• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem torunlarını sevmiyor

Acaba siz de farkında olmadan annenize soğuk mu davranıyorsunuz? Ya da bu konuyu annenizle hiç konuştunuz mu?
Evet maalesef. Kısır döngüye girdik. O bana yanlış gelen bazı hareketler yaptıkça (en basitinden bir lokantada garsonun veya etraftakilerin duyacağı şekilde onları kötüleyici konuşmalar gibi) bana batıyor. Yakıştıramıyorum utanıyorum. Belli etmemeye çalışsam da suratım asılıyor (eşim öyle diyor) ben öyle yaptıkça benden uzaklaştı sanırım sen değiştin diyip duruyor. Vs. Vs.
Hepiniz çok sağolun biraz rahatladım anlatınca 🤷🏻‍♀️

Son düzenleme:
Evet maalesef. Kısır döngüye girdik. O bana yanlış gelen bazı hareketler yaptıkça (en basitinden bir lokantada garsonun veya etraftakilerin duyacağı şekilde onları kötüleyici konuşmalar gibi) bana batıyor. Yakıştıramıyorum utanıyorum. Belli etmemeye çalışsam da suratım asılıyor (eşim öyle diyor) ben öyle yaptıkça benden uzaklaştı sanırım sen değiştin diyip duruyor. Vs. Vs.
Hepiniz çok sağolun biraz rahatladım anlatınca 🤷🏻‍♀️
Bence anneniz sizi ve torunlarını seviyor.Sadece size inat yapıyor.Ne kadar kızsa da tavır alsa da bir anne evladını çok sever.Belki kardeşiniz daha yumuşak baslıdır.Annenizin onu yönetmesi kolay oluyordur. Ben derim ki bir kere çocuklarınızı eşinize bırakıp annenizle bir kahve için sohbet edin.Surat yapmadan onu eleştirmeden.Bu sekil de davranırsanız bence aranız düzelir 💖

Bana sevmiyormus ayırıyormjs gibi gelmedi.
Size karsı bi takıklıgı olabilir.
Ama herkes herksi esit sevecek diye bisey yok.
Benim kızkardesimin kızı ailemizin ilk bebegi 7 yasında,ilk gözagrım diyorm ben.Bunu bikac yerde paylastıgımda insanlar garipsediler.Linc bile yedim.
Cünkğ nasıl derim yegenime ilk göz agrım,benim de cocugum varmıs ilk göz agrım o olmalıymıs.
Sonra kardesimin 2.bebegi oldu ailemizde tek erkek cocuk😅
Tapıyorz kendisine özellikle babam.
Sonra en kücük no benim kız oldu.
Kardesim 3.cocuum der hep.
Hic birbirimizi kıskanmadık cocuk konularında.
Birbirinizin cocuklarını benimserseniz gözünüze batmaz bazı seyler.
Benimkiler onunkiler diye ayırmayın.
Hepsi siizin teyzesiniz onların.

Merhabalar, içimi nereye döksem bilemedim. Bir yerlere yazmam bir kaç hemcinsimden fikir almam en azından tepki almam lazım ki rahatlayayım. Düşünmekten bir hal oluyorum. Neden böyle neden şöyle diye. Annem doğduklarından beri benim çocuklarımı diğer torunlarından az sevdiğini hissettiriyor. Beni de daha az seviyor bunu farkediyorum ama o kadar önemsemiyorum. Konu insanın çocuğu olunca daha çok batıyormuş bunu anladım. Olay şu ki kafama takmalı mıyım gereksiz mi siz söyleyin lütfen. Bebeklerimin doğum günü geçti aradan 1 ay kadar zaman geçti bize geldiler ve en ufacık şunu da onlara aldım ya da bunu da onlara ördüm doğum günleri için diye bir hediye yapmadı. Bakın olay maddi değil çok şükür benim her şeyim var kimseye muhtaç değilim. Bu yarım elma gönül almadır. 10 TL lik bir patik bile olsa anlayacağım ama hiç konusunu bile açmadı. Bu durum bana mı anormal geliyor yoksa anormal değil mi beni bir rahatlatın ne olur.

Sizi cok iyi anliyorum. Ben de ailenin az sevilen cocuguyum, ogullari hep favorileri. Simdi kardesimin yeni bebegi oldu. Ben de ikinciyi bekliyorum.

Gecenlerde annem benim dogumum zamani gelinin ona ihtiyaci olabilecegini soyleyip benim yanima gelmeyecegini soyledi.

Ondan once de benim bebegimden bahsedilirken onu bosverin benim bebegime bakin diyip yigenimin ultrason fotografini gosterdi, iki kez.

