Annem-kayınannem 🥱

Bence sen de anneni kayinvalidenle görüşmesi konusunda darlama. "Anne evliligime saygı duymak zorundasın" diye çoğu zaman annenle mucadeleye giriyorsun ama annen senin kayinvalidenle özel bir hukuk içinde olmak, dunurculuk oynamak istemiyor. ...Kayinvaliden de "sıcak ilişki kurmaya çalışan " rolünde ama baban saldırıya uğradığında bir geçmiş olsun ziyareti bile yapmıyor senin ailene..hatta kayinpederin eşini "yola çıktınız mi? dönecek misiniz ?ne zaman geliyorsunuz ?" diye arıyor. Amacım seni eşinin ailesine karşı kışkırtmak değil belki ben yaniliyorumdur ama bagzi insanlar "sevgiyi kıskanır" .Hani gelinin de annesinin babasının var olduğunu kabul ederler ama gelinlerinin kendi ailesi ile görüşmesinin ,yakınlığının bir sınırı -cizgisi olsun en çok kendileriyle olunsun,herşeyde onlar dahil olsun isterler.
Yok asla darlamıyorum zaten ilk başta yazdiğım gibi artık yakın olmalarını ben istemiyorum çünkü en ufacık birşeyden kırgınlık çıkıyo koca insanlar ufacık şeylere takılıyor kırk yılda bir görüşmeleri daha iyi, sadece bir seferliğine de olsa annemin içindeki kırgınlıkları karsı tarafa açmasını istiyorum çünkü böyle dışardan güzel gözükmüyor

Kayinvalideniz ne kadar sekermiş 😊 Bilmiyorum ama aile kavrami böyle birşey. Arkadasimin annesi arkadasimin kaynanasina ugramadan kizina cikmaz. Oraya girer bir kahvesini icer ve kizina cikar. Cunku o kayinvalideye ne kadar iyi davranmissa kayinvalidesi arkadasimin onune guller serer resmen. Arkadasimin annesi bunun farkinda. Sizde davet edin Kadin bir kahve icip kalkacaktir düşüncesiz birine benzemiyor. Ayrica sizi ve ailenizi de seviyor ve benimsiyot olsa gerek. Keske bende boyle bir olayin icinde olsaydım.
Evet kayınvalidem de bana güzel yaklaşır hakkını yiyemem. Çoğu zaman eşime karşı beni savunur zamanında çok çekmiş kv’sinden. Ama ne kadar iyi olunursa olunsun arada bir çizgi olmalı.

Yok asla darlamıyorum zaten ilk başta yazdiğım gibi artık yakın olmalarını ben istemiyorum çünkü en ufacık birşeyden kırgınlık çıkıyo koca insanlar ufacık şeylere takılıyor kırk yılda bir görüşmeleri daha iyi, sadece bir seferliğine de olsa annemin içindeki kırgınlıkları karsı tarafa açmasını istiyorum çünkü böyle dışardan güzel gözükmüyor
İyi de annenin üslubunu ,tarzını sen benden daha iyi biliyorsun annen eğer kayinvalidenle böyle bir konuşma içine girerse incinmiş olsa bile incinmiş bir şekilde konuşacak birisi degil..kasırga gibi esecek birisi.Bence annenden sana annelik yapması dışında bir talebin olmasın.

Herkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?
Kayınvalidenizin başka arkadaşı yok mu neden illa anneniz geldiğinde gelmek istiyor ki.Yerinizde olsam annemle sabahtan gitmelerine yakın bir saate kadar görüşürüm sonra da kayınvalideyi bir kahveye çağırırım bir saat kahve içerler sonra da anneniz gider

Herkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?
Bence bozulcak bi durum yok sürekli beraber olunmaz ki zaten ...artı sizin kendinize ait özel planlarınız olabilir kimseye karışmak düşmez ki...buna alınmak cok saçma

Kayınvaliden evine davet etsin annen geldiğinde neden hep sende görmek istiyor? Belkide annenin hoşuna gitmeyen bu.Valla aynı şehrin içinde düğünden üç beş gün önce gelmişti eşimin annesi annemlere ondan beridir uğramadı belki on kez geleyimde geleyim diye tutturdu dört senedir.Annem bana kabul etmediğini söyleyince evime çağırdım gelip beni kötülemeye kalktı.Hoş değil yani görmek isteyen davette eder en iyi şekilde de ağırlar.

ay bunu en iyi benim kardesimin kayin ailesi yapiyor.

biz kardesime ziyarete gittimizde muhakkak geliyorlar gorusmeye, ama hemen bir kahve icip kalkiyorlar, siz muhabbetinize deam edin, istediginiz zaman alt kata da buyurun gelin diyorlar.
herkes mutlu memnun.

