tahmın etmıstım annenız degıl aslında sız gozunuzde buyutuyorsunuz demınkı yorumumda da belırtmıstım burada gormus oluyoruz bu soylemınızle su malum unıversıte falan...

zira ulkemızde unıversıteler uc asagı bes yukarı aynı da
cambridge ? harvard ? oxford? yale ? hangısınde okudu da doktora yaptı nedır :KK70:

tahmın etmıstım annenız degıl aslında sız gozunuzde buyutuyorsunuz demınkı yorumumda da belırtmıstım burada gormus oluyoruz bu soylemınızle su malum unıversıte falan...

cambridge ? harvard ? oxford? yale ? hangısınde okudu da doktora yaptı nedır :KK70:
Ben yazacaktım siz yazmışsınız saygılar:)

Erkek arkadaşımı nasıl överim bakın kimi buldum ben :KK47:

Back
X