Hamilelik hotmonlari bu iki konu benim icime cok oturdu. Kendimi annem gozunde cok degersiz hissettim. Ve karar verdim eger cocuklarima da boyle hissettirecekse annemle konusmayi kesecegim. Ben bu uzuntu ile yillardir yasiyorum ve terapiyle asmaya calisiyorum. Cocuguma bunu yapmayacagim. Ona kendini ikinci planda hissettiren kisiyi hayatinda tutmayacagim.

Benim annemde kardeşim son doğan bebegini pek sevmedi açık açık da söyledi ilk torumlarim daha kıymetli onları çok seviyorum diye.
Şuan kardeşimin son çocuğu konuşmaya başladı anneanne diyor annemi görmeniz lazım nasil seviniyor.ailemizin ilk erkeği diye bazen sevgi sözcükleri söylüyor.
Hani demişsiniz ya beni de pek sevmez,soğuk diye.ayni benim annem de benimle soğuktur çok sevmez sanki kardeşim daha kıymetli ama benim çocuğuma çok değer verir,içine sokacak nerdeyse.bence sizinle alakası olmayabilir.

Sizi cok iyi anliyorum. Ben de ailenin az sevilen cocuguyum, ogullari hep favorileri. Simdi kardesimin yeni bebegi oldu. Ben de ikinciyi bekliyorum.

Gecenlerde annem benim dogumum zamani gelinin ona ihtiyaci olabilecegini soyleyip benim yanima gelmeyecegini soyledi.

Ondan once de benim bebegimden bahsedilirken onu bosverin benim bebegime bakin diyip yigenimin ultrason fotografini gosterdi, iki kez.

Hamilelik hotmonlari bu iki konu benim icime cok oturdu. Kendimi annem gozunde cok degersiz hissettim. Ve karar verdim eger cocuklarima da boyle hissettirecekse annemle konusmayi kesecegim. Ben bu uzuntu ile yillardir yasiyorum ve terapiyle asmaya calisiyorum. Cocuguma bunu yapmayacagim. Ona kendini ikinci planda hissettiren kisiyi hayatinda tutmayacagim.
Aynen bizdede durum boyle annem asiri derecede oglan cocuklarini sever kkiz cocuklarinida elbette sever ama oglanlara resmen aşık buda cok zoruma gidiyor. 30 yasimi bitirince hersey kafamda daha iyi oturdu ve annemle aramiza mesafe koydum heleki bu bebegimin kiz oldugunu duyunca baya uzuldu bu yuzden artik hic arayip sormuyorum iki yabanci gibiyiz.yani isin ozeti bu 3.dugumum olacak nasibse ins ama annemi hic yanimda goremedim ve net bi sekilde anne kiz bagimiz bitmis durumda.

Aynen bizdede durum boyle annem asiri derecede oglan cocuklarini sever kkiz cocuklarinida elbette sever ama oglanlara resmen aşık buda cok zoruma gidiyor. 30 yasimi bitirince hersey kafamda daha iyi oturdu ve annemle aramiza mesafe koydum heleki bu bebegimin kiz oldugunu duyunca baya uzuldu bu yuzden artik hic arayip sormuyorum iki yabanci gibiyiz.yani isin ozeti bu 3.dugumum olacak nasibse ins ama annemi hic yanimda goremedim ve net bi sekilde anne kiz bagimiz bitmis durumda.
Ne diyim ki. Hic anlayamiyorum. Kendisi de ananemin dayimi kayirdigindan sikayetci ama ayni seyi yaptigini gormuyor. Hem de soyledigin halde. Hic kavga etmedim, kavgadan anlayacak bir insan degil.

Kendinizi cektiginize sevindim. Kendi ailenize , kendi evlatlarinizin sevgisine kanalize olun. Annenizden goremediginiz sevginin pesine dusmeyin. Zaten oyle yapiyorsunuz gordugum kadariyla. Malesef baska secenegimiz yok.

Anne kiz bagimiz bitmis durumda diyorsunuz ama sorumlusu siz degilsiniz ve eger benim gibiyseniz zaten hicbir zaman dogru duzgun anne kiz baginiz olmamis demektir.

