Annem ve babaannem...

zedgeliGunler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
3.192
5
46
Diğer
Meraba kızlar,yardımınıza ihtiyacım var.Bu topicte 2.defadır konu açıyorum ama öteki önemli bi sorun değildi...Baştan anlatmaya başlıyayım.Babaannemin 2 oğlu var,20 senedir öteki oğlunda yaşıyordu,ama geliniyle anlaşamadılar hergün atışıyolardı babam da nenemi bize getirdi yerleştirdi.Bu sefer de annemle sorunları var,nenem ufak bişiy söyledi mi yani tarşışma çıktı mı annem hemen küser konuşmaz.Nenem de bana gelir yakınır annen niye benimle konuşmuyor niye böyle davranıyor benim artık gideceğim bi yer mi var vs.Ben de arada kaldım ne diyeceğimi bilmiyorum,ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum:43:Annem konuşmadığiı sürece nenem de konuşmuyor sonra yanıma gelip ağlıyor vs.Biz evimizde hiçbir zaman huzursuzluk görmedik,şuana kadar hiç böyle şeyler yoktu,böyle sorunlar ortaya çıkınca kafamı derslerime de veremiyorum hep aklımdalar:43:Ne olur yardımcı olun bana,ne yapmam gerekiyor nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum???:26:

evde babaanne ile yaşamanın zorluğunu bilirim. ama maalesef pek bir çözümü yok. en iyisi iki kardes yani babanız ve amcanız annelerine ortak ev tutsunlar... tabii amcanız 20 yıl baktığı için bu işe haklı olarak yanaşmayabilir.

Meraba kızlar,yardımınıza ihtiyacım var.Bu topicte 2.defadır konu açıyorum ama öteki önemli bi sorun değildi...Baştan anlatmaya başlıyayım.Babaannemin 2 oğlu var,20 senedir öteki oğlunda yaşıyordu,ama geliniyle anlaşamadılar hergün atışıyolardı babam da nenemi bize getirdi yerleştirdi.Bu sefer de annemle sorunları var,nenem ufak bişiy söyledi mi yani tarşışma çıktı mı annem hemen küser konuşmaz.Nenem de bana gelir yakınır annen niye benimle konuşmuyor niye böyle davranıyor benim artık gideceğim bi yer mi var vs.Ben de arada kaldım ne diyeceğimi bilmiyorum,ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum:43:Annem konuşmadığiı sürece nenem de konuşmuyor sonra yanıma gelip ağlıyor vs.Biz evimizde hiçbir zaman huzursuzluk görmedik,şuana kadar hiç böyle şeyler yoktu,böyle sorunlar ortaya çıkınca kafamı derslerime de veremiyorum hep aklımdalar:43:Ne olur yardımcı olun bana,ne yapmam gerekiyor nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum???:26:

annen gereksız alınganlık yapıyo sanırım nenen gelıp sana aglıyosa art nıyetle bişi sölememıştır ki üzüldüğü için sana gelıyomuş annenle konus anne yaslı boşver de tamam desin oldu anne desin geçsin zaten yaslıymış münakasa etmeye ne gerek var kı babaannene de sana agladıgında sole uygun bı dılle otursun köşesınde annen yıllardır o evın hanımı çok fazla annenın işlerıne karışmassa annende bole hassasıyet göstermez...

bir geliniyle anlaşamadı, sürekli atışıyorlardı. hadi gelin hatalıydı diyelim. ya bu sefer. bu seferde konu sahibinin annesimi hatalı?
bu kadında bir sorun var demekki.. üstelikte artık gidebileceği başka yer olmadığının farkında! o zmn neden annenizi küstürüp duruyor. adam gibi dursa olmaz sanki.. :19:

annen biraz alıngan sanırım....
tabi bunca yıldır alışkanlıkları var annenin birden bire kayınvalideyle yaşamak rahatsızlık vermiştir mutlaka...
zamanla alışırlar diye bakmaktan başka çare yok sanırım...
sen annenle bi konuşmayı denesen...

dıger gelınle de anlasamadgına gore anen haklı gbı gelıyor bana ,
ne yapsın kadın bunca yıldan sonra sussun otursun mu tabıkı cvbını verecek
gerektımı kuserde bn annenı haklı buldum

evde babaanne ile yaşamanın zorluğunu bilirim. ama maalesef pek bir çözümü yok. en iyisi iki kardes yani babanız ve amcanız annelerine ortak ev tutsunlar... tabii amcanız 20 yıl baktığı için bu işe haklı olarak yanaşmayabilir.
Babaannem tek başına bi evde yaşayamaz,bu öneriniz olmadı malesef:14:

