Annem malmışım gibi mualeme ediyor

Firstnight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
233
70
98
31
Merhabalar, sabah sabah annem sinirimi zıplattı. Seneye mezun olacağım bir aksilik olmazsa. Yaz için iyi bir yerden staja kabul aldım. Annemle konuşuyorduk kabulumu anlatıyorum işte bitince de orada çalışırım inşallah dedim. Ne bu çalışmak çalışmak bitirir okulunu gelirsin buraya dedi. Memleketi kastediyor. Sevmiyorum ben orayı dedim. O senin keyfine kalmış bir karar değil diyor. Yani ben istanbulda gayet iyi isim yapmış bir yerde çalışabilecekken memlekete gidip bir iki sene oturacakmışım. Babam bakarmış bana. Mal gibi görüyor hayatımın her alanında otoriterdi baskıcıydı. Daha mezun olmadan bunun muhabbetini yapmaya başladıç Hiç aklına gelmiyor ki bu kız evlenir yuva kurar yok okul biticek yanıma gelecek tek fikri bu. Obsesif bir şekilde çocuklarına bağımlı. Bugün de sabah uyandımsınava gidicem bana diyorki yaz okulunda 2 ders alırsın dönem içerisinde şu kadar ders alırısn sonra gelirsin işte. Ya sabır çektim. İstemsiz bir korku oluşuyor içimde sanki mezun olur olmaz kolumdan tutup memlekete götürecekmiş gibi hissediyorum bunalıyorum. Yapamaz böyle bir şey değil mi? Küçükken evde saçlarımı taralı toplu dolaştırırdı beni o kadar otoriterdi üniversiteye geldim rahat ettim uzaklarda dedim ama annem tekrar o nazi kampına sokmak istiyor beni. Watsapp resmimde alyans resmi var durumumda aşk sözleri kadının aklının ucundan geçmiyor böyle bir ihtimal ya. Okulu da işte mecburen yine iyi bir okul oldu diye razı gelip yolladı herhalde ona kalsa gene memleketteki üniye tıkacaktı beni. Çok sinirlerim çok asabım bozuluyor. :( Sanki evlenmek istediğimde de taş koyacak gibi. Abimin düğününde de mırın kırın diyorum ya tüm çocukları dizinin dibinde olacak. Ablamın ilk evlenmek istediği kişiye onay bile vermedi zaten. İkinciyle evlendirdi. Off öyle içim şişiyor.

Merhabalar, sabah sabah annem sinirimi zıplattı. Seneye mezun olacağım bir aksilik olmazsa. Yaz için iyi bir yerden staja kabul aldım. Annemle konuşuyorduk kabulumu anlatıyorum işte bitince de orada çalışırım inşallah dedim. Ne bu çalışmak çalışmak bitirir okulunu gelirsin buraya dedi. Memleketi kastediyor. Sevmiyorum ben orayı dedim. O senin keyfine kalmış bir karar değil diyor. Yani ben istanbulda gayet iyi isim yapmış bir yerde çalışabilecekken memlekete gidip bir iki sene oturacakmışım. Babam bakarmış bana. Mal gibi görüyor hayatımın her alanında otoriterdi baskıcıydı. Daha mezun olmadan bunun muhabbetini yapmaya başladıç Hiç aklına gelmiyor ki bu kız evlenir yuva kurar yok okul biticek yanıma gelecek tek fikri bu. Obsesif bir şekilde çocuklarına bağımlı. Bugün de sabah uyandımsınava gidicem bana diyorki yaz okulunda 2 ders alırsın dönem içerisinde şu kadar ders alırısn sonra gelirsin işte. Ya sabır çektim. İstemsiz bir korku oluşuyor içimde sanki mezun olur olmaz kolumdan tutup memlekete götürecekmiş gibi hissediyorum bunalıyorum. Yapamaz böyle bir şey değil mi? Küçükken evde saçlarımı taralı toplu dolaştırırdı beni o kadar otoriterdi üniversiteye geldim rahat ettim uzaklarda dedim ama annem tekrar o nazi kampına sokmak istiyor beni. Watsapp resmimde alyans resmi var durumumda aşk sözleri kadının aklının ucundan geçmiyor böyle bir ihtimal ya. Okulu da işte mecburen yine iyi bir okul oldu diye razı gelip yolladı herhalde ona kalsa gene memleketteki üniye tıkacaktı beni. Çok sinirlerim çok asabım bozuluyor. :KK43: Sanki evlenmek istediğimde de taş koyacak gibi. Abimin düğününde de mırın kırın diyorum ya tüm çocukları dizinin dibinde olacak. Ablamın ilk evlenmek istediği kişiye onay bile vermedi zaten. İkinciyle evlendirdi. Off öyle içim şişiyor.

