Annem şanssızız derken haklı sanırım

Benim düğünümde de yağmur yağdı ama biz şans/şanssızlık olarak değil de bereketli bir düğün oluyor şeklinde yorumladık. Bakış açınız çok önemli bu gibi olaylarda
Kesinlikle.. Aslında yağmur ve kar sıkıntı olacak değil kapalı alandayız ve zaten çekim de plato da olacak ama annem ve etraf şanssızlığımıza yoruyor.

Daha iyi değil mi ? Akrabalar gelmez :KK70: ben nişana 2 gün kala yalandan çağırdım, hani belki alınırda gelmezler diye , doluşmuşlardı dhdjjd
İnanamadılar evleneceğime her halde. Gerçi bende hala inanamıyorum :KK70: (ps; 3 yıl olmak üzere)
Zaten şanssız olma nedenimiz ya akrabalar gelmezse ihtimali. Takı takmamaları için bahane olurmuş öyle diyorlar :)

Sanssiz degil de bilgisiz diyelim.
Zira “Eski Hesap” diye bir tabir vardir. Eskiden tarimcilik yayginda bu donguye gore ekim-dikim-hasat yapilirmis.

İste bu binlerce yillik kadim takvimden gunumuzde hala kullanilan terimler var. Zemheri gibi. Su an tam olarak Berdul’acuzdayiz. Yani “Kocakari Soguklari”. Bu hesap sasmaz. Her sene 11-17 Mart araliginda yasanir. Konuyu actiginiz tarihe bakalim, 12 Mart. Tebrikler, nisaninizi Berdul’acuzda planlamissiniz. 🌸

Benim annem ve dayılarım öyle sürekli biz çok şanssızız deyip duruyorlar. Anneannem erken vefat etmiş (anneannem vefat ettiğinde en küçük çocuğu 20 yaşındaydı, diğerleri evlenmiş çoluk çocuğa karışmış). Birşey olunca annem yetimlerin hiç şansı yok der bahsettiği yetimler torun sahibi oldu artık. En sonunda annemle sert bir konuşma yaptım bu şanssızlık lafı yüzünden. Anneme dedim ki “insanlar daha dünyaya gelmeden anne babalarını kaybediyor, çocukların etrafında dört dönüyor, abilerim yengelerim eşim ben düzenli bir işe sahibiz muhtaçlığımız yok, eşin seni tatillere götürüyor, çocukların götürüyor evlerin araban var hatta dayılarım onlarca dükkanı evi var diye” ama sorsanız dünyanın en bahtsız insanları. Bu bana kıymet bilmezlik şükürsüzlük gibi geliyor artık.

Annenizde Mart ayında nişan tarihi alarak zaten bu düşüncesini pekiştiriyor ki. Mart ayında kar yağması mucize değil. Anneniz o kadar olumsuz yönde düşünerek belki de bilinçaltını elinde olmadan bu yönde çabalamasına yol açıyor.

Yakın zamanda nişanım var. 1 ay arayla bir akrabamızın nişanı da oldu yani şubat ayında. Bundan 2-3 ay önce annem bizim nişanımızda, düğünümüzde kar bile yağar onlar da yağmaz biz şanssızız çünkü demişti. Çok kızdım o zaman ne alakası var dedim.
Geçen ay onların nişan günü hariç o hafta yağmurluydu.
Şimdi ise nişanım var ve kar yağıyor. Zaten çocukluğumuzdan beri derdi şanssızız diye artık inandım anneler her zaman haklı çıkıyor.
Sadece yazmak istedim ya canım çok sıkkın. Karşı taraf şehir dışından gelecek hep bizi bulur zaten.
1 ay önce nişanım vardı. Son gün hepimiz hastalandık. Covid olduk 1 ay erteledik.Dün nişanım vardı :) avize kırıldı gittik yenisini aldık. İstemeye geldiler, aşağıda zile bastıkları anda iki katlı nişan pastam devrildi. Onlar çıkana kadar canhıraş temizledik :)
Yani sizden şanssızlarda var. Üzülmeyin
Bu arada mutluluklar dilerim :KK200:

Nerden anlatmaya başlayayım ki.
Mesela kendi düğününde kar yağmış çünkü şanssız olduğu için. Şubat ayında yapmasının alakası yok ama.
Böyle bir anneyle büyüdüm benim düşüncem de en sonunda oraya çekildi.
Benim annem de Şubat'ta kar mağduru bir gelin olmuş. Hatta niyeyse inatla kırmızı gül istemiş düğün günü o karda babamdan, babam bir şekilde bulmuş gülü getirmiş ama gelin arabasında biri yanlışlıkla üzerine oturup kırmış filan böyle saçma sapan bir anıları var🤣😂

Kendisi ah ne şanssızım ben diye ortalarda dolanmaz ama genelde hobi olarak, herhangi bir işte karşılaşabileceği en olumsuz durumu düşünüp onun için endişelenmeyi sever.

