Benimde eşim polis ve emekli başkomiser kızıyım...annem ilk başlarda kendi yaşadığı sıkıntıları yaşamamdan korktuğu için olsa gerek pek sıcak bakmıyordu...malum şark görevi ayrıca mesleğin riski ama yinede hiç aksi bir davranışta bulunmadı..sen seviyorsan, istiyorsan ben ne diyeyim kızım gelsinler istesinler dedi...
evlendim ve şark görevi olduğu için doğuya gelin gittim...zaten polis kızıydım ve alışkındım tayinci olmaya lojmanda oturmaya pek yadırgamadım doğu görevini....çeyizimin bile bir çoğunu götürmedim kırılmasın diye...şark bitti 4 yıl sonra ve biz şimdi batıya geldik çok şükür...
zaten evlendikten bir süre sonra bir çok şeye alışıyorsunuz, geceleri yanlız kalmaya ve sabaha kadar oturma odasındaki kanepede tv izlemeye, gececi olduğu haftalarda temizliği ve yemeği geceleri yapmaya ve o uyurkerken gündüzleri onunla beraber uyumaya...sabah 5 de göreve göndermeye, izinli gününde dahi olsa göreve çağırma ihtimalinin her zaman olacağına, evde veya dışarda hiç farketmez onun gibi hızlı yemek yemeye (öyle alışmış oluyorlar ki heran anons gelmesine, evde bile olsa asla yavaş yemek yiyemiyor babama çok kızardım ama aynısı

) cebindeki ayetel kursiyi her zman kontrol etmeye, arkasından dua ederek işe yollamaya ve hiçbir zaman onu işe küs yada kırgın göndermemeye alışıyorsunuz...
Tabi rahat bir şubede sabah 8 akşam 5 çalışan bir polis memuru için bu söylediklerim geçerli değil onların gece görevi yok, ekip görevi yok vs bir çok riskli görevi yok ama karakolda oturan polis bile güvende değil...antepteki olan son olay buna en iyi örnek sanırım...araç 20 metre daha yaklaşsaydı bütün polisler ve hatta lojmandaki aileleri de diğer masum insanlar gibi ölecekti...diğer arkadaşlarında dediği gibi kimin ne olacağı başına ne geleceği bilinmez takdir yaradanın...
ailenizden ve çevrenizden uzak olmak size korkutucu gelmesin anneniz de zaten sizin kararlı bir şeklide evlenmek istediğinizi farkettiğinde karşı gelmez diye düşünüyorum :44:
aslında bazen kimseye yakın olmamak en güzeli diyorum kendi kendimize yetebiliyoruz...her iki taraftanda ne kadar iyide olsalar kimse sizin hayatınıza müdahale edemiyor...maddi manevi herşey sadece ikiniz arasında kalıyor...öyle ki birbirinize hem ana hem baba oluyorsunuz..