Annem polisimi istemiyor :(

Şimdi kelle koltukta olmayan iş mi var doktoruda, poliside ,sağlıkçısıda hepsi aynı .Allah korusun hepimizi herkesi .
Hayırlı olacaksa işallah nasip olsun .Bu arada özel harekattan çıkışını alabilir isterse .

Benimde eşim polis ve emekli başkomiser kızıyım...annem ilk başlarda kendi yaşadığı sıkıntıları yaşamamdan korktuğu için olsa gerek pek sıcak bakmıyordu...malum şark görevi ayrıca mesleğin riski ama yinede hiç aksi bir davranışta bulunmadı..sen seviyorsan, istiyorsan ben ne diyeyim kızım gelsinler istesinler dedi...
evlendim ve şark görevi olduğu için doğuya gelin gittim...zaten polis kızıydım ve alışkındım tayinci olmaya lojmanda oturmaya pek yadırgamadım doğu görevini....çeyizimin bile bir çoğunu götürmedim kırılmasın diye...şark bitti 4 yıl sonra ve biz şimdi batıya geldik çok şükür...
zaten evlendikten bir süre sonra bir çok şeye alışıyorsunuz, geceleri yanlız kalmaya ve sabaha kadar oturma odasındaki kanepede tv izlemeye, gececi olduğu haftalarda temizliği ve yemeği geceleri yapmaya ve o uyurkerken gündüzleri onunla beraber uyumaya...sabah 5 de göreve göndermeye, izinli gününde dahi olsa göreve çağırma ihtimalinin her zaman olacağına, evde veya dışarda hiç farketmez onun gibi hızlı yemek yemeye (öyle alışmış oluyorlar ki heran anons gelmesine, evde bile olsa asla yavaş yemek yiyemiyor babama çok kızardım ama aynısı:1:) cebindeki ayetel kursiyi her zman kontrol etmeye, arkasından dua ederek işe yollamaya ve hiçbir zaman onu işe küs yada kırgın göndermemeye alışıyorsunuz...

Tabi rahat bir şubede sabah 8 akşam 5 çalışan bir polis memuru için bu söylediklerim geçerli değil onların gece görevi yok, ekip görevi yok vs bir çok riskli görevi yok ama karakolda oturan polis bile güvende değil...antepteki olan son olay buna en iyi örnek sanırım...araç 20 metre daha yaklaşsaydı bütün polisler ve hatta lojmandaki aileleri de diğer masum insanlar gibi ölecekti...diğer arkadaşlarında dediği gibi kimin ne olacağı başına ne geleceği bilinmez takdir yaradanın...
ailenizden ve çevrenizden uzak olmak size korkutucu gelmesin anneniz de zaten sizin kararlı bir şeklide evlenmek istediğinizi farkettiğinde karşı gelmez diye düşünüyorum :44:

aslında bazen kimseye yakın olmamak en güzeli diyorum kendi kendimize yetebiliyoruz...her iki taraftanda ne kadar iyide olsalar kimse sizin hayatınıza müdahale edemiyor...maddi manevi herşey sadece ikiniz arasında kalıyor...öyle ki birbirinize hem ana hem baba oluyorsunuz..

Son düzenleme:
canım annene söyle bir sen olmıcaksın polis eşi binlerce polis eşi olan arkadaslarımız var biride benim ve herkese nasip olmaz bu serefli meslegin eşi olmak annen yasamıcak sonucta ve seviyomussun madem sevginin arkasında dur ayrılırsan tanıştıgın bir baskası mı mutlu edicek yoksa annenin istedigi biri mi? böle düşünmekte fayda var annene senin kararında saygı duyması düşer ...

