Annem iĺstedigim bolumu okumama karsi

limonbanyosu

Sabır,bilgeliğin yoldaşıdır
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.059
631
123
Merhabalar ben bu sene bazi sebeplerden dolayi okulu 1 sene biraktim ve 10 a gecmem gerekirken devamsizliktan dolayi siniftan kaldim su an 11 e gecmem gerekiyor ama 10 a gecicem neyse su zamana kadar meslek uzerinde cok dusundum ama karar verememistim bir gun sinifta resim cizerken moda tasarim cizebildigimi farkettim ve moda tasarim istiyorum normalde dilciyim ama o bolumu okumayip esit agirlik okuycam bunu anneme dedigimde terzi mi olacaksin sen dil noldu dedi ama ben istemiyorum anneme gore moda tasarim sacma sapan bir bolum parasi yok ve terzilik ama cok guzel ve anlamli bir bolum onlari cizip dikmek kolay degil sizce annemin bu tutumunu nasil degistiririm

Ben yorum yapardım ama sen bana hep kızıyorsun

Şuan 10. Sınıftasınız sanırım lisenin son dönemindeki hava farklı oluyor şuan karşı çıksalar bile ileride kabul edebilirler.

Yani sen kendini sıkma önüne bak onun olayı sonra

anneniz tam kararınızı vermediğiniz için bu düşüncenizi de gelir geçer heves olarak algılıyor olabilir.
İyice düşünün. Tasarımcı olunca da maalesef tekstil firmaları gel bize muhteşem dizaynlarını sun demiyor çünkü.
Çalışma şartları ağır ve genelde sezonluk tasarımcı alıyorlar. Maaşlar yüksek genelde. Yine de ilk gözden çıkartılan grup.

Modelist olursanız maaşlar az biraz yüksek kendi iş yerini açanlar da olabiliyor. Muhatap olduğunuz insanlar genelde eğitim seviyesi düşük olabiliyor yerine göre. İşten çıkarılma ihtimalin düşük.

az biraz piyasa çalışma koşulları araştırması yapın kararınızı öyle verin, annenize de danışın.

ya aslinda hayalim su modaevi acmak onceleri psikologluk istiyodum ama kendi psikolojim duzgun degil ayrica ben o meslegi yapamam aglarim modaevi acip markami cikartmak istiyorum

Simdi şöyle birsey var: İstediğiniz bölümü sevkle okursunuz ve öyle de bitirirsiniz. Size istemediğiniz bölüme yönlendirmek sadece şimdi ve is hayatinizda mutsuz olmaya sebeb olur. Sadece okul değil, ilerde senelerce calisacagimiz meslegi de seciyoruz. Annenizin belki iş imkanlarla ilgili bir fikri yok. Ama ondan önemlisi sizin hayatınızla ilgili büyük bir karar vermek üzere olduğunuzu anlatın. Ve etrafımda annesi babası tarafindan istemedigi bölümü okumak zorunda bırakılan lar la doluydu. Kimisinin okulu uzadi da gitti. Kimisi seneler sonra bıraktı. Kimisi mutsuz mutsuz doktor bile oldu. "iyiki beni zorlamislar" diyeni görmedim

Annenin tutumunu değiştirmene ne gerek var?
Sana zorla başka bi' bölüm okutmuyorsa ne düşünürse düşünsün.

ya aslinda hayalim su modaevi acmak onceleri psikologluk istiyodum ama kendi psikolojim duzgun degil ayrica ben o meslegi yapamam aglarim modaevi acip markami cikartmak istiyorum

Yaa millet çok biliyor ayrıca
Ben psikolojiye girerken o zamanlar bu kadar meşhur değildi "kafayı mı kıracaksın (kırdım o ayrı ajsjsjs), para yok, delilerle mi uğraşacaksın" vs bi sürü laf söyleyen oldu
Şimdi patladı gitti herkes psikoloğa gidiyor

Ne pahasına olursa olsun istediğin bölümü okumalısın.

Moda tasirimi okumak sadece terzilik demek degil bir cok farkli alanda calisabilirsin tasarim asistani yada modelist olarak baslayabilirsin. Tekstil firmalarinda farkli alanlarda var planlama stok vs bunlarin hepsinde calisma imkanin var. Ama cok fazla tekstil mezunu var isinde iyi oluraan iyi yerlere gelirsin.

Moda tasarımı guzel bir bolum fakat genelde vakıf üniversitelerinde var.devlette sadece eskişehirde vardı benim zamanımda.O konuyu da bir araştır, eger türkiyede bir bölüm varsa girmenin çook zor olacagını da unutma.özelde okuyacak durumun varsa başka.
Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olma kısacası

Öğretmenlerimin ve ailemin zoruyla dil bölümünü seçtim. Öğretmenlik istemiyordum çok yine ailemin zoruyla okuyorum. Mezun olmadım henüz ama iyi ki diyorum. Çünkü bizim bölümümüzün ataması çok kolay. Geçen sene 71 le kapattı ve 2 bin küsur kişi atandı. İlerde pişman olabilirsin iyi düşün

Arkadasim marmara gsfden moda tasarim mezunu issiz. Sinifinda aman aman bi'meslek sahibi olan da cikamadi. Evet okuması zevkli ama binlerce mezun arasindan siyrilip ise girmek icin zor bir dal.

Dili bir bölümden çok moda tasarım için gereken bir şey olarak düşünürsen senin için iyi olur. Yani sen dil okurken aslında moda tasarım için de işine yarayacak bir şey yapıyorsun. Malum dil bilmek birçok meslekte kişiye avantaj sağlar.Ayrıca üniversite tercih zamanına daha çok var. Belki o zamana kadar senin fikrin de değişebilir veya annenin fikri değişir ve seni destekler.

moda tasarımcı olmak istiyorsan dilde önemli bence bunuda gör

Kararınızı vermeden önce ilgilendiğiniz veya seçebileceğiniz meslekleri iyice araştırın. O meslekteki kişilerle bağlantı kurup konuşmaya çalışın. Üniversitede o bölümlerde okuyan veya bitirmiş kişilere eğitimin nasıl olduğunu konuşun. Ders programlarını inceleyin. Kendi kararınızı kesinleştirmemişsiniz gibi geldi bana. Aileniz de bu yüzden karşı çıkıyor olabilir. Sebeplerinizi belirleyin, kararınızı verin daha sonra ailenizle konuşun bu konuyu. En sonunda yine de arkanızda durmazlarsa dinlememeye mecbur etmiş olurlar sizi.

Ulkenin icinde bulundugu sartlara bakarsak annen senin gelecegini dusundugu icin dogru olani soyluyor. Ingilizce ogretmeniyim. Dili buyuk bir askla okudum. Yine olsa yine ayni okullari ve ayni bolumleri okurum. Ama sevmedigin zaman cok zor olur. Eger dili az da olsa seviyorsan ustune git. Atamasi cok zor degil. Devlet olmasa da ozelde mutlaka is bulursun. Bu arada moda tasarimla da hobi olarak ilgilenirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…