Anneniz sizden biraz çekiniyor, sizin çocuk eğitiminizi üstün görüyor kendininkini yetersiz buluyor sanki. En başında aman bu kızın işlerine karışilmaz, onun bana ihtiyacı yok, o benden iyi yetiştirir, zaten ben bir şey yapsam beni elestirir diyip, kafasından silip atmis olabilir torun sevme mevzusunu. Mesafe de çok önemli etken, uzakta olan az seviliyor, az bağ kurulduğu için.
Benim annem de torunlarını sevmez. Beni de annem sevmez çok, beni annem en başında sevememis cunku buyutememis aynı evde olmamıza rağmen, ev işlerinin yoğunlugu ve bana evdeki diger bireylerin bakıyor olması sebebiyle. Annem yaşadığı yere ve kişilere alisamamis dolayısıyla mutlu da değil o esnada. Bı de karakterimi karşı tarafa benzetince sevgi olayı daha da azalıyor, Allah rızası için bakmis bunca sene onu anlıyorum. Erkek kardesime karşı da öyle. Ama en küçük kız kardeşime öyle değil, onu çok seviyor, rahatlıkla anlıyorum. Zaman zaman üzülüyorum ama yapacak bir şey yok insan zamanla kabulleniyor. Daha kötülerini görüp şükrediyorum.

Valla insanoglu bu, beser de sasar da. Anneler hiç hata yapmamali, çok yuce gonullu olmali, evlat ayirimi yapmamali diye bekliyor ve çok derin anlamlar yukluyoruz ama gayet de ayiran ayiriyor. Çok gördüm. Hissediyorsaniz dogrudur.annenizin de hatalariyla bir insan olduğunu ve cocuklarinizin en çok sizin sevginize ihtiyacı olduğunu kabul edip yolunuza devam etmelisiniz. Ha bu durum icinizde cok yaraysa da bebeklerinizle daha fazla zaman gecirmesini saglayin. Elbet seviyordur. Bag kurdukca sevgisi artar. Kimsenin sevgisiyle esit olmasını beklemeyin.

Merhabalar, içimi nereye döksem bilemedim. Bir yerlere yazmam bir kaç hemcinsimden fikir almam en azından tepki almam lazım ki rahatlayayım. Düşünmekten bir hal oluyorum. Neden böyle neden şöyle diye. Annem doğduklarından beri benim çocuklarımı diğer torunlarından az sevdiğini hissettiriyor. Beni de daha az seviyor bunu farkediyorum ama o kadar önemsemiyorum. Konu insanın çocuğu olunca daha çok batıyormuş bunu anladım. Olay şu ki kafama takmalı mıyım gereksiz mi siz söyleyin lütfen. Bebeklerimin doğum günü geçti aradan 1 ay kadar zaman geçti bize geldiler ve en ufacık şunu da onlara aldım ya da bunu da onlara ördüm doğum günleri için diye bir hediye yapmadı. Bakın olay maddi değil çok şükür benim her şeyim var kimseye muhtaç değilim. Bu yarım elma gönül almadır. 10 TL lik bir patik bile olsa anlayacağım ama hiç konusunu bile açmadı. Bu durum bana mı anormal geliyor yoksa anormal değil mi beni bir rahatlatın ne olur.
Sevgisini göstermesi için bir şey mi alması gerekir. Siz çocuğunuzun doğum gününü unutmayabilirsiniz ama anneniz unutabilir. O ara parası olmayabilir vakti olmayabilir. Hediyeden daha çok nasıl davrandığı önemlidir.

Ne diyim ki. Hic anlayamiyorum. Kendisi de ananemin dayimi kayirdigindan sikayetci ama ayni seyi yaptigini gormuyor. Hem de soyledigin halde. Hic kavga etmedim, kavgadan anlayacak bir insan degil.

Kendinizi cektiginize sevindim. Kendi ailenize , kendi evlatlarinizin sevgisine kanalize olun. Annenizden goremediginiz sevginin pesine dusmeyin. Zaten oyle yapiyorsunuz gordugum kadariyla. Malesef baska secenegimiz yok.

Anne kiz bagimiz bitmis durumda diyorsunuz ama sorumlusu siz degilsiniz ve eger benim gibiyseniz zaten hicbir zaman dogru duzgun anne kiz baginiz olmamis demektir.
Inanin zerre uzulmuyorum benim icin oncelik ailem cocuklarim ve cok mutluyum onlarla.Aynen hic bi bagimiz olmadi bu saaten sonrada olacagini düşünmüyorum cunku annem yillardir boyle yptikca icimde kakan en ufak bi sevgi kirintisini bile birakmadi.Annemun mantigi şöyle; kizlar iyi olsunlarda varsin hic gormeyeyim yillar gecse bile maddi durumu iyi oldugu halde ne evimize gelmek ister nede bizim gitmemizi ister.sizde hic uzulmeyin yolunuza bakin sevgiler🌺

Hayır kardeşim erkek değil cinsiyet ayrımı değil durum. Çocuklarım daha bebek 1 yaşındalar. Olay sadece tabiki doğum günü değil. Yani bu bariz bir şey. Doğduğundan beri diğer torunlarına bakıp büyüttü. Benim çocuklarıma bakmasına gerek olmadı kendim baktım. Sanırım bu asıl noktası. Fikir ayrılıklarımız da var ama bunu ona yansıtmamaya çalışıyorum. Konu tamamen benimle ilgili aslında sanırım. Arada sırada sen değiştin diyor. Ama ben 30 yaşımı geçmişim. Nasıl aynı kalabilirim ki. Okudum, büyüdüm, yetiştim. İnsan nasıl aynı kalabilir.

