annem sevgilimin mesleğini beğenmiyor!!

pulchra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
72
0
0
Konya
ben üni 3. sınıftayım kısmetse 4 olucam seneye bölümüm oldukça ağır üniversite 2. sınıftayken onunla tanıştım deli gibi aşık oldum gözüm hiç bişeyi görmedi çıkmaya başladık şükürler olsun ki hiç bir problemimiz yok annesiyle telefonda konştum abisi ile 3 4 kez yemeğe flan çıktık oda benim kız kardeşimle tanıştı herşey süper giderken anneme söyledim ve bummm annem kesinlikle istemioo o mesleğime uygun birisiyle olmamı istio napıcam bilmiyorum 3 gün sonra mezuniyeti var annesi babası halası flan hepsi buraya gelicek o tanışmamı söylüyo ama ben bilmiyorum tanışmalımıyım _? bana bi akıl verin lütfen

kimseyi egitim düzeyi ve meslegi ile yargilamak kimsenin haddi degildir ancak üniversite dönemim boyunca diger bayan arkadalarin dertlerine ortak olmaktan kaynakli ve ortak oldugum insan sayisinin da hayli kabarik olmasindan dolayi size sunu diyebilirim, arada üniversite - lise ortaokul ilkokul gibi bir farksa genelde yürümüyor.

Fakat elbetteki önemli olan sahsin kendini ne kadar gelistirdigidir. Hic okula gitmeden de bilgi küpü olabilir insan.

Ama benim burada belirtmek istedigim genellemeye vurdugumda genelde yürümüyor. Bunu söylemek istedim cünkü üniversite mezunu olup dünyadan haberi olmayan da cok insan var.

Tercih bence yine de size kalmis eger gercekten karsinizdaki kisinin sizi her yönden tamamladigina inaniyorsaniz.

Mesela genelde su yargi vardir, tip okuyan bir gencin ailesi konservautarda müzik okuyan biriyle evlenmesindense bir mühendisle bir avukatla evlenmesini tercih eder.

Böyle bir durum icerisindeyseniz, ailenize onun ne kadar iyi bir insan oldugunu gösterme firsati bulmalisiniz

Anneniz uygun gordugu meslekleri bir liste yapip versin elinize
Bundan sonra bu listeye gore haraket edersiniz!
Iyi bir meslegi,/kazanci olsunda askin sevginin ne onemi var yani???

Anneniz uygun gordugu meslekleri bir liste yapip versin elinize
Bundan sonra bu listeye gore haraket edersiniz!
Iyi bir meslegi,/kazanci olsunda askin sevginin ne onemi var yani???
ben aşık olurken hiç düşünmedim haladaa düşünmüyorum ama annemin üzülmesini ben evlenirken yanımda olmamasını istemiyorum

evet aynen söylediğiniz gibi bi durum ne yapıcağımı şaşırdım

aşık olduğun birisini nasıl gözardı edebilirsin ki mesleği kötü diyerek
sen mutlu ol annende yumuşar elbet:)

adam işsiz değil sapık değil hırsız değil

sırf mühendislik okumuyor diye istemiyorsa da pes diyorum

mühendis mühendisle evlenmeli diye bir kanun yok
sonuçta oda sizin gibi lisans eğitimi almış
hem halkla ilişkiler çokta güzel bir meslek
arkadaşınız kendini kanıtlarsa dalında oldukça yükselir daha iyi yerlere gelir
sizin kfalarınız uyuşuyor herhangi bir kültür eğitim hayat tarzı çatışmanız yoksa neden evlenmeyesiniz
birgün kararlaştırın gerçekten ciddi düşünüyorsanız arkadaşını ailenle bizzat annenle tanıştır
annende tanıyınca önyargısını kaldırabilir
şuan sadece mesleği ile değerlendiriyor bu çok yanlış

ben elektronik mühendisliğinde okuyorum o halkla ilişkiler ve reklamcılıkta

ilk okuyunca sevgilinin çok okumamış olduğunu düşündüm ama okuyormuş da gayet güzel yerlerede gelebilir ileride. arkadaşların dediği gibi aynı meslekte olucak diye bir kaide yok ki. Tahsil düzeyi senden düşük olsa sorun olabilir çünkü bazı erkekler bunu problem yapabiliyor fakat sizde öyle bir sorun görmedim. Ayrıca sevgilinin hırsı ile alakalı ileri de senden daha üstün durumlara gelip daha iyi maaş alamayacagını kim bilebilir ki ... Bence annen sevgilini tanıdıktan sonra senin de sevdiğini anlayınca fikirleri değişebilir.

hiç böle bi durumdayken evlenip mutlu olan tanıdığınız var mı _?

