Annem kız kardeşimi sigara içerken yakalamış :(

sunreir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
214
46
118
Evet kızlar durum böyle. O kadar üzgünüm ki anlatamam sizlere. Az önce annem aradı söyledi.
Lise 1. sınıfta, samimi olduğu bi kız arkadaşı var ve kızın sigara içtiğini kardeşim bana söylemişti.
Bende korktum kardeşimi de alıştırırsa diye. Ve korktuğum başıma geldi.
Napıcağımızı bilemiyoruz çok içim acıyo :( mideme ağrılar saplanıyo.
Doktora götürelim dedim anneme. Randevu alıcam cumartesi için. Çünkü verdiğimiz tepkiler belki daha kötü bi sonuç getirebilir diye korkuyorum.
Nasıl davranalım ne söyleyelim bu süreçte gerçekten beynim durdu şuan :((

Sakince konuşun.
Özentiden başka bişey değil bu..
Şu anda doktora götürmek olayı abartmak gibi olmayacak mı?
Doktor sigarayı bıraktıramaz ki.
Keşke bıraktırsa...

bence önce kardeşin uyuşturucuya başlamış gibi muamele etmekten vazgeçin.
sigara iyidir demiyorum, elbet kötü ama tepkiniz çok geldi.inada bindirmesin.

kötü durum elbette ama biraz abartılı gibi olmuş yani doktora götürecek bir durum yok sizin onunla konusup anlatmanız gerekir doktor işi olayın büyümesine sebep olabilir bence.

Sakince konuşun.
Özentiden başka bişey değil bu..
Şu anda doktora götürmek olayı abartmak gibi olmayacak mı?
Doktor sigarayı bıraktıramaz ki.
Keşke bıraktırsa...

Özenti evet ama böyle böyle başlanıyo bu zıkkıma :( pedagoga götürmeyi düşünüyoruz belki bi yararı olur
çünkü bizi anlamıyo dinlemiyo tam bir asabi ergen modunda şu anda.

Bende bi arkadaşım yüzünden onun yaşlarında başladım o yüzden korkuyorum nasıl tepki vereceğimizi bilemiyoruz o yüzden bi psikolog yardımcı olur diye düşündüm bilmiyorum...

kızkardeşiniz arkadaş kurbanı olmuş anlaşılan en kısa zamanda kurtulur umarım bu kötü alışkanlıgından yazık daha yaşıda çok küçük

Özenti evet ama böyle böyle başlanıyo bu zıkkıma :( pedagoga götürmeyi düşünüyoruz belki bi yararı olur
çünkü bizi anlamıyo dinlemiyo tam bir asabi ergen modunda şu anda.

Götürmesinz iyi olur tabi ama sigarayla yakalar yakalamaz olmasın dedim ben.
Ben de götürüyorum kızımı psikoloğa.
Bir sorunu olduğu için değil.
Kaçırdığım bişey olabilir mi diye.
Bu dönemde yaptıkları anormal değil. Olağan şeyler.
Böyle apartopar götürmek gibi olacak..

sizde sigara içiyormuşsunuz. anneniz yada babanız da içiyormu?

siz neden sigarayı bırakıpta örnek olmuyorsunuz? ben içiyorum zararlı sen içme demek ne kadar mantıklı?

Doktora(psikolog) götürmek istemesi neden abartı olsun ki...Konuşma esnasında belki sinirlerine hakim olamayabilirler..Nitekim o yaşlarda çocuklar hırçın oluyorlar...Boyle birseyi özentiden mi yoksa sorunları olduğu için mi yaptığı hakkında bir uzmandan fikir almış olurlar...

Ya nasıl muamele etmemi bekliyosunuz pardon? Evin en küçüğü daha minicik ya elleri kolları canım kardeşim benim.
Nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum o yüzden danışman bize bu konuda yardımcı olur diye düşündüm daha çok yeni. Hemen kolundan tutup götürcek halimiz yok tabii ki. Ben sizden fikir bekliyorum lütfen çok rica ediyorum polemik yaratacak arkadaşlar cevap vermek zorunda diilsiniz.

Doktora(psikolog) götürmek istemesi neden abartı olsun ki...Konuşma esnasında belki sinirlerine hakim olamayabilirler..Nitekim o yaşlarda çocuklar hırçın oluyorlar...Boyle birseyi özentiden mi yoksa sorunları olduğu için mi yaptığı hakkında bir uzmandan fikir almış olurlar...

Abartı diyen benim.
Ama anlamadınız sanırım siz benim dediklerimi.
Sigara içiyor diye götürmek dedim. Konumun devamını okusaydınız, kızımı bu arada kızım 5.5 yaşında çocuk psikoloğuna götürdüğümü de söyledim.
Sadece sigara içiyor diye götürülmez de dedim.
Acele yazdınız sanırım.

Ya nasıl muamele etmemi bekliyosunuz pardon? Evin en küçüğü daha minicik ya elleri kolları canım kardeşim benim.
Nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum o yüzden danışman bize bu konuda yardımcı olur diye düşündüm daha çok yeni. Hemen kolundan tutup götürcek halimiz yok tabii ki. Ben sizden fikir bekliyorum lütfen çok rica ediyorum polemik yaratacak arkadaşlar cevap vermek zorunda diilsiniz.