Son düzenleme:
ne yalan söyliyim kızım olsa bende istemezdim polis damat, bence şartları zor, taş koymazdım ama gönlüm razı olmazdı
herkes evladı rahat yere evlensin ister, annenmi yaşıcak, sen evlencen vs.. yorumlara katılmıyorum, annelik hakkı öyle bi kalemde silinemez, herkesin çocuğu var, ilerde kim çocuğu sıkıntı çeksin ister, şehir şehir gezsin ister
bence arayı bulabilirsen bul, bulamazsan anneni kırma, ilerde pişman olursun, ebru gündeşin eski bi şarkısını söyleme sonra
:1:

Son düzenleme:
Benim sevgilimde özel harekat annemde vermem dedi bende özel harekat olduğunu söyleyemedim o zmn daha da katı olurdu herhalde benim ki de görevde 5 ay eve uğramayacak. Çok zor, gerçekten seven biri bekler ne diyim Allah yardımcımız olsun.

Mesela öğretmen olsa izin verirdi kanımca..Van'da onlarca meslektaşımız depremde şehit oldu...
Kaymakam olsa da izin verirdi belki..pkk tarafından bir kaymakamımız kaçırıldı ve bir kaymakamımız dayak yedi halktan...
Mühendis olsa da fena olmazdı...Yine doğuda birçok mühendis zamanında şehit edilmiş ve şimdi de hala kaçırılmakta...
doktora kim kızını vermez ki...Gaziantepte gencecik bir doktor bir psikopat tarafından şehit edildi..

Demem o ki her mesleğin var kendince sakıncaları ve kimsenin hayatı garanti altında değil..
Zor elbette polis eşi olmak..Sürekli arayıp sesini duymak istiyorum nöbetteyken ama seviyorum ve sorun etmiyorum..
Sen de sorun etmiyorsan annene de hayırlısını dilemek düşer...Kişiliği size uyduktan sonra..

annenin ku kadar katı konuşması senide etkilemiş olacakki buraya konu açmışsın
evet zor tarafları var ama hangi mesleğin yokki..arkadaşlarda yazmış diğer meslek grupları kelle koltukda değilmi ? önce annenize bunu anlatmanız lazım..zordur geceleri yalnız kalmak doğup büyüdüğün şehri değiştirmek gittiğin yere alıştım derken hopp bir başka ile gitmek..ama sevdiğin yanında olduktan sonra sırt sırta verdikten sonra aşılamayacak bi sorun yok..
insanlar özveride bulunmadan hep karşısındakinden bişeyler bekliyo, beklentiler karşılanmayınca suç kişiye yada mesleğine malediliyo..
daha fazla sabır daha fazla emek lazım..annen onun mesleğini değiştiremeyeceğine göre sende herşeyi göze alıp hala evlenmek istiyorsan ikna yoluna gitmelisin..ayrıca daha evlenmeden kafanda bu kadar soru işaretini biriktirirsen evlendikten sonra beklentilerin karşılanmayınca daha zor olabilir..

ne yalan söyliyim kızım olsa bende istemezdim polis damat, bence şartları zor, taş koymazdım ama gönlüm razı olmazdı
herkes evladı rahat yere evlensin ister, annenmi yaşıcak, sen evlencen vs.. yorumlara katılmıyorum, annelik hakkı öyle bi kalemde silinemez, herkesin çocuğu var, ilerde kim çocuğu sıkıntı çeksin ister, şehir şehir gezsin ister
bence arayı bulabilirsen bul, bulamazsan anneni kırma, ilerde pişman olursun, ebru gündeşin eski bi şarkısını söyleme sonra

kimse annelik hakkınız silsin diye bi yorum yapmamış sanırım..
evet herkes evladı yanında olsun geceleri yalnız kalmasın bayramı seyranı olsun ister ama bu demek değildirki polisle evlenirsen
gün yüzü görmezsin..her mesleğin zorluğu vardır bizler bu kutsal görev için bu zorluklara katlanıp eşlerimize daha bir güvenle çok daha başka duygularla sarılıyoruz..
benim annemde bir evin tek kızı olduğum için olsa gerek hiç istememişti yanından ayrılmamı ama sen mutlu olacaksan var uzağımda ol huzurlu olduğunu bileyim yeter dedi..
yapmayın bu kadar ön yargılı olmayın.

