Annem şizofren mi?

Akıl oyunları filmindeki şizofren profesör de aynı anneniz gibi kendisinin takip edildiğini, aslında gizli görevde çalışan bir ajan olduğunu sanıyordu.

Hikaye gerçektir. Matematik profesörü john nesh in hayat hikayesidir.

Anneniz hasta. Bu kesin.

Doktora tabiki direnebilir. Sağlıklı bir insan doktora direnmez ama hasta bir insan direnir.

Gerekirse "anne ruh halim iyi değil doktora gideceğim benimle gelsene" diyerek götüreceksiniz.

Ya da üstte bir arkadaşın yazdığı gibi. Yasal sürecin ilerlemesi için savci doktora gitmesi gerektiğini söylesin.

Savci ve doktordan rica edin yardımcı olurlar.

Korkmayın. Çaresi var her şeyin. Yeter ki elinizi çabuk tutun.

Büyük geçmiş olsun

Cok gecmis olsun ne guzel atlatmissiniz o kotu gunleri.
Annem evde de dinleme cihazi oldugunu düşünüyor biz nereye gidicez nerden gelicez snki biliyorlarmis gibi karsimiza cikiyorlar siz ayakta uyuyorsunuz diyor.

Hatta konuya yazmadim size yazayim. Kardesim uni kazandi 10 saatlik yola gidip gece kalip donduler oraya kadar bile takip ettiklerini soylediginde basımdan asagi kaynar sular döküldü. Orada bi yerde yemek yemisler. Garson telefonunun sarj cihazına takmis annemlerin masasi yakin oldugu icin telefonu oraya koymus. Sesimizi kaydettiler dedi . Dusundukce o kadar kahroluyorum ki . Yarin anneme gidicem ve bu isi halledicem ne tepki verecegini bilmiyorum . Ablamla babamla konusurum ilk bas. Cok cok uzgunum.

Evet anlattigi seyler imkansiz .. evet annem hasta
10 yıldır hasta abim. Ama bilinçli, ilaçlarını sürekli kullanıyor düzenli. Sıcak havalar manik ataklarını tetikleyebiiyor yaz ayları başlangıcı ilaç dozu artıyor, kış ayları depreyonunu tetikleyebiliyor, ilaçları ayarlanıyor. 10 yılda 3-4 kere atak geçirdi sadece o da yaz aylarında 1 aylık kısa bir süre için . Yurt dısında üniversite okudu. Şuan kendi evinde yaşıyor. İyi bir işte iyi bir maaşla çalışıyor. Görsdniz yakısıklı dağ gibi adam dersiniz. Dışardan bir sorunu yok. Ama tabi ki aile desteği ve bilinç sayesinde. Ömür boyu yanındayız bu hayatta tek güvendiği biziz çünkü♥️

Çok geçmiş olsun. Gerçek de olabilir diyecektim fakat 10 saatlik yoldan takip dinleme de girince araya bilemiyorum sadece ne kadar üzüldüğünüzu tahmin ediyorum önce dr la siz görüşseniz butun semptomlari anlatsanız. Ekstra bir muayene gerekmiyorsa onun hayat kalitesini düzelten ilaçlar verebilir çünkü annenizin size de güveni gitsin hiç istemem.suan onu kimse anlamıyor diye düşünüyor sizinde inanmadiginizi görürse tamamen yalnızlığa düşer.
Bende ondan korkuyorum. Bi tek sen inaniyosun diyodu. Bugün gidicem konusmaya gece uyuyamadim basim agriyor ne tepki vercek ne dicek bilmiyorum hastaligini hala kabullenemedim sanırım inanamiyorum hala.

Allah yardimciniz olsun
Herkes yazmis yukarda acilen doktora koşun insallah duzelicek 10 sene yaa iyiki daha kotu seyler olmamis

Akıl oyunları filmindeki şizofren profesör de aynı anneniz gibi kendisinin takip edildiğini, aslında gizli görevde çalışan bir ajan olduğunu sanıyordu.

Hikaye gerçektir. Matematik profesörü john nesh in hayat hikayesidir.

Anneniz hasta. Bu kesin.

Doktora tabiki direnebilir. Sağlıklı bir insan doktora direnmez ama hasta bir insan direnir.

Gerekirse "anne ruh halim iyi değil doktora gideceğim benimle gelsene" diyerek götüreceksiniz.

Ya da üstte bir arkadaşın yazdığı gibi. Yasal sürecin ilerlemesi için savci doktora gitmesi gerektiğini söylesin.

