Annem manipule mi ediyor?

Annen gerçekten çok tehlikeli. Muhtemelen farkında değildir (inşallah) yaptıklarının. Ama anneni ilişkinden uzak tut. Benim annemde bi başka versiyonu annenizin. Çoğunlukla “anne lütfen benim Hayatım hakkında yorum yapma olur mu “ derim. 10 yıl oldu hala her fırsatta bişi söyler.
Ama en baştan mesafeni koy
Yok gerçekten farkında değil yaptiklarinin, kendi hayatımızı düzene oturunca ben de böyle demeye başlayacağım zaten. Tesekkurler yorum için.

Zehirli dusuncelerden hic hoslanmam ben. Bu dusuncelerle yola cikilirsa ne elde edilir? Yolu kapanmis bir es, ne uzayan ne kisalan bir omur, guvensiz bir yasam.

Bakin, ecdadimiz ne guzel soylemis. “Her basarili bir erkegin arkadinda bir kadin vardir” diye. Esinize guvensizlikten onunu kesmeyin. Yeni evlisiniz anliyorum. Evliliginiz belki de surmez, belki de omur boyu surer. Bilemezsiniz. Ama ömur boyu surecegini var sayarak hareket edin. Esiniz sizin partneriniz, hayatinizdaki destekciniz olmali. Ona guvenmiyorsaniz, orasi ayri. Ama sadece anneniz sebepsizce kuruntu yapip sizi dolduruyorsa, annenizi susturmasini ogrenin. Esinizin arkasindan asla kimseyi kotu konusturmayin

Tesekkurler yorum için gerçekten de işinde gücünde yani kendi çapında çabalayan bir insan işte. Zaten yansıtmaktan korktuğum için açtım bu başlığı yansitirsam çok kötü sonuçlanır çünkü.
Bu yeni kurduğu işe ciddi bir miktar para yatrdimi? Sonuçta eşiniz sizin için biseyler yapmaya çalışıyor. Maaşlı eleman olarak bu zamanda insan hiç biseyin sahibi olamıyor. Bu tarz işlerde riskte hermzan için vardır. Anne olarak tasalanmasi normal , yok anne o bizim için uğraşıyor ama ben yine senin dediğin gibi tetikte olurum tasalanma diyip geçin . Yoksa annenizde susmaz

merhabalar, annem eskiden beri güven sorunları yaşayan birisi, en yakınına bile tam anlamıyla güvenmez, ailedeki herkesle en az 1 kere küsmüştür bu yüzden.
Ben yeni evliyim, cocuk yok, ailemin boştaki evinde kaliyoruz su an, eşim ailesinden pek destek görmemiş şu güne kadar hala da öyle, o yüzden maddi durumu da normal yani kendi yaptığı kadar, kendi bir iş kurdu yeni, ama meyvelerini alması biraz sürer tabi, ama o da bizi düşünüyor sonuçta daha iyi bir hayat için uğraşıyor, bu süreçte annem eşim için hayalperest ya tutmazsa işi, işini birakmasaydi gibi şeyler söylüyor, tutarsa ve parayı bulursa da bu sefer başka kadınlara bakarsa vs. diyor. benim eşimle aramda problem yok hic böyle bir şey de yasanmadi zaten güven kirici ama annem eşime de güvenemiyor.

maddi durumu daha iyi olsa daha fazla güvenecekti muhtemelen ama ailesinden destek görmemiş, kendi yapmaya çalışıyor, kendi işine de odaklanmış durumda ama dediğim gibi daha meyvelerini almamıza var biraz.

Böyle düşüncelerim yok benim aslında ama gerçekten manipule ediliyor gibi hissediyorum. çok yoruluyorum. eşim kendi mesleğiyle ilgili iş kurdu bu arada alakasız bir alan da değil. bize kimse destek olmuyor gibi hissediyorum manevi olarak gerçekten yoruldum.

sizce annem haklı olabilir mi?
Babanızla anneniz beraber mi

Bu yeni kurduğu işe ciddi bir miktar para yatrdimi? Sonuçta eşiniz sizin için biseyler yapmaya çalışıyor. Maaşlı eleman olarak bu zamanda insan hiç biseyin sahibi olamıyor. Bu tarz işlerde riskte hermzan için vardır. Anne olarak tasalanmasi normal , yok anne o bizim için uğraşıyor ama ben yine senin dediğin gibi tetikte olurum tasalanma diyip geçin . Yoksa annenizde susmaz
Yani yatırdı tabi bize göre ciddi bir para. Tasalanmasini anlıyorum ama güvenmeden de olmaz ki, öyle geçiştiriyorum artık ama görüşesim gelmiyor işte çok düşürüyor beni.

Benim annemde benzeri. Kötü şeyleri dile getirip bence olmayacak olayları da çekiyor kendine. 😶

Zehirli dusuncelerden hic hoslanmam ben. Bu dusuncelerle yola cikilirsa ne elde edilir? Yolu kapanmis bir es, ne uzayan ne kisalan bir omur, guvensiz bir yasam.

Bakin, ecdadimiz ne guzel soylemis. “Her basarili bir erkegin arkadinda bir kadin vardir” diye. Esinize guvensizlikten onunu kesmeyin. Yeni evlisiniz anliyorum. Evliliginiz belki de surmez, belki de omur boyu surer. Bilemezsiniz. Ama ömur boyu surecegini var sayarak hareket edin. Esiniz sizin partneriniz, hayatinizdaki destekciniz olmali. Ona guvenmiyorsaniz, orasi ayri. Ama sadece anneniz sebepsizce kuruntu yapip sizi dolduruyorsa, annenizi susturmasini ogrenin. Esinizin arkasindan asla kimseyi kotu konusturmayin
Doğru diyorsunuz bence de zehirli düşünceler bunlar her türlü deneyim olacak zaten, gençler hata yapar başarılı da olur. Yoruluyorum gercekten de. Kocamı savununca da kocam köylü oldun oluyor iste yine suçlu çıkıyorum yani

Annenizin paranoya derecesinde guven problemi oldugunu bildiginiz halde nasil etkileniyorsunuz? Boyle seyler soylediginde annenizi susturun bunlari konusmk iatemediginizi soyleyin esime guveniyorum kendi isine bak falan diyin yoksa sizde etkileniceksiniz belliki

Anneniz isteyerek yapmıyordur muhtemelen ama, paranoyak belirtiler gösteriyor.

Bu davranışlar sizi çok yorar, zamanla eşinizi sorgular hale gelebilirsiniz. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Back
X