yorum yazmak istemedim ama sadece sunu sorucam biz ne sıkıntı cekiyomuşuz sölermisiniz????

yaa şimdi görücü geldi desen derdim sana amann polisle olmaz bu iş diyee..
ama anacım sevmişin bayada olmuş herhalde sevgili olalaı
ama isterse özel harekattan cıkabilir..
ama benim eşim fark maası oldugu halde asla özel harekatcı olmam diyo..
sen yüreğini dinle tanıstır ailenle bak ozaman değişir...:42:

aşk gelip geçer ama öyle bi pişman olursun ki...hemde nasıl.duyguların dorukta iken karar verme biraz zorla bak gör neler oluyor. sinir stres insanı hele polisi ne hale getryr bence anneni dinle.

Niye polisi askeri böyle bir belinde silah, canii gibi yansıtıyorsunuz anlamıyorum..
Çocuğu gibi görmesi gereken öğrencilerine tacizde bulunan öğretmenler, hemşireleriyle eşlerini aldatan doktorlar daha bayağı benim gözümde..her meslekte var çürük çarık bunu polis asker diye genellemenin anlamı nedir?
Meslekle bitseydi bütün işte, bunca doktor mühendis idari amirler boşanmazdı...
Sen sevgilinin kişiliğinden eminsen kararında ısrarlı ol..

Merhaba kızlar,

Annemle konuştum bugün sadece varlığından haberdar olduğu erkek arkadaşım hakkında detaylıcaaa bilgi verdim, sebebi erkekk arkadaşım ailemle tanışmak istiyorr yakın zamanda isteme mevzusu gündeme gelecek kanımca.

Annem polis olduğu için tabiri caizse kellesi koltukta olduğu için kendisini istemiyorr vermem evlendirmem diyor, çok ön yargılı ben ne yapacağım bilmiyorum annemi üzmeyi hiç istemiyorum ama erkek arkadaşımı da çokkkkkkkkkkkkkkk da seviyorum

bu devirde hangimiz kelle koltukta değiliz ki. sokakta bir terörist saldırı olmayacagını kimse bilemez hepsi kader. ben polis eşiyim bundan çok çok gurur duyarım her daim. üzüldüm ailenin yaklaşımına hayırlısını dilerim..

doktorlar dizisinde bir nişanlı çift var çocuk polis annesi de sürekli dırdır ediyor dedim sana nerden buldun polisi bilmem ne...
Ayy anneni gördüm sanki o kadında :1::1::1::1:

benim eşimde özel harekatçı ve ilk görev yerimiz hakkariydi sevgilini tanıma ihtimalimiz çok şu an bingöldeyiz arazi ve ilçe görevleri dışında hiç bi sıkıntımız yok benim babamda polisti rahat diye yazan arkadaşlar sandığınız kadar rahat değil polislik sendikamız vs olmadığı için hem meslek içinde hhemde dışında diken üstü hayat yaşamak polislerin ki annen tepkisinde haklı gurbet çok zor doğuda yaşamak daha zor dezavantajı çok ama srviyorsn katlanırsın annen katlanamaz çünkü evladına kıyamaz diğer yanda kaderi unutmamak lazım kimse azraille anlaşma yapmadı neyin nerden geleceği belli olmaz eminim annende bunu bliyor fakat senden dolayı duygularıyla düşünüyodur sen kararlı olursan izin verecektir her mesleğin kötü yanı vardır riski de tabi batı sıkıntı bizim için 2 veya 3 ayda bir gçici doğu görevlerinden dolayı ama bu sürekli olacak bişey değil biz bi kaç seneyw biteceğini umuyoruz eşi jandarma olqn bi arkadaş yazmış 1aylık görevi oluto arkadaşm doğuda ki ilçelere batı illerinden takviye yapılıyo her ilin giittiği iilçeler ayrı