Siz yetişkinsiniz kimse sizi kolunuzdan tutup,zorla biryere götüremez..

Sakın sakın annenizin bozuk psikolojisine boyun eğip , hayatınızı yakmayın.Boşuna mı okudunuz..İstanbulda kariyer yapın bu fırsat kaçar mı?

Siz yetişkinsiniz kimse sizi kolunuzdan tutup,zorla biryere götüremez..

Sakın sakın annenizin bozuk psikolojisine boyun eğip , hayatınızı yakmayın.Boşuna mı okudunuz..İstanbulda kariyer yapın bu fırsat kaçar mı?
evet ben de durum durup onu söylüyorum boşuna mı okudum.. Yani önceden canımı okurdu notlarım iyi olsun iyi yerlere geleyim diye böyle defterlerimi bile kontrol ederdi. Evet onun dediği gibi oldu birincilikle mezun oldum. İyi bir okula yerleştim. Şimdide yaşlandı diye herhalde ahiret mevzularına dalmış. Eğitim delisi yaptık sizi ahireti unutturduk. Bunlar erkeğin sorumluluğu kadın evde rahatına baksın çocuğuna baksın eşi çalışsın boşver çalışma diyorç Boşuna mı çektim bu çileyi bilmiyorum. Bir sürü eğitim aldım yabancı dil öğrendim yan dal yaptım. niye evde oturayım babam bana baksın diye.

boş ver

madem öyle konuşma bu kadar detaylı

ileriye dönük plan vs paylaşma

o zaman gelince başla işe sonra söyle vs vs
böyle yavaş yavaş beynine işlemek gerekiyor aniden söyleyince cıngar çıkarıyor. gerçi ne fayda bellki bir şeye alışmıyor. Ablam bebeği olunca tayin istedi memlekete borçları vardı o çalışırken annem bebeğe bakar diye. Ablam geldi ortanca abim işsiz kaldı parasızlıktan döndü memlekete geldi iyice alıştı yani bi ben uzaktayım bir de büyük abim evli olan. herhalde bitirir gelir o da diye düşünüyor.

annen gündemi iyi takip ediyor sanırım ,

okul uzatı de geçemedim de sınıfta kaldım de nedersen de ama gitme

baban biraz daha ılımlıysa bu konuda onla konuş yardım al babandan

gel gör işyerimi babacım de konuya gir

direk yüksek lisansa ya da formasyona başvuracağım galiba gerçi onları da gel burada yap diyor ama neyse:) şubat gibi erkek arkadaşımı söylersem bi ihtimal olurda kıyameti koparmaz ve nişanlanabilirsem kurtulmuş olucam.. Evlenmediğim sürece onların malıyım ya..

bir de işin kötüsü annem babamın beynini çok güzel yıkar...

Ahoretilik olmakla alakasi yok hem calisip kariyerini kurup hemde annenden daha iyi ahiretlik yasarsin istersen.Annenle ayni dili konusamiyorsunuz bence annenizle mesafeli olun herseyinizi anlatmayin.Benim annemde öyleydi çok tartıştık elde edemedigi hayati benim yasamami istedi evlilik konusunda hep sıkıstiriyordu onun istedigi gibi bir evlilik yapmami istedi defalarca çok agladim cok dil döktüm resti çektim benim hayatim ben istedigimle evlenirim istemedigimle evlenmem diye.Biraz işe yaradı gibi eskisi gibi degil.Size tavsiyem kararlı olun.

direk yüksek lisansa ya da formasyona başvuracağım galiba gerçi onları da gel burada yap diyor ama neyse:) şubat gibi erkek arkadaşımı söylersem bi ihtimal olurda kıyameti koparmaz ve nişanlanabilirsem kurtulmuş olucam.. Evlenmediğim sürece onların malıyım ya..

Yüksek lisans iyi fikir.Annene beyaz yalanlar söyleyip oyalayabilirsin.Mesela çalışmaya başlayıp hala stajın devamı olduğunu ve mecburi staj olduğunu söylemek gibi.Veya yüksek lisansın olmazsa diplomanın çok geçerli olmayacağını.
Eve dönersen kısıtlanıp köreleceğini düşünüyorum.Bir kere baskıya girince özgüvenini tekrar kazanman zor olur.
Tavsiyem ne yapıp edip dönmemen yönünde.

Gözüm gibi baktığım, minicik bir gülüşü için ömrümü verebileceğim kızım 10-12 yıl sonra bu şekilde düşünürse :(

Anne olduktan sonra bence anneni daha iyi anlayacaksın...

Back
X