Annem hala evlendigimi kabullenemiyor...

Ben böyle bir anneye çocuk baktırmak istemezdim...
Ayrıca kimse kimseye maaşının yarısını vermek zorunda değil. Taviz tavizi doğurmuş sizin ilişkide

Kesinlikle katılıyorum.
Nice arkadaşım 'maasini ver çeyiz paranı biriktiricem' diye maaşı alır almaz ailesine verip lise çocuğu gibi harçlık ve izin istemek zorunda kaldı. Sonuç?
Kendi kazandığı parayla ne bir tatil ne birşey yapabildikler, evlilik zamanı da nedense onca zamanda otuz kırk bin olacak 'ceyiz paralari' hiç ortaya çıkmadı, yine kendi masraflarını kendileri sırtladı.
Kadının parası gözüne batıyor insanların.
Tek nedeni de paranın özgürlük getiriyor olması bence.

Siz zaten üzerinize düşeni yıllardır yapmışsınız.insan elden ayaktan düşer hastalık olur falan çaresiz alır.ama bu kadar uzun süre para istemek haksızlık.ben bu kadar uzun eşime de verdirtmem kendim de vermem.kardeşlerin yerinde olsam zaten almam.dediğiniz gibi gelip gidip çocuğunuza bakarsa verirsiniz (biraz).kimseye güven yok evet.ama aynı evin içinde huzur bulabileceğinizi sanmıyorum.

Kimsenin kimseye para verme zorunlulugu yok. Zaten hayat sartlari cok zor. Annen de sana mi guvenmis ?
Mesafeli durman evliliginiz icin de sizin icin de iyi olacaktir.

İyi işte beni okuttun oğluna da ev verdin, derdim ben olsam.
Evime de bakıcı diye sokmazdım.
Para istediği için değil,bana ve eşime saygısı olmadığı için.

Yillardir derken 8 yildir evliyim ilk 2 yil yardim ettim sonra emeklilik icin kredi cekmemi istediler1. Krediyi ben odedigim icin 2. taviz tavizi digurur mantigitla cekmedik 1 kac yil kotu olduk sonra zor da olsa kabullendiler evlendigimi ve kendime ait masraflarim oldugunu.
Annem ben ise gitmeden gelecek ben geldikten sonra evine donecek evinde esya yok zaten esyalarini dizene kadar o bana yarim edecek bende ona buraya kadar sıkıntı yok ama hala su laf sokmaları vitmiyor sorun orda. Heralde kafama takmamayi ogrenmem lazım.
Oylede olmuyor ki yuzune soylemiyo gitmiş esime soylemis oglanlarin hakkini kiza verdik diye

Evini verdiği çocuğu alsın eşyalarını ya hu. Ne münasebet kızı okuttuk diye oğlanları okutmadık. Okusalar, başarılı olsalar sanki önünde duracaklardı. Ben çocuğa da baktırmazdım. Sonu gelmez bu işin çünkü.

Oyle zaten kendisi de ne kadar borcunuz oldugunu biliyor ama dedigim gibi laf sokmaktan vazgecmiyor
Ama sende usune yetinmeyip birde cocuga baksin diye iyice evin icine sokuyorsn. Cok fazla sorun olur ben soyleyim. Hem herseye karisir hemde beklentisi hic bitmez surekli daha fazla ister iyice bunalirsin. Bir sure sonra bakici bulmak istersin sorun olur kusluk olur. Benim bebegimede bir sure babaanne bakti sorunlar hep oldu. Simdi bakicidayiz kafam o kadar rahatki ve cokta memnunum

Siz 8 yıllık evli iseniz yaşınız 30 civarı

Abim dediğiniz adam da o aralarda

Eee evleniyorsa evini eşyasını düşünsün

Bir de annen neden eski eşyasını onlara verip kendine yeni aldın ki

Uygun olan annenin kendi kırk yıllık eşyaları ile oturması yeni evli çiftin de taksit maksit kendilerine göre eşya almasıdır

Bunu deseydiniz biterdi sıkıntı

Bir de diğer kardeşler nerede

Siz okudunuz maaşınız var da okumayanlar da geçiniyor bir şekilde bir işleri vs yok mu hiç birinin

Evliyim parami kocamla yiyorum de cik isin icinden.

Anneniz sizi bankamatik olarak görüyor. Açıkçası sizde yardımı abartmışsınız yani siz alıştirmişsıniz.Ailenize bu konuda mesafe koyun yoksa böyle giderse evliliğiniz sarsılır.
Anneniz tabiri caizse eşinizle de sırf para için yüz göz oluyor .Müsade etmeyin

Valla bence anneniz değil siz evlendiğinizi kabullenmemişsiniz konu sahibi. Kadını alıştırmış yüz verdikçe vermişsiniz. Ne demek ya abilerin düğün masrafını karşılamak. Kazık kadar adamlar kendileri yapsın bi zahmet yada anne babanız yapsın. Size ne oluyor? Eşiniz iyi sabırlıymış sesini çıkarmamış. Siz ayrı bir evsiniz kendinizi düşüneceksiniz. Maaşın yarısını göndermek ne demek? Aynı şeyi eşiniz yapsaydı nasıl olurdu? Sizde buradaki arkadaşlar da topa tutardınız eşinizi. Kadın yapınca daha yumuşak yaklaşılıyo nedense. Yaptığınız yanlış. Sizi sömürmelerine izin veriyorsunuz. Buna dur demeniz lazım.

Babaniz calismiyor mu maasin yarısı nedir ya ve şöyle düşünün kayinvalideniz istese esinizden tepkiniz ne olurdu. Annenize karşı net olun eviniz yoksa veya arabaniz borca girin isteyemez o zaman

Tamam okutmuşlar siz de destek olmuşsunuz. Kaç kişi abisinim düğün masraflarını karşılar. Ömür boyu para verecek değilsiniz. Artık sizin de hayatınız var aileniz var. Geleceğini düşünmek zorunda olduğunuz çocuğunuz var. Sürekli laf söylüyorsa annen bil olsa mesafeni koy.
Bakıcılık işi de başına dert açar gibi geldi. Her gün yanında sürekli laf sokma dırdır yapma falan. Parayı karşılıksız beklediği için karşılığında çocuk bakmak zor gelir muhtemelen onun lafını yapar durur.

Üniversite okutken abim biraz destek olmuştu madd
Aynen canim zaten borcumuz oldugunu biliyor bakicilik konusunda da yapmak zorundayim diyor paraya ihtiyacı olduğu için

Bakicilik yapmasi icin cagirmakla cok buyuk hata etmissin. Pisman olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…