• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem kansermiş lütfen yardım:(

merhaba bayanlar, bi kaç gün önce annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. kendisi 3 aydır biliyormuş ve saklamış. bu üç ay içinde uykusuzdu, morali bozuktu, sürekli dalgın ve unutkandı bazen kızım kendine hiç bakmıyosun zayıfsın diye konuşup ağlamaya başlıyordu. Bense herşeyden habersiz anneme en ufak şeyleri dert ettiği için kızıp unutkanlığınıda anne bak kendine bak alzheimer olma, neden uyumuyosun ne var takıcak diye kızıyodum anneme o ağladıkça. şimdi düşündükçe kendime kızıyorum çok üzgünüm ve korkuyorum daha 50 yaşın da bile değil ve kanser hiç bize uğramıycakmış gibi düşünüyordum.

Ameliyat olması gerekiyormuş ama ameliyathane bakımdaymış 10 gün sonra arıycaklarmış.Annem kronik hepatit b hastası . iki tane tehlikeli kanser hücresi varmış ve biri bu yüzden daha da tehlikeliymiş. ama korktuğum başka şeylerde var annemin göğüsünde kistler ve dudağında bir morluk vardı zamanla büyüğüdüğünü farketti doktora gitti. Göğüsündeki kistler için ilaç kullandı zararsız demişler(tabi annem doğruları anlatıyorsa) yakında tekrar bakıldı ve kistler büyümüş. Daha doktoruyla görüşemedi.

Dudağında ki morluk içinse doktor bir kere bakıp damar genişlemesidir demiş annemde kanser olamaz mı demiş o zaman onun için parça almamız gerek demişler onun içinde yine gidicek doktora detaylı araştıracaklarmış.

Şuan çok korkuyorum ve birçok endişem var. dudağındaki morluk ve göğüsündeki kistlerde kanser olabilir mi? Rahim ameliyatından sonra tekrar başka organlara sıçrama oranı ne kadar. Başlangıç seviyesindeymiş şuan kanser ama anneme ne kadar zarar verir. Bilenler nolur aydınlatsın beni. Anneme bişey olursa ne yaparım ben düşündükçe gözlerim doluyor:KK61:

Allah acil sifalar versin oncelikle. Eger baslangic seviyesi dedilerse digerleri kanser degildir galiba. Benim cok yakin bi arkadasimin anneside rahim kanseriydi iyilesti cok şükür. Suan kontrollere gidiyo sadece. Karsi komsumuzda gogus kanseriydi oda atlatti. Gogsunu aldılar tabi. Sizin sonucunuzda iyi olur insallah.

Hz allah su mubarek gunler hurmetine en kisa zamanda sifa verir cok uzuldum annenizin yaninda olun herseyi beraber yapin hasteneye falan insallah yine eski guzel gunler hatta daha guzel günler sizi bekler

geçmiş olsun

ameliyat da olsa başka tedavi de olsa ne olur kontrolleri aksatmasın

Bir tanıdığımız rahim kanseri oldu kemoterapi vs aldı Şubat ta iyisin hiç bir şeyin yok dediler Mayıs sonu büyümüş; hepsini alıyoruz dediler

yıllar geçti; çok şükür sağlıkla yaşıyor ama kontroller çok önemli; yayılmadan ameliyat olmak da önemli

Çok geçmiş olsun, annemde bağırsak kanserine yakalandığında ben 20 yaşındaydım, annem erken müdahaleyle K. yendi ve şimdi aralıklarla kontrollerine gidiyor, Allah ona torunu görmeyi nasip etti umarım sizin annenizde erken mudahale olur ve torunlarını görür,
Karamsar olmayın lütfen tıp ilerledi, ona hep destek olun tedavi onun yorulmasın sebeb olabilir ama siz ona moral vermeye çalışın.Allah şifa versin inşallah

Yüce Allah Anneciğinize acil şifalar versin inşallah..Ya Şafî ismi hürmetine şifalar bulsun dilerim.

Acil şifalar diliyorum
bu süreçte moral motivasyon ne kadar önemli siz de az buçuk duymuşsunuzdur
inşallah iyileşir bi an evvel anneniz
Allah yardımcınız olsun..

Benim babannemde 10 yil evvel rahim kanseri teshisi koyuldu. Buyuk bi ameliyat gecirdi ve karni yarıldı yumurtaliklari alindı. Ama suan cok sükür iyi . benden iyi diyebilirim :) Allahim acil sifalar verir insallah

Ama suni diyim en önemlisi motivasyon gercekten. Bizi babannem buyuttu ve ben sizi büyütrken hastaligimi unuttum der hep

Yakın çevremde bu hastalığı yaşayanlar olduğu için doktorların söylemine göre,kanser hüçresinin yapısına göre yayılıp yayılmamasına bağlı tatlım, ameliyatan sonra incelen parçalarda çıkan patoloji sonuçu ordaya çıkarır kanser hüçresinin yapısal özellikleri şu anda birşey söylenmesi doktorlar acısından çok zor.
Ama en önemlisi moral canım annenin yanında olup bu hastalığı beraber yemeliyiz mesajinı vermek ,yanlızlığa kapılmasın sizden güç alsın.
Allahtan acil şifa diliyorum .....

