Annem şanssızız derken haklı sanırım

Her ilişkinin dinamiği farklı gerçekten anlaşıyorlar😄
çok tatlı kızsın seni seviyorum k.k da.nişanın hayırlı olsun.ama şanssız falan değilsin.annene söyle mevsimler kaydı uzun yıllardır şubat ve mart ayı yılın en soğuk aylarıdır.ne bekliyordu ki cayır cayır sıcak hava ve güneş mi? :KK45:

çok tatlı kızsın seni seviyorum k.k da.nişanın hayırlı olsun.ama şanssız falan değilsin.annene söyle mevsimler kaydı uzun yıllardır şubat ve mart ayı yılın en soğuk aylarıdır.ne bekliyordu ki cayır cayır sıcak hava ve güneş mi? :KK45:
Ay çok teşekkür ederim🥰
Yok annemin derdi biz de yağması da değil kıyasladığı insanlar da yağsaydı şanssız demezdi. Sorun onlarda yağmayıp biz de yağacak olması. Şuan 1 dakika önce duydum annem yine bizim şansımız yok dedi bu konu için. 27 senedir duyduğum laflar işte :)

Ay çok teşekkür ederim🥰
Yok annemin derdi biz de yağması da değil kıyasladığı insanlar da yağsaydı şanssız demezdi. Sorun onlarda yağmayıp biz de yağacak olması. Şuan 1 dakika önce duydum annem yine bizim şansımız yok dedi bu konu için. 27 senedir duyduğum laflar işte :)
Hani hep derler ya iyi düşün iyi olsun.bende iyi düşünüyorum ama hep tam tersi oluyor..istiyorum olmuyor..ne zaman bu iş olmaz desem o iş olmuştur..

Hani hep derler ya iyi düşün iyi olsun.bende iyi düşünüyorum ama hep tam tersi oluyor..istiyorum olmuyor..ne zaman bu iş olmaz desem o iş olmuştur..
Ben olumlamaya inanıyorum iyi olanı öyle çekebiliriz ama benim etrafımda annem gibi karamsarlar yüzünden yapamıyorum sadece enerjim emiliyor.

Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Geçen ay onların nişan günü hariç o hafta yağmurluydu.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.
Kar yağma ihtimali de yağmama ihtimali de eşit😊 Annenin karamsarlığını miras almayın lütfen, anneler de daha öngörülü olmakla birlikte her zaman haklı olamıyor. Çünkü insanlar yani🙃
Bizim başımıza hep kötüsü gelir kodu geliştirmeyin😊, Allah mesut etsin,tebrikler

Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.
Yani meteoroloji tarafından kaç gün öncesinden uyarıları yapılam hava durumunun sizinle ne alakası olabilir. Sadece denk gelmiş.

Birde her kötü olayın sizin başınıza geldiğini şanssız olduğunuzu düşünüyorsanız, başınıza gelen iyi şeyleri düşünün. Demek ki şanslı olduğunuz zamanlar da vardı.

Bir yerde okumuştum. Başımıza gelen iyi şeyleri normal kabul etmeye, kötü şeyleri ise şanssızlığa yormaya meyilliymişiz.

Şimdi düşünün; kaç kere kalkış saati geçtiği halde bir otobüsü yakaladınız, bir kaza geçirmekten son anda kurtuldunuz, param yetmeyecek derken bir yerlerden paranız çıktı, yardıma ihtiyacınız olduğunda tanımadığınız bir yardım etti ? vs.

Bu gibi örnekleri hatırlarsanız şanslı olduğunuzu görürsünüz 🙂

Birde ben hep çok şanslıyım diye düşünürüm. Bir işim olmayacaksa ya ben çok şanslıyım son dakika olur kesin derim. Çoğu zaman da olur. Bu şekilde düşünün biraz 🙂

Lütfen ağzımızdan çıkan lafa dikkat edelim kotuyu cagirmayalim

Daha iyi değil mi ? Akrabalar gelmez :D ben nişana 2 gün kala yalandan çağırdım, hani belki alınırda gelmezler diye , doluşmuşlardı dhdjjd
İnanamadılar evleneceğime her halde. Gerçi bende hala inanamıyorum :D (ps; 3 yıl olmak üzere)

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama mesela İstanbulda kar uzun süre yerde kalmaz . 2-3 gün içinde erir gider . Anneniz azıcık şükretmeyi öğrensin . Siz de aynı şekilde . Hayatın bize verdiklerini görmezden gelip , vermediklerine odaklanırsak hep mutsuz oluruz . Sonrasında da asık suratlı bir yaşlı oluruz . Halbuki olduğu kadar demeyi bilmemiz lazım . Zaten nişan vs dediğin ne ki ? 2 günde unutuluyor. Sadece fotoğraflarda kalıyor . Allah bir ömür boyu mutluluklar nasip etsin.
Asık suratlı bir yaşlı :KK66: bir süredir modum böyle.

Benim düğünümde de yağmur yağdı ama biz şans/şanssızlık olarak değil de bereketli bir düğün oluyor şeklinde yorumladık. Bakış açınız çok önemli bu gibi olaylarda

Yani meteoroloji tarafından kaç gün öncesinden uyarıları yapılam hava durumunun sizinle ne alakası olabilir. Sadece denk gelmiş.

Birde her kötü olayın sizin başınıza geldiğini şanssız olduğunuzu düşünüyorsanız, başınıza gelen iyi şeyleri düşünün. Demek ki şanslı olduğunuz zamanlar da vardı.

Bir yerde okumuştum. Başımıza gelen iyi şeyleri normal kabul etmeye, kötü şeyleri ise şanssızlığa yormaya meyilliymişiz.

Şimdi düşünün; kaç kere kalkış saati geçtiği halde bir otobüsü yakaladınız, bir kaza geçirmekten son anda kurtuldunuz, param yetmeyecek derken bir yerlerden paranız çıktı, yardıma ihtiyacınız olduğunda tanımadığınız bir yardım etti ? vs.

Bu gibi örnekleri hatırlarsanız şanslı olduğunuzu görürsünüz 🙂

Birde ben hep çok şanslıyım diye düşünürüm. Bir işim olmayacaksa ya ben çok şanslıyım son dakika olur kesin derim. Çoğu zaman da olur. Bu şekilde düşünün biraz 🙂
Annem 3 ay öncesinden tahmin etmişti valla biz de kar yağar demişti :)
Ailem genellikle karamsar ben de miras olarak alacağımı fark ettim ve değiştirmeye uğraşıyorum ama bazen bu gibi durumlarda düşüyorum.

Back
X