Annem mi haklı yoksa ben mi haklıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah uzun sağlıklı ömür versin annenize..
Bu durumlarda söyle düşünün yarin yanimda olmayabilir bir daha ömur boyinca sesini duyamayabilirim.. bir daha hic goremeyebilirim..
Bu kizdigimiz affedemediğimiz herkes icin gecerli..
O an hic birseyin önemi kalmayacak..
Annenizi affedin.. uzerinizden de büyük bir yük kalkacak inanin.
Affetmek hafifletir insani.. kizginlik kirginlik kin yorar..
Hatali davranmis cok haklisiniz ama zaman geri gelmiyor..
Bugun hala yasarken affedin gitsin

Kızlar annemle çok tartışıyoruz.Anneme karşı çok tahammülsüzüm.Nedeni ise çocukluğum ve ergenliğim.bşz daha 8-10 yaşındayken annem ablamla yaptığımız yaramazlıklara beddua ve ağır küfür ederdi ama öyle böyle değil çok ağır sözler.bşze hep tahammülsüzdü.evet onun da hayatı çok zordu babam ve babamın ailesi annemi çok ezdi.Annem de bizden çıkardı acısını.işin kötü tarafı annem kendisini haklı görüyor.yaz tatili için memlekete geldik ve annemde kalıyorum.sürekli ona karşı öfkeliyim iyi söylese de Tahammül edemiyorum.normalde çok sakinim, anlayışlı biriyim ama söz konusu annem olunca öyle olmuyor.küçücüktük bize or..pular,kerh..ne bekçileri,ağzınıza gözünüze sı..ayım ve daha ne ağır laflar söylerdi.yüzümüze tükürürdü.bugün hepsini yüzüne vurdum içimi boşalttım ama aldığım cevap sizde hiç söz dinlemiyordunuz oldu.evlenene kadar da devam etti böyle.şimdi evine geliyorum rahat ettirmek için uğraşıyor maddi manevi destek oluyor bizi yormuyor ama yine de ben öfkemi kinimi yenemiyorum.çünkü hala kendisini haklı görüyor.çok üzülüyorum.ne olacak, nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum.bir de günaha mı giriyorum korkusu her şeyden beter.
Bu kadar olur
Ayyyynı durumdayım
Biz cocukken sevkat göstermedi. Derdi günü babamla didişsin. Nine oldu hala senin akraban benim akrabam kavgası ederler.
Ben oldum olası hiç sevgi hissetmedim ona. Büyüdükçe koptum koptuk ona öfkelendi. Baska anne cocuk ilişkilerine bakıp bizi sucladı hiç kendine sormadı ben nerede hata ettim diye. Yıllarca olumsuz tüm durumları babama attı. Babanız kötü diye. Babamın sülalesini kötüleri. Babamı kötüledi bizi dert küpü yaptı doldurdu doldurdu. Nezaket zerafet görmedik. Yani ben annemi güzel bulduğumu melek bulduğumu hiç hatırlamıyorum. En iyi hissim acımak. Bazen çok acıyorum onu kimse sevmiyor diye. Sevgi arıyor arayıp bulamadıkça didikliuor. Bize Baskalarını örnek gösteriyor. O Baskalarının annesine bak taklit et de mi yok. O annelerden kendini üstün görüyor. Bizi üzen hareketlerini anlatınca pişmanım demek yerine iyi yapmışım diyor.
Gencliğimde asırı catıstık. Çevremde mutlu aile gördükçe kalbim hepten ayrıstı. Kabullenemedim.
Neyse
Simdi artık koca kadın oldum. Zerre sevgim yok. Hiç özlemiyorum. Yanlarına gitsem bunalıyorum bunalıyorum daralıyorum sıkılıyorum. Bu sene uzun kalayım dedim. Demesem kısa kalsam belki tahammül ederdim. Her cümle her hareket mi batar. Seslerine bile tahammülüm yok. En kötüsü de cocukluk yaralarım acılıyor ben daha kötü davranıyorum o kinle ve ben böyle kötü biri olmak istemiyorum. Kötü kendimi sevmiyorum. Ailemi kenara koysam canlı sevimli biriyim mutluyum ama ailemle yanyana tam bir seytanım.