Polimek yaratmak için mi yazdığımı düşündünüz?
Ben anlamıyorum bazılarını.
Beğenmediğiniz cevaplar gelincve polemik diyorsunuz.
Sigara içmesini onaylamamanız doğal tabi ki.
Ama yakalar yakalamaz psikologa götürme fikri ne kadar sağlıklı.
Sadece bunu sorgulamak istedim.
Bir arkadaş örnek olmak gerekir demiş.
Bu da doğru.
sende içiyorsun deyince ne cevap vereceksiniz.
Ben de sigara içiyorum ve benim çocuklarım içtiğimi bilmiyor.
Hiç görmediler mesela..

Son düzenleme:
Abartı diyen benim.
Sigara içiyor diye götürmek dedim. Konumun devamını okusaydınız, kızımı bu arada kızım 5.5 yaşında çocuk psikoloğuna götürdüğümü de söyledim.
Acele yazdınız sanırım.

Hayır ben sizi kast etmedim. Tıpkı benim gibi düşünüyosunuz sadece bu da diil problem tabi ki. Manevi değerlerini tamamen kaybetmiş durumda. Yani ne biliyim bi çok şey var işte. Bu da üstüne gelince başka çare gelmedi aklıma. Teşekkür ediyorum zaman ayırdığınız için.

Hayır ben sizi kast etmedim. Tıpkı benim gibi düşünüyosunuz sadece bu da diil problem tabi ki. Manevi değerlerini tamamen kaybetmiş durumda. Yani ne biliyim bi çok şey var işte. Bu da üstüne gelince başka çare gelmedi aklıma. Teşekkür ediyorum zaman ayırdığınız için.

Ne kadar canınızın yandığını tahmin edebiliyorum.
Ablamın oğlu da sigaraya başlayınca çok üzüldük.
Madem nasıl davranılacağını bilmiyorsunuz, kardeşinizi götürmeden siz gidin danışın ne yapmanız gerektiğini.

Ne kadar canınızın yandığını tahmin edebiliyorum.
Ablamın oğlu da sigaraya başlayınca çok üzüldük.
Madem nasıl davranılacağını bilmiyorsunuz, kardeşinizi götürmeden siz gidin danışın ne yapmanız gerektiğini.

Evet öyle yapıcam teşekkür ediyorum.

liseye giden bir kıza minnacık demenize takıldım.benimde elimde büyümüş kardeşim var,yeğenim var.
elbet böyle olunca farklı geliyorlar gözümüze ama özentiye sebep bazen aile içi yaşam olabiliyor.

tepkinize abartı gözüyle nitelendirme yapanlardan biri de ben olarak, fikrimin arkasındayım.
verdiğiniz cevapla da ateşe nasıl körükle gittiğinizi tescillediniz.biraz daha sakin olmayı denemeniz gerek.
panik havası yaratırsanız olaya nasıl yaklaşacağınızı da bilmezsiniz.

Biraz sert ve abartı tepkiler vermiyor musunuz?
alıp karşınıza konuşmak yerine ilk doktora götürme fikri bana kalırsa yanlış.
siz iletişim kuracakken niye iletişimsizlik yolunu seçiyorsunuz? daha da duvar örüyorsunuz?

o yaşlarda insanlarda özenti oluyor.. kimi devam ediyor kimi bırakıyor ama en güzeli konuşmak değil mi?
dünyanın sonu gelmiş gibi davranmayın.

siz de içiyormuşsunuz yaşadığınız sıkıntılardan bahsedin. hatta ona beraber mücadele edip bırakmayı teklif edin.. madem öyle ikiniz de kurtulursunuz en azından.:3:

Bu yaşlarda arkadaşlarına özenip sigaraya başlayan o kadar çok kişi var ki. Benim bir arkadaşım da ailesine yakalanmıştı bıraktım dedi ama gizlice içmeye devam etti. Yani bıraktım dese bile içmeye devam edebilir.

Bu arada sigara içen arkadaşını suçlar gibi o mu seni alıştırdı onunla iletişimini kes vs. derseniz ters teper. Zaten bu işler her zaman en yakın arkadaş alıştırmasıyla olmuyor. Benim orta okuldayken en yakın arkadaşım sigara içerdi ama benim hiç aklıma gelmedi o içiyor bende içiyim diye.

Abartı diyen benim.
Acele yazdınız sanırım.

Onlarıda okudum...Siz çocuğunuzu küçüklükten itibaren bir uzman desteğiyle takibe almışsınız..Takdirde ettim (!) Ancak konusahibinin kardeşi hâlâ çocuk, ama 5 yaşındaki çocuğun masumluğuna sahip değil..Dereye götürür su icirmeden geri getirir...Ailenin özenti deyip iki akıl verip kenara geçmemeleride önemli...Ki bu yaş grubu ailenin vereceği akılı pek onemsemezler..

Back
X