Annem kızlarından mal kaçırmaya çalışıyor

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
38
Hayırlı ramazanlar hanımlar
Direk konuya girmek istiyorum ramazanin başından beri bu konu gündeme geldi
Annem çocukluğumuzdan beri hep abimi bizden ayrı tutardı klasik erkek çocuk ayrımı yapan anne
Babam hiç öyle biri değil hepimizi eşit tutar
Babamın bi dairesi var istanbulun en lüks semtlerinden birinde ama çok eski bi bina buna rağmen yinede nerdeyse trilyon veriyorlar daireye tanidik hiçbir emlakci satilmasini önermiyor bi kaç seneye daha da fırlar 2 katına çıkar diyorlar

Zaten babam hiç satmak istemiyor benim şu an ihtiyacim yok benden sonra çocuklarım ne yaparsa yapsın herkes payını alsin ihtiyacını görsün diyor
Annemse şu an çıldırma noktasında kizkardeslerimle bana hepimize tek tek soruyorki biz hak istermiyiz istemeyelim abime kalsın herşey diye elinden geleni ardına koymuyor
Bu aralarda takmış illa sattiracak zaten biz evin değerini böyle öğrendik saticakmis onun parasıyla lüks bi daire alıp abimin üzerine yapicakmis ki yarın bir gün Allah gecinden versin babama bişey olursa biz hiç bir hak iddia edemeyelim diye
Babamda çok yumuşak başlı bi insan annemin sözünden pek çıkmayan bi tip bu konuda ablam ve halalarim baskı yapmasa evi sattı satacak artık annemin cenesinden de bıktı biraz
Şimdi bilgisi olanlara sormak istiyorum eğer böyle bişey yaparlarsa biz bir hak iddia edebilirmiyiz satış gerçekleşirken ben hiç bişey yapamayız diyorum ama ablam iş o raddeye gelirse tüm parayla ona ev alınırsa hak iddia edebiliriz diyor bilmiyorum ama bence bişey yapamayız gibi bi fikri olan var mı acaba?

Aileniz ölmeden önce ruh sağligi yerindeyse birşey yapamazsiniz. Kimi çocuklardan kurnaz biri cikip ölüm yatagindaki anne veya babasinin malini üstüne yaptiriyor o zaman diğerleri Annemin veya babamin akil sagligi yerinde değildi yada hastaydi diye kanitlarsa hak iddia edebiliyor.
Benim dayim dedem ölmeden önce dedemin yaşi büyüktü hastaligi çok yoktu akli yerindeydi tüm malini oğluna yani kuzenime yaptirdi. Diğer hicbir çocuğu annem teyzemler dayimlar uğrasmadilar. Dedem öldü herşey kuzene kaldi.

Gelip bize evin değerinden ve daha da degerleneceginden bahsedince hepimizin gözleri parladi valla ne yalan söyleyeyim ama sonrasında böyle şeyler için ortalığı karistirinca şok oldum ya nasıl yapabilir böyle bişey

Bide annemin şöyle bi zihniyeti var o erkek evlat tüm mal mülk onun biz utanmadan nasıl olurda bişey istermisiz damatlarinimi besliycekmis bide bu lafları duydum ya çıldırma noktasına geldim bişey demedim ama sinir oldum sanki bu güne kadar ne yapmışta damatlarini besliycekmis

Ailenizin kazandigi her kurus tum cocuklarin ortak riskidir. Bu riziktan kesilip alinmis daireyi sadece abinize vererek sizin hakkinizi yemis olur. Allahim firsat vermesin annenizene diyeyim

Sizden bunun onayını almadan sizi men edemezler. Hakkınızdan feragat ettiğinizi sizin resmi olarak belirtmeniz lazım. Miras yasal bir haktır vasiyetname de aksi belirtilmedikçe 1/3 annenin geri kalan çocuklar arasında eşit pay edilir.

İşte sorunda mirastan once bunu yapıp mal kaçırmaya çalışıyor o yüzden bişey iddia edemeyiz memlekette de evi arsası var babamın onların hepsine annem kızları sayesinde sahip oldu hep biz çalıştık biriktirdik abimi bile boz çalışıp evlendirdik ama hepsi unutuldu

1. Hicbir yere imza atmayin
2. Mal kacirma davasi acabilirsin
3. Keske satsalar mal kacirma davasi sonucu siz karda olursunuz

anneniz kızlarını değil kendini de düşünmüyor
hastalık car zor zaman var yarın öbür gün ihtiyacının olmayacağını nereden biliyor

Konusu açıldığı zaman bunu annenizle bizzat konuşun "derdimiz mal mülk değil, ama bizi bu kadar yok sayamazsın bunca zaman evlatlık vazifemi yerine getirdim şimdi senden bütün evlatlarına annelik bekliyorum bu miras konusunu açıp durma en çok babamı sonra bizi üzüyorsun" deyip geçin. Kimse sizden zorla hakkınızı alamaz, irade sizde

baba sağ iken bişey edemezsiniz
baba ölünce dava açıp hak alabilirsiniz
annenin daireyi satıp yeni daire alırsa onu babanın üzerine yapmazsa hiçbişey size kalmaz
baban ile konuşup daireyi kendi üzerine yapmasını söyleyin

Söyledim onuda dedim benim babam sagken bana bunları konuşmak yakışmaz dedim ısrarla konuyu açan kendisi

Söyledim onuda dedim benim babam sagken bana bunları konuşmak yakışmaz dedim ısrarla konuyu açan kendisi

Açık açık söyle, elbette mirastan vazgeçmeyeceğim eğer benim hakkımı almak için tuhaf işlere girişirsen de cenazene bile gelmem de. O malın derdine düşünce tuhaf olmuyor da sen mi olacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…