- 7 Ekim 2015
- 233
- 70
- 98
- 31
- Konu Sahibi Firstnight
Merhabalar, sabah sabah annem sinirimi zıplattı. Seneye mezun olacağım bir aksilik olmazsa. Yaz için iyi bir yerden staja kabul aldım. Annemle konuşuyorduk kabulumu anlatıyorum işte bitince de orada çalışırım inşallah dedim. Ne bu çalışmak çalışmak bitirir okulunu gelirsin buraya dedi. Memleketi kastediyor. Sevmiyorum ben orayı dedim. O senin keyfine kalmış bir karar değil diyor. Yani ben istanbulda gayet iyi isim yapmış bir yerde çalışabilecekken memlekete gidip bir iki sene oturacakmışım. Babam bakarmış bana. Mal gibi görüyor hayatımın her alanında otoriterdi baskıcıydı. Daha mezun olmadan bunun muhabbetini yapmaya başladıç Hiç aklına gelmiyor ki bu kız evlenir yuva kurar yok okul biticek yanıma gelecek tek fikri bu. Obsesif bir şekilde çocuklarına bağımlı. Bugün de sabah uyandımsınava gidicem bana diyorki yaz okulunda 2 ders alırsın dönem içerisinde şu kadar ders alırısn sonra gelirsin işte. Ya sabır çektim. İstemsiz bir korku oluşuyor içimde sanki mezun olur olmaz kolumdan tutup memlekete götürecekmiş gibi hissediyorum bunalıyorum. Yapamaz böyle bir şey değil mi? Küçükken evde saçlarımı taralı toplu dolaştırırdı beni o kadar otoriterdi üniversiteye geldim rahat ettim uzaklarda dedim ama annem tekrar o nazi kampına sokmak istiyor beni. Watsapp resmimde alyans resmi var durumumda aşk sözleri kadının aklının ucundan geçmiyor böyle bir ihtimal ya. Okulu da işte mecburen yine iyi bir okul oldu diye razı gelip yolladı herhalde ona kalsa gene memleketteki üniye tıkacaktı beni. Çok sinirlerim çok asabım bozuluyor.
Sanki evlenmek istediğimde de taş koyacak gibi. Abimin düğününde de mırın kırın diyorum ya tüm çocukları dizinin dibinde olacak. Ablamın ilk evlenmek istediği kişiye onay bile vermedi zaten. İkinciyle evlendirdi. Off öyle içim şişiyor.