• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem sevgilimin mesleğini beğenmiyor!!

yazdıklarınızı okudukça içim açıldı biraz çok teşekkür ederm hepinize denicem söylediklerinizi inşallah sevdiğimle annem arasında bi tercih yapmak zorunda kalmam

canım gerçekten üzülme annen eminim bir zaman sonra sana hak verecektir
hem birebir tanıştır ailenle meslekle kişilik arasında bağ nasıl kurulabilir ki
bak bir çok arkadaşta ifade etmiş
benim çevremde mimar arkadaşım senin yaşadığın durumu birebir yaşadı
eşi biyoloji bölümü mezunuydu şimdi gayet mutlu 1de çocuğu olacak:) annesi
başta çok karşıydı ama zamanla oda ısındı damadına gayet mutlular

Anneniz anne içgüdüsüyle haklı olabilir, bunu düşündüğü için annenizi kötü-art niyetli yapmıyor bu düşünce.

Annenizi ikna edecek siz ve sevgilinizsiniz.Evlilik yolunda adım atacağınıza inandığınız bir insansa (çok düşünmek lazım) bunun için çabalarsınız.
Ayrıca mesleğide gayet geleceğe yönelik bir meslek. Reklamcılık zaten almış başını gidiyor, halkla ilişkiler ise zaten gerekli bir alan.
..

Ben olsam herşey netleşmeden ailesiyle tanışmazdım.

ben tercih konusunda hep sıkıntılıyım :( yıldız teknik elektroniği kazandığım halde ailem yakında olmamı istediği için yazmadım bilmiyorum belki yetiştirliş tarzından aileminde istemediği bişeyi yapamam kimine göre cevap basit tek seferde sevdiğim diyo ama ben hep bu aptallığın içindeyim ama bu sefer istediğimden çabuk vazgeçmicem inşallah ailemde beni anlar

hiç böle bi durumdayken evlenip mutlu olan tanıdığınız var mı _?

arkadaşım aranızda kültür farklılığı yok ki

sen ağa kızı o da bahçıvan oğlu değil

yada ilkokul mezunu olsa sen mühendis tamam olmaz derim

başka sorununuz yoksa sırf buysa aranızda ki sorun annen de sesini çıkarmazsa evet mutlu olursunuz

ohooo sizinki de bir şey mi? Benim ablam doktor erkek arkadaşının küçük bir dükkanı var lise mezunu ama kendini çok geliştirmiş erkek arkadaşı ,çok iyi çok saygılı bir insan.
Benim ailemde başta çok karşı çıktı ama tanıdıktan sonra sevdiler.Bence sizde ailenizle tanıştırın ön yargıdan kurlurlar severlerse.Kaldı ki sizin aranızda eğitim olarak fark yok ki :20:

ohooo sizinki de bir şey mi? Benim ablam doktor erkek arkadaşının küçük bir dükkanı var lise mezunu ama kendini çok geliştirmiş erkek arkadaşı ,çok iyi çok saygılı bir insan.
Benim ailemde başta çok karşı çıktı ama tanıdıktan sonra sevdiler.Bence sizde ailenizle tanıştırın ön yargıdan kurlurlar severlerse.Kaldı ki sizin aranızda eğitim olarak fark yok ki :20:

aileniz çok anlayışlıymış gerçekten inşallah bizde sonunda evleniriz :)

aileniz çok anlayışlıymış gerçekten inşallah bizde sonunda evleniriz :)

Yok canım ya aslında hiç anlayışlı değiller ama dediğim gibi ablamın arkadaşı kendini çok iyi yetiştirmiş ondan o kdar çok sevdiler. Bakın benim ablam dereeyle kazanmıştı cerrahpaşayı düşünün aradaki uçurumu sizinki çok daha farklı bir durum .Aranızda fark yok dediğim gibi ailenizle bir tanıştırın arkadaşınızın durumuna göre onların düşüncesi değişir.

Yok canım ya aslında hiç anlayışlı değiller ama dediğim gibi ablamın arkadaşı kendini çok iyi yetiştirmiş ondan o kdar çok sevdiler. Bakın benim ablam dereeyle kazanmıştı cerrahpaşayı düşünün aradaki uçurumu sizinki çok daha farklı bir durum .Aranızda fark yok dediğim gibi ailenizle bir tanıştırın arkadaşınızın durumuna göre onların düşüncesi değişir.

Allah mutluluklarını daim etsin inşallah :)

hiç böle bi durumdayken evlenip mutlu olan tanıdığınız var mı _?

ben durumunuzda abesti iştigal eden bir taraf göremedim..

annen küçümsüyor diyeceğim ama halkla ilişkiler ve reklamcılık küçümsenecek bir bölüm mü?
iki yıllık mı okuyor?

