• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve aşağılamaları..

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
Merhaba ablalarım ve arkadaşlarım ben napıyım nolur söyleyin herkesin annesi böyle mi ya ?

Benim derdim annem her gün gözyaşı dökmemin nedeni annem. Ben 21 yaşında bir kızım ve 19 yaşında bir de kız kardeşim var.Annem sayesinde ikimizde o kadar içine kapanık ve pısırık insanlar olduk kii..Küçüklüğümden beri özgüvenimi zedeledi ve buna hala devam ediyor.Ve ben 2 sene sonra sosyal iletişim gerektiren bi meslek sahibi olucam öğretmen olucam inş ama bu özgüven seviyesiyle işimde ne derece başarılı olurum meçhul..

En son yaşadığım olayı anlatıyım size karar sizin ben mi abartıyorum acaba.
Kadir gecesi dedem evinin bahçesinde yaklaşık 40 kişiye tüm sülaleye iftar yemeği verdi.O gün kandil olduğu için kardeşim ibadet etmek için evde kalmak istedi.Ben de gitmek istemedim çünkü ordakilerin çoğu uzaktan akrabalardı yılda bi kaç sefer gördüğüm muhabbetim olmayan insanlar yani.sonuç olarak annem biraz kızsa da o akşam biz kardeşimle evde kaldık iftara gitmedik.

Ah keşke gitseydik..O günden beri ne laflar yiyorum nelere katlanıyorum.Annem kandil gününden beri her gün aşağılıyo bizi.(gerçi yıllardır böyle bu duruma özgü değil )vay efendim herkes ordaydı çoluk çocuk ben yalnız kaldım.. sizin gibi evlatlar olmaz olsun.. şerefsizler.. gerizekalılar.. işte ne işe yararsınız siz oturan boğalar.. anca oturup göt göbek yapın .. utanıyorum sizden.. ban diyo ki sen önce aşağılık kompleksini yen insan içine çıkamıyosun falan hangi birini yazayım daha bir sürü şey.. mesela geçen saçımı düzleştirmiştim yerde bi kaç saç teli kalmış sen insan mısın normal misin zeka yaşın 10 olduğundan onları ordan temizlemeyi akıl edemezsin..öyle zoruma gitti ki bu lafları hakedicek napıyorum ki ben allah aşkına ..

şimdi bu kadar şey üstüne ben bayram temizliğine yardım etmedim diye iyice coştu. bilmiyorum ben mi alınganlık yapıyorum ya ama çok gücüme gidiyo ağlıyorum hep ama ağzımı açıp tek kelime etmiyorum çok dolduğum zamanlar harici.sonra da gelip bi kaç gün sonra bi şey yokmuş gibi konuşuyo seviyo falan. ama ben unutamıyorum ki soğuyorum yavaş yavaş. çocukluğumdan beri kişiliğime çok zarar verdi hala da veriyo.

ama ben ders alıyorum annemin bu hatalarından yanlışlarından ilerde rabbim bana bi çocuk verirse onu asla böyle yetişirmicem.ama bu duruma da dayanamıyorum çok bunaldım

diger konulari bilmem ama deden iftar vermis gitmemissiniz siz mosafir degilsinizki ev sahibi sayilirsiniz gidip hizmet etmeliydiniz

Annenizle konuşsanız, bu durumun zorunuza gittiğini söyleseniz böyle davranmayı bırakır belki. Sevgisinden şüpheniz olmasın, sizi kamçılamak amaçlı böyle şeyler söylüyordur ama yinede yanlış tabii. Öz güven sahibi olmanın ilk durağı ailedir. Sizi motive etse çok daha güzel olur.

diger konulari bilmem ama deden iftar vermis gitmemissiniz siz mosafir degilsinizki ev sahibi sayilirsiniz gidip hizmet etmeliydiniz

ya o konuda haklısınız bence de biraz ayıp oldu ama böyle tepkiler vermesi mi gerekiyo sizce ? ya da şöyle sorayım yaşınızı bilmiyorum eğer evliyseniz siz çocuğunuza bu lafları söyler miydiniz ? ya da bekarsanız anneniz size söylüyo mu yanii

Belki sinirlenince ne dediyini duymuyodur canim. Bende oyleyim biseye kizarsam sinirli oldugum surece esimin her haraketine birsey bulur soylenirim. Belki annendede bu durum var. Sonucda annendir he de gec herseye takilma. Ozguvenini hep koru..

Merhaba ablalarım ve arkadaşlarım ben napıyım nolur söyleyin herkesin annesi böyle mi ya ?

Benim derdim annem her gün gözyaşı dökmemin nedeni annem. Ben 21 yaşında bir kızım ve 19 yaşında bir de kız kardeşim var.Annem sayesinde ikimizde o kadar içine kapanık ve pısırık insanlar olduk kii..Küçüklüğümden beri özgüvenimi zedeledi ve buna hala devam ediyor.Ve ben 2 sene sonra sosyal iletişim gerektiren bi meslek sahibi olucam öğretmen olucam inş ama bu özgüven seviyesiyle işimde ne derece başarılı olurum meçhul..

