- 5 Haziran 2016
- 970
- 740
- 103
- Konu Sahibi bayanpukina
-
baya agladim teyzem amcamda ayni b...klar biktim bu aile yzuunden hayatimin boyle olmasindanOturup guzelce konuş annenle bak anne ben okulumu bırakmayacağım ikinci bir ünv okumak istiyorum o da hukuk anla beni diye söyle
siz ne okudunuz acabasevmedigin meslegi yapma mutsuz olursun,ben istemedigim bolumde okudum,calismiyorum ama emegime yazik diyorum suan keske sevdigim bolumde okumakla harcasaymisim zamanimi
okudugum bolum cok zor ve agir kendi sinavlarima yetisemiyorum inanin mfyken tmye okurken hazirlanmam resmen imkansiz...ben de bölümünüzü bırakmamanızı ama bu arada sınava tekrar girmenizi tavsiye ederim. hukuk fakültelerinin çoğunda derse devam zorunlulugu yoktur. çalışırken de okunabilir.
hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra iş seçeneği cok fazla. ama tecrübe kazandıracak, geliştirecek bir kuruma girmek cok da kolay değil. hakimlik ve savcılıkta da mülakat uygulaması olduğu için garantisi yok. avukat sayısı ise cok fazla.
yine de hukuk güzel bir alan. tabi ki hayalinizin peşinden gidin. ama iki sene okumussunuz, ona da yazık etmeyin derim nacizane.
Hukuk mu okuyorsunuz? Araştırma mı yaptınız? Öcü gibi göstermeyin Allah aşkına.
Hangi meslek kolay oturtuluyor ki?
Merhaba Sn. Storyteller;bana sormamistiniz ama sorulariniza cevap vermeme izin verin lutfen. o yorumu yapan arkadasa bazi yönlerden ben de katılıyorum.
cok iyi bir üniversitede hukuk okudum. dört senede mezun oldum. çalışkan bir insanımdır. aldığım/alacağım paranın, yapacağım işin hakkını vermeye çalışırım. bunları neden anlattım.
Avukatlık stajimda gerek karşılaştığım insanlar, gerek gördüğüm muamele beni çok yipratti. bu benim şanssizligim da olabilir. Çünkü daha saygılı ve vicdanli avukatlarin yanında staj yapan arkadaşlarım da oldu.
Staj sonrası kamu kurumlarına yöneldim. Hala da kamu kurumundayim. Ama hem emeğimin karşılığını alamadığımı düşünüyorum hem de başka bazı şeylerden memnun değilim. bu arada iyi sayılabilecek kurumlarda çalıştım. ama bir hukukcunun kendini geliştirecegi ortama da ihtiyacı vardır.
hakimlik ve savcılık sınavları cok zor değil. biraz çalışınca kazaniyorsunuz. ama mülakatlardan geçmek cok zor. ve maalesef kriter bilgi, tecrübe, yazılı sinavdan alınan puan değil sadece. ben birkac kez mulakattan elendim. kamu deneyimime ve yüksek puanıma rağmen.
Avukatlıga gelince, dediğim gibi iç açıcı bir staj donemim olmadı. o yüzden önceleri düşünmüyordum. küçük şehirleri bilmem ama büyük şehirlerde cok fazla avukat var. Is gelmesi için çevrenin olması, bağlantılarının olması gerekiyor. ben de yok mesela. o yüzden buromu acmaya cesaret edemiyorum. ama simdilik.
Ama sorarsaniz tüm bu olumsuzluklara rağmen yine olsa yine okurum. alanı seviyorum çünkü.
ben de arkadasa hayalinin peşinden gitmesini ama mevcut bölümünü de bitirmesini tavsiye ettim. Çünkü is bulamama süreci insanı çok yipratiyor. Elinde bir b planinin olmasi fena olmaz degil mi?
