Annem rahatsız ve iyileşmek istemiyor.

positive

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
59
0
16
Manisa
Merhaba arkadaşlar, bu benim ilk konum.
Problem annemle ilgili. Bundan 3 ay önce babam by-pass ameliyatı oldu ve çok şükür ki şimdi çok iyi.
Ama bu ameliyat döneminde annem rahatsızlandı. (kendisi 52 yaşında)

Doktora gidip şikayetlerini anlattığında Depresyon teşhisi konuldu. İlaçlarını kullanıyor ancak 3 aydır iyileşme yok. üstelik ilaçlar yüzünden yataktan bile zor kalkıyor. sürekli uyumak istiyor. sersemlemiş gibi. ilaçları 6 ay boyunca kullanacak.

Daha bu geçmeden bu defa sağ elini kullanamamaya başladı. Elinin tutmadığını söylüyor. Her şeyi düşürüyor, çeşmeleri açamıyor, saçlarını toplayamıyor, düğmesini bile ilikleyemiyor. Bunun için de nörolojiye gitti, elinde sinir sıkışması ve sinir zayıflaması çıktı. doktor iğneler verdi, ama bunlar da işe yaramadı ve hiç iyileşme yok hatta kötüye gitti.

Zaten guatr var, bir de üstüne reflü çıktı geçen hafta. boğazı iltihaplanmış ve bu yüzden uzun süre konuşamıyor ve sesi de çatallı çıkıyor. bunun için de bir ton hap içiyor ama 1 hafta oldu daha ve yararını göremedi.

Yarın bir üniversite hastanesine götürüyoruz. Ama asıl sorun annemde iyileşme isteği yok :(
Hayatımın bir amacı yok diyor. Ne yapmamız gerektiğini bilmiyorum.
Annem de babam da her şeyi kafalarına takan insanlar. Sürekli o neden öyle oldu, bu neden böyle oldu diye kendisini yer geceleri. Sizce annem için ne yapabilirim, depresyon geçirip bunu yenenler nasıl yapabildiğini anlatabilir mi acaba?

Belki depresyonda degil sadece hayatin anlamini goremiyor artik. Ona bazi seyleri hatirlatman lazim. Ara sira yemege cikar mesela. Gezmeye gidin. El isi kurslari vardir orda onlara katilsin. Hatta onu motive etmek icin sende katil. Sen yardimci olursan icinde bulundugu durumu atlatacaktir. Sana pozitif telkinlerle ilgili bir link aticam. Benim dinlediklerim ingilizce, ben bunlari yukledim ama hic dinlemedim. Belki senin isine yarar.

Son düzenleme:
Belki depresyonda degil sadece hayatin anlamini goremiyor artik. Ona bazi seyleri hatirlatman lazim. Ara sira yemege cikar mesela. Gezmeye gidin. El isi kurslari vardir orda onlara katilsin. Hatta onu motive etmek icin sende katil. Sen yardimci olursan icinde bulundugu durumu atlatacaktir. Sana pozitif telkinlerle ilgili bir link aticam. Benim dinlediklerim ingilizce, ben bunlari yukledim ama hic dinlemedim. Belki senin isine yarar.

Teşekkür ediyorum önerilerin için. linklere bakıcam ;)
ben çok uzakta yaşıyorum kardeşim de öyle. sadece yaz tatillerinde gelebiliyoruz. geldiğimden beri eşimle alıp gezdiriyoruz vs. ama içinde istek yok. çalışıyordu, geçen yıl işi bıraktı ondan sonra başladı zaten her şey. gel kurslara gidelim diyorum, ne yapıcam ben orada diyor. kendisi terziydi, dikiş nakış vs. artık yapmak istemiyor. bir hobisi de yok. nasıl mutlu edicem ben annemi ya? :(

annenin canını sıkan hayattan soğutan bişeymi oldu.
sizin sevginize ihtiyacı var.
ona sevginizi hissettirin sizin için çok değerli olduğunu anlasın

Teşekkür ediyorum önerilerin için. linklere bakıcam ;)
ben çok uzakta yaşıyorum kardeşim de öyle. sadece yaz tatillerinde gelebiliyoruz. geldiğimden beri eşimle alıp gezdiriyoruz vs. ama içinde istek yok. çalışıyordu, geçen yıl işi bıraktı ondan sonra başladı zaten her şey. gel kurslara gidelim diyorum, ne yapıcam ben orada diyor. kendisi terziydi, dikiş nakış vs. artık yapmak istemiyor. bir hobisi de yok. nasıl mutlu edicem ben annemi ya? :(

bu yorumu görmemiştim uzakmışsınız.

belki hayatında onu mutlu eden bişey kalmamıştır.
büyük ihtimal yalnız hissediyor kendini.
bi süre yanında kalabilme sansınız yokmu.
yada sizin yanınıza gelse

Annenizin rahatsizliklarida kolay rahatsizliklar degil malesef.. Bir cok rahasizliklar üst üste gelmis...Elindeki rahatsizligin ismi Karpal tunnel syndromu, iyi bir

cerrah sorunu halledebilir.. Ameliyatta en fazla 15 dakika sürüyor ve genel anestesiye de ihtiyac yok. Depresyon ise ilaclari agir gelmis gibi geldi.. bu konuda bir

uzmanla görüsüp duruma aciklik kazandirin... bazi depresyon ilaclari uyku yapiyor ama bütün gün uyumak istemesi normal degil... Birde anneniz hayattan sogumus

yasamak istemiyor yazmissiniz. Saglik sorunlari onu biraz bunaltmis olabilir...Kendini birakmasin daha kötü hale gelebilir. Sosyal etkinler birlikte birseyler yapin

ki o da kendinin bir ise yaradigini bir seyler yapabilecegini hissetsin. 52 yas yasli degil daha genc anneniz...

