Annemin şizofren hastalığı

hayatmucadelem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2025
5
1
1
26
Benim annem 20 seneye yakın şizofren hastası , tabi ilk tanı konulduğu zamanlar baya küçük yaşlardaydım ama ozamanları çok net hatırlıyorum çünkü çok zor zamanlardı, şuan 26 yaşındayım annem ara sıra hastalığı çok fazla nüksettiği zamanlar hastanede yatıp çıkıyor çıktığı zamanlarda iğne ve ilaçlarla hayatını devam ettiriyor ve şuan yine çok hasta olduğu bir dönemdeyiz hastaneye yatıracağız yine herhalde bu hastalık öyle birşey ki çevredeki herkesi yıpratıyor gerçekten çok yoruldum buraya dertleşmek konuşmak için ve dualarınızı istemek için yazdım

Allah kolaylık versin,yar ve yardımcınız olsun.Benim çocukluk arkadaşımın annesinde vardi bu rahatsızlık.Hic evden çıkmazdı.Arkadasim resmen evin annesi olmuştu.Cok zor bir durum,kolaylıklar diliyorum.Genetik bir rahatsızlık galiba.Ailede başka var mı?

Hayır sadece annemde var şuanlık, evt annemde evden pek çıkmaz kendi temizliğini ev temizliğini hiç yapmaz , ilaçlarla sadece beynini uyuşturuyorlar tam bir tedavisi yok şuanda ilaç değişikliği yaptık ama daha kötü oldu sesler duyuyor insan yanık cesedi kokusu aldığını söylüyor, bende çok yoruldum artık dedim bana dedıkı bende beynimin içindeki seslerden yoruldum ne yapacağım bilmiyorum önceden birkaç saldırganlıkları oldu şuan öyle değil ama daha ilerlerse olabilir

Anneniz ilaçlarını düzenli kullanıyor mu?
Kendi isteğiyle kullanmıyor ama biz kullandırıyoruz 15 günde bir iğnesi var yaptırıyoruz ama hastalığıbazen dönem dönem daha fazla artıyor ozaman bunları yaptırmakta zorlanıyoruz mesela şuan ilaç kullanmasına rağmen üç haftadır hasta sesler duyuyor kokular duyuyor herkese nefret kusuyor herkes ona zarar veriyor veya onun hakkında konuşuyor

Kendi isteğiyle kullanmıyor ama biz kullandırıyoruz 15 günde bir iğnesi var yaptırıyoruz ama hastalığıbazen dönem dönem daha fazla artıyor ozaman bunları yaptırmakta zorlanıyoruz mesela şuan ilaç kullanmasına rağmen üç haftadır hasta sesler duyuyor kokular duyuyor herkese nefret kusuyor herkes ona zarar veriyor veya onun hakkında konuşuyor

Şizofren hastalarında, hastalığın belirtilerini kontrol altına almak ve atakları önlemek için ilaç düzeni çok önemlidir. Annenizi düzenli ilaç kullanması için ikna edin, edemiyorsanız da doktoru ile bu durumunu konuşun.

Şizofren hastalarında, hastalığın belirtilerini kontrol altına almak ve atakları önlemek için ilaç düzeni çok önemlidir. Annenizi düzenli ilaç kullanması için ikna edin, edemiyorsanız da doktoru ile bu durumunu konuşun.
Düzenli olarak doktorla görüşüyoruz aslında ilaç kulanımında hiç bir zaman kendi isteği olmadı hep bizim takibimizle çünkü ona göre hasta değil ve biz ona kötülük yapıyoruz diye düşünüyor , doktor sizin takibinizde kullansın kendi zaten kullanmaz diyor yani ikna ekmek gibi birşey mümkün değil sadece bizim takip edip yaptırmamız lazım

Back
X