En son yaşadığım olayı anlatıyım size karar sizin ben mi abartıyorum acaba.
Kadir gecesi dedem evinin bahçesinde yaklaşık 40 kişiye tüm sülaleye iftar yemeği verdi.O gün kandil olduğu için kardeşim ibadet etmek için evde kalmak istedi.Ben de gitmek istemedim çünkü ordakilerin çoğu uzaktan akrabalardı yılda bi kaç sefer gördüğüm muhabbetim olmayan insanlar yani.sonuç olarak annem biraz kızsa da o akşam biz kardeşimle evde kaldık iftara gitmedik.

Ah keşke gitseydik..O günden beri ne laflar yiyorum nelere katlanıyorum.Annem kandil gününden beri her gün aşağılıyo bizi.(gerçi yıllardır böyle bu duruma özgü değil )vay efendim herkes ordaydı çoluk çocuk ben yalnız kaldım.. sizin gibi evlatlar olmaz olsun.. şerefsizler.. gerizekalılar.. işte ne işe yararsınız siz oturan boğalar.. anca oturup göt göbek yapın .. utanıyorum sizden.. ban diyo ki sen önce aşağılık kompleksini yen insan içine çıkamıyosun falan hangi birini yazayım daha bir sürü şey.. mesela geçen saçımı düzleştirmiştim yerde bi kaç saç teli kalmış sen insan mısın normal misin zeka yaşın 10 olduğundan onları ordan temizlemeyi akıl edemezsin..öyle zoruma gitti ki bu lafları hakedicek napıyorum ki ben allah aşkına ..

şimdi bu kadar şey üstüne ben bayram temizliğine yardım etmedim diye iyice coştu. bilmiyorum ben mi alınganlık yapıyorum ya ama çok gücüme gidiyo ağlıyorum hep ama ağzımı açıp tek kelime etmiyorum çok dolduğum zamanlar harici.sonra da gelip bi kaç gün sonra bi şey yokmuş gibi konuşuyo seviyo falan. ama ben unutamıyorum ki soğuyorum yavaş yavaş. çocukluğumdan beri kişiliğime çok zarar verdi hala da veriyo.

ama ben ders alıyorum annemin bu hatalarından yanlışlarından ilerde rabbim bana bi çocuk verirse onu asla böyle yetişirmicem.ama bu duruma da dayanamıyorum çok bunaldım

evladın hayırlısı istenir anne babada hayırlı olmalı..annen böyle hakaretler ederken sende''biz kimin çocuklarıyız de''bizi pısırık yapan sensin de..

seni çok iyi anlıyorum.en azından sana destek olabilecek bir kardesin var öyle düsün.emin ol senin durumunda çok insan vardır.işte böyle azarlamalar ve kısıtlamalar yüzünden insanın kendisine olan özgüveni azalıyor.lütfen üzülme susmaya çalış pek cevap verme iş daha da uzar.annene de bazı zamanlar o söylemeden sen yardım et ki gözüne batmasın.ben söyledimde yapıyor olmasın.

Annen asagilar laflariyla ve hakaretleriyle tabii ki haksiz. Ama kirilma da burdan bakinca da hicbirseye elini surmeyen, umursamaz kizlar gibi duruyorsunuz. Dedenin evine gitmemeniz, temizlige yardim etmemeniz, dusen saclarinizi almamaniz... Hep bahaneniz var. Bana dokunmayin da ne yaparsaniz yapin der gibi. Yanlis anlama bunlari kizmak, yargilamak maksadiyla soyleme haddim yok, ama baskasinin gozunden de nasil gorunebildiginizi gor diye yaziyorum.
Bundan sonra biraz daha ilgili davranirsaniz, gerektiginde yardima kosarsaniz annen yumusar gibime geliyor. Anlasilan o da bir hayalkirikligi icinde ve cevresinde gorduklerini kendi kizlarinda goremedigi icin sinirlenmis.

inan bütün yorumları tek tek okudum çünkü bende bi aralar senin gibiydim konuda açmıştım seni iyi anlıyorum banada çok söylenirdi annem haksız yere azarlardı
kinci biri değilimdir ama 2-3 gün tek kelime etmedim yüzüne bakmadım yokmuş gibi davrandım ve halimi anlamaya başlamıştı kendi konuşmaya çalışıyodu beni ne kadar sarstığını anladı
şimdi ise annemle fena değiliz çok iyi de değiliz zaten hiç öyle olmadık
diyeceğim şu ki ne olursa olsun anneni kırma üzme mesafe koy tavır yap anlasın naptığını ama kırmadan senden daha kötü durumda olanlar olabilir böyle düşün.inşallah düzelirsiniz
ve unutmaki biz burda annemizden şikayet ederken kimileri anne diye ağlıyor..

Back
X