Annenin savunma mekanizması çökmüş.
Fiziksel rahatsızlıkları da muhtemelen bu yüzden başgösteriyor.
Depresyon tedavisini inşallah aksatmadan tamamlar.

Kardeşin ve sen yuvadan uçmuşsunuz.
Geride kalan çocukları yoksa,görevimi tamamladım,başka amacım yok diye düşünüyor olabilir.
Babanın rahatsızlığı da,artık biz yaşlandık,bizden geçti,bundan sonrası hastalık sinyali vermiştir.

Ancak by-pass sonrası çok kaliteli yaşam süren kişiler var.Hatta hayattan daha çok keyif alıyorlar.
Bence babanla konuşup annene destek olmasını sağlayabilirsin.
Mesela etkinliklere katılsınlar.Konser,tiyatro gibi yerlere gitsinler.
Uzun zamandır görmedikleri,gençlikten tanıdıkları arkadaş veya akrabalarla görüşsünler.
Anneni bir hobiye yönlendirin.Kursa yazılması yerinde olur.
En basitinden bir örgü veya nakış işi bile,bitirme isteği uyandırıyor.Birkaç günlük bir amaç sağlıyor.Tamamlanınca farklı bir tatmin sağlıyor.
Annenden daha ileri yaşta resim kursuna gidip sergi açan kişiler var.

İmkanları varsa taşınsınlar.Taşınmak enerjiyi yeniler.Yoksa evde boya ve ufak tefek tadilatlar yapıp bazı eşyaları yenilesinler.
Evdeki değişiklikler,gündelik hayata tazelik getirir.
Tebdili mekanda ferahlık vardır.
En azından birkaç gün farklı bir şehre tatile veya kaplıca gezisine gitseler,mutlaka iyi gelecektir.

Benim annemde de iltihapli Romatizma var ve kendisi anlam veremedigim bir sebepten dolayı dört bes aydır doktora gitmiyor randevu alıyoruz gitmiyor ama ağrıdan duramıyor ilaçlarını da icmiyor nasılsa iyilesemeyecegim diyip duruyor. Uğraşmaktan yoruldum onun yüzünden ben sinir hastası olacagim

Annemi hastaneye yatırdık arkadaşlar.
doktorlar ALS hastalığından şüphelendikleri için 10 gün boyunca testler yapacaklar.
Als hastalığı malesef tedavisi olmayan bir hastalıkmış. Hastalar her geçen gün kaslarını daha az kullanabiliyorlar ve sonunda tek bir harekette bile bulunamıyorlarmış.
Allah kimsenin başına vermesin...

Annemi hastaneye yatırdık arkadaşlar.
doktorlar ALS hastalığından şüphelendikleri için 10 gün boyunca testler yapacaklar.
Als hastalığı malesef tedavisi olmayan bir hastalıkmış. Hastalar her geçen gün kaslarını daha az kullanabiliyorlar ve sonunda tek bir harekette bile bulunamıyorlarmış.
Allah kimsenin başına vermesin...

inşallah doktorlar yanılır ve bu hastalık olmaz..
bız dayımda yasadık ve cok yıpratcı bır surec hasta ıcınde aılesı ıcıne.
umarım als değildir..

inşallah doktorlar yanılır ve bu hastalık olmaz..
bız dayımda yasadık ve cok yıpratcı bır surec hasta ıcınde aılesı ıcıne.
umarım als değildir..

inşallah canım ama 3 ayrı doktora muayene oldu. hepsi aynı şeyi düşünüyor. bunun için daha bir çok tahlil yapılacak. malesef belirtilerin hepsi mevcut. yine de umarım başka bir şeydir. :(

inşallah canım ama 3 ayrı doktora muayene oldu. hepsi aynı şeyi düşünüyor. bunun için daha bir çok tahlil yapılacak. malesef belirtilerin hepsi mevcut. yine de umarım başka bir şeydir. :(

pekı kilo kaybıda yasıyomu.yurumesı yavasladımı..
umaım doktorlar yanılır ve baska tedavısı olan bır rahatsızlık cıkar..
kı temennım hıc bıseyının olmaması.
bıde cok kolay anlasılan bır rahatsızlık degıl..
benım dayım yurtdısındaydı cok sonra farkedıldı.

Son düzenleme:
pekı kilo kaybıda yasıyomu.yurumesı yavasladımı..
umaım doktorlar yanılır ve baska tedavısı olan bır rahatsızlık cıkar..
kı temennım hıc bıseyının olmaması.
bıde cok kolay anlasılan bır rahatsızlık degıl..
benım dayım yurtdısındaydı cok sonra farkedıldı.

yürümesi bazen iyi ama bazen zorlanıyor, çabuk yoruluyor.
başka sebeplerden de olabiliyormuş bu belirtiler.
inşallah daha basit bir şeydir...
omurilikten sıvı alınıyormuş teşhis için

yürümesi bazen iyi ama bazen zorlanıyor, çabuk yoruluyor.
başka sebeplerden de olabiliyormuş bu belirtiler.
inşallah daha basit bir şeydir...
omurilikten sıvı alınıyormuş teşhis için

inşallah canım daha basıt bıseydır..
cok uzuldum gercekten annenın durumuna.

Back
X