Annem her şeyi öğrendi, sevgilim bana küstü...

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Dün geceden beri gözüme uyku girmiyor...
Ben Ankara'da öğrenciyim, sevgilim ise Konya'da çalışıyor. Bugün de doğum günü. 1 buçuk aydır görüşmüyoruz. Dedim ki sabah 8 de bineyim 12 de orada olurum. akşam da 5 te bineyim 9 da geri geleyim. 5 saat de olsa görüşmüş oluruz, hem de doğum gününde yalnız olmaz.. çünkü orada ne bir akrabası ne de tanıdığı var.

internetten biletimi aldım. onay mesajı gönderecekti telefonuma. böylece o mesajdaki numara ile bileti hemen bastıracaktım bu sabah. Ama o bütün bilgilerin olduğu mesaj ANNEME gitti. (o numara kayıtlıymış sistemde, eskiden o numarayı kullanıyordum) Şu tarihteki şuraya giden şu numaralı koltuk falan yazıyor giden mesajda.

Gece geç saatte olduğundan ve annem telefonla çok uğraşan bi insan olmadığından görmedi. ama bugün fark eder muhakkak. ben de biletimi iptal ettim.
sevgilimin de teli kapalıydı, ona da az önce haber verebildim. zavallım geliyorum sanmış heyecanlı heyecanlı nerede olduğumu sordu. olayı üstün körü anlattım. Morali çok bozuldu. işten izin bile almış... hayal kırıklığına uğradı ve kapattı telefonu...

anneme ne diyeceğimi düşünmekten bütün gece uyumadığım gibi, sevgilimin de çok üzüldüğünü biliyorum. 5 senedir 1 kere bile doğum gününü kutlayamadım...

ayy canim ya cok kotu olmus
yakin bir zamanda bu durumu telafi edersin canim uzulme lutfen.
erkek arkadasin suan uzuldugu icin biraz tavir yapiyor olabilir belki ama seni anlar ve gecer bu durum cok yakinda...
peki annenin telefonunu gizlice ele gecirip mesaji silmeyi denemedin mi?

en yakin kutlanacak sey sevgililer gunu.
bence sevgililer gununden bir kac gun once Konya'ya gidip bu olayi telafi edebilirsiniz(sevgililer gununden bir kac gun once diyorum cunku ayni gun giderseniz anneniz anlayabilir belki...).

Ben bu durumlarda doğrunun söylenmesi taraftarıyım,
çünkü ayrı şehirlerdesiniz,Allah korusun başınıza herhangi birşey gelse,
bunun açıklamasını kim yapacak,aileniz ne yapacak.
iyi düşünün ,doğru karar verin derim...
sevgiler.

annemden yaklaşık 700 km uzaktayım. onlar manisada. işin kötü yanı da bu zaten.
her gün internetten konuşuyoruz kameralı falan. yani bu mesajdan sonra gitseydim Konya'ya, kesinlikle çok büyük olay çıkarırlardı.
bilmiyorum çok kötü oldu.
annemi zaten ne desem inandıramıycam. zaten güvenmiyolardı, hiç güvenmeyecekler. yine günde 2 kere aramalar, kaldığım yurdu arayıp kontrol ettirmeler falan başlayacak.
oysa sadece sabah gidip akşam dönecektim...

haklısınız, ben de istemez miyim doğru söylemeyi. ama asla ama asla görüşmeme müsade etmeyeceklerini biliyorum.

ay canım ya çok kötü olmuş çok üzüldüm
belki annen farketmiyecektir
ailen erkek arkadaşını biliyormu
biliyorsa sorun yoktur demektir diyecem ama sonuçta kalkıp onun yanına gitmene karşı çıkarlar
sevgilin niye sana küssün nasıl olsa işten izin almış o gelsin ankaraya