Merhaba Sn. Storyteller;
Cevap vermenizi memnuniyetle karşıladım. Öncelikle iyi bir üniversitede hukuk fakültesinde eğitimimi devam ettirdiğimi belirtmek isterim. Konu sahibine özel mesajda okulunu bitirmesini şiddetle tavsiye ettiğimi burada da söylemek istiyorum.
Lâkin okuduğum bölümün zorluğunun, ileride getireceği engellerin farkındayım. Bölüm aslında kolay diye bir cümle kuramam. Fakülteyi bitirmiş kişilerden de tanıdıklarım da çoğunlukta olduğundan onların da farkındayım. Hangi birini kim inkar edebilir ki?
Fakat Türkiye'nin bulunduğu durum itibariyle şu an hiçbir meslekte kolay yollarla (kaba tabirle amca/dayı dışında) bir yere gelinmediği aşikâr. Hayallerinin peşinden gitmesi yönünde verdiğim tavsiyeleri yinelemek isterim. Hal böyleyken sadece hukuk fakültesi ve avukatlık için bu zorluğu özelleştirmeyi doğru bulmadım.
Her insanın ekstra planları olmalı. :)
Beklentilerimi yüksek tutmam. Hayal ettim, okuyorum. Zaman içinde ne olacağını göreceğiz. Çevremde istediği yere gelmiş/gelememiş bir sürü örnek var.Hanımefendi doğru söylemiş okulunuz bitmediyse kendinizi buna hazırlayın
beklentiniz çok yüksek olursa hayal kırıklığı yaşarsınız
İyi dilekleriniz için teşekkürler.. İş hayatınızda önü açık yıllar dilerim.Kesinlikle haklisiniz. artık hangi bölümden mezun olunca, eğitimine ve birikimine uygun bir iş sahibi olmak kolay ki?
Ben biraz da fırsatını bulmuşken içimi dökmüş gibi oldum.
Size de eğitim hayatınızda başarılar dilerim. Umarım sevdiğiniz ve istediğiniz bir alanda çalışır, iyi bir hukukçu olursunuz.
sevgiler...
Hepsine tek tek katılıyorum. Zengin olacağız hadi okuyalım diye girilecek bir bölüm değil. Mesela sevmiyorsan hele çekilecek dert de değil. O pencereden bakanlara çok iyi cevap esasen.Hukuk fakültesi mezunuyum .
Şartlar gittikçe zorlaşıyor ben bunu belirtmek istedim.
Hiçbir meslek kolay oturtulmuyor tabi ki . Ama hukuk okuyunca pat diye zengin olacağız , üst mevkilere geleceğiz sanıyor herkes sonra hayal kırıklığına uğruyor . Baştan bilmesini istedim. Çünkü çok emek verilen bir bölüm .
Ayrıca bütün illerde neredeyse hukuk fakültesi açılıyor sürekli . Her biri 500 kişi kontenjanlı. Bölümümüzün aldığı hal belli. Bunları göze alıp gelmeli. Çok başarılı da olabilir bu ihtimal de var tabi ki . Bunu da es gecmiyorum.
hepsi cins zaten demediler bana kzidilar bu kadincagiz seni okutuyor iki sene sonra okulun bitecek diye seviniyor (ki ben yuksek lisans vs yapicam akademisyen olurum muhendislik yapmam yani iki seneye bitmez ) hepsi ilginc yani....o amcalardan teyzelerden biri de Allah aşkına bizi bunun için mi aradın işine bak çocuğu rahat bırakın baskı yapmayın
bir daha da böyle bir şey için felaketi gibi davranma diyemedi mi
onlarda da var bir sorun
canim suan 2. sinifimbitti ama hazirlik vardi ingilizce bolum 3 senedir okuyorum yani iki senem daha varNe kadar abartmis anneniz acaba bir rahatsizligi mi var ?
Bence hazirlanin sinava suan kacinci sinifsiniz tam anlamadim ama bende 4.yil hazirlanin hem iki diplomaniz olur laf edemezler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?