O zaman lütfen adil olun.
Babanıza gösterdiğiniz merhameti anneniz de hakediyor.
Aslında babama da öfkeliyşmmama
Bu kadar olur
Ayyyynı durumdayım
Biz cocukken sevkat göstermedi. Derdi günü babamla didişsin. Nine oldu hala senin akraban benim akrabam kavgası ederler.
Ben oldum olası hiç sevgi hissetmedim ona. Büyüdükçe koptum koptuk ona öfkelendi. Baska anne cocuk ilişkilerine bakıp bizi sucladı hiç kendine sormadı ben nerede hata ettim diye. Yıllarca olumsuz tüm durumları babama attı. Babanız kötü diye. Babamın sülalesini kötüleri. Babamı kötüledi bizi dert küpü yaptı doldurdu doldurdu. Nezaket zerafet görmedik. Yani ben annemi güzel bulduğumu melek bulduğumu hiç hatırlamıyorum. En iyi hissim acımak. Bazen çok acıyorum onu kimse sevmiyor diye. Sevgi arıyor arayıp bulamadıkça didikliuor. Bize Baskalarını örnek gösteriyor. O Baskalarının annesine bak taklit et de mi yok. O annelerden kendini üstün görüyor. Bizi üzen hareketlerini anlatınca pişmanım demek yerine iyi yapmışım diyor.
Gencliğimde asırı catıstık. Çevremde mutlu aile gördükçe kalbim hepten ayrıstı. Kabullenemedim.
Neyse
Simdi artık koca kadın oldum. Zerre sevgim yok. Hiç özlemiyorum. Yanlarına gitsem bunalıyorum bunalıyorum daralıyorum sıkılıyorum. Bu sene uzun kalayım dedim. Demesem kısa kalsam belki tahammül ederdim. Her cümle her hareket mi batar. Seslerine bile tahammülüm yok. En kötüsü de cocukluk yaralarım acılıyor ben daha kötü davranıyorum o kinle ve ben böyle kötü biri olmak istemiyorum. Kötü kendimi sevmiyorum. Ailemi kenara koysam canlı sevimli biriyim mutluyum ama ailemle yanyana tam bir seytanım.
Evet çok benzeşiyoruz ama sizin öfkeniz sanırım biraz daha fazla.ben ailemi çok seviyorum aslında ama anneme tahammülüm çok az.her söylediği batıyor acıtıyor.seviyorum fakat her haliyle kabul edemiyorum.

Allah uzun sağlıklı ömür versin annenize..
Bu durumlarda söyle düşünün yarin yanimda olmayabilir bir daha ömur boyinca sesini duyamayabilirim.. bir daha hic goremeyebilirim..
Bu kizdigimiz affedemediğimiz herkes icin gecerli..
O an hic birseyin önemi kalmayacak..
Annenizi affedin.. uzerinizden de büyük bir yük kalkacak inanin.
Affetmek hafifletir insani.. kizginlik kirginlik kin yorar..
Hatali davranmis cok haklisiniz ama zaman geri gelmiyor..
Bugun hala yasarken affedin gitsin
Amin.bugün ablamla konuştuk ve en kısa sürede psikiyatri doktoruna gitmeye karar verdim.sanırım bana iyi gelecek şey tedavi olup unutmak ya da bunları düşünmemek olacak

iyide yazdıgın gibi 34 yasındasın gitmek tatil yap otur evinde esinde sorarsa yaslı kafalar bana göre degil dersin bu kadar gecmisi anlatıcak halin yok cok darlıyo gezmeyin para harcamayın acık giyinmesin vs vs diye salla iste paran var isin var takıl gitsin öfke insanı hasta ediyor bunu biliyorum sadece
Sinir hastası ve mide hastası oldum zaten.ama annem 54 babam 58 yaşında yaşlı kafa demek pek inandırıcı olmaz:) bakmayın bu oLan ve yaşananlara aslında ikisi de oldukça çağdaş ve modern tek sıkıntımız geçmişteki tramvalarım.tabi bir de bu konularda hala hatalı kabul edilmem.

Bizde annemle cocuklugumdaki bir cok sebepten olmadik zamanlarda kavgalar ediyoruz. Halbuki ona da hak veriyorum. Tek başına desteksiz çocuk büyütmek her işe koşturmak zorunda kalmasi onu tahammülsüz yapmıştı. Bazen kendim ne yapardım diye düşünüyorum belki de yapamazdim diyorum. Ama bunlari bilsem de an geliyor kızıyorum
Tamamen aynı durumda ve düşüncelerdeyiz.

Serce87 anneannen nasıl bir kadındı? Annende sevgi eksikliği mi var acaba? Bence size karşı inadından öyle söylüyor içten içe üzülüyor olabilir.birde şunu merak ettim anneniz siz zayıf güçsüz serce olsanız yine öyle mi davranırdı yoksa dahamı iyi? Bu arada psikiyatriste değilde psikoloğa gidin derim.

Annenizin yaptıklarını, sözlerini doğru bulmuyorum ama onu o hale babanızın ve ailesinin getirdiğini siz yazmışsınız. Bugün ise babanıza kıyamıyorsunuz. Güzelmiş.
Hep öyle olur tahin helva hep öyle olur. Konu sahibini tenzih ederek genel söylüyorum delirene bakarlar ama delirtene bakmazlar.

Hep öyle olur tahin helva hep öyle olur. Konu sahibini tenzih ederek genel söylüyorum delirene bakarlar ama delirtene bakmazlar.
Maalesef.

Burada anne ve babamı affedemiyorum,ikisine de öfke duyuyorum birşey demeyeceğim ama babaya kıyılamıyor oluşu çok adaletsizce geldi bana.

O babalar ve aileleri, anneleri bu hale getirenler.

Serce87 anneannen nasıl bir kadındı? Annende sevgi eksikliği mi var acaba? Bence size karşı inadından öyle söylüyor içten içe üzülüyor olabilir.birde şunu merak ettim anneniz siz zayıf güçsüz serce olsanız yine öyle mi davranırdı yoksa dahamı iyi? Bu arada psikiyatriste değilde psikoloğa gidin derim.
Anneannem de çok ezilmiş çok kötü günler geçirmiş bazen anlatıyor kabus gibi,ama ananemden çocuklarına karşı kötü kelime duymadım.sülalece ağızları bozuk aslında ama anneme teyzelerime dayılarınaböyle kötü sözler söylediğini hiç duymadım.ama Rahmetli dedem çok küfür edermiş çocuklarına.

Çünkü babam anneme karşı hatalarını kabul ediyor ve telafi etmek için elinden geleni yapıyor ama annem bize yaptıklarını kabul etmiyor.hala 10 yaşındaki çocuk halimizle bizi suçluyor.
tüm suç babada aklanan yine baba, o anne ne yapsın acaba. yazık kadının üstüne neden bu kadar gidiyorsunuz

evet onun da hayatı çok zordu babam ve babamın ailesi annemi çok ezdi.Annem de bizden çıkardı acısını.i

ayrıca annemle görüşmem görüşmem de babama,ablama ve oğluma kıyamıyorum
Annenizin yaptıkları doğru değil evet, annenizi bu hale getiren babanıza kıyamıyorsunuz ama annenizin yaptıklarını unutmuyorsunuz.Babanıza da döktünüz mü içinizi peki? Sen anneme eziyet etmesen ailen eziyet etmese benimde sağlıklı bir annem olurdu,mutlu olurdu bizde mutlu bir çocukluk geçirirdik diye???

Son düzenleme:
Çünkü babam anneme karşı hatalarını kabul ediyor ve telafi etmek için elinden geleni yapıyor ama annem bize yaptıklarını kabul etmiyor.hala 10 yaşındaki çocuk halimizle bizi suçluyor.
Anneniz kabul etse siz düzelecek misiniz?Öyle olsaydı anneniz de düzelirdi babanız hatalarını kabul ettiğinde.
Güçleri yerindeyken kötülük yapıp kadınları ezen adamlar yaş ilerleyip muhtaç hale gelince kuzuya dönüyorlar ne güzel dünya..

tüm suç babada aklanan yine baba, o anne ne yapsın acaba. yazık kadının üstüne neden bu kadar gidiyorsunuz
Çünkü hala eskiden yaptıklarını savunuyor ablamı ve beni suçluyor.baba aklanmadı.baba elinden geldiğince hatasını telafi etmeye çalıştı ama bu defa da annem babamı eziyor kendince intikamını alıyor.ayrıca şu an maddi manevi annem sınırsız imkan sunuyor ama annem hala aynı kafada.nasıl ki annem unutamıyor işte ben de unutamıyorum.

Babanız zamanında kabul edecekti. İş İşden geçmiş kadın evlatlarıyla düşman gibi olmuş şimdi şirin baba gibi davranmasın.

Annenizi, yaşadıklarının hatırına Affedin..

Son düzenleme:
Kızlar annemle çok tartışıyoruz.Anneme karşı çok tahammülsüzüm.Nedeni ise çocukluğum ve ergenliğim.bşz daha 8-10 yaşındayken annem ablamla yaptığımız yaramazlıklara beddua ve ağır küfür ederdi ama öyle böyle değil çok ağır sözler.bşze hep tahammülsüzdü.evet onun da hayatı çok zordu babam ve babamın ailesi annemi çok ezdi.Annem de bizden çıkardı acısını.işin kötü tarafı annem kendisini haklı görüyor.yaz tatili için memlekete geldik ve annemde kalıyorum.sürekli ona karşı öfkeliyim iyi söylese de Tahammül edemiyorum.normalde çok sakinim, anlayışlı biriyim ama söz konusu annem olunca öyle olmuyor.küçücüktük bize or..pular,kerh..ne bekçileri,ağzınıza gözünüze sı..ayım ve daha ne ağır laflar söylerdi.yüzümüze tükürürdü.bugün hepsini yüzüne vurdum içimi boşalttım ama aldığım cevap sizde hiç söz dinlemiyordunuz oldu.evlenene kadar da devam etti böyle.şimdi evine geliyorum rahat ettirmek için uğraşıyor maddi manevi destek oluyor bizi yormuyor ama yine de ben öfkemi kinimi yenemiyorum.çünkü hala kendisini haklı görüyor.çok üzülüyorum.ne olacak, nasıl üstesinden geleceğim bilmiyorum.bir de günaha mı giriyorum korkusu her şeyden beter.
Kendisini ifade etme bicimi çok kötü olmuş ama mutlaka onunda haklı olduğu şeyler vardır...geçmişi baz alarak bu gününde düzgün bir diyalog kuramazsın..kırgınlıklar yıpranmışlıklar..affedemediğün konular mutlaka vardır ve haklısında! ama seviyorsan değer veriyorsan affet ve bu gününde (belki çok uzun zamanınız yok) olduğu kadar güzel anların tadını çıkartmaya çalış.

Bizim bir karadenizli yenge var. Çocuklarına öyle gün yüzü görmemiş küfürler ederdi ki, şaşırır kalırdık. Bize komikti o zamanlar ama çocukların ne hissettiğini bilemezdik. Yine de çocukların biri pilot oldu biri mimar. Çok da sosyal çocuklar. Sürekli yurtdisindalar annelerine de ana sultan diyorlar.
Sizin durumunuz farklı olabilir yine de geçmişteki ofkelerinizi annenizin başına kakmayin bence. Çünkü bazı anneler böyledir ve özür de beklemeyin. Madem af edemiyrsunuz yaz tatilini neden onun evinde geciriyorsunuz. Ben üzüldüm şahsen annenize yazık o öyle biri aradan yıllar geçmiş daha çok yıllar geçince siz de uzulebilirsiniz.
Belki doğru değil ama anneye babaya kusmeyi kızmayı çok anlayamıyorum ben .
Kadının şansı hiç yokmuş.. Ne gençliğini ne anneliğini sukunet içinde geçirebilmiş.

Şimdi bir şekilde kendini affettirmeye çalışıyor bu seferde Evladının kiniyle sınaniyor.

Çünkü hala eskiden yaptıklarını savunuyor ablamı ve beni suçluyor.baba aklanmadı.baba elinden geldiğince hatasını telafi etmeye çalıştı ama bu defa da annem babamı eziyor kendince intikamını alıyor.ayrıca şu an maddi manevi annem sınırsız imkan sunuyor ama annem hala aynı kafada.nasıl ki annem unutamıyor işte ben de unutamıyorum.
Belliki hepiniz çok yıpranmışsınız...geçmişi hiç bir şekilde konuşmamaya çalışsanız ne olur acaba🤔

Annenizin yaptıklarını, sözlerini doğru bulmuyorum ama onu o hale babanızın ve ailesinin getirdiğini siz yazmışsınız. Bugün ise babanıza kıyamıyorsunuz. Güzelmiş.
genelde çocuklar anne herşeyi yapmaya mecbur..çünkü anne..diye düşünüyorlar..babanın yaptığı göz ardı ediliyor..çünkü çocuğu yetiştiren anne, gece kalkan anne, evi temizleyip yemek yapan anne, okul sorunlarıyla dersleriyle ilgilenen anne..kötü polis herzaman anne olur..iyi polis baba.

Anneniz kabul etse siz düzelecek misiniz?Öyle olsaydı anneniz de düzelirdi babanız hatalarını kabul ettiğinde.
Güçleri yerindeyken kötülük yapıp kadınları ezen adamlar yaş ilerleyip muhtaç hale gelince kuzuya dönüyorlar ne güzel dünya..
Biz annemle zaten kavga gürültü halinde değiliz ki.gayet saygı sevgi çerçevesindeyiz.çoğu kişi imrenir bize.kayınvalidelerimiz kıskanır.sadece geçmişe dayalı bir konu açıldığında böyle oluyoruz ve şiddeti fazla oluyor.o da ben 2 yıldır memleketten başka bir ile taşındığım ve yaz tatillerinde çok fazla bir arada olduğumuz için bu durumdayız.annemin de savunmaya geçmesi beni daha da kışkırtıyor.olay bu.sanmayın ki biz sürekli kavgalı gürültülü geçimsiz anne kızlarız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X