annem oğluma bakmak istemiyor!!!

elbette ki mecbur değil, ona bakarsanız kimse kimseye mecbur değil.. bu mantıkla mesela anneler yaşlanıp da istekleri, hastalıkları arttığı zaman evlatlar da onlara koşturmak zorunda değil o zaman..

bu bir fedakarlıktır.. sevseniz de sevmeseniz de evladınız/torununuz için hafta da 3 gün bakmak yük değildir.. bir insanın en yakınıdır annesi, ona nazı geçmez de kime geçer? bilmiyorum ama "zorunda değil" mantığı bana çok ters.. bugün anneniz size koşar, yarın da siz/evladınız ona koşarsınız.. bu işler böyledir bence.. :1closedeyes:

Kesinlikle katılıyorum.
Annelik zaten fedakarlık demek. Şİmdi çocuğum bana sorsa bakamam diyebilir miyim?

Bence çocuğunuzla annenizin gözetiminde ilgilenebilecek bir abla bulun. Ben şahsen önümüzdeki yıl için bunu planlıyorum. Günde iki saatte olsa gelse yeter bence. Bir de annenize imkanlarınız ölçüsünde gönlünü hoş edecek birşeyler alın. Tabii ki maddi menfaat beklemiyordur ama bu tip hediyeler değer verildiğini, minnet duyulduğunu hissettirir bence. a.s.

valla küçük çocuklara bakmak zor, helede belli yaşa gelmiş insanlar için daha da zor, bi kere hem fiziksel hem sinirsel kuvvet istiyo, yaşlı insanlarda bu yetiler azalmış oluyo haliyle, zaten annelerimiz vaktiyle bizi büyütmüş, bide torununa bakmazsan bende yaşlanınca sana bakmam düşüncesi pek hoş değil bana göre

başlık sahibi arkadaşım bence sen maddi imkanlarını zorlayıp, paraya ihtiyacı olan bi bakıcı bul yarım gün bile olsa, zaten 36 aylık olunca devlet anaokullarına verirsin, onlarda en düşük 160-200 zaten, illaki gidecek bu para yani, bunu zaruri bi gider olarak düşünceksin malesef

Son düzenleme:

Size tek önerim kreş ama ona da gönderemem diyorsunuz, o zaman annenize biraz daha sabretmesini borcunuz biter bitmez kreşe vereceğinizi söyleyin. Ha bir de yarım gün kreşe verseniz maddi olarak daha ucuz olur hemde anneniz yarım gün dinlenmiş olur.

Eğer çocuğunuz zor bir çocuk ise annenizin sitem etmesi çok doğal. Çok daha zor böyle çocuklarla uğraşmak. Parka götüremeyebilir. Elini bırakır yola koşar parkta anneniz peşinden koşamayabilir. Bir şey olur diye korkuyordur kadın. Benim de zor bir çocuğum var annenizi de sizi de anlıyorum. Bir de her insanın tahammül süresi de farklı, k.valideniz de 2 gün kalıyormuş o şikayet etmiyor sanırım. K.validenizle konuşsanız ona bıraksanız olmaz mı?

Benimde iş konusunda çocuğum elimi kolumu bağlıyor şu an. Zaten 3 yaşından sonra daha hareketlendikleri ve sosyalleşmek istedikleri için kreşe başlama yaşı kabul ediliyor. Ama canım ülkemde olanaklar o kadar kısıtlı ki. Bir kişinin maaşı kreş parasına gidiyor.

Ama anneniz bakmak zorunda kısmına ben katılmıyorum. Sizi bakıp büyütüp yetiştirmiş tam dinlenme zamanında torunlarına bakmak zorunda değil. Benim annem oğluma bebekliğinden beri bakımında yardımcı oluyor sağolsun. Ama artık ona bırakma sürem o kadar azaldı ki. En fazla 2 saat dayanabiliyor.

ışin özü bakıp bakmamak değil aslında. Bakamamak... Apt. dairesinde 3 yaşında bir erkek çocuğuna akşama kadar bakmak zaptetmek çok zor. Böyle bir fedakarlık ağır gelebilir insana.

Son düzenleme:

hiçkimse "benim çocuğuma bakmazsan, yaşlanınca ben de sana bakmam" demedi.. bu mesajı yazarken benim cevabımı baz aldığınızı düşünüyorum..

ben işin mecburiyet kısmını anlattım.. elbette ki insan annesiyle böyle bir pazarlığa giremez. ama nasıl ki annelerimizin herhangi bir ihtiyacı karşısında biz bütün işimizi bırakıp koşarsak, bizim darda kaldığımız zaman da annelerimiz koşmalı diye düşünüyorum.. "zaten seni büyüttüm, bir de çocuğunu büyütemem" düşüncesi de bana çok ters...