Önemli olan sizin ne hissettiğiniz . Benimde bir kızım var Allah nasip ederse baba mesleğine davam edicek o kadarda istekliki beraber çalışıcakmış babasıyla:1:Hatta eşide polis olabilir.:1:
Biz 10 yıl kadar gurbetteydik yaklaşık 3 yıldan bu yana ailelerin yanındayız tayine geldik , inan gurbette daha rahattı kendin açıp kendin kapatıyorsun ,eşin ve çoçuğun var ,ama ailelerle birlikte olunca sorumlulukta artıyor sorunda .Maddi olarak zaten çok şükür sıkıntın olmuyor.Bir süre sonra eşinin evde olmamasınada alışıyorsun daha keyifli bile gelebiliyor :=) lojmandaysan hele arkadaşta edindiysen kamelyada oturup semaverinden çay doldurmak sabaha kadar sohpet etmek .....çocuğunu güvenle lojmandaki parka salmak kadar güzel bir şey yok ...
Yani anlıyacağın tekrar dünyaya gelsem tekrar evlensen yine polis eşi olurdum .

Son düzenleme:
benim sözlümde polis
valaha annem çok seviyor damadını
bende aşkımın işine hayranım
hiç öyle sıkıntı dert görmüyorum
seviyosan katlanıcaksın...
annenede güzelce anlat

eşim polis çevik kuvvette görev yapıyor ve mesleğiyle her zaman gurur duymusumdur
20 yasındayım ve 46 günlük bbeğim var . onu da polis akademisine vereceğim .. oğlum da polis olsun istıyorum
kelle koltukta gezmeyen kim var öğretmeni afette ölür doktoru dayak yer ölür askeri şehit olur bu devlette düzen bozuk . herkes tehlike altında sen ben o ...
bızım şark görevimiz var 2 sene sonra yeni yerler ve yeni bir düzen benı hıc korkutmaz . çünkü eşimin mesleğini çok sevıyorm .benim ailemde başta biraz tepki gösterdi ama simdi gayet memnunlar bu durumdan . memnun olmasalar da degişmezdi. ayrıca ben lise sonda öss için calısırken eşimde polisliğe hazırlanıyordu birlikte ders calısıyorduk .
keske bende olabılseydım..bu ülke için eşimin elinde silah üstünde bilmem kaç kilo celik yelekle saatlerce nöbet tutması uyumaması uykusuz kalması benim için paha biçilemez mutluluk:72::72::72::72::72:

Son düzenleme:
annelere herzaman saygım var ama acaba ölüm nedir biliyormuki annen ?dünyadaki her canlı ölümü tadacak yaşayacaktır canım şuan buraya yorum yapıyorum ama ne malum yazım burada kalacak ecelim gelecek ve öleceğim şuanda bunu kim bilebilirkiiii???doğdugumuz anda kaderimiz alnımıza yazılır ve bizde onu yaşarız .evet durumlar çok kötü annende seni korumak istiyo bunu biliyorum ama dediğim gibi hiçbirimizin yarına çıkacağı belli değil canım benim ..haberleri izlemiyormusunuz askerden dönüyo yolda eceli gelio ölüyo .ALLAHIM ne zaman uygun görmüşse o zaman .anneni ikna etmeye bak herşey iyi olsun ama sakın sevginin peşini bırakma canım .millet başı sıkışsa polisi arar ama yinede sevmiyorlar anlamışda değilim .iyi ki polis eşiyim gurur duyuyorum millet bayramdı tatildi yılbaşıydı doğumgünüydü şuydu buydu kutlarken bizim eşlerimiz sayesinde kutluyo bizim eşlerimiz çalışıyo onlar eğleniyo kimse de saçma sapan yorum yapmasın yani bu konu hakkında ...

Back
X