Annem istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir öğretmen mi söylüyor bunu?

Döve döve okuturdu demek, eminim babası olsaydı çok iyi yerlere gelirdi nişanlıniz.

Okumakta gönlü yokmuş diyelim biz buna.

Sonrada ilkokul mezuniyetiyle kalmış, isteyen açıköğretimden de okur pekala.

Ayrıca sizde de nişanlıniza karşı yoğun bir duygu yok gibi geldi bana.

Ne diye evlenmeyi istiyorsunuz, alışkanlık olduğu için mi?

Anneniz de haklı bu arada.
Nerden vardınız bu kanıya?

Nerden vardınız bu kanıya?
Yorumlarınızdan öyle anladım.

Nişanlinizdan bahsediş şeklinizden.

Kendisi içinize sinseydi, annem hakim doktor damat istedi ben berberle nisanladim demezdiniz.

Babasına karşı gelemezdi anlamında
siz öğretmen olduğunuza eminmisiniz?kırmak için yazmadım ama öğretmen çocuğu ve öğretmenlik yapmış bir kadın olarak cidden soruyorum.ne kadar mantıksız yazdığınız.babası ya da annesi hayat da olmayan ya da ilgilenmeyen çocuklar okumuyor mu?benim öğrencilerimden biri doktor oldu.kızımın sınıfında da var bir vefat bir de ayrılık sonucu ilgilenmeme.pekala da okuyorlar.öğrencilerinize nasıl destek olcaksınız merak ediyorum ebeveynleri olmadığında

Üni mezunlarıyla oturduğumuzdada bilim fen konuşmuyoruz

genelde üniversite insana ufuk ve farklı bilgiler katar. ve ayrıca evet hayata dair pek bilimsel/sosyal/politik muhabbet edilir.
ayrıca sevgilinizin yaşınında 40-50lerde olmadığını düşünerek bu devirde dışarıdan bile okumaya devam etmemesi bana kapalı bir zihniyette olduğunu gösteriyor.

siz öğretmen olduğunuza eminmisiniz?kırmak için yazmadım ama öğretmen çocuğu ve öğretmenlik yapmış bir kadın olarak cidden soruyorum.ne kadar mantıksız yazdığınız.babası ya da annesi hayat da olmayan ya da ilgilenmeyen çocuklar okumuyor mu?benim öğrencilerimden biri doktor oldu.kızımın sınıfında da var bir vefat bir de ayrılık sonucu ilgilenmeme.pekala da okuyorlar.öğrencilerinize nasıl destek olcaksınız merak ediyorum ebeveynleri olmadığında
Okumak çok güzel tabiki ailesi hayatta olmamasına rağmen hayata tutunup okuyan çalışan üreten insanlar var ne kadar güzel
Ama şimdi okumamış ne yapayım yani babasızlık falan o da başka türlü tutunmuş hayata ne yapmamı beklersiniz

Okumak çok güzel tabiki ailesi hayatta olmamasına rağmen hayata tutunup okuyan çalışan üreten insanlar var ne kadar güzel
Ama şimdi okumamış ne yapayım yani babasızlık falan o da başka türlü tutunmuş hayata ne yapmamı beklersiniz
Nisanliniz sizi ve ailenizi üzmek istmeseydi dışardan da olsa okulu bitirirdi. İlk harf devrimi yapıldığında insanlar okuma yazma ogreniyormus bundan kaç kac sene once. Nisanliniz o devirde kalmis. Bu devirde ilkokul mezunu olmak ne demek ?

Ben meslek sahibi olunca kullanmış olmuyor ki annem tamamen küçük görüyor annemede hak veriyorum ben olsam bende kızımı kimselere layık göremezdim
ben kızımı aklı başında ve az çok aynı eğitimde herkese layık görüyorum amaaa :KK53:

Annem evlenmek istediğim adamı İstemiyor. İşler ciddiye bindi ama hala karşı. ( mesleğini , memleketini falan beğenmiyor bana denk bulmuyor )
Ben nişanlımın arkasındayım seviyorum güveniyorum ama ya sevdiğim için ben körsem ?
Annelerin dediği çıkar biliyorum ama ben nişanlıma güveniyorum
Bir yandanda korkuyorum ya annem ölürse yarın birgün ölecek ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım onun istediği adamla evlenmiyorum ya mutsuz olursa ömür boyu içinde ukde kalırsa
Ailemin bana uygun gördüğü doktor avukat ama ben gittim bir mahalle esnafını sevdim evet
bana layık görmediler onu
Ama ailemide çok seviyorum ben onları üzmek istemiyorum ömür boyu bu yükle yaşayamam
Ah be bende kendi ailem gibi gelenek göreneklerimize uygun birini istedim hep tek istediğim birbirimize uygun olmamızdu dışardan bakılınca da çok uyumlu görünüyoruz memleketimiz maddi durum falan çok yakın birbirine ama evlendikten sonra bunların hicccc ama hiçç bir önemi kalmıyor tek önemli olan ikinizin anlaşması beraber güzel vakit geçirebiliyormusunuz, üzgün olduğunuzda bunu farkediyormu, sizin duygu düşüncelerinize önem veriyor mu, sinirlenince kendini kaybediyor mu ana kuzusu mu ve daha benzer şeyler yani kısacası siz in içinize siniyorsa anlayışlı biriyse bence başka birseye gerek yok

Ben meslek sahibi olunca kullanmış olmuyor ki annem tamamen küçük görüyor annemede hak veriyorum ben olsam bende kızımı kimselere layık göremezdim

mesleğini eline aldıktan sonra bile dışarıdan okumayan, kendini geliştirme çabası olmayan biri olduğu için anneniz beğenmiyordur.
ki haklı.
siz onca eğitiminize rağmen zamanın gerisinde kalmış biri ile ortak bir hayat kurabileceğinize inanıyorsanız zaten burada kimseye laf düşmez.
fakat maksimum 2 seneye "eşim kompleksli, üniversite mezunu olmamı hep başıma kakıyor, ben öğretmenim gelirim belli diye çalışmıyor" vb konular açarsınız.
biz de "ee zamanında neden seçtiniz bile bile?" deriz.
bu kadar basit.

ben sizin burada yazılan bunca şeye rağmen kimsenin demek istediğini anladığınızı sanmıyorum. berber olmak ayıp değil ama bu devirde ilkokul mezunu kalmak ayıp.
adam 60 yaşında değil heralde. 30larda bile olsa devam edebilir.

Ah be bende kendi ailem gibi gelenek göreneklerimize uygun birini istedim hep tek istediğim birbirimize uygun olmamızdu dışardan bakılınca da çok uyumlu görünüyoruz memleketimiz maddi durum falan çok yakın birbirine ama evlendikten sonra bunların hicccc ama hiçç bir önemi kalmıyor tek önemli olan ikinizin anlaşması beraber güzel vakit geçirebiliyormusunuz, üzgün olduğunuzda bunu farkediyormu, sizin duygu düşüncelerinize önem veriyor mu, sinirlenince kendini kaybediyor mu ana kuzusu mu ve daha benzer şeyler yani kısacası siz in içinize siniyorsa anlayışlı biriyse bence başka birseye gerek yok
adınıza üzüldüm ama sizin eşiniz istediğiniz gibi çıkmadı diye tüm kızlar denkleri olmayan adamlarla mı evlensinler?

denklik konusu hakkında bir şey demeyeceğim fakat okumamasına bahane aramak yerine düşündüğünüzde biraz çabası olan ve tembel olmayan herkes açıktan okul okuyabilir bunun farkındasınızdır. ilkokul mezunu iki eniştemde 30larında açıktan lise bitirdiler ikisi de esnaf. meslek olarak kimseyi küçümsemek hakkımız değil, kaldı ki zaten esnaflar cok daha fazla para kazanıyor benim çevremde. ama anneniz nişanlınız ilkokul mezunu olarak kalmakta ısrar ettiği için sizi denk görmüyor olabilir yoksa ben konuşulup anlaşılmama gibi bir şey düşünmüyorum. çevremde okul olarak denk olmayan ve iyi anlaşan çok insan var çünkü ama benim eşimde üniversite mezunu değil de ilkokul mezunu olsaydı bir durur düşünürdüm neden kendini geliştirmek için bir şey yapmıyor diye..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X