- Konu Sahibi the_pie_hole
Annem ve ablamla birlikte yaşıyoruz. Ablamda ben de 20'li yaşlarımızın sonundayız annem kredi borcumuz olmasına rağmen bir ev daha almak istedi. Ona destekçiydim, ödeyebilecek durumumuz varken neden almayalım ki diye düşünüyordum. Ev bakma işinde şöyle bir sorun oldu. Bende son 2 aydır araba sürme korkusu oluştu, arabayı kullanmak istemiyorum. (ablamla ortak kullanıyoruz arabayı) Annem de ev bakacağımız yerlere arabayla gitmek istiyor. ben benimle gideceksen dolmuşla gidelim dedim, o da ablanla gidelim madem dedi. Ablam arabayı sürmememe takıldı. Haftaya sınavım var çalışmam lazım siz gidin dedi. Annem ısrarla arabayla gitmek isteyince ablam beni sıkıştırıyorsun bu yaptığını ona (benden) yapmazdın dedi. Bunu duydum çok sinirlendim neyi yapmazmış söyle bakayım dedim. O andan itibaren ipler koptu. Ablam para konularında pek iyi değil bana borcu var unutuyor ödemeyi. Bu ayın başında gerçekten sadece bir kere hatırlattım sonra önümüzdeki ay iki aylığı bir arada hatırlatırım dedim. Annemle konuşurken bu durumu anneme söylemiştim gerçekten ablama söylesin diye söylememiştim. Tartışmada sen sorumsuzsun borcunu bile ödemiyorsun derken buldum kendimi. Oda bana sen paracısın bi para verdin iyiki anneme bile söylemişsin dedi. Ne kadar borcum söyle getireyim dedi. O sinirle yazdığım yere gittim baktım, hepsini söyledim, taksitle ödeyecekken gitti, hepsini çekti. Bu noktada biz annemle de tartıştık çünkü bu annemin benim onunla paylaştığım şeyi başkasına ilk defa söylemesi değil. Bunu hep yapıyor. Şu an herkes birbirine öfkeli. Böyle anlarda evden gitmek istiyorum sonra canım kadar sevdiğim ailemi nasıl bırakırım diyorum. Acaba her şeyden vazgeçip kendi başıma mı yaşamalıyım? Yoksa böyle yaparsam ipler hepten kopar mı? Araba korkumu şu an aşamam çünkü önümüzdeki 2 ay işle ilgili bir sebepten stres seviyem çok yüksek. Ayrıca ikisi de durup demedi ki bu stresini nasıl aşarız, aş korkma sürüyordun işte , korkman çok saçma gibi bir tavırdalar. Çok kafam karışık ne yapmalıyım?