Savci ve doktordan rica edin yardımcı olurlar.

Korkmayın. Çaresi var her şeyin. Yeter ki elinizi çabuk tutun.

Büyük geçmiş olsun
Zorla veya guzellikle illa goturucem kafama koydum.

10 yıldır hasta abim. Ama bilinçli, ilaçlarını sürekli kullanıyor düzenli. Sıcak havalar manik ataklarını tetikleyebiiyor yaz ayları başlangıcı ilaç dozu artıyor, kış ayları depreyonunu tetikleyebiliyor, ilaçları ayarlanıyor. 10 yılda 3-4 kere atak geçirdi sadece o da yaz aylarında 1 aylık kısa bir süre için . Yurt dısında üniversite okudu. Şuan kendi evinde yaşıyor. İyi bir işte iyi bir maaşla çalışıyor. Görsdniz yakısıklı dağ gibi adam dersiniz. Dışardan bir sorunu yok. Ama tabi ki aile desteği ve bilinç sayesinde. Ömür boyu yanındayız bu hayatta tek güvendiği biziz çünkü♥️
Atak gecirmeleri nasil oluyor?

Benim de eşimin anneannesi bu şekildeydi,ilk evlendiğimde on sekiz sene önce gitmiştim, altmışlı yaşlarındaydı o zaman,o kadar depişik hikayeler anlattı kı,balkonuna gelip taş attıklarını,gelinin eve başkalarını aldığını,takip edildiğini..Akla mantığa uygun olmayan şeyler. Ailesine söylediğim de gülüp geçtiler,saçmalıyor dediler.Bir Allahın kulu doktora götürmemiş,yıllar sonra bulunduğum şehre kayınvalideme geldi,yine aynı hikayeler.Hep takip ediliyor,herkes onun eşyasını çalıyor.Hadi gel tansiyon ilacını yazdıralım dedim,tuttum kolundan götürdüm psikiyatriste.Doktor yıllardır neredeydniz diye kızdı kayınvalideme.Paranoid şizofreni ve Alzheimer teşhisi kondu.

Biri bir şey yapacak olsa yapardi.
10 senedir kim niye sadece annenizin fotografini ceksin carsi pazarda yahu. Anneniz ünlü mü? Taninir bilinir bir aile misiniz?
Normal kendi halinde bir ailenin annesinin carsi pazarda, hastanede fotografini kim ne yapacakmış. 10 senedir sizin de buna inanmanizi garip buldum ben, ben olsam simdiye kadar tedavi olman lazim derdim.

Annemle konustum guzel guzel anlattim maalesef kabul etmiyor hasta oldugunu benim gorduklerim gerçek diyor. Kimligini aradim bulamadim . Eve gelmek zorunda kaldim yine gidip kimligi bulup randevu alicam

Annemle konustum guzel guzel anlattim maalesef kabul etmiyor hasta oldugunu benim gorduklerim gerçek diyor. Kimligini aradim bulamadim . Eve gelmek zorunda kaldim yine gidip kimligi bulup randevu alicam
annenizin ben hastayim deme gibi bir ihtimali yok zaten.
psikotik rahatsizliklarda hasta ben hastayim demez zaten.onun hastaligi kabullenmesi gibi bir durum siz konusu degil 10 yil cok uzun bir sure evde babaniz kardesiniz kim varsa annenizin tcsini soylesin randevu alin psikiyatriye .
bu kadar zaman doktora goturmemeniz cok uzucu size uzuldum ama tum ailenize sizde dahil sinirlendim .
su kilicla kuzin kafasini kooaran adamda ailesinin ihmali yuzunden tedavi olmamisti rahatsizligina ragmen herkes aileyi ihmalle sucladi . sizde anneninizi vajit kaybetmeden doktora goturun .
acil sifalar

Belki de anneniz hayal görmüyor bu olanlar gercek ama başkasının yaptığı normal hareketlerin hepsını üstüne alınıyor belkı de, hani araba işi belki tesaduf ama adam belkı baska seyı cekiyor hep de farklı farklı ınsanlar annenızı çekecek diil sonucta. Herkesın davranışlarını üstüne alınıyor olabılır. Yine de bir doktora danışmakta fayda var, ben anormal şizofreni boyutunda bir sey oldugunu sanmıyorum cunku gördüğü seyler hayal diil gercek, sadece bazı şeylere fazla anlam yüklemiş sanırım. Acaba neden? Bu is çözülse bile temelindeki seyı annenız baska bir bozuklukla doldurmak ısteyecek belkı de bu sefer.

