Annem iĺstedigim bolumu okumama karsi

istediğiniz bölümü okuyun, ama mezun olana kadar belki sizin de fikirleriniz değişir, belli olmaz

hukuk okuycam de eşit ağırlık seç zaten lise bitene kadar her eşit ağırlıkçı gibi sen de hukuk ya da psikolojiye kayarsın.

Ya bilemedim gideri olur mu
Esimin atölyesi var para getirisi oldukca yüksek ama mutlu degil. Yiprandi resmen.
Ben memurum maasim ortalama ama ben mutluyum.
Neyle mutlu olucaksan onu oku. Hayirlisi olsun.

tekstil modelist olarak çalışan biri oalrak söylüyorum
gerçi siz anladıgım kadarıyla işin tasarım kısmıyla ilgilenmek istiyorsunuz (stilist)
ben bu işin lisesini veya üniversitesini okumadım bizim meslekte alaylı olmak biraz daha avantaj oluyor
dikim bilgim var tesktilde çalıştım 2 yıl özel modelistlik kursuna gittim şimdi bilgisayar başında iyi bir maaşla cumartesi-pazar çalışma olmadan çalışıyorum.
ama tabii çokta emek sarfettim öğrenebilmek için :)
modelistliği üni de okuyan bi akrabamız fabrikada çalışıyor benim 3te 1 im kadar maaş alıyor
ha üni okumanın güzelliği şu oluyor büyük markaların fabrikalarında üni mezunu olmayanı yetiştirmek için bile almıyorlar.
ben halimden memnunmuyum cok memnunum öğretmen arkadasım var ondan bile iyi şartlarda çalışıyorum

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Yanlış genelleme yapıyorsun kuzum. :)
Ben üniversitede en laylaylom takılan bölüm öğrencileri olarak işletme, muhasebe gördüm. Bir de hobi olarak adalet okuyanlar var tabi.. Kendim moda tasarım okuyorum. Hatta şuan çok iyi bir üniversitede dondurulmuş bir kaydım var, beni bekliyor. Moda tasarım aslında dediğin gibi marifeti olana çok güzel bir meslek. Özellikle hem kalıp hem dikiş biliyorsan alacağın paranın haddi hesabı yok. Özellikle bu meslekte kalıp çıkarımı falan çok önemli. Ben lisede de bu bölümü okudum hatta ünlü bir yerde staj yaptım. Şeyma Subaşı'na bile ceket tasarlıyorduk düşün. Yani yapmasını bilene çok zevkli, her meslek gibi..

ben annemi dinlemeyip kendim için çok saçma bir meslek seçtim. ah annecim ne kadar haklıymış. moda tasarımı ile yine ilgilen ama hobi olarak ilgilen. moda para kimdeyse onda. moda tasarımı mezunu garsonluk yapan birini tanıyorum. burası türkiye herkes hayallerinin peşinden gitmek ister ama bu konular gerçekten o yaşlarda düşünüldüğü gibi olmuyor. yabancı dil öğretmenliği çok harika bir bölüm ayrıca da çok zor değil aynı zamanda moda ile ilgilenmene engel değil yani.

Bu arada moda tasarım öğrencilerine ve bölümüne neden üvey evlat muamelesi yapıldığını anlamadım..
Siz gerçekten bu işi zevkle yapan, yapmak isteyen insanlarla tanışmamışsınız demek ki.
Kendi bölümüm diye söylemiyorum ama kendinize yakışanı bilmek, vücut proporsiyon una göre bireyler çizmek, bunu kumaşa döküp dikmek, süslemek, detay vermek..
Oldukça emek isteyen bir meslek. Kalıp çıkartırken bazen 3 saatimi kalıpta harcadığım oluyor.. Bir de onun dikmesi iğnelemesi düzeltmesi derken bir elbise için en az 1 gününüzü ayırıyorsunuz. Süsleme, abiye tarzıyla en az 2 gününüz gidiyor. Böyle bir mesleğin getirisi olmaz mı yahu?
Konu sahibi sen kimseyi dinleme, hayallerinin peşinden git.
Benimle aynı bölümü okuyan kuzenim kendi özel dikimevini açtı. Biraz şansı yaver gitti, biraz yeteneğini gösterdi derken şuan tvde gördüğümüz sabah sunucularının 2-3 tanesine elbise tasarlayıp dikiyor. Aylık getirisini söylemiyorum bile. Kaldı ki onun yanında bir overlokçu bir dikişçi bir de kalıpçısı var. O sadece program üzerinde tasarımını yapıyor,kalıpçısına verip kalıp hazırlatıyor, kumaşı kesitiriyor ve dikime yolluyor.
Yani diyeceğim o ki yapmasını biliyorsan eğer ilgin varsa düşünme derim, çünkü sıkılacağın masa başı işlerine benzemez. Bazen kalıp başında uyuklarsın ama o işin sonunda çıkarttığın ürüne bakıp bakıp aşk yaşarsın.

ben de bu bölümü okumayı çok istiyorum. Ancak bizimkileri bir türlü ikna edemiyorum. Çizim yapmayı çok seviyorum. Ancak ileride nerelerde çalışabilirim ya da kendi dükkanımı mı açmalıyım gibi sorularım vardı. http://bit.do/e2qin buradaki içerik biraz yardımcı oldu, belki sana da olur. Benim de hala şüphelerim yok değil canım.

Dil oku.
Moda tasarımı okumak Türkiye şartlarında intihar komandolugu gibi bir şey.Binlerce mezundan sadece bir iki kişi insani şartlarda iş buluyor her sene.

Ayrıca ingilizceyi bitirip modayı sonrasında akademilerde ya da meslek atölyelerinde de okuyabilirsin. Yeteneğin varsa er geç işin o düzlemde ilerler ama şu anki şartlar hayatı garantiye almanin elzem olduğunu gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…