Hazır siz yazmışken konu içinde konu olucak ama geçenlerde arkadaşım bana bakıp senin yıldızın yüksekte çok şansız birisin dedi halbuki yıldızımda çok düşüktür bunun için kızlar öneriniz varmı ve bunu söyleyen kızda aşırı şanslı biri zoruma gitmedi değil:110:

1 ay önce nişanım vardı. Son gün hepimiz hastalandık. Covid olduk 1 ay erteledik.Dün nişanım vardı :) avize kırıldı gittik yenisini aldık. İstemeye geldiler, aşağıda zile bastıkları anda iki katlı nişan pastam devrildi. Onlar çıkana kadar canhıraş temizledik :)
Vay be yinede pes etmemişsiniz ben haziranda ev bakmaya gittim orada ablamla covid olduk yaşadığım yere dönünce benden Ayrılmak istediğini söyleyip üstüne 4 ay sonra başka kızla nişanlandı

Düğünüm mayıstaydı, herrrkes yağmur yağmur diye söylendi. Ben yağmayacak dedim, gercekten pozitiflik cok önemli. Yagmadı ve hava çok güzeldi ne cok sıcak ne cok soguk tam tadında.
Üzülmeyin nişan ne ki? Daha düğünü/kınası ohooo:)

Benim annem de Şubat'ta kar mağduru bir gelin olmuş. Hatta niyeyse inatla kırmızı gül istemiş düğün günü o karda babamdan, babam bir şekilde bulmuş gülü getirmiş ama gelin arabasında biri yanlışlıkla üzerine oturup kırmış filan böyle saçma sapan bir anıları var🤣😂

Kendisi ah ne şanssızım ben diye ortalarda dolanmaz ama genelde hobi olarak, herhangi bir işte karşılaşabileceği en olumsuz durumu düşünüp onun için endişelenmeyi sever.
Benim annem olsa ben de şans olsa zaten diye başlardı tüm cümlelerine :)

Ben de size mutluluklar diilerim💕
Ben şanssızlık diye değerlendirmezdim de hava durumunu ah annemin düşünceleri işte tabi bir de babam eklendi artık. Bugün bile dediler biz de şans olsa.. diye başladı cümleleri :)

Düğünüm mayıstaydı, herrrkes yağmur yağmur diye söylendi. Ben yağmayacak dedim, gercekten pozitiflik cok önemli. Yagmadı ve hava çok güzeldi ne cok sıcak ne cok soguk tam tadında.
Üzülmeyin nişan ne ki? Daha düğünü/kınası ohooo:)
Ben de kızdım valla diyenlere olumsuzu çağırmayın diye her arayan kar gitti ama yağmur olur diyor şimdi de akrabalar başladı yine :)

Hazır siz yazmışken konu içinde konu olucak ama geçenlerde arkadaşım bana bakıp senin yıldızın yüksekte çok şansız birisin dedi halbuki yıldızımda çok düşüktür bunun için kızlar öneriniz varmı ve bunu söyleyen kızda aşırı şanslı biri zoruma gitmedi değil:110:
O nasıl anlaşılıyormuş ki öyle ya. Benim de karşımda sürekli beni görünce esneyen arkadaşım sen de nazar var yıldızın düşük demişti

Benim annem ve dayılarım öyle sürekli biz çok şanssızız deyip duruyorlar. Anneannem erken vefat etmiş (anneannem vefat ettiğinde en küçük çocuğu 20 yaşındaydı, diğerleri evlenmiş çoluk çocuğa karışmış). Birşey olunca annem yetimlerin hiç şansı yok der bahsettiği yetimler torun sahibi oldu artık. En sonunda annemle sert bir konuşma yaptım bu şanssızlık lafı yüzünden. Anneme dedim ki “insanlar daha dünyaya gelmeden anne babalarını kaybediyor, çocukların etrafında dört dönüyor, abilerim yengelerim eşim ben düzenli bir işe sahibiz muhtaçlığımız yok, eşin seni tatillere götürüyor, çocukların götürüyor evlerin araban var hatta dayılarım onlarca dükkanı evi var diye” ama sorsanız dünyanın en bahtsız insanları. Bu bana kıymet bilmezlik şükürsüzlük gibi geliyor artık.

Annenizde Mart ayında nişan tarihi alarak zaten bu düşüncesini pekiştiriyor ki. Mart ayında kar yağması mucize değil. Anneniz o kadar olumsuz yönde düşünerek belki de bilinçaltını elinde olmadan bu yönde çabalamasına yol açıyor.
Kesinlikle kendi kendine yapıyor. Babam askere gittiği gün babası ölmüş zaten öksüzün şansı olmaz der durur çok tanıdık geldi o yüzden anlattığınız durum.

Aralıkta sözlendim. Söz nişan bir ve sadece yakınlarımla yapmıştık. Hava soğuktu ama gayet açıktı gökyüzü.
Diğer yıl ekimde evlendim. O gun de hava cok güzel açıktı. Hiç endişe etmedim yağar mi vs diye.
Arkadaşlarla yemek planlamıştık nikah sonrası. Hava yağarsa kapalı alanda otururuz,güzel olursa açık alanda dedik kapattık konuyu zihnimizde.
Açık oldu çok güzel pırıl pırıl bir günde açık havada oturmuş olduk. 5 gün önce dış çekimim vardi hem kapalı mekanı hem açık mekanı olan bi plato tuttuk her ihtimale karşı. Biz çekimi bitirdik yağmur başladı 😁
Endişenin enerjisi güzel şeyler çağırmıyor. Etkilenmemek için dikkatlice dinlemeyin annenizi ve itiraz edin. Kar berekettir ne güzel her yer bembeyaz oldu bu şanssızlık değil aksine kısmet diyerek başlayın bence bi yerden.

Back
X