- Konu Sahibi CartaMagna
-
canım ben ne zaman evdeysem böyle. Sanki beni bekliyorlar gerginlik çıksın diye. Eve sığmıyorum sanki.kardeşin seni kıskanıyor ve anneni dolduruyor gibi geldi bana... bir de bi kesit gibi anlatmışsın daha genel yazarsan (mesela ne zamandır durum böyle gerginliği neler tetikliyor vs..) biz de daha tutarlı yorum yapabiliriz Allah yardımcın olsun.
bazen kıskançlık için bariz bir sebep olması gerekmez
yıllarca ablam bana çok kötü davrandı yapmadığını bırakmadı evimizin en problemli ferdi olduğu için annem babam da mücadeleden yoruldu aman huzurumuz bozulmasın diye bir süre sonra karışmadılar çok yıprandım her yolu denedim güzellikle de çözülmedi kavgayla da... şimdi 30 yaşındayım ikimiz de evliyiz çocukluyuz en son bir buçuk sene önce bana yaptığı afra tafraları eşime de yapmaya kalkınca orda dur dedim ben kendisiyle ne sorunum olursa olsun enişteme saygıda kusur etmemişimdir o gün bu gündür kendisiyle konuşmuyorum kafam rahat düzelmediği sürece de konuşmayı düşünmüyorum
benzer olay diye kendiminkini anlattım ama senin durum çok daha farklı canım ve emin ol hiç vahim değil anladığım kadarıyla kardeşin lise öğrencisi ve derslerinde başarılı olup başka bir şehre üniversiteye giden ekonomik gücü olan istediği gibi giyinip makyaj yapan arkadaşlarıyla eğlenen ablasını kıskanması çok normal senin gibi olmak istiyor bir an önce o günleri gelsin diye sabırsızlanıyor tipik ergen psikolojisi...
canım sana tavsiyem netten ergen psikolojisini biraz araştır onlarla farklı dilden konuşmak lazım çünkü, ona yetişkin muamelesi yaparak özgüvenini destekleyerek sevecenlikle konuşmayı dene bence sonuç alacaksın ve anneni bu iletişime sakın katma gördüğüm kadarıyla annen pek uygun davranamıyor onun müdahalesi ortamı daha çok karıştırır bir kardeş bağı kur ve sınırları çiz eminim kardeşine hissettireceğin bu ayrıcalık onu değiştirip sana karşı yumuşamsını sağlayacak
ben ergenlik döneminde hırçın olan kardeşime böyle yaklaştım ikimizden başka kimsenin dahil olamayacağı bir iletişim kanalı oluşturdum maşallah o zamandan beri bir kavgamız olmamıştır
canım nasıl olsa sadece tatil günlerinde evde değilmisin sen. boşver bence. kardeşinde artık kıskançlıktanmı bilemiyorum ergen triplerine girmiş. karnesini göstermek istemiyorsa boşver bırak bakma gitsin. madem gerginlik çıkıyor konuşma bile..
günlüğünü okumaları çok ayıp, bnm bile canımı sıktı bu durum şuan.. bundan sonra daha tedbirli davran onlara karşı.. ayrıca
senden neden para istiyolar anlamış değilim. biraz şaşırdım açıkcası öğrenci kıza para verilir benim bildiğim.
ama diyorum ya boşver, baktın tartışma çıkacak gibi anında sus, yan odaya geç başka şeyle ilgilen..
zaten az bi zaman kalıp tekrar üni okuduğun yere döneceksin değil mi. sabret cnm. canını sıkma, zehir etme tatilini..
valla üzüldüm muhtemelen senin kardeşin de benim ablam gibi biraz hastalıklı bir bakış açısına sahip bu durumda görmezden gelip kendi ruh sağlığını düşünmen en iyisi... peluss89 arkadaşın dediği gibi yapabilirsin belki ergenlikten sonra düzelir ne diyelim...
canım bu genelde olan bir durum özellikle 2 kız kardeş ve baba olmayan evde oluyor ama senin baban hayattamı değilmi bilmiyorum?
tatillerde geliyorsun eve madem görmemezlikten duymamaızlıktan gel. yani kız kardeşine anlarım ergen tripleri ama annen koskoca kadın bu şekldeki tavırlarına anlam veremedim açıkcası. onun istemediği bir bölümümü okuyorsun yada şehir dşıına gitme dedikleri halde felanmı gittin bilmiyorum ? neden bukadar sana kinlenmişler.
kız kardeşine sende onun gibi davran mesela konşmak yerine netten knusmayı dene:) net üzerinden ona bir site aç ordan bişe beğensin ucuz yollu ordan hediye al karnesini düzeltceğine inandığını söyleyerek. çay bahcesine gitmişssiniz mesela onuda al götür gel gidelim kafa dağtırız felan diye ergen diliyle biraz argo konusarak :) zaten zamanla oda kendini bilir ben 18 20 yaslarımı hatrlıorum şuan 25 yasndayım Allahm diyorum ben nasıl düzelmşşim bukadar
ama bunlarıda denemişssen ve hala böyleyse takmamaktan baska çaren yok
evet yazın uzun olmuş ama ben özetleyim :)
kısacası canım kardeşin seni kıskanıyor deli gibi hemde...günlüğüne varıncaya kadar okuyan bir kardeşin var ve çatlıyor kıskancından..bu gayet aşikar...anneni de doldurup üstüne salıyor..ve kardeşin okadar zeki ki duygu sömürüsü yaparak annene kendini ezik gösteriyor...
bence bukadar hırpalama kendini,,,,sen keyfine bak...
kız kardeşine ilgi gösterdikçe o sana karşı cephe alıcaktır emin ol...
Canım babam hayatta , onun la olan sorun sadece o ve ben arasında. Geçmişte olan bir kaç şey.
Ama şimdi kavga vs etmeyiz.
Yok canım gayet de mutlu olmuştu okulu kazandığıma annem, sağa sola havalarını attı.
Bunlarınki kin mi anlamıyorum , lafa gelince annemin ben ve kardeşimden başka kimsesi yokmuş vs..
Canım bugün zaten gittim ona kazak aldım, hediye.
Baktı kenara koydu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?