annen gereksız alınganlık yapıyo sanırım nenen gelıp sana aglıyosa art nıyetle bişi sölememıştır ki üzüldüğü için sana gelıyomuş annenle konus anne yaslı boşver de tamam desin oldu anne desin geçsin zaten yaslıymış münakasa etmeye ne gerek var kı babaannene de sana agladıgında sole uygun bı dılle otursun köşesınde annen yıllardır o evın hanımı çok fazla annenın işlerıne karışmassa annende bole hassasıyet göstermez...
Canım ikisi de aynı çok alınganlar,az önce annemle konuştum annem de diyo nenen benimle konuşmuyor somurtuyor fln.Yani her ikisi de boş yere birbirleriyle konuşmuyolar ben onu anladım.:50:

bir geliniyle anlaşamadı, sürekli atışıyorlardı. hadi gelin hatalıydı diyelim. ya bu sefer. bu seferde konu sahibinin annesimi hatalı?
bu kadında bir sorun var demekki.. üstelikte artık gidebileceği başka yer olmadığının farkında! o zmn neden annenizi küstürüp duruyor. adam gibi dursa olmaz sanki.. :19:
Ya babaannem çok tatlı bir insandır,biliyosunuz ki yaşlandıkça çocuklaşırlar,olur olmadık şeylere kırılırlar.Bu saatten sonra da değişmez,ama annem biraz daha toleranslı davranabilir,aslında annem de çok iyi bir insandır hiç bağırıp çağırmaz ona iş yaptırmaz,bi yere gitti mi onu da yanında götürmek ister.Ama niye anlaşamıyolar anlayamıyorum:50:

dıger gelınle de anlasamadgına gore anen haklı gbı gelıyor bana ,
ne yapsın kadın bunca yıldan sonra sussun otursun mu tabıkı cvbını verecek
gerektımı kuserde bn annenı haklı buldum
Diğer gelinle anlaşamadıklarını söylediğinde kendini haklı buluyor,ama aynı evde olmadan kimse bilemez tabi.Burda kim haklı diye bi cevap almak için değil yani nasıl davranmam gerekiyor iki tarafa onun önerilerini istiyorum:26:

valla gelin kaynana sorunlarına kim çözüm getirebilmişki. bence anlaşamayan iki insan için heleki bunlar gelin kaynanaysa yapılacak çokda bişey yok. siz bence kendiniz alışın bu küslüklere. hem küssünler canım. bence siz bu yaşa kadar hiç öyle küslük tartışma gerginlik vs. fazla yaşamadığınızdan bu kadar dert etmişsiniz. yoksa çokda dert değil yani. ben nice gelin kaynanalar biliyorum öööööyyyleee senelerce birbirlerini yiyerek yaşayıp gidiyolar. evdeki diğer herkesde alışıyo bu duruma. sizde alışsanız iyi olur.. :40:

valla gelin kaynana sorunlarına kim çözüm getirebilmişki. bence anlaşamayan iki insan için heleki bunlar gelin kaynanaysa yapılacak çokda bişey yok. siz bence kendiniz alışın bu küslüklere. hem küssünler canım. bence siz bu yaşa kadar hiç öyle küslük tartışma gerginlik vs. fazla yaşamadığınızdan bu kadar dert etmişsiniz. yoksa çokda dert değil yani. ben nice gelin kaynanalar biliyorum öööööyyyleee senelerce birbirlerini yiyerek yaşayıp gidiyolar. evdeki diğer herkesde alışıyo bu duruma. sizde alışsanız iyi olur.. :40:
Alışılacak bi durum değil,her seferinde arada kalan ben oluyorum bugün hep bu konu kafamdaydı hiç ders çalışamadım ya off:26:Niye herşeyi büyütürler,neden en ufak şeyleri sorun ederler,üç günlük dünya değer mi böyle atışmalara:26:

Birini arada bir görmek başkadır, beraber yaşamak bambaşka.
Biraz zaman verin , birbirlerine alışacaklardır.
Zamanla onlarda bu huzursuzluktan bunalırlar, uzlaşırlar.
annenize o yaşlı takma sen idare et deyiver, babaannenede annem çok alıngan sen idare et de ikiside birbirini idare ettiklerini
sansınlar.

canım sen niye bu kadar takıyosun ki.
onlar sadece rollerini oynuyorlar senin kadar kafaya takmıyorlar emin ol.
babaannen zaten 20 yıldır alışık gelinle atışmaya.
önceden yengendi şimdi annen. onun için farketmez.
ağlamasına da hiç bakma. yaşlıların en sevdiği şey teselli edilmek.
aman babaannecim sen bitanesin ben kıyamam sana de geç.

annen biraz durumu kabullenmekte zorlanıyor doğal olarak.
ama 20 sene az değil. öbür gelinin gençlik yılları kaynanayla kaynamış.
onlar isyan etmişler demek biraz da siz bakın diye.