Hayir arada bir egitim düzeyi sorunu da yok ki , yani kagit üzerinde en azindan.

O da lisans okumus siz de , herkesin bölümü kendine göre agir kendine göre güzeldir. hayir benim kafam matematigi fizigi almiyorsa ve buna ilgi duymak yerine insan iliskilerinde basariliysam , illa mühendis mi olmam gerekyor ya da doktor?

annenize diyin ki herkes ayni meslegi okusaydi ülkenin hali nice olurdu?

cocugu da tanimadan karar vermeleri de biraz acayip.

Ne yapmalisin, aileni karsina almamalisin tersine ikna etmelisin bu durumda cocugun ailesiyle tanis tanisma diyemiyorum.

Farkli meslek gruplarindan bir cok insan evleniyo ve mutlu oluyor sorun yok yani.

ben elektronik mühendisliğinde okuyorum o halkla ilişkiler ve reklamcılıkta

Bölümü beğenmemesini anlayamadım ben.
Ayrıca, gönüldür bu. Meslek, kişi, mertebe seçmediğini annen tam olarak idrak edemiyor sanırım?
Kimseyi yargılamıyorum, ama daha hakkında hiç bir fikir sahibi olmadan insanların bir birini yargılaması hiç hoş bir durum değil.
Senin burada yapman gereken tek şey, sen ne istiyorsun?
Aldığın kararda sonuna kadar herşeye rağmen dimdik durabilecek misin?
Asıl önemli olan bu... Ailen her ne kadar istemediğini söylese dahi, senin kararlarına bir noktada saygı duyacaktır.
Fakat inşallah peşin hükümlü olmazlar... Sonuçta karşındaki insanda eğitimli, arada eğitim anlamında uçurum yok (bence).
Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

yazdıklarınızı okudukça içim açıldı biraz çok teşekkür ederm hepinize denicem söylediklerinizi inşallah sevdiğimle annem arasında bi tercih yapmak zorunda kalmam

bence kişinin mesleğinden çok çalışkan olup olmadığı önemlidir. azimli ve çalışkan insanlar ne olursa olsun başarılı olrular.

hiç böle bi durumdayken evlenip mutlu olan tanıdığınız var mı _?

Aranızda uçurum yok ki!
Karşındaki insan eğitim açısından senin altında olsa, diyeceğim dur düşün, kendisini nasıl yetiştirmiş ona bak.
Gerçi her halükarda, onun kendisini nasıl yetiştirdiği elbetteki önemli.
Ama senin sorguladığın nedir onu da algılamakta zorluk çekiyorum şahsen...

Mutlu olmak nedir senin için? Ailenin kesinlikle "evet budur!" diyeceği ve belkide senin kalbinin kabul etmeyeceği bir insan ile ömür geçirmek mi?
Her ne olursa olsun senin sevdiğin, senin seçtiğin, senin bir ömrü geçirmeye karar verdiğin insanla bir ömür geçirmek mi?
Önce buna karar vermelisin bence.
Kendi isteklerin mi önce geliyor hayatında, yoksa ailenin istekleri mi?

Ailelerimiz elbetteki önemli. Hepimiz bir aile sahibiyiz, hepimizin bir anne-babası var.
Onlar bizim klavuzumuz, rehberimiz, yol göstericimiz.
Fakat, bu gibi konularda biraz mantıklı düşünmek gerekiyor.
Sevmedikten sonra, bırak mesleği - parayı - pulu, onun makamı başbakanlık olsa seni mutlu etmez!

Bence kararını buna göre vermeli, ailen ile buna göre konuşmalısın.

Mühendislik yüksek de Halkla İlişkiler düşük mü?
Biri sözel bir alan diğeri matematik. Nasıl birbirinden üstün gibi hareket edersiniz ki!
Bir akrabamızın kızı makina mühendisliği okudu ve şu an işsiz mesela.

Annen ne sanıyorsa artık, gerçekten komik yani.

Herkes okuyor. Okuduktan sonra neler olacak ona bakmak lazım. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…