Kayinvalideniz sizi hic yanliz birakmiyorsa tabi ki bunalirsiniz,
ama boyle kahve icimlik geliyorsa bence guzel bir sey.

ay bunu en iyi benim kardesimin kayin ailesi yapiyor.

biz kardesime ziyarete gittimizde muhakkak geliyorlar gorusmeye, ama hemen bir kahve icip kalkiyorlar, siz muhabbetinize deam edin, istediginiz zaman alt kata da buyurun gelin diyorlar.
herkes mutlu memnun.

Kayinvalideniz sizi hic yanliz birakmiyorsa tabi ki bunalirsiniz,
ama boyle kahve icimlik geliyorsa bence guzel bir sey.
Kahve içimlik sadece, hatta kendisine davet etmek istiyor buyrun gelin diye. Ama annem araya mesafe koymak istediği icin hicbirini yapmak istemiyor bu da beni zorluyor

Kahve içimlik sadece, hatta kendisine davet etmek istiyor buyrun gelin diye. Ama annem araya mesafe koymak istediği icin hicbirini yapmak istemiyor bu da beni zorluyor

ben annenizin hatali oldugunu dusunuyorum, arada ciddi sikintilar olmadi ise biriyle kahve bile icemeyecek durumda olmamak lazim. Kim olursa olsun. Boyle kararlar almak insani cok asosyallestirebilir.

ancak tabi ki annenizi zorlayamazsiniz.
esinize bence direk deyin, o da annesine desin, yani anneniz yanliz gorusmek istiyor, yoksa size kalsa siz kaynasmalarini isteyeceksiniz, ama annenizi de zorlayamazsiniz. Hem zorlama isten hayir da gelmez. Boylece en azindan bu tarafin beklentileri bitmis olur.

ben annenizin hatali oldugunu dusunuyorum, arada ciddi sikintilar olmadi ise biriyle kahve bile icemeyecek durumda olmamak lazim. Kim olursa olsun. Boyle kararlar almak insani cok asosyallestirebilir.

ancak tabi ki annenizi zorlayamazsiniz.
esinize bence direk deyin, o da annesine desin, yani anneniz yanliz gorusmek istiyor, yoksa size kalsa siz kaynasmalarini isteyeceksiniz, ama annenizi de zorlayamazsiniz. Hem zorlama isten hayir da gelmez. Boylece en azindan bu tarafin beklentileri bitmis olur.
Annem kırgınlıklarını eşime anlattiğı için birsey yapmadan durmak istemiyor en azından bir kereliğine de olsa bir araya getirelim konuşsunlar sonrasına biz karışmayalım herkes sorununu kendi çözsün diyor. Bende eşime fazla samimi olunca ufak tefek seyler sorun oluyor bundan sonra herkes birbirine mesafeli olsun arkadas olmak zorunda degiller biz evlendik onlar evlenmedi dedim o da hak verdi zaten. En son bu sekilde konustuk

Sevdiğimiz adamla evlenince ailesiyle de evleniyormuşuz yeni yeni anlıyorum. Anne baba olmak bu mu bilmiyorum çocuğuna yük etmek mi bazı konuları, yoksa mutluluğu için göz ardı etmek mi ufak tefek seyleri
Iyi de konunun başında evliliğinize karışanın kayınvalideniz değil anneniz olduğunu siz söylediniz ama yorumlarda bunu yapan kayınvalidenizmiş gibi davranıyorsunuz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki nice anneler var laf edilen kayınvalidelerden beter (ki zaten onlar da kaynana)

Annenize gelince evet görüşmek istemeyebilir her zaman ama ya bunu sizi araya katmadan kaynananıza kendi belirtecek sizi zor duruma sokmamak için ya da 1 2 kere bile olsa oturup bir çay içecek (her zaman değil). Ayrıca burada konuları yük eden sadece eşinizin annesi gibi gelmedi bana sizin anneniz de yük ediyor size (Tabii ben iki tarafa da yük olarak bakmıyorum orası ayrı çünkü hayatın her alanında muhtemel şeyler bunlar) Sizin söyleminizden yola çıkarak söylüyorum.