Diğer çocuklarla daha çok vakit geçirdiyse çok normal. Ben de babaannemle çok vakit geçirdim küçükken. Babaannem bizimki diye bahsediyordu benden 8 tane daha torunu varken. Beni daha mı çok severdi bilmem ama huyumu suyumu bilir kollardı. Acıktım mı ne yiyeceğimi bilirdi. Benim peşimden koştururdu kendi çocuğu gibi.

Ama anneannem bariz ayrım yapardı ve dile getirirdi. Erkek torunlarını daha çok sevdiğini hep söylerdi. Onların fotoğraflarını dizerdi eve. Sallamazdık gülüp geçerdik.

Çocuk sizin çocuğunuz siz sevin hediyesini alın yeter. Anneanne sevgisine o kadar ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.

Ah ah sizin gibi dile getirmeye cesaretim olmasa da benim de annem torun ayırıyor işin kötü tarafı bunu da kızım hissediyor ve dile getirdi çok üzüldüm yok öyle bir şey dedim ama kendi söylediğime kendim inanmadım. Bu durumun ablamın anneme daha yakın mesafede oturduğu için olduğunu düşünüyorum. Gözden Irak olan gönülden de Irak oluyor yani 😥

Hayır kardeşim erkek değil cinsiyet ayrımı değil durum. Çocuklarım daha bebek 1 yaşındalar. Olay sadece tabiki doğum günü değil. Yani bu bariz bir şey. Doğduğundan beri diğer torunlarına bakıp büyüttü. Benim çocuklarıma bakmasına gerek olmadı kendim baktım. Sanırım bu asıl noktası. Fikir ayrılıklarımız da var ama bunu ona yansıtmamaya çalışıyorum. Konu tamamen benimle ilgili aslında sanırım. Arada sırada sen değiştin diyor. Ama ben 30 yaşımı geçmişim. Nasıl aynı kalabilirim ki. Okudum, büyüdüm, yetiştim. İnsan nasıl aynı kalabilir.
Bazı kadınlar anne olunca annesini anlayabılıyor. Bende tıpkı sizin gıbı anne olunca annemı anlayamadm.Anne olmuştum çünkü annelik başka benım annem başkaydı İçimde öfke vardı. Annemde bunu hissediyordu. Karşılıklı bır çekişme oldu torun ayrımı da oldu. Kendı buyuttugu torunlar daha öndeydi. Ama benım cocugumda ananesınden hep uzak durdu cocuklarda hissedıyor nasıl oldu bılmıyorum. Annemle aram düzeldi, cocugum şu an ananesının en yakın arkadaşı. Bırlıkte yaramazlık yapıyorlar ,neler yapıyorlar. İlk 2 yaş bende benzer şey yaşadım. Ama annemın benı sevmediğini hiç düşünmedim çünkü sevdi onun yaşanmışlıkları çok ağırdı. Yanı duzelecektır, sızın cocuk bakımınızı gozlemlıyordur yanlışlarını goruyordur. Anlamaya calısıyordur. Sizinde bu konuda gücünüzü görüyordur ve Zamanla duzelecektır:)

Annelige Cok fazla anlam yukleniyor. Anneler evlat ayrimi yapar. Daha uslu daha zeki ya da daha guzel cocuk her zaman ilgi gorur. Ayrica turk anneleri erkek torun ayirir. yemegi bile kiz torun onunden alip erkek toruna verirler.
Eskiden di o sımdı kız cocukları çok değerli . O ayrım yapan akrabam 5 tane oglum olacağına 1 tane kızım olsun dediğini işitmiştim. Öyle böyle bır ayrım degil ama bayramlar bana 2.5 kuzenime 5 vermısti. İlk ayrımı orada hissetmiştim. Akrabalardan da yanına gidip yardımcı olanlarda hep kadın . Oh ne guzel .

Bence takılmayın çocuklar büyüyünce ona öyle davranacak. babannem bize sadece babamın yanında canım yavrum derdi ki babam tek erkek ve anasının adını bana koymuş ağlaya ağlaya annemin haberi yokken ama yine de kıymetli falan değilim abimin adıda dedemin adı pek umursamıyor biz büyüdük artık arayıp sormuyoruz kendi seçimleri.

Back
X