canım bence üzülme senin yazını okuyunca kendi başım agelenler geldi aklıma ama benim annem hiç bakmadı ben çocuk bakamam dedi ve kestirdi attı kaynanam benden çok uzağa taşındı zaten annemde benden uzakta oturuyordu ama ben bakamam dedi kaynanam ben bakarım dedi ama (kaynanam bana yakın oturuyordu oğluma bir süre baktı ama günde 10 defa işyerimi arayıp bıktım yeter azcıkta anneannesi baksın diyordu )
neyse bende çocuğuma önce bakması için kadın buldum sonra araştırma yaptım ve kreşe verdim ve o kadar rahat ettim ki aklım rahattı şikayet yoktu laf yoktu evet en başlarda azcık zor oldu ama rahatttım benim oğlumda aşırı hareketli bir çocuktu aynı senin oğlun gibiydi
şuanda oğlum 8 yaşında 2.sınıfa gidiyor sabahları benle beraber işe geliyor saat 11.30 işyerinden servisle okula gidiyor(ben oğlum kreşe gidekende işyerinden kreşin servisine bindiriyordum)
yani canım en azından annen söylensede bakıyor ona şükret bence şurada hayırlısıyla 1 sene kalmış oda çabukcacık geçer merak etme yazda geldi olmadı sen işten gelince parka falan götürürsün azcık enerjisini atar
benimde annem

bana anneannem baktı. ki ben aşırı uslu bi çocuktum. ama yine de sorumluluğu, stresi ayrı oluyor çocuğun. bakmak kolay değil. annenize kırılmayın. benim annem ve babam evlenip çocuk yapmam için gün sayıyor. onlar bakacakmış. benimkiler de bi cins.

çocuk üç farklı yerde bakılıyor diye hırçın olabilir yalnız. yani size bi öneride bulunamam. zaten tek çözüm belli ya yuva ya da bakıcı. aslında 3 gün çalışabilecek bi bakıcı bulabilirsiniz. bizim bi akrabanın çocuğuna iki gün bakıyordu. 350 lira alıyordu bakıcı.

ben hırçın olmasının sebebini 3 farklı evde ve 3 farklı kişi tarafından bakılmasına bağlıyorum. anaokulunda öğretmen onu hizaya getirir. :roflol:

yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
üşenmeyip kafa yormuş yorumlamışsınız sağolun...
bir arkadaşım var milli eğitim müdürlüğü'nde çalışan.
onu araya sokup bir yer bulmaya çalışacağım.
devlet okullarından biriyle konuşmuştum bu yılın başında.
ama 5 yaşından önce alamayacaklarını söylemişlerdi.
belki arkadaşım yardımcı olabilir.
inanın bazı arkadaşların dediği gibi bazen ben bile kendi çocuğumdan sıkılabiliyorum.
ama bu sıkılma durumu daha sonra bana extra rahatsızlık veriyor. yani anneliğimi sorgulatıyor.
kendime kızmama sebep oluyor.
evet hiç kimse mecbur değil ama başımız sıkıştığında da ailelerimizden fazla destek çıkan olmuyor çoğu zaman.
bu yüzden kırılabiliyor insan bazen.
"her durumda yanındayız" hissi verildiği için en zor zamanımızda en büyük desteği onlardan bekliyoruz otomatik olarak.
yoksa elbette mecburiyet diye bir şey yok.
güzel dileklerinizin kat kat fazlasını diliyorum sizler için.
Allah meleklerimizin acısını göstermesin...

devlet okuluna bağlı hiç bir kreşin 36 aylık çocuğu kabul ettiğini görmedim duymadım bilmiyorum.
varsa bilgilendirirsen sevinirim.
zira benim oğlum nerdeyse 3.5 yaşında...

canım kendımı senın yerıne koydugumda kıyamıyorum 36 aylık cocugu krese vermeye
dusunup tasınıp yıne de annemın gonlunu alıp belkı tepkı ve tavırlarına goz yumup cocuk bıraz daha buyuyene kadar devam etmeye calısırdım sanırım
sanırım annende al artık bakamam demıyor
yoruldugundan sıkıldıgından bahsedıyor
bılıyorum kendını cok arada kalmıs hıssedıyorsun ama annen anlayısla karsılayabılır belkı bır sure daha

kalimero'cuğum zaten istesem de 5 tam gün bırakabileceğim bir kreş yok yakın çevremde bütçe yetersizliğinden dolayı.
oyun gruplarına kayıt ettirebilsem bile yeter haftanın 2 günü bir-iki saat olarak.
o şekilde de deşarj olabilir, sosyalleşip daha uyumlu hale gelir diye düşünüyorum canım.
bakalım gelişmeleri yazıcam. a.s.

Nerede oturduğunuzu bilmiyorum ama Okmeydanı SSK hastanesinin karşısında bir kreş var. Tüm arkadaşlarım oraya vermişlerdi çocuklarını, oldukça ucuz ve çok güzel bir yer. Belki işinize yarar.

Çok zor bir durum. Benimde kızıma annem bakıyor. Bazen şakayla karışık bıktım senden diyor kızıma ona bile alınıyorum. Kimbilir sen nasıl parça parça oluyorsun.
Kayınvaliden baksa haftaiçi tamamen olmaz mı acaba?
Eğer 3 yaşında yada daha fazlaysa kreşe verin derim ama hiç düşünmeden.

Nerede oturduğunuzu bilmiyorum ama Okmeydanı SSK hastanesinin karşısında bir kreş var. Tüm arkadaşlarım oraya vermişlerdi çocuklarını, oldukça ucuz ve çok güzel bir yer. Belki işinize yarar.

okmeydanı'na uzak kalıyoruz.
yine de öneriniz için çok teşekkür ederim.

kayınvalidemin evi pek müsait değil.
dedesi sevgi dolu bi insan olmadığı için sürekli kırıyor oğlumu bağırıp çağırıyor.
o yüzden annemde çoğu zaman.
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Allah başka dert vermesin diyelim a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…