Tabi ki değilsiniz.
Benim de başıma farklı bir durum geldi. Annem kanser hastasıydı. Benden fazla uzak olmayan şehirde abimlerde kalıp, oradaki hastanede tedavi oluyordu. Hastalığından dolayıda bana ayda bir geliyordu. Ve az kalabiliyordu. (Ben hep yanına gidiyordum, ama orada sayılı günleri olan annemle baş başa kalmak mümkün değildi.)
Bana geldiğinde de annemin samimiyetsiz kardeşlerini ağırlamak ve küçük bebeğime bakmaktan annemle zaman geçiremiyordum. Bir gün geldiğinde kimseye haber vermedim. Nasıl mutlu olmuştu annem.
Yani özel anlar sayılı oluyor. Başkalarını memnun etmek için harcıyoruz. Şimdi annem yok ve son zamanlarıyla ilgili en güzel anım : baş başa geçirdiğimiz bir jaç gün.

Iyi de konunun başında evliliğinize karışanın kayınvalideniz değil anneniz olduğunu siz söylediniz ama yorumlarda bunu yapan kayınvalidenizmiş gibi davranıyorsunuz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki nice anneler var laf edilen kayınvalidelerden beter (ki zaten onlar da kaynana)

Annenize gelince evet görüşmek istemeyebilir her zaman ama ya bunu sizi araya katmadan kaynananıza kendi belirtecek sizi zor duruma sokmamak için ya da 1 2 kere bile olsa oturup bir çay içecek (her zaman değil). Ayrıca burada konuları yük eden sadece eşinizin annesi gibi gelmedi bana sizin anneniz de yük ediyor size (Tabii ben iki tarafa da yük olarak bakmıyorum orası ayrı çünkü hayatın her alanında muhtemel şeyler bunlar) Sizin söyleminizden yola çıkarak söylüyorum.
Evet eski konularımda da var zaten annem bi ara bana gereksiz olarak çok yüklendi evliliğimle ilgili olarak, psikolojik olarak sıkıntılar cektim. Haklı olduğu konular var elbette, kv de annem de sütten çıkmış ak kaşık değil, bizi magdur etmemek icin idare etmek zorundalar ama kucuk cocuk gibi davraniyorlar bazen

Tabi ki değilsiniz.
Benim de başıma farklı bir durum geldi. Annem kanser hastasıydı. Benden fazla uzak olmayan şehirde abimlerde kalıp, oradaki hastanede tedavi oluyordu. Hastalığından dolayıda bana ayda bir geliyordu. Ve az kalabiliyordu. (Ben hep yanına gidiyordum, ama orada sayılı günleri olan annemle baş başa kalmak mümkün değildi.)
Bana geldiğinde de annemin samimiyetsiz kardeşlerini ağırlamak ve küçük bebeğime bakmaktan annemle zaman geçiremiyordum. Bir gün geldiğinde kimseye haber vermedim. Nasıl mutlu olmuştu annem.
Yani özel anlar sayılı oluyor. Başkalarını memnun etmek için harcıyoruz. Şimdi annem yok ve son zamanlarıyla ilgili en güzel anım : baş başa geçirdiğimiz bir jaç gün.
Başınız sağolsun anneciğinizi Allahım cennetinde ağırlasın. Ne diyeceğimi bilemedim çok haklısınız🙏🏾😞

Birinde çağırmazsan diğerinde çağır sizin durum çocuk gibi bence 😃

ben olsam; anne galiba x (esin) ile konusmussunuz, annemin gelmesiyle ilgili. keske x ile konusacagina bana deseydin. bende sana annemi özledigimi ve onunla bas basa kalmak istedigimi anlatirdim, ki aslinda bunu anlatmama gerek yok senin anlaman gerekir. madem annem senin icin bu kadar büyütülecek kadar kiymetli ve degerli, o zaman bir kere de sen ara evine davet et.

der cekilirdim köseme

Tam yazacaktım ki benden önce yazan olmuş
KV bu kadar görmek istiyorsa anneni evine davet etsin ağırlasın o zaman

Back
X