Annem hep moralimi bozuyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında hiç bir zaman lise sınavları olsun, üniversite sınavları, kpss vs derken böyle bu kadar dalgın unutkan erteleyen biri olmamıştım. Sanırım hep bir bitiş aradım, bir son aradım, bu tezi bitiş gibi algıladım o yüzden çok önemsedim ve tezle ilgili herşeyde korkar oldum, ya bitmezse? O nedenle sanki benim sorunum bu konuyla bağlantılı daha çok.
Sanırım sizin şu anki durumuzla ilgili o zaman, yoksa önceden de ertelerdiniz bence ama bu tabii benim kendi fikrim, şu an yaşadığınız erteleme sorununu psikoloğunuza sorarsınız .

Bence olay anneniz değil, sizsiniz. Kendi tembelliğinize kılıf arıyorsunuz gibi.. Tez yazmak elbette kolay değil ancak birilerinin lafıyla da baltalanacak bir süreç değil. Öyle olsaydı kimse tez yazamazdı, danışmanlar neler neler söylüyorlar öğrencilerine. Adamakıllı plan yapıp, araştırmalarınızı tamamlayıp okuma yapmaya başlamalısınız. Düzenli çalışmazsanız hep başa sararsınız. Güle oynaya, eğlenerek tez yazılmıyor, biraz zorlanmayı göze alın bi zahmet…

Bence olay anneniz değil, sizsiniz. Kendi tembelliğinize kılıf arıyorsunuz gibi.. Tez yazmak elbette kolay değil ancak birilerinin lafıyla da baltalanacak bir süreç değil. Öyle olsaydı kimse tez yazamazdı, danışmanlar neler neler söylüyorlar öğrencilerine. Adamakıllı plan yapıp, araştırmalarınızı tamamlayıp okuma yapmaya başlamalısınız. Düzenli çalışmazsanız hep başa sararsınız. Güle oynaya, eğlenerek tez yazılmıyor, biraz zorlanm
Sorun annem demiyorum ki, en küçük şeyde moralim bozulabiliyor başlayamıyorum, bu bugün annem oldu gerçi her konuda moral bozacak bir şey bulur o. Ne zaman elime bir makale alsam kalbim pır pır anlamıyorum okuduğumu da midem de bulanıyor, sorun böyle olduğumu bildikleri halde destek olmak yerine yetişmeyecek zaten, yapamayacaksın demeleri..

Benim böyle durumlarda kendimi kamciladigim bir yöntem var belki denemek istersiniz. Ulaşmak ve çabalamak istediğim her neyse onu başarmış çok da hoslanmadigim birilerini düşünüp atıyorum Ayşe bile yapmış kızım o haliyle sen mi yapamayacaksin canim kendim :)))) böyle böyle gözümde buyuttugum şeyler kolaylaşıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X