Tüh ya kötü olmuş, canım keşke telefon numarasını değiştirseydin bilemiyorum sistemi ama yeni numaranı verseydin.
Aslında ben de aileden gizli işler çevrilmesine karşıyım ama aileler de malesef fazla anlayışlı değiller.
Umarım annen farketmez.

ben de çok ama çok üzüldüm. sevgilim yarım gün izin alabildi sadece. ben konyaya vardığımda o da öğleye kadar çalışmış olacaktı. zaten madem gelemeyecektin beni neden umutlandırdın dedi.
ailem biliyor. 5 buçuk senedir var, 3 sene önce de ailem onu öğrenince beni evden çıkarmadılar bi süre, telefonumu aldılar falan. o da benim niyetim ciddi demek için evimize kadar gelip babamla konuştu.
ama en çok annem karşı çıktı.
ailesini istemedi.onlardan kopması lazım falan dedi.
sevgilim de ailesiyle yaşadığı evden ayrıldı. hiç bilmediği yerde çalışıyor.
annem onun gelmesini belki çok az da olsa iyi karşılayabilirdi.
ama benim gitmeme asla iyi bakmaz.
babama söylemez çünkü babam evlenene kadar yüzyüze görüşmemizi yasakladı.

Son düzenleme:

iyide canım ailen bu çocuğu niye istemiyor
babanda çok enterans evlene kadar görüşmemekde ne demek oluyor
zaten sen üzgünsün sevgilininde böyle kapris yapmaya hakkı yok

haklısınız, ben de istemez miyim doğru söylemeyi. ama asla ama asla görüşmeme müsade etmeyeceklerini biliyorum.

üstteki mesajınızda yazmışsınız,tanıdıklarını ama
yinede siz gitmeyin derim.madem izin almış o gelsin sizin yanınıza...

Son düzenleme:

Aileler ne kadar yasaklarlarsa çocuklar o kadar farklı yol buluyorlar malesef... bilmiyorum biraz daha anlayışlı olsalardı her şeyimi anlatırdım.
annem bana biri olursa hayatında anlatabilirsin bana, ben senin arkadaşınım derdi. ama söylediğimde Hakkımı helal etmem, ayrılacaksın, babana söylerim dedi.
sisteme yeni numaramı kaydettim. arkasından onay mesajı gönder tuşuna bastım. ama 3 sene önce kullandığım numara da duruyomuş meğer ah bilseydim...

bu anneler hep böyle benim annemde öyle
bana gelip herşeyini anlatabilirsin der ama sonra
anlattıklarımdan sonra değişik bir anne oluyor
istememe sebeplerini anlayamadım
erkek arkadaşının kötü bir huyumu varda istemiyorlar

Neden asla ve asla görüşmenizi istemezler,tanıyorlar mı??...

evet tanıyorlar. aynı memleketten aynı muhitteniz.
sevgilim üniversiteyi bıraktı. (şu anda açık öğretimden mesleğinin bölümünü okuyor ama önceden örgün öğretimdi)
birincisi bu. benim üniversitede okuyor olmam ama onun okumaması.

ikincisi ailesi. anne babası ayrı. annesi başka biriyle evlenmiş. evlendiği kişinin tehlikeli olduğunu söylüyorlar. (yani işlerini çok dürüst yollarla değil de kaba kuvvetle halleden tiplerden) ama zaten sevgilim görüşmüyor ne annesi ne babasıyla. bi tek bayramlarda gidip 2 gün kalıyor.

babam, bi gün evlenirseniz akrabalarıma diyemem kızım bu adamla evlendi diye, gider başka şehirde nikah kıyarsınız dedi.
böyle karışık işte...