sen ortamı yumuşatmaya bak.
offf moduna geçersen kendine edersin.
kızlar kahve yaptım gelin çabuk soğumasın hadi hadi hadi diye çık ortaya mesela.

yada en iyisi bırak ne halleri varsa görsünler. gelin kaynana olayı bu çözülmeeezz...

canım sen niye bu kadar takıyosun ki.
onlar sadece rollerini oynuyorlar senin kadar kafaya takmıyorlar emin ol.
babaannen zaten 20 yıldır alışık gelinle atışmaya.
önceden yengendi şimdi annen. onun için farketmez.
ağlamasına da hiç bakma. yaşlıların en sevdiği şey teselli edilmek.
aman babaannecim sen bitanesin ben kıyamam sana de geç.

annen biraz durumu kabullenmekte zorlanıyor doğal olarak.
ama 20 sene az değil. öbür gelinin gençlik yılları kaynanayla kaynamış.
onlar isyan etmişler demek biraz da siz bakın diye.

sen ortamı yumuşatmaya bak.
offf moduna geçersen kendine edersin.
kızlar kahve yaptım gelin çabuk soğumasın hadi hadi hadi diye çık ortaya mesela.

yada en iyisi bırak ne halleri varsa görsünler. gelin kaynana olayı bu çözülmeeezz...
Bilmiyorum ya bu tür huzursuzluklara hiç alışkın değilim,alışamıycam da kendi kendimi yerim artık...Bugün babaannem halama gitti yüzünüz hiç gülmüyo ki nie evde kalayım deyip gitti,şaşırdım kaldım.Sonra annemle bu konu hakkında biraz konuştuk doğrusu annemi haklı buluyorum,babaannem eskiden beri böyleymiş,yani alışkın bu kavgalara fln kuması da vardı babaannemin.Annem de dedi bu aralar biraz sinirli nenen onun için konuşamıyorum onunla yoksa boşaltır içini sonra ben de bişey söylerim o da bişiy söyler tatsızlık çıkar,sakinleşmesini bekli,yorum onun için sus pusum evin içinde dedi.Anneme hak verdim,çünkü ben annemi 20 yıldır tanıyorum annem tatsızlık yaratabilecek bi insan değildir,huzursuzluğu sevmez...Ama işte babaannemi nasıl değişterecem,bazı alışkanlıklarını bırakması lazım ama nafile bu yaştan sonra değişeceğini sanmıyorum:26:Şimdiden dua ediyorum eğer evleneceğim insan karşıma çıkarsa ennesi olmasın,ben de bu tatsızlıkları yaşamak istemiyorum:ssz:

Bu babaanneler neden bu kadr fena olmak zorunda ki !! Hepsi mi böyle olur! Neden insanlar anneannelerden yakınmaz hep babaanneler arıza çıkarır ki! :) neysee..
"nenem"demişsiniz merk ettm karadenizli misiniz? ya da doğulu erzurum civarı falan ?:)

şu babanneler kendilerine bavul muamelesi yaptırmayıp yerleşik düzene geçseler göçebe olmasalar ne olur

çok hasta değilse bakıma muhtaç değilse gitsin evinde yaşasın öh yani.

halanda rahat ediyorsa onda kalsın madem.
bence de sorun babaannede ama yapcak bişey yok.
o sizi değiştirir zaman içinde siz onu değiştiremezsiniz malesef.
neden yalnız kalacak durumda değil merak ettim.
üç kardeş birleşip bir ev tutulsa, yanına da ona gözkulak olacak işlerini yapacak bir kız bulunsa,
oturmaz mı yine de.

Bu babaanneler neden bu kadr fena olmak zorunda ki !! Hepsi mi böyle olur! Neden insanlar anneannelerden yakınmaz hep babaanneler arıza çıkarır ki! :) neysee..
"nenem"demişsiniz merk ettm karadenizli misiniz? ya da doğulu erzurum civarı falan ?:)
Bu sorunlardan bu sonucu nasıl çıkardınız anlamadım doğrusu:ssz:Ayrıca nenem demişsem ne var bunda anlamadım,her seferinde babaannem kelimesi uzun yazmamak için öyle yazdım.İçinizde kalmasın yine söylim Tekirdağ'da yaşıyorum....

şu babanneler kendilerine bavul muamelesi yaptırmayıp yerleşik düzene geçseler göçebe olmasalar ne olur

çok hasta değilse bakıma muhtaç değilse gitsin evinde yaşasın öh yani.
Eşi vefat etti yıllar önce,nereye gidebilir ki.Öteki gelin bakmazsa biz bakmazsak kim bakcak,gidecek başka yeri yok ki.

Back
X