Saçını süpürge yapmış analarımız
onun hayatında özel alan diye birşeyi olduğunu sanmıyorum annesi istedi oda yaptı, sizin büyüdüğünüzüde kabullenmiyor
bilmiyorum menopozada yaklaştımı o vakitler çokta sinirli oluyorlar ,hepiniz onu haksız görünce küsmüş ,kuşak çatışması
olabiliyor gitsin bence gezmek iyl gelir ,sizde ona ev işlerinde yardımcı olun hazıra konmayın ,hediye alın onun kendini iyi hissetmesini sağlayın , sürekli fedakarlık yapmışa benziyor , artık sanırım onda hayat yorgunluğuda vardır ,
anneler candır bunu asla kimse inkar edemez anma velakin çalışıpta çocukların cebinden hepsini alan ailelere eşlere vs.. ben çok kızıyorum bende üniv. sonra hemen çalıştım ve annem babam asla cebimden tek kuruş bile almadı ben verirsem alırlardı kaç para maaş aldıklarımı bile bilmezlerdi durumumuzda öyle zengin değil orta halliyiz bende ne yapardım maaşı alınca market alışverişi falan yapardım yemeğe götürürdüm onları vs.. ama cüzlan karıştırmak maaşıma el konulması falan asla kalkışmadılar ve izinde vermezdim zaten sevmem öyle eşyalarımın karıştırılmasını para lazım olunca bile mesela ben uyuyorum para lazım olmuş gelir beni kaldırır verirmisin derdi annem yada çantamı getirirdi açıp bakmaz bile
ya malesef bizde üniversiteyi bitirip çalışmaya başlayınca her ay düzenli olarak tüm paramızı verdik. Onlardan harçlık aldık hep ve hala alıyoruz. Birde öyle bir an geliyor ki mesela birşey alıyoruz ama ona gore gereksiz. Kızınca bak para vermem görürsünüz diye kızıyor. Yada biz size parayı onu alasınız diye mi verdik diyor. İyi de kimin parasını kime veriyorsun. Benim kazandığım parada benim söz hakkım yok. Borçlarımız var o araya ihtiyaçları var biliyoruz. Ama kendimizi bildik bileli borç var. Bizi dershaneye yolladılar, üniversite okuttular ve bunlar hep babamın kazandığı tek maaşla yapıldı. Çok zorluk çekildi ve para konusunda hiçbirzaman rahat olamadık. Geçmişten gelen borçlar ve birtürlü toparlanamadık. Ama ben 6 senedir çalışıyorum kardeşimde 4 yıl oldu. Bukadar zamandır hala toparlanamadık. Buna da kızıyorum. Hem paramızı veriyoruz hemde hala bizden kısıtlı harcama yapmamızı istiyorlar. Yani anlatacak çok var ama onun dışında hiçbir problemimiz yok. Babamın karıştırma huyu yoktur. Annemde karıştırır ama içinden para almaz. Yani sadece takip etmek amaçlı karıştırır. Birtürlü buna bir çözüm bulamadım. Akşam yine konuştuk ama bizler evleninceye kadar bunun devam edeceğini söyledi. Evlenip gittiğinizde hiçbirşeyinize karışmam ama bu evde kurallar bunlar dedi. Benim cüzdanım açık halde masa üstünde durur ben saklıyormuyum dedi. Sizde saklamıcaksınız dedi. Yani biz ne desek boş malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?