erkek arkadaşının ailesinden dolayı
yazık çocuğa hem anneden hem babadan ayrı kalıyor
üniversite okumaması bence çok sorun edilecek bişey değil
sonuçta işi var çalışıyor
ama evlenmenizede karşı gelmiyorlar
ailesinden irtibatı kesmiş sayılır erkek arkadaşın iyi bir insansa niye olmasınki
ama işte anne baba senin iyiliğini düşünüyor

arkadaşım gidecekti dersin senin numaran kayıtlıymış meğersem haliyle olmaı. başka bir arkadaşla aldı biletini dersin annen aramadan sen söylersin durumu. onlarda seni bilet tarihinin olduğu ihtimalen ararlar seni yurtta olduğunu öğrendiklerinde problem kalmaz

işiniz çok zor,ama ailesinin suçunu
çocuğa çektirmeleri de mantıklı değil yani,
sonuçta çocuk işini bulmuş çalışıyor,bu durumda gençleri
dışlamak yerine,destelemek gerek diye düşünüyorum...
bir önceki mesajımda dediğim gibi,madem izin almış,o gelsin yanınıza,
ama evlilik kararınızı almadan önce,yani elele babanızın karşısına geçmeden önce,
erkek arkadaşınız düzgünce okulunu bitirip,mesleğini eline alsın,
aynı şekilde sizde önce okulunuzu bititrin,sonra mesleğinizi elinize alın,
işte o zaman,aileniz size olumlu bakacaktır diye düşünüyorum...

evet sazancım biliyorum beni düşünüyolar, zaten vazgeçmem diye tutturduğum için kabullenmek zorunda kaldılar. annem de babam da 2 defa evlenmiş bi de. ama parçalanmış aile çocuğu olmazmış vs. anlamıyorum bu ne perhiz....
yıllardır yaptığım tek yaramazlık bu olacaktı. sevgilimin doğum gününü annesi bile kutlamaz bi de. kimse hatırlamaz. çok yalnız olduğunu bildiğimden istedim yanında olmayı, yüzünü güldürmeyi.
olmadı...

yok zaten hadi evlenelim diye bi durum yok aramızda. güzel giden birbirimize saygı duyarak 5 senedir tek tek taşları üst üste koyarak sağlam ilerlemeye çalışıyoruz. 26 yaşına girdi bugün. ben de 21 yaşına giricem bu ay. mezun oluyorum bu sene.
istiyoruz ki kimseden yardım almadan kendimiz çalışıp kazanarak bir hayat kuralım. bu da zaten en az 3 sene eder..
ama ailenin onaylamadığı, önyargılı olduğu durumlarda bir savaş vermek çok zor.
çünkü açık arıyorlar sürekli...
ben de bi güzel açığı elimle verdim dün akşam.
Ah kafam ah...
anlatınca biraz rahatladım

ama şu var ki çok inanırım yalancının mumu yatsıya kadar derler yaa gerçekten doğru. ben ne zaman anneme yalan söylediysem hep yakalanmışımdır ve arkadaşım sende olduğu gibi annemin hiç birşey yapmasına gerek kalmadan elime yüzüme bulaştırmışımdır. kadıköye gidicem deyim taksime gittiyse muhakkak o gün bir yakınımızla taksimde karşılaşırım gibi o yüzden ben bu durumu farkettikten sonra bir daha yalan söylemedim. kavga gürültü ile izin aldığım zamanarım oldu alamadığımda da gtmedim oturdum popomun üstüne eğer oturmasaydım ve gitseydimde çok eminimki yakalanacaktım :)

o yüz<den sen sen ol bundan sonrası için yalana başvurma doğruyu söyle. çünkü emin ol yalanın sonuçları çok daha ağır olur.

aynen öyle, benim de söylediğim her şey er ya da geç ortaya çıktı zaten. ama akıllanmadım bi kere daha risk alayım dedim, onu da pek güzel becerdim. Allah büyük işte, belki gitsem çok daha büyük sorunlar olacaktı. belki yollarda başıma bişey gelecekti. ya da annem çok temiz kalpli, çat diye gördü, ay ne diyim bütün gece yedim kendimi.
sevgilim de ağlıyorum diye kızdı. sesi çok sıkkındı. tek şansımızdı görüşmek için biliyorsun dedi.
hayırlısı diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…