- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Isınmazsan senin derdin annenin umrunda bile olmaz biliyorsun dimi???Merhabalar. 9 yıllk bir beraberligimizin ardindan agustosta evleniyoruz. Evimizi tuttuk esyalarimiz yapiliyor hersey yavas yavas bitmek uzere.
Annem kendisine cok yakin oturmamizi istedi. Ama biz işe daha kolay gidebilecegimiz bir yerde ev aradik ve bulduk. 4. Kat 110 mtkare normal bir ev. Komsularla fln tanismadim ki oyle insanlarla cok konusan biri de degilim. Bu arada ev benim aileme daha yakin. Annem ilk baktıgımızda evi begendi ama sonrasindan herseyine soylendi. Konuşa konuşa beni evden soğuttu. Oyleki eve her girdigimde agliyorum daralıyorum. Çünkü annemin memnuniyetsizligi beni de rahatsiz ediyo yanlıs yaptigimi düsündürüyor bana.
Evi temizledik boyasi yapildi avizeler takildi. Ama her ne iş yapsak annem söylendi durdu. Evi satin almadik kiraladik sadece ama beni evden o kadar soguttuki benimseyemiyorum. Sonrada ben ne yaptim bisey demedim deyip kendini savunuyor. Nişanlmda karışılmasını istemiyor eger hataliysak bunu biz yapalim kimse bizi etkilemesin diyor. Tabiki büyüklerimin düsüncesi benim icin onemli ama bu kadari beni yoruyor. Sabahları bile evi düşünerek uyaniyorumEve ısınır mıym zamanla
Isınmazsan senin derdin annenin umrunda bile olmaz biliyorsun dimi???
Orası senin yuvan girerken dualar okuyarak gir Rabbim ferahlığını verir..annenin sozlerinide çok onemseme..yaptığı bencilliğin farkında değil kız erkek farketmez anneleri fazla burunlarını sokmasalar gençler yuvalarını adam gibi kuracak..
Vallahi canım ben şu zamana kadar annemin söylendiği şeyleri kafama taksaydım her şeyden soğur hayatta hiç bir şeyden gram zevk almazdım. Çünkü her zaman her şeye bulabileceği bir kusur vardır.
Orası annenin değil senin yuvan olacak. İçinde eşinle beraber yaşayacağınız güzel günleri, beraber hazırlayacağınız kahvaltıları, beraber uyuyacağınız akşamları falan düşün. Ev sadece işin kılıfı, onun içini dolduran, ona hayat veren insanlar ve yaşanmışlıklar.
Ama anneni de kırmadan "Anne bu şekilde benim hevesimi kırıyorsun, bu benim ilk evliliğim heyecanımı yaşamak istiyorum lütfen olumsuz yorumlarını bana yansıtma" diye uyarsan iyi olur bence.
İyi de o evde annen yaşamayacak ki, neden her şeyine bir kulp buluyor evin?
Merhabalar. 9 yıllk bir beraberligimizin ardindan agustosta evleniyoruz. Evimizi tuttuk esyalarimiz yapiliyor hersey yavas yavas bitmek uzere.
Annem kendisine cok yakin oturmamizi istedi. Ama biz işe daha kolay gidebilecegimiz bir yerde ev aradik ve bulduk. 4. Kat 110 mtkare normal bir ev. Komsularla fln tanismadim ki oyle insanlarla cok konusan biri de degilim. Bu arada ev benim aileme daha yakin. Annem ilk baktıgımızda evi begendi ama sonrasindan herseyine soylendi. Konuşa konuşa beni evden soğuttu. Oyleki eve her girdigimde agliyorum daralıyorum. Çünkü annemin memnuniyetsizligi beni de rahatsiz ediyo yanlıs yaptigimi düsündürüyor bana.
Evi temizledik boyasi yapildi avizeler takildi. Ama her ne iş yapsak annem söylendi durdu. Evi satin almadik kiraladik sadece ama beni evden o kadar soguttuki benimseyemiyorum. Sonrada ben ne yaptim bisey demedim deyip kendini savunuyor. Nişanlmda karışılmasını istemiyor eger hataliysak bunu biz yapalim kimse bizi etkilemesin diyor. Tabiki büyüklerimin düsüncesi benim icin onemli ama bu kadari beni yoruyor. Sabahları bile evi düşünerek uyaniyorumEve ısınır mıym zamanla
Merhabalar. 9 yıllk bir beraberligimizin ardindan agustosta evleniyoruz. Evimizi tuttuk esyalarimiz yapiliyor hersey yavas yavas bitmek uzere.