Sosyal hayatı gülmeyi eğlenmeui asla bırakmayın asla....
O hastalığa odaklanmak zaten yenilmek demek. Bunu sadece bi süreç olarak görün.
Allah anneni senden hiç ayırmasın

Canım çok geçmiş olsun rahim alınarak kanser hücreleri diğer organlara sucramadı ise temizleniyor ameliyat sonrası kemoterapiye bile gerek gorulmuyor sadece 3ay veya 6aylık periyodlarda kontrol

çok sağolun desteğiniz için, hepinize yanıt veremedim kusura bakmayın. ameliyat oldu sonunda annem bayram öncesi. Ama rahim ağızını aldılar sadece. 2 hafta sonra karar verilecekmiş aldıkları parçaya göre risk olup olmadığına. rahimde alınabilirmiş. Çok şükür atlattık bu kısmı. ama ağrıları var şuanda annemin inşallah onlarda geçicek. Göğüs konusunda kistler şuan zararlı değilmiş kanser demediler onlara. sürekli onlarda takipte olacak. Teşekkürler çok moral verdiniz :KK19:

merhaba bayanlar, bi kaç gün önce annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. kendisi 3 aydır biliyormuş ve saklamış. bu üç ay içinde uykusuzdu, morali bozuktu, sürekli dalgın ve unutkandı bazen kızım kendine hiç bakmıyosun zayıfsın diye konuşup ağlamaya başlıyordu. Bense herşeyden habersiz anneme en ufak şeyleri dert ettiği için kızıp unutkanlığınıda anne bak kendine bak alzheimer olma, neden uyumuyosun ne var takıcak diye kızıyodum anneme o ağladıkça. şimdi düşündükçe kendime kızıyorum çok üzgünüm ve korkuyorum daha 50 yaşın da bile değil ve kanser hiç bize uğramıycakmış gibi düşünüyordum.

Ameliyat olması gerekiyormuş ama ameliyathane bakımdaymış 10 gün sonra arıycaklarmış.Annem kronik hepatit b hastası . iki tane tehlikeli kanser hücresi varmış ve biri bu yüzden daha da tehlikeliymiş. ama korktuğum başka şeylerde var annemin göğüsünde kistler ve dudağında bir morluk vardı zamanla büyüğüdüğünü farketti doktora gitti. Göğüsündeki kistler için ilaç kullandı zararsız demişler(tabi annem doğruları anlatıyorsa) yakında tekrar bakıldı ve kistler büyümüş. Daha doktoruyla görüşemedi.

Dudağında ki morluk içinse doktor bir kere bakıp damar genişlemesidir demiş annemde kanser olamaz mı demiş o zaman onun için parça almamız gerek demişler onun içinde yine gidicek doktora detaylı araştıracaklarmış.

Şuan çok korkuyorum ve birçok endişem var. dudağındaki morluk ve göğüsündeki kistlerde kanser olabilir mi? Rahim ameliyatından sonra tekrar başka organlara sıçrama oranı ne kadar. Başlangıç seviyesindeymiş şuan kanser ama anneme ne kadar zarar verir. Bilenler nolur aydınlatsın beni. Anneme bişey olursa ne yaparım ben düşündükçe gözlerim doluyor:KK61:

Bildiğim ve etraftan duyduğum kadarıyla rahim kanserinin tedavi oranı çok yüksekmiş. Ekteki yazıyıda okumanı tavsiye ederim
http://www.memorial.com.tr/rehberle...ri-hakkindaki-gercekler-ve-tedavi-yontemleri/

Allahım şifa versin, canını sıkmamaya çalış ve annene mutlaka destek ol. Kendini ve anneni ölüm gibi sonuçlardan uzak tut. Bizide her aşamada bilgilendir.

Cok cok gecmis olsun.
Lütfen emin olmak icin gögüs mamografisini baska bir hastanede, gögüs kanseri agirlikli bir yerde tekrar bir baktirin. Oradanda önemli birsey yok derlerse hepiniz rahatlarsiniz.
Bende gögüs kanseri gecirdim ve onun icin unu tavsiye ediyorum.
Tabiki ilk etapda dinlensin agrilari gecsin, oradaki sonuclari alin.
Ama gögüs icin ikinci ve ücüncü bir hekimin rpntgeni görmesi yarai olabilir.

çok geçmiş olsun.. Benimde annem kanserdi ama annemin gelişimi beyin tümörü olarak başlayıp ilerisinde devam etti. doktorlar bir yılda beyin tümörünü yendi ama karaciğer kanserine yakalandığında doktoru sadece iki ay ömür vrmişti yanlız annem ben bu hastalığı yeneceğim diyerek hastalığına 14 ay meydan okudu ama kaybettik lakin bizimki kötü huylu idi vücuda hızla yayılmıştı. yattığı yer nur olsun.. Demek istediğim
- moral çok önemli anneniz içinde sizin içinde.. annem hep "üzülsem zaten olacak oluyor hiç olmazsa üzülmeyeyim takılmayayım da olmasın." derdi.
- kesinlikle özel veya devlet farketmez onkolojisi gelişmiş iyi bir hastane bulun.
-eğer tetkiklerin sonuçları size elden veriliyorsa hemen fotokopisini çektirin ve çantanıza atın. evinizde annenize ait bir dosya oluşturun ve ona koyun sebebne gelince doktor değiştirmek istediğinizde ya da başka bir hocaya danışmak istediğinizde sonuçlar elinizin altında olur. Çünkü bazı hastaneler tetkik sonuçlarını vermiyor hastane değiştirdiğinizde tüm tetkikler sil baştan yeniden başlıyor.
- annenizin şu anda ağrılı olduğunu söylemişsiniz kolay değil tabi bıçak yarası sabırlı olun.
-ve sonuncusu anneniz mutlaka kemoterapi veya radyoterapi görcek annenizdeki fiziksel değişimlere hazırlıklı olun. İstifra ettiğinde normal bi durummuş gibi karşılayınki anneniz istifra ederken sıkılmasın sizlerden çekinmesin. Mesela istifralar için yolculuklarda otobüs firmalarının verdiği poşetler var onlardan satın alabilirsiniz böylece hem istifrası siyah poşette olduğu için görünmez hem hemen poşetin ağzını bağlayıp atabilirsiniz. (istifra neden derseniz kemoterapi sonrasında oluyor)
allah tez zamanda şifa versin.. Sizlere bağışlasın annenizi..

Cok cok gecmis olsun.
Lütfen emin olmak icin gögüs mamografisini baska bir hastanede, gögüs kanseri agirlikli bir yerde tekrar bir baktirin. Oradanda önemli birsey yok derlerse hepiniz rahatlarsiniz.
Bende gögüs kanseri gecirdim ve onun icin unu tavsiye ediyorum.
Tabiki ilk etapda dinlensin agrilari gecsin, oradaki sonuclari alin.
Ama gögüs icin ikinci ve ücüncü bir hekimin rpntgeni görmesi yarai olabilir.

sürekli göğüste takipte. gittiğimiz ilk hastane değil çok teşekkürler. Sizede çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın çok zor.

çok geçmiş olsun.. Benimde annem kanserdi ama annemin gelişimi beyin tümörü olarak başlayıp ilerisinde devam etti. doktorlar bir yılda beyin tümörünü yendi ama karaciğer kanserine yakalandığında doktoru sadece iki ay ömür vrmişti yanlız annem ben bu hastalığı yeneceğim diyerek hastalığına 14 ay meydan okudu ama kaybettik lakin bizimki kötü huylu idi vücuda hızla yayılmıştı. yattığı yer nur olsun.. Demek istediğim
- moral çok önemli anneniz içinde sizin içinde.. annem hep "üzülsem zaten olacak oluyor hiç olmazsa üzülmeyeyim takılmayayım da olmasın." derdi.
- kesinlikle özel veya devlet farketmez onkolojisi gelişmiş iyi bir hastane bulun.
-eğer tetkiklerin sonuçları size elden veriliyorsa hemen fotokopisini çektirin ve çantanıza atın. evinizde annenize ait bir dosya oluşturun ve ona koyun sebebne gelince doktor değiştirmek istediğinizde ya da başka bir hocaya danışmak istediğinizde sonuçlar elinizin altında olur. Çünkü bazı hastaneler tetkik sonuçlarını vermiyor hastane değiştirdiğinizde tüm tetkikler sil baştan yeniden başlıyor.
- annenizin şu anda ağrılı olduğunu söylemişsiniz kolay değil tabi bıçak yarası sabırlı olun.
-ve sonuncusu anneniz mutlaka kemoterapi veya radyoterapi görcek annenizdeki fiziksel değişimlere hazırlıklı olun. İstifra ettiğinde normal bi durummuş gibi karşılayınki anneniz istifra ederken sıkılmasın sizlerden çekinmesin. Mesela istifralar için yolculuklarda otobüs firmalarının verdiği poşetler var onlardan satın alabilirsiniz böylece hem istifrası siyah poşette olduğu için görünmez hem hemen poşetin ağzını bağlayıp atabilirsiniz. (istifra neden derseniz kemoterapi sonrasında oluyor)
allah tez zamanda şifa versin.. Sizlere bağışlasın annenizi..

Allah sabır versin size, annenizin mekanı cennet olsun. off çok acı ve zor, gerçekten nasıl teselli edebilirim sizi bilmiyorum. Allah bolca sabırlar versin ,size ve sevdiklerinizede sağlık versin bir daha yaşatmasın böyle bir acıyı.

Çok sağolun önerileriniz ve bilgi verdiğiniz için bizi korkutanda bundan sonraki aşama umarım herşey iyi gider.

Back
X