Durumunuz müsaitse veya bunu rica edeceğiniz bir psikiyatri hekimi varsa eve çağırın bence, annenize de gelen kisi özel dedektiflik bürosundan falan desenız ona guvenıp anlatır ayrıntılarıyla. Doktor da iyice dinleyip ona göre teshıs koyabılır.

Annenizi hasta olduğuna ikna edemezsiniz. Yalnızca sorun daha fazla büyür. Hiç buna çalışmayın. Size anlatıyor olması bile çok büyük bir avantaj sizin adınıza. En azından güveniyor size.

Esimin amcası annenizin anlattıklarına cok benzer şeyler söylüyordu. Beni takip ediyorlar, telefonla konuşup beni kaçırma planları yapıyorlar derdi. Basta bütün aile ona inanmisti ve her gittiği yerde yaninda biri bulunuyordu. Bir gun esimi arayip pesimdeler dedi, toplandılar bir kac erkek gittiler polisi aradılar. Polis de gelmis ama amcamız polis aracından inen polislerin günlerdir onu takip ettiğini iddia etmeye başlamış, o an biraz anlaşılmıştı olay. Günlerce evden çıkmıyordu, uyku uyuyamıyordu. Sonra tedavi görmeye basladi, su an cok sukur daha iyi. Üzülmeyin ama bir an önce sağlıklı bir yol bularak annenizi psikiyatriye götürün. Hassas davranmalisiniz. Istanbuldaysaniz özelden doktor önerebilirim reklam gibi olmasın burdan yazmak istemedim.

Annenizin rahatsızlığına benzer bir tanıdığım böyleydi ancak bu işin önünü almanız gerekli. anlatılanlardan duyduğum kadarıyla şu bildirim ve telefon çaldığında yanıp sönen flaşlı bildirimler varya ilk ıby gördüğünde yoldaki adamın resmini çektiğini düşünmüş tanıdığım. Sonra her elinde telefon olanın kendisini çektiğini düşünmeye başlamış. Hatta yolda diyelim balkonda oturuyor yoldan biri geçiyor elinde telefon ekrana bakarak yürüyor tanıdığım beni kayda alıyorlar diyormuş. Böyle durumlarda intihar riski de olabiliyormuş. Nitekim bahsettiğim akrabam 5 yıl klinikte yatmak zorunda kaldı. Bence bu süreci umursamadan ertelemeden psikiyatrist ile paylaşın. Anneniz gitmek istemese bile doktor eve bir bahane ile gelip kendisini konuşturabilir. Çok geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun

Hemen doktora götürmelisiniz annenizi, çok üzüldüm geçmiş olsun.
Benim bir arkadaşım vardı evinde kalmıştım bir kaç gün, kız uyuyunca kapıları üstüne kitliyip kapının arkasına bir şeyler koyuyordu ona ve bebeğine zarar vereceğimi düşünüyordu :/
Önce kişisel sandım, daha sonra çevresindeki herkese karşı öyle olduğunu öğrendim.
Bu tehlikeli bir durum, tedavi edilmezse başka başka şeyler çıkabiliyor zamanla, hiç beklemeyin hemen tedavi olsun kadıncağız.

Acilen annenizi psikoloğa götürmeniz gerekli. Evet bir şeyler gördüğünün doğru olduğunu yalan söylemediğini ama insan beyninin bazen olmayan şeyleri ona gösterebildiği hormonal farklılıklar/ zihnin yanılsamaları gibi sebeplere bağlı olarak da bunun gerçekleşebildiğini anlatmanız gerekli. Anneniz bunları evet gerçekten görüyor, uydurmuyor ama bunlar gerçek değil sorun da bu zaten. Psikoloğa gidip bu durumun böyle olup olmadığını birlikte çözmeniz gerektiği konusunda ikna edin. Psikiyatriste değil ilk başta psikoloğa gitmenizi öneririm çoğu psikiyatrist ilaç verip yolluyor, dinleme ve açıklama yöntemini seçmiyor. 10 yıl çok uzun bir süre belli ki giderek çoğalmış. Kendi işi-uğraşı- meşguliyeti olmaması, ilgisiz bir eşinin olması, belirli genetik yatkınlıklar- travma vb bir çok sebebi olabilir. İkna etmeye bakın ve lütfen bahsettiğim gibi olumlu bir dil kullanın bunu yaparken.

Back
X