Evin içine girince ısınırsın merak etme canım cok da takmaEv 110 mtkare ferah gayet güzel bir ev ki başta emlakçıdan biz beğendik nişanlımla tutalım dedik aileleri çağırdık tuttuk evi. Her gittiğimizde temizliğe eşya taşımaya vs söylendi durdu mesela mutfak dolapları neden bu kdr fazla diye söylendi, ev 4. kat merdivenlere söylendi, merdivenler sağlam mı diye söylendi, komşulara söylendi, boya yaptık söylendi, ev sahibini sevmedim ben dedi (ev sahibi eve çookk uzak bir semtte oturuyor banane insanlardan) böyle işte
Uyardım defalarca... Ben bir şey yapmıyorum seni düşünüyorum diyor. İşte yemeğin hazır olurdu bana yakın olsaydın gelir yer giderdiniz vs vs. İstemiyorum her şeyi ben yapmak istiyorum sorumluluk almak istiyorum diyorum anlamıyor. Bırakın evi sokak bile geriyor beni. Zamanla geçer mi ya alışamazsam huzursuz bir evlilik istemiyorum. Bu anı yıllarca bekledim karşılığı bu olamaz
Tamam annen kendine yakın bir ev istiyormuş da bakalım eşinde senin annenin dibinde bir evde yaşamak isteyecek miydi? Şahsen ben ne eşimin ailesinin yakınında ne de kendi ailemin yakınında yaşamak isterim. Evliliğin huzuru için olması gereken de bu. Sonra her gün yeni bir olay çıkıyor yok eşimin ailesi böyle dedi, yok ailemle eşimin arası bozuldu bilmem ne diye. Ne kadar mesafe o kadar huzur.
Sen anneni takma kafana. Zaten evi başta beğenerek tutmuşsun, şu an sadece annenin söylediklerinden etkileniyorsun ama eve girince geçer o duygular. Deniz manzaralı, triplex ev dahi tutmuş olsaydınız, annen o ev kendine yakın olmadığı sürece ona bile takacak bir şey bulurdu.
Belki ben kötü niyetliyim ama bence anneniz ona yakın ev tutmadığınız (hatta onu bırakıp evlendiğiniz için) için intikam alıyor. Burada kadınlar hep kaynanalarına çok yakın oturmama, her akşam yemeği orada yememe gibi konularda uyarılıyor. Aynı şey sizin için de geçerli.Uyardım defalarca... Ben bir şey yapmıyorum seni düşünüyorum diyor. İşte yemeğin hazır olurdu bana yakın olsaydın gelir yer giderdiniz vs vs. İstemiyorum her şeyi ben yapmak istiyorum sorumluluk almak istiyorum diyorum anlamıyor. Bırakın evi sokak bile geriyor beni. Zamanla geçer mi ya alışamazsam huzursuz bir evlilik istemiyorum. Bu anı yıllarca bekledim karşılığı bu olamaz
Siz boşverin onu. Siz beğendiyseniz tamam. Ev sahibinin uzakta olması her zaman iyidir kiracı için.Ev 110 mtkare ferah gayet güzel bir ev ki başta emlakçıdan biz beğendik nişanlımla tutalım dedik aileleri çağırdık tuttuk evi. Her gittiğimizde temizliğe eşya taşımaya vs söylendi durdu mesela mutfak dolapları neden bu kdr fazla diye söylendi, ev 4. kat merdivenlere söylendi, merdivenler sağlam mı diye söylendi, komşulara söylendi, boya yaptık söylendi, ev sahibini sevmedim ben dedi (ev sahibi eve çookk uzak bir semtte oturuyor banane insanlardan) böyle işte
Canım kafana takma aynı şeyi bende yaşadım evi tutarken annem cok begendi tamam olsun dedi eve yerlestikten sonra basladı annem;"Burayı cok aradınız mı ,bana yakın degilsin,Buralar güzel yerler degil,o evin sorunu hic bitmiyo vs.vs...Ama zamanla onlar da alısıyo üzülmene degmez.Bu güzel zamanlarının tadını cıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?