Ben cok issiz muhendis,altinda sifir araba,guzel evlerde oturan,dolgun maasli ,halkla iliskiler bitirmis buyuk sirketlerde iyi konumda calisan insanlara sahit oldum.Annenize bir hatirlatin isterseniz ortalik issiz muhendisten gecilmiyor.

Bugün beni gülümseten ve mutlu eden bir örnegi paylastiniz. tesekkür ederim.

Bugün beni gülümseten ve mutlu eden bir örnegi paylastiniz. tesekkür ederim.

burada olaya fark katan durum , belli yaşa gelmiş,meslek seçimi yapmış bireylerin,
hür bir şekilde karar vermesi,verdikleri bu kararı karşılarındaki ( aile,çevre,arkadaş..)
gösterebilmeleri,aldıkları kararın arkalarında durmaları...kişi zaten karşısındakinden eminse
arada uçurum gibi mantıksal bir fark yoksa olamaması için hiç bir durum mazeret gösterilemez..

Bütün arkadaşlar gibi bende bir üstünlük göremedim.. O edebiyatta tarihte çok başarılır,siz değilsinizdir. Ya da siz matematik,fizikte iyisinizdir o değildir. Matematik,fizik yapabilen yüksek mevkide de tarih edebiyat yapan bilen düşük mü?
İkna edebilirsiniz. Ama aileniz çok önyargılı davranmış inşallah hep böyle olmazlar.

Kimse kimsenin zekasını ÖSYM'nin yaptığı 3 saatlik sınavlarla değerlendirmemeli bence.
Herkes eşit şartlarda girmiyor bu sınavlara, herkes ÖSYM kriterlerine göre de başarılı
olmak zorunda değil. Sizin kriterleriniz insani ölçüler olsun, iyice tartıp biçin ve o
insanla gerçekten mutlu bir geleceğiniz olacağını düşünüyorsanız öyle tanışın ailesiyle.
Çalışkan, dürüst, güvenilir, huzur veren, sadık ve hoşgörülü biri ise daha ne olsun ki...
İnşallah mutlu olursunuz...

Kimse kimsenin zekasını ÖSYM'nin yaptığı 3 saatlik sınavlarla değerlendirmemeli bence.
Herkes eşit şartlarda girmiyor bu sınavlara, herkes ÖSYM kriterlerine göre de başarılı
olmak zorunda değil. Sizin kriterleriniz insani ölçüler olsun, iyice tartıp biçin ve o
insanla gerçekten mutlu bir geleceğiniz olacağını düşünüyorsanız öyle tanışın ailesiyle.
Çalışkan, dürüst, güvenilir, huzur veren, sadık ve hoşgörülü biri ise daha ne olsun ki...
İnşallah mutlu olursunuz...

amin inşallah :)

ben elektronik mühendisliğinde okuyorum o halkla ilişkiler ve reklamcılıkta

senin annende buldumcuk olmuş kusura bakma...

bu yuzden sevdiğin insanı kıracaksan zaten ıkı kere düşünmelisin ben bu adamı seviyor muyum dıye?

ha bıde annenın mesleğini çok merak ettim bürokrat falan herhalde yahut müsteşar veya elçi?

senin annende buldumcuk olmuş kusura bakma...

bu yuzden sevdiğin insanı kıracaksan zaten ıkı kere düşünmelisin ben bu adamı seviyor muyum dıye?

ha bıde annenın mesleğini çok merak ettim bürokrat falan herhalde yahut müsteşar veya elçi?

Ne düşündüysem yazmışsın :) Daha aşağısı kurtarmadığına göre öyle olmalı

Bence anneniz sizi başka herkesden daha çok düşünür ve sever sizin mutluluğunuzu en çok isteyecek kişide annenizdir eğer öyle diyorsa vardır bir sebebi ...O büyük aşklar öyle bir an geliyor ve bitiyor ki bugün sizi dünyada en çok sevdiği insan olduğunu hissettiren sevgiliniz gün gelipde sizi öyle bir hale koyuyor öyle bir üzüyor ki siz hayatta hangi anda zorda kalsanız sığınacak limanınız hep ana kucağıdır hiç karşılıksız tek sevgidir ...bugünkü düşünceler yıllarla nasılda değişir bir bilseniz...şimdi size hak veren yazılar size moral oluyor anlıyorum ama birde gerçekler var..konu sırf okul değildir annenizin bir düşündüğü vardır...bir evlat kolay yetişmiyor bir eloğlu için bir çırpıda ana nasıl silinir?sonra o evlilikten hayır mı gelir?kusuıra bakma canım sadece samimi hislerimi yazdım umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Back
X