• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem kansermiş lütfen yardım:(

merhaba bayanlar, bi kaç gün önce annemin rahim kanseri olduğunu öğrendim. kendisi 3 aydır biliyormuş ve saklamış. bu üç ay içinde uykusuzdu, morali bozuktu, sürekli dalgın ve unutkandı bazen kızım kendine hiç bakmıyosun zayıfsın diye konuşup ağlamaya başlıyordu. Bense herşeyden habersiz anneme en ufak şeyleri dert ettiği için kızıp unutkanlığınıda anne bak kendine bak alzheimer olma, neden uyumuyosun ne var takıcak diye kızıyodum anneme o ağladıkça. şimdi düşündükçe kendime kızıyorum çok üzgünüm ve korkuyorum daha 50 yaşın da bile değil ve kanser hiç bize uğramıycakmış gibi düşünüyordum.

Ameliyat olması gerekiyormuş ama ameliyathane bakımdaymış 10 gün sonra arıycaklarmış.Annem kronik hepatit b hastası . iki tane tehlikeli kanser hücresi varmış ve biri bu yüzden daha da tehlikeliymiş. ama korktuğum başka şeylerde var annemin göğüsünde kistler ve dudağında bir morluk vardı zamanla büyüğüdüğünü farketti doktora gitti. Göğüsündeki kistler için ilaç kullandı zararsız demişler(tabi annem doğruları anlatıyorsa) yakında tekrar bakıldı ve kistler büyümüş. Daha doktoruyla görüşemedi.

Dudağında ki morluk içinse doktor bir kere bakıp damar genişlemesidir demiş annemde kanser olamaz mı demiş o zaman onun için parça almamız gerek demişler onun içinde yine gidicek doktora detaylı araştıracaklarmış.

Şuan çok korkuyorum ve birçok endişem var. dudağındaki morluk ve göğüsündeki kistlerde kanser olabilir mi? Rahim ameliyatından sonra tekrar başka organlara sıçrama oranı ne kadar. Başlangıç seviyesindeymiş şuan kanser ama anneme ne kadar zarar verir. Bilenler nolur aydınlatsın beni. Anneme bişey olursa ne yaparım ben düşündükçe gözlerim doluyor:KK61:

canım sıçramadan alınırsa bi sıkıntı olmaz. daha ilk aşamadaysa memeye sıçraması düşük onlar muhtemelen zararsız kistlerdir. dudağındakinin de kanser olduğunu düşünmüyorum. rahim kanseri dudağa metastaz yapmaz. ancak çok ilerlicekte öyle. içini ferah tut erken yakalandıysa kurtulur tamamen. ameliyat düşünülmesi de erken safhada olduğunu gösteriyor zaten.

Allah sabır versin size, annenizin mekanı cennet olsun. off çok acı ve zor, gerçekten nasıl teselli edebilirim sizi bilmiyorum. Allah bolca sabırlar versin ,size ve sevdiklerinizede sağlık versin bir daha yaşatmasın böyle bir acıyı.

Çok sağolun önerileriniz ve bilgi verdiğiniz için bizi korkutanda bundan sonraki aşama umarım herşey iyi gider.

teşekkür ederim.. Sağolun.. annemi kaybedeli 5 yıl oldu onu toprağa 22 yaşında verdim kader.. Allah ne yazdı ise o oluyor.
20 yaşında beyin tümörü iel başladığımız için bu konularda çok araştıra yaptım şimdiler de de bu konularla ilgili makaleleri okrum bu yüzden önerilerde bulundum.
korkmayın iyi olacağını düşünün ve hep dua edin. eğer yayılma yoksa ameliyat ve kemoterapi ile sonuca ulaşırsınız inşallah.

eğer gittiğiniz onkolojisi hastanesinin eğitimi de varsa hastalara özel bu eğitimlere annenizin katılmasını sağlayın çünkü o eğitimlerde annenizin ne yemesi gerektiği ne egzersizler yapması gerektiği ve psikolojik destek veriliyor. bitkisel ürünleri de kullanmadan önce mutlaka doktora danışın şu an değil ama tedaviye başladığınızda bazı ürünler kemoterapi ile etkileşime geçebiliyor bu da fayda yerine zarar getiriyor. Umarım başınızı ağrıtmadım. Allah sizlerinde annenizinde yardımcısı olsun..

teşekkür ederim.. Sağolun.. annemi kaybedeli 5 yıl oldu onu toprağa 22 yaşında verdim kader.. Allah ne yazdı ise o oluyor.
22 yaşında beyin tümörü iel başladığımız için bu konularda çok araştıra yaptım şimdiler de de bu konularla ilgili makaleleri okrum bu yüzden önerilerde bulundum.
korkmayın iyi olacağını düşünün ve hep dua edin. eğer yayılma yoksa ameliyat ve kemoterapi ile sonuca ulaşırsınız inşallah.

eğer gittiğiniz onkolojisi hastanesinin eğitimi de varsa hastalara özel bu eğitimlere annenizin katılmasını sağlayın çünkü o eğitimlerde annenizin ne yemesi gerektiği ne egzersizler yapması gerektiği ve psikolojik destek veriliyor. bitkisel ürünleri de kullanmadan önce mutlaka doktora danışın şu an değil ama tedaviye başladığınızda bazı ürünler kemoterapi ile etkileşime geçebiliyor bu da fayda yerine zarar getiriyor. Umarım başınızı ağrıtmadım. Allah sizlerinde annenizinde yardımcısı olsun..

ne baş ağrıtması çok faydalı oldunuz bana. ben ağrıttım asıl. Tekrar çok teşekkür ederim

Benim annemde kanser tedavisi goruyor canim 6 yildir. Over ca tanisi kondu. Baslangic seviyesinde basladik suan son evrede. Her sene kemoterapi aldi. Arada 3 aylik dinlendirmeler yapiyorlari kemoterapi ilaclari agir diye.pet cekimlerinde cogalan kanser hücrelerini kucultuyorlar ilaci birakinca tekrar cogaliyorlar...
Allah yardimci olsun tum hastaların insallah..
allah şifa versin sizin annenizede inşallah atlatır

Ra

RRabbim sifa versin... ben daha 3 gun once teyzemi kaybettim bu illet hastalik yuzunden. Baslangic seviyesindeymis bu iyi bir sey ilerlememis en azindan moralini yuksek tutun hep... Allahim yardimciniz olsun ...
Sağolun allah sabır versin sizede :(

Canim eger vücuda sicramamissa, rahim agzi alinir ve hic bir zorluk cekmeden hayatina devam eder annen Insallah. Bence sansli annen ilk evresiyse, kesin dagilmamistir. Hic önemli degil, biz kadinlar rahim agzi olmadanda hatta rahim olmadanda yasayabiliriz. Yani önemli olan moralini yoksek tutsun, su depresyondan kurtulsun, ve tekrar hayata baglansin. Cok cok gecmis olsun tekrar, sende üzülme sakin, hastaliklar biz insanlar icindir ne yazikki, sende lütfen moralini yüksek tut. Biliyorum ailede birisi hasta olunca insan kendiside hasta oluyor. Bundan sonra annen, bol bol, sporunu yapsin ve saglikli beslensin.

ÇOk geçmiş olsun. Bende annemi 3 ay önce lenf kanserinden kaybettim.Bizde ilk duyduğumuzda şaka gibi geldi.Annem öldü hala inanamıyrm. O öyle bir psikoloji ki anlatamam annem mikrop kapmasın diye hiç sarılamadık öpemedik annemin mezarına bile hala dokunamıyorum sanki ordan mikrop kapıcak gibi. Sana en büyük tavsiyem işini gücünü bırak annenin yanından ayrılma çünkü bu hastalıkların en büyük ilacı destek ve moral. Annenin hastalığıyla ilgili bilgim yok en iyi bilgiyi annenin doktorlarından öğrenirsin çünkü her kanserin bir türü ve her hastaya ayrı etkisi var. Kesinliklede araştırma hastanelerine gidin derim. Şunu söyleyeyim kardeşim işin çok zor. Neler yaşadığımızı bir ben bilirim birde allah. İnşallah alla anneni size bağışlar. Duayı eksik etmeyin.

ÇOk geçmiş olsun. Bende annemi 3 ay önce lenf kanserinden kaybettim.Bizde ilk duyduğumuzda şaka gibi geldi.Annem öldü hala inanamıyrm. O öyle bir psikoloji ki anlatamam annem mikrop kapmasın diye hiç sarılamadık öpemedik annemin mezarına bile hala dokunamıyorum sanki ordan mikrop kapıcak gibi. Sana en büyük tavsiyem işini gücünü bırak annenin yanından ayrılma çünkü bu hastalıkların en büyük ilacı destek ve moral. Annenin hastalığıyla ilgili bilgim yok en iyi bilgiyi annenin doktorlarından öğrenirsin çünkü her kanserin bir türü ve her hastaya ayrı etkisi var. Kesinliklede araştırma hastanelerine gidin derim. Şunu söyleyeyim kardeşim işin çok zor. Neler yaşadığımızı bir ben bilirim birde allah. İnşallah alla anneni size bağışlar. Duayı eksik etmeyin.

allah size bolca sabır versin